SENASTE MATCHEN

[ 220604 - lördag ]    Lycka i Västbo!

Hampus Bäck petar in första målet på Idrottsparken i mötet med Anderstorps IF i nionde minuten. Tio minuter senare fick Emil Elfström vittja den rödvita buren efter en säker straffspark av Isak Hjalmarsson.

1-1 stod sig tills Rasmus Simmeborn på övertid satte segermålet. 

[ 211009 - lördag ]   Härlig rödvit serieepilog!

Vilken fotbollsfest våra rödvita spelare bjöd på vid årets sista seriematch. Balla Balla ljöd ut i arenans högtalarsystem och förkunnade att det rådde stort rödvitt måleri . Bilden ovan med målglädje var en vanlig syn.

Redan i tredje minuten brände det till i gästernas målområde, när Isak Karlsson kom i full fart, men bolluslingen hamnade vid utsidan av målramen.


I minut 6 kom dock ettan och det var 17-åringen Adam Bustos som stod för den bedriften, efter att ha fått en fin macka av Lucas Andersson.

Rött å Vitt fortsätter att trycka på mot gästerna och i 24 minuten kommer spelverket igång med hitlåten på Hovet. Han som är orsaken till det är Alexander Wallinder, som satte till knoppen på ett fint inlägg från Theo Jonsson.

Några minuter senare är det dags för bortakeepern att vittja nätet igen. Lucas Andersson slår en vänsterhörna och lädret skruvar sig in i bortre krysset. 3-0 blev också paussiffrorna och Hardy fick servera sina läckerheter från Vaggeryds Chark i grillen.

Andra akten hann bli 4 minuter gammal innan Adam Bustos slår till igen. Hampus Bäck får assistpoängen. 4-0!

Femman kom omgående  och målskytt en heter Isak Karlsson, som får till en riktig pärla som borrar sig in i nätmaskorna. Inte en chans för den gamle kameramannen att hänga med!
 

Inte nöjer sig hemmalaget med det. Hampus Bäck får fram bollen till Silas Haahr Andersen och vår danske sköne lirare gjorde inget misstag. 6-0!

Det blev ändock gästerna som fick sätta den sista baljan för året på Hovet. Frispark och Arber Hasani får till en drömträff, som duktige keepern Emil Elfström inte har någon chans på. Ett viktigt mål för Forsheda IF, utan det hade laget åkt ur vår seriedivision och varit klar för spel i femman. Nu blir det negativt kval för de blåklädda och vi skickar lyckönskningar till dem och hoppas att vi ses igen 2022! 

I 77:e minut får de rödvita en stramare och Anton Grännö får förtroendet att måla från 11 meterspunkten. Tyvärr för Anton så gör bortamålisen en kanonräddning vid sin högra stolprot.

Mer chans till ytterligare en runda med Balla Balla kom i slutminuten när 15-åringen Johannes Alatalo sprang sig helt ren med Forshedaburväktaren, som lyckades mota bollen för nätkänning. Johannes, snart skriver vi 2022 och skulle bli förvånad om den unge forwarden inte gör sitt premiärmål i den rödvita representationströjan.

Som brukligt är på Hovet skall bästa spelare i vardera laget utses. Hos gästerna gick priset till Jonas Blomberg, men i hemmalaget fanns det många som aspirerade på Sverigelotten. Till slut fastnade juryn för Theo Jonsson.

Dock skall alla i den rödvita tröjan överösas med rosor efter den stora fotbollsfesten som de bjöd oss på som bevittnade tillställningen. Nu ser vi fram mot nästa år och härlig fotboll på Hovet. Vi syns 2022!

Mer foton här ................

[ 210918 - lördag ]   Rödvit glädje på Hovet!

Hovslätts IK´s representationslag ställde till med en jublande fotbollsfest under lördagen.  Årets upplaga av A-laget består mycket av juniorlagsspelare och mot dagens gäster Bosna IF hade tränarduon mönstrat 10 juniorer. Laget från Västbo hade endast 1 junior med i truppen!
På bilden syns stor glädje, ty vår danske vän Silas Haahr Andersen har precis gett Rött å Vitt ledningen med 1-0. 

Ett resultat som stod sig första akten ut. Men det skulle komma mer.

2-0 kom i 69 minuten genom Alexander Wallinder, som elegant placerade en strmare i närmaskorna näst intill keeperns högra kryss.

17 årige Adam Bustos serveras en underbar macka av mittfältsgiganten Silas Haahr Andersen och kommer helt ren mot trots en del insläppta mål duktige bollstoppare Dario Vidoni.

Skruvar lädret förträffligt förbi keepern och ser den borra in sig i nätmaskorna, samtidigt förkunnar spelverket på Hovet genom Balla Balla att det åter har målats på Hovet!

Åter kvittrar dagens domherre på Hovet för straff och nu är det unge Theo Jonssons tur att stega fram till straffsparkspunkten.

Theo gör inget misstag utan läderkulan smeker nästan målisens vänstra stolpe och smiter in bland nätmaskorna. Med den baljan fastställer han därmed slutsiffrorna till 4-0. Bra jobbat Rött å Vitt! 


Till bästa spelare idag hos gästerna utsågs Ensar Hamza och i hemmalaget fick duktige målvakten Emil Elfström priset.
Dock skall hela startelvan och alla avbytare ha en stor buket med rosor en sådan här dag. Vilket gäng!

Nu väntar två tuffa uppgifter för Rött å Vitt. Först skall tvåan i serien Gnosjö IF stå för motståndet och därefter är det seriesuveränen Jönköpings BK tur att möta de hungriga ungdomarna förstärkta med en handfull mer rutinerade lirare. Högintressant och två svåra uppgifter!

  Mer foton hittar du här ........................ 

[ 210904 - lördag ]   Härlig viktoria på Hovet!

Vilken underbar lördag vi fick uppleva på Hovet! Unga rödvita representationslaget tog emot ett rutinerat och betydligt äldre Moheda IF.  På plats givetvis HIK´s sportchef som beskriver fightn så här;

Visst såg det ut som ett juniorlag skulle möta ett seniorlag när de bägge lagen varandra ut på planen men de visade sig snart också att den ungdomliga entusiasmen skulle ta ett krafttag om matchen och sett till klara målchanser så var det ett klart övertag för Röttåvitt i första men målen uteblev. Stolpskott (insidan av stolpen) friläge men bra räddning osv.

I andra halvlek så kommer kallduschen 0-1 efter ca 52 min och jag får Flashbacks till Lammhults matchen men grabbarna höll huvudet kallt och fortsatte lira och vi fick utdelning i 74 min då Filip Freding efter tilltrasslad situation efter hörna kunde trycka in bollen i burgaveln.
5 min senare så rinner William Axelsson igenom efter en fin passning av Anton Schenell och gör 2-1 snyggt i nättaket. William gjorde för övrigt comeback idag efter ha lirat i Månsarp.
Visst pressade Moheda på slutet men de vassaste chanserna hade vi och matchen slutar rättvist med en seger för Röttåvitt.
Många skall ha beröm för sin insats,
för idag var vi bra, vill ändå ge Silas Haarh Andersen, Leo Stejdahl och Theo Jonsson lite extra plus för sina insatser idag.
Målskyttar: Filip Freding och William Axelsson

Anton Grännö jublar när han ser att bollen är på väg in bland maskorna och hör att Balla Balla tonar ut ifrån arenans ljudanläggning. 1-1 och kvitteringsskytt Filip Freding.

Inte nöjer sig de rödvita med det. Fem minuter senare presenterar William Axelsson sig efter sin utflykt till Månsrps IF.
Anton Schenell bjuder på en härlig macka som William tar emot och avancerar mot målet och trycker upp lädret i nättaket. Bra jobbat! Här gratuleras tonåringen för sin prestation av lagkamraterna. 2-1 och det blir slutresultatet.

Me

Ny för dagen i den rödvita tröjan var Silas Haahr Andersen, dansk lirare som visade att han han blir en viktig pjäs i HIK. En mittfältare med teknik, spänst och ett härligt spelsinne. Välkommen till Hovet!

Nu väntar det en veckomatch för Rött å Vitt. På torsdag går färden mot Värnamo och ett möte mot Värnamo Södra. En tuff uppgift för ungdomarna från Hovet, men de kan överraska igen!
Matchen sedd med bortaögon ......................
Mer foton ...............

[ 210828 - lördag ]   Rött å Vitt räckte inte till

Under lördagen var Hovslätts IK´s representationslag i Smålandsstenar och mötte den bygdens stora fotbollshjältar. Det blev ingen lätt uppgift för det rödvita laget.

Nedan en beskrivning av fotbollsfesten av på plats Robert Bäck:

Dagens match på Domarvallen i Smålandsstenar blev en tung dag för våra rödvita killar. Redan efter 4 min hade hemmalaget gjort två mål. Vi fick nytt hopp efter 7 min när Walle reducerade på straff ett resultat som stod sig halvleken ut. Vi började ganska lovande i andra halvlek men i 55 min gjorde Smålandsstenar 3-1 på en omställning och uppförsbacken blev brant. Vårat unga gäng försökte men hemmalaget var skoningslösa i sina omställningar och straffade oss gång på gång. Slutresultatet skrevs till 6-1 och vi kan bara lyfta på hatten för ett effektivt och tungt Smålandsstenar som var klassen bättre i denna match. Skulle bli förvånad om de inte är med och slåss om seriesegern framåt höstkanten. Våra killar kan dock bättre vilket vi hoppas att Moheda får lida för nästa helg hemma på Hovet.

Det är OK att torska mot ett gäng som är för dagen är bättre och det är bara att ta nya tag. Nästa seriematch är mot Moheda IF på lördag. Ett lag som också fick smaka torsk under lördagen och det var topplaget Gnosjö IF som serverade fisken. Räkna med att det blir två revanschhungriga gäng som bjuder på fotbollsfest kommande lördag.

[ 210813 - fredag ]    Femetta i Idrottsparken!

Domherren hade knappt kvittrat igång fotbollsfesten i Sandhem förrän hemmakeepern fick vittja nätet. Ingen Balla balla men ändå 0-1! Målare Leo Stejdahl. Repliken kom nästan omgående från de gulsvarta. 1-1 och kvitterat. Inte sällan brukar tidiga mål bli slutresultat och så blev det för västgötarna, dock inte för de rödvita gästerna.

Innan pausvilan gjorde Rasmus Sinneborn 1-2 och det smakade bra med en Bullen Pilsnerkorv i pausen.

Målandet forsatte. Filip Freding satte 1-3, Alexander von Porat fick på en drömträff långt utifrån som förvandlade nätet till en enda storstrut. Och inte nog med det. I slutet kom Blaise Agbakwuru fri med målisen och rullade in lädret mellan benen på keepern. Det blev en sådan afton när alla rödvita supportar på plats bara log i regnet.

Det är OK att förlora mot ett lag som för dagen är bättre, även om förlustsiffrorna blev lite väl stora. Nu kommer vi igen på lördag då Moheda IF som förlorade lördagens match mot serietopplaget Gnosjö IF med uddamålet av tre. En tuff fight väntar grabbarna i den rödvita tröjan.

Efter en sådan här insats måste man berömma hela laget inklusive Tomas Assarsson och Oskar Beverin på tränarsidan. Men måste man utse spelare som var ytterligare lite extra, går det inte hoppa över Daniel Ahlm som var grym på ett antal kontringar, Elias Larsson en backklippa och Theo Jonsson en härlig fläkt som gjort comeback i den rödvita tröjan. 

Ett litet unikum i den här serien är nog Rött å Vitt åldersprofil. En spelare på 30, fem på 25 och tio som är tjugo årYngst  eller yngre! Yngst denna gång femtonårige Johannes Alatalo. Framtiden är röd och vit!

Nu väntar IFK Lammhult på Hovet på lördag. En tuff utmaning, men det är väl sådant som dessa unga kämpar gillar!

[ 210807 - lördag ]    Härlig viktoria på Hovet!

Äntligen blev det hemmapremiär för Rött å Vitt i årets seriespel och det blev en bra fight mot gästerna Kulltorps GoIF. När krutröken hade lagt sig över arenan visade den digatala tavlan 2-1.


Förste målare på Hovet i seriespel blev Alexander Wallinder när han tryckte in 1-0 i 36 minuten. Siffror som stod sig halvleken ut.

I 63 minuten blåser domherren straff för HIK och återvändare Theo Jonsson stega fram till straffpunkten, lurar bort målisen och rullar enkelt in 2-0. Bra jobbat!

Även gästerna Kulltorps GoIF tilldelas en stramar. Daniel Ahlm i den rödvita kassen räddar lädret, men lämnar en retur som Daniel Elmersson skickar in i nätmaskorna och vi har 2-1. Ett resultat som också blir målfacit av fotbollsfesten. 

Bäste lirare hos gästerna utsågs Samuel Elmersson till och i Rött å Vitt fick Alexander von Porat priset.  VP skiftade speltid med Isak Karlsson och visade en enorm energi vid varje byte! Egentligen kan alla rosas i den rödvita tröjan efter bra genförda prestationer. 

Nästa fight för de rödvita är på fredag då Mullsjö Sandhem väntar på Idrottsparken i Sandhem.

Mer foton här ..............

[ 210604- fredag ]   Sportchefen har ordet!

Årets första mål på Hovet är eb straff signerad av Alexander Wallinder. Keepern i ena hörnet och lädret i närheten av krysset!
Årets första mål på Hovet är eb straff signerad av Alexander Wallinder. Keepern i ena hörnet och lädret i närheten av krysset!

Sportchefen:
Idag mötte vårt unga utvecklingsbara lag Hallby i träningsmatch och det blev seger med 3-1 efter 1-0 i halvlek.
Första matchen på 8 månader och en plan som inte hämtat sig från den tuffa våren och var mycket ojämn, förutsättningarna kunde vara bättre och vi började lite trevande men ju längre matchen så kom vi in mer och mer och tog över matchen.
1-0 satte Alexander Wallinder på straff och i andra hade vi ytterligare ett par heta lägen. Tillslut fick vi utdelning då Blaise Agbukwuru  blir snyggt frispelad av Filip Freding. Snabb reducering av Hallby på en tilltrasslad situation efter en hörna. Skulle det bli spännande...nej Isak Karlsson rinner igenom och placerar snyggt in 3-1 som blir slutresultatet.
Fantastiskt att se sista 20 min när vi hade en snittålder på 19,8 på planen varav två 15-åringar som gjorde a-lags debut med bravur. En helgjuten insats av vårt lag med lite extra plus till Rasmus Simmeborn, Alexander Wallinder och Hampus Bäck.

[ 201003- lördag ]    En härlig rödvit serieepilog!

Lördagseftermiddag och bortamatch mot Habo IF – säsongens sista match och risk för att det rödvita laget ska komma på en negativ kvalplats och åter hamna i femman finns. Men inte blev det så …………….

Publiken hade knappt satt sig till rätta på Slättens IP´s förnämliga sittplatsläktare, när begåvas Hovet med en dito?, förrän Fredrik ”Nesse” Nilsson slår till och den digitala resultattavlan strålar vackert med siffrorna 0-1.  Här gratuleras han av glada lagkompisar.

Knappt en kvart senare visar dagens målarmästare upp sig, Blaise Agbakwuru. En kille som är ny för i år i laget och som idag har fått förtroendet att vara med i startelvan. Han tackar för det genom att vara på rätt plats för att bredsida in bollen i öppen bur.

 

I matchminut 37 tilldöms hemmalaget en straff och den förvaltar Jonathan Nordgren genom att reducera till 1-2, siffror som står sig till pausvilan.

Femton minuter in i andra akten är det dags för Blaise Agbakwuru att öka på ledningen till 1-3.
 

Ett par minuter senare fullbordar den gode Blaise sitt hattrick och efter en kamp med hemmakeepern ligger lädret i nätet. Med den baljan spikar han också fast slutsiffrorna till 1-4.
 

Habo IF tillhör de föreningar som hyllar lagen lite extra, bra jobbat! Till bästa spelare i Rött å Vitt utsåg juryn Lucas Andersson. Ett bra val, men en sådan dag och vinst med klara fyra bollar mot en får vi ge alla i den rödvita tröjan MVG, mycket väl godkänt. Skall några rosas lite extra måste det bli Blaise Agbakwuru med sitt hattrick och sin förmåga att alltid vara på rätt ställe när det luktar målchans. Även extrablommor till mittbackarna Anton Grännö och Elias Larsson som inte gav hemmaspelarna många möjligheter att oroa Daniel Ahlm i målet.

 

Dagens viktoria innebar ett ordentligt kliv upp i sluttabellen för Hovslätts IK. Efter att ha krigat i de nedre regionerna under hela det korta spelåret blir slutplaceringen femma och det får anses vara helt OK för en nykomling i serien. Nu ser vi med spänning fram emot 2021!

Mer foton från matchen här ...................

[ 200926 - lördag ]    Gastkramning på Hovet!

Under lördagen bjöds det på stor fotbollsfest på den rödvita arenan Hovet! Gott fotbollsväder, grön skön matta och spänning som får en att säga - Hitchcock, Spielberg och Kubrick - släng er i väggen!

Värnamo Södra började fighten klart bäst och efter 22 minuter hade man gjort både 0-1 och 0-2. Dessutom haft ytterligare några farliga kontringar.

När det digitala matchuret har kommit fram till 24 så slår han till. Rött å Vitts notoriska målspruta Linus Lyck får en passning från Emil Holmgren och sätter fart, kommer fram på högerkanten, springer ifrån en back och är ensam med bortakeepern. Denne slänger sig framför Linus och för att fånga bollen, men den rödvite eleganten chippar stilfullt över målisen och Balla Balla ljuder över Hovslätt med omnejd. 1-2!

Några minuter senare får en av Värnamospelarna en varning och efter ytterligare 45 sekunder blir det frispark för Rött å Vitt, varvid den varnade spelaren i frustration sparkar iväg bollen. Erhåller ännu ett gult kort och två gula blir ett rött. Efter detta blev det ett visst övertag för hemmalaget. När dessutom gästernas duktige mittback blir skadad försvagades styrkan i Värnamo än mer.    

Andra akten inleds med flera möjligheter för HIK och 2-2 ligger nära, dock har dagens gäster också en del chanser, bl a ett stenhårt stolpskott. Men i matchminut 60 kommer kvitteringen och nu är det Lukas Andersson som skickar iväg en ärta ut mot Linus Lyck på högerkanten. Linus far iväg, trycker till bollen rejält och nätrassel uppstår till tonerna av Hovets goaste låt Balla Balla. Kvittering och det verkar stå sig festen ut. Inget orimligt resultat, då gästerna kämpar på bra, försvar sig och samtidigt anfaller med långa bollar till snabba forwards. Men i 88:e händer det!

En flippande boll ställer till det i Värnamoförsvaret. Den far runt och träffar en spelare och gå vidare till målisen. Det blir en retur och backen föser tillbaka den till keepern som plockar upp päronet. Bakåtpass blåser domherren för och det ger indirekt frispark. Muren ställs upp och de rödvita samlas för en kort taktisk genomgång, tror lagkapten Elm regisserar dramat i slutminuten. Lukas Andersson vid bollen, passar Emil Holmgren, som slår till med en projektil som får muren att vackla en aning innan lädret borrar sig in i motståndarnas nättak. Och prata om hur skönt Balla Balla ljöd över nejden och förkunnade rödvit ledning. Tack alla inblandade!

Till bäste spelare i vardera lag utsåg dagens jury Linus Lyck och hos gästerna hans namne Wrethstig.

Efter en sådan här herorisk insats som HIK-lirarna gör är alla i den rödvita tröjan värda ett stort fång med röda och vita rosor.

Nästa helg är det serieepilogen på årets förkortade seriespel och Rött å Vitt ökade sina chanser att hänga kvar i fyran genom dagens viktoria, men allt är inte klart. Det kan krävas att laget plockar poäng på Slättens IP mot hemmalaget Habo IF. Kanske inte någon enkel uppgift, men är det inte så att våra fotbollshjältar gillar tuffa utmaningar!

En extra grej som fick alla yngre besökare på Hovet inkl dagens bollisor att bli minst sagt saliga ägde rum. En av deras stora idoler var ju med och lirade i Värnamo Södra. Tik Tok-artisten Kevin Bang! 


Värnamo.nu   reportage ........................      

Mer foton från matchen ..................................

[ 200919 - lördag ]    Rödvitt poängkap i Mullsjö

Lördagseftermiddag och fotbollsfest på gång. Dagens motståndare är sammanslagningen MullsjöSandhem och arenan heter Gruvredsvallen. Färden dit sker på den nya fartsträckan av väg 26/47 och här har man verkligen lyckats med bygget. Går knappt missa maxfarten av 100! Mulet och lite häng av regn i luften möter en när man når målet och det är ju ett perfekt fotbollsväder.

Och perfekt rödvit fotboll var det också i inledningen av matchen, stor dominans och även måleri. Leo Stejdahl passar Linus Lyck, som tar sig förbi ett par hemmabackar och fri med målvakten gör han inget misstag.  
 
Rött å Vitt fortsätter att trumma på, men hemmagänget med en snittåder som ligger nästan tio år högre än hos de unga gästerna, vaknar till mer och mer. Den rödvita ledningen står sig dock halvleken ut.
 
I andra akten trycker hemmalaget på för en kvittering och den kommer. När det digitala matchuret står på 61 får Oskar Beverin vittja nätet och det är 1-1. Efter det skapas det målchanser åt bägge hållen, men måleriet är stängt för dagen och uppdelandet av poängen får anses som rättvist.
 
Åter får vi ge rosor till det unga rödvita gänget, som kämpar tappert. Oskar Beverin, målvaktstränaren, hoppar in mellan stolparna och tar allt, nästan. Backlinjen med Emil Rygert, Anton Grännö, Elias Larsson och Alexander Wallinder, den sistnämnde ersätts i andra halvan av Hampus Bäck, spelar med stor säkerhet. Linus Lyck är hyperfarlig framåt. Ja, man kan räkna upp dem alla. Kanonbra arbete!
 
Nu väntar Värnamo Södra på lördag på Hovet och redan nu kan vi utlova dramatik och högspänning på arenan. Klockslaget är 15.00. Kom i tid och heja fram de rödvita ungdomarna till nya stordåd!

Till slut några rader klippta från Instagram skrivna av en av de rödvita lirarnas föräldrar:

Starkt ändå att plocka poäng.
Plocka nu det positiva utav matchen och bygg samman och ihop lagdelarna till en positivt arbetande lagmaskin. Ni har det och ni kan göra det!

 

Foton från matchen .......................

[ 200912 - lördag ]    Högspänning på Hovet!

Härligt fotbollsväder, lite regn piggar upp, Hardys Grill öppen, dock inte med grillade Vaggeryds Chark läckerheter, men kokta sådana och ett hett derby på gång när lagen marscherar in på arenan till tonerna av Alte Kamraden. Det är dukat för stor fotbollsfest!
över
Och visst blev det en fest, dock utan mål, men med en överdos av spänning av bästa klass. De rödvita började bäst och hade ett starkt övertag i första kvarten. Efterhand kom svartklädda Haga in mer och mer i matchen. Chanserna framför målen böljade frm och tillbaka.

Andra akten var första lik. Först mycket boll hos hemmlaget för att sedan bjuda på en hel del Hagafarligheter framför hemmakassen. Men baljorn lyste med sin frånvaro och det får vi nog skylla de två burväktarna för. Daniel Ahlm i HIK och Adam Yngvesson hos gästerna tog allt som de skulle plus mycket utöver det normala.

Till matchens lirare i vardera laget utsåg juryn Emil Holmgren och Edde Linares. Men det fanns många duktiga lirare på Hovets gröna sköna matta.

Man kunde lika gärna ta Hampus Bäck i rött å vitt och keepern Adam Yngvesson hos gästerna.

Eller varför inte brödraparet Daniel och Tim Ahlm. Daniel nämnd ovan och lillebror Tim som snart fyller 16 år gör bägge ett otroligt arbete. Tyvärr fick lillebror krampkänningar i slutet av första efter allt hans spring och fick bytas ut.

Övriga i Rött å Vitt skall ha en stor eloge. Ja, även avbytarna som inte kom in i matchen, men tappert väntar på sin chans.

Nu rullar seriespelet vidare och i nästa omgång väntar en tuff utmaning för de rödvita grabbarna. Mullsjö/Sandhem på bortagräs på lördag. Åk gärna ut till Gruveredsvallen och heja fram laget till stordåd! 

Mer foton från derbyt här   .................

[ 200905 - lördag ]    Kulltorp blev för svåra för unga Hovslätts IK

Under lördagen var det dags igen för Hovslätts IK´s representationslag att mäta sina krafter i årets enkelserie i nordvästra fyran. Dagens fight gällde Kulltorps GoIF och arenan för slaget - Liavallen. Det blev full fart direkt i matchen.

30 sekunder efter att dagens domherre kvittrat igång fotbollsfesten hade hemmagänget ett skott i ribban och en minut senare en minst lika stor farlighet. Men Rött å Vitt, för dagen klädda i blåstället, skapade också. Matchuret visade på 02.30 när Hampus Bäck testade med ett skott som resulterade i en hörna. En fin inledning på en fotbollsmatch!

I 19:e minuten kommer första målet och det är Carl Marcus Salomonsson, tidigare i Tenhults IF, som ordnar till 1-0 i matchprotokollet. Ett resultat som står sig akten ut.

Kulltorpsgrabbarna är gänget som skapar de flesta farligheterna och Daniel Ahlm i HIK-buren får mängder med chanser att visa upp sin skicklighet.

När matchuret har tickat fram till 37.00 inträffar ett stort aber för Hovslätts fotbollsstolthet. Domherren har letat fram ett rött kort ur bakfickan och de flesta på arenan förstår ingetting. Publik, spelare och ledare i bägge lagen är oförstående. När förklaringen till det röda kommer sägs det att 1,69 långe Arvid Elm har satt en armbåge i ansiktet på en 20 cm längre motståndare. En omöjlig uppgift, då lagkapten Elm stod med bägge fotbollsdojorna på mattan. Ett tråkigt domslut.

Pausvila och en Bullens varmkorv som tröst för underläget både i målandet och i antal spelare. Men skam den som ger sig!  

Hovslätts IK trummade på bra under andra akten och ordnar fram en del målfarligheter, men utan att någon resulterar i något måljubel. Detta medan hemmalaget inte bara gör ett mål utan sätter dit två och slutresultatet blir 3-0. En hemmaseger som är fullt rättvist. 

Hovslättspojkarna kämpade på bra, men fick en mycket tuff uppgift mot det Kulltorp som hade flera spelare som har varit med högre upp i seriesystemet och som  var både äldre, längre och tyngre än de blåvita ungdomarna. Halva HIK-laget fick lite tröst under söndagen, då de tvålade till Månsarps IF med 8-0 i juniorserien.

Nu väntar nästa fight för Rött å Vitt på lördag och det blir ett hett derby mot IF Haga. Ett derby som det brukar blixtra om.

Fler foton finns här   ...........  

[ 200828 - fredag ]    Lyckad getjakt för unga rödvita jaktlaget!

Arvid Elm  och hans unga lagkamrater stoppade IF Hallby FK´s alla försök att måla på Hovet! Arvid Elm och hans unga lagkamrater stoppade IF Hallby FK´s alla försök att måla på Hovet! 

Åter bjöds det på härlig fotbollsfest på Hovet när Rött å Vitt tog emot för dagen vitskjortade IF Hallby FK. En på förhand väntad blandning av högspänning, hårt just spel och en oviss getjakt infann sig. En del av de äldre spelarna i hemmalaget var borta av olika skäl, men det unga rödvita jaktlaget skötte sig med råge. 

Första akten blev mållös. Chanser till målande saknades inte, men bägge målvakterna spikade igen och matchresultattavelansvarige hade lugna första 45 minuter.

Det dröjer ända till matchminut 63 innan underbara Balla, Balla strömmar ut ur arenans ljudanläggning och förkunnar för byn med omnejd att Rött å Vitt har tagit ledningen med 1-0. Ytterbacken Theo Jonsson kommer farande på sin kant och drar iväg en lurig boll in mot getboet, där en mittback försöker nicka bort lädret, men inte bättre än att det skruvande klotet hamnar i nätet bakom en förtvilvlad Hallbymålis.

Bymarksgrabbarna slänger inte yxan i sjön, utan pressar på med anfall efter anfall och en kvittering hänger i luften. Men det gjorde överstyve Daniel Ahlm i HIK-buren också plus att han var överallt inom sitt målområde och gjorde sig stor och omöjlig. Tog allt! Väggen!!!

Nu var det dock inte bara gästerna som skapade möjligheter utan även hemmagrabbarna tog vara på kontringar. Blaise Agbakwuru hade lämnat avbytarbänken och det dröjde inte länge förrän den store måltjuven hade placerat in bollen i nätet efter att Isak Karlsson serverat en underbar macka från högerkanten. Men oj, assisterande domaren hade höjt flaggan och signalerat för offside. Blaise kommer dock igen och i 90:e minuten spikar han fast slutresultatet till 2-0. Bra jobbat!

Daniel Ahlm och Jonathan Almström Daniel Ahlm och Jonathan Almström

Juryn utsåg Jonathan Almström och Daniel Ahlm till  bästa spelare i respektive lag.

En sådan här kväll med ett så lyckat resultat från jakten måste man ge alla rödvita lirare högsta betyg och ett stort fång rosor.  Backlinjen med Theo Jonsson, Rasmus Simmeborn, Emil Rygert och Alexander Wallinder gör ett kanonjobb. Mittfältet Lucas Andersson, Arvid Elm och Emil Holmgren sliter som djur, outtröttliga. Längre fram hittar vi "gamlingen i laget" Fredrik Nilsson, 28 år, som inte har varit med på ett tag, men det märktes inte. Alltid farlig för motståndarna! Alexander von Porat gör aldrig en dålig fight och i kväll blir betyget MVG! Längst fram finns den yngste rödvite Leo Stejdahl, fyller 17 i höst. Vilken forward! Inte lätt för ett försvar att ha denne ettrige grabb emot sig.

Som avbytare hittar vi Hampus Bäck, Isak Karlsson, Blaise Agbakwuru, Emil Elfström och Anton Schenell på bänken. Hampus, som varit skadad, kom in efter paus och visade varför han anses vara en av de bästa ytterbackarna i serien. Isak och Blaise kom också in senare i handlingen och låg bakom målet som dömdes bort, men de hann visa hög klass. Isak är en fullracer på sin vänsterkant samtidigt som han är en utmärkt servitör av härliga mackor. Blaise kom till klubben i år och har endast gjort ett fåtal inhopp, men trots det ligger han tvåa i lagets interna skytteliga! Tänk den fighten som han får en hel halvlek till förfogande! Balla, Balla!!! Kvar på bänken var Emil Elfström, en säkert keeper som skapar trygghet och kvar var också Anton Schenell, en 17-årig talang som är en lirare av stora mått. Framtiden är röd och vit!!!

Nu väntar en knepig uppgift på bortagräs. Kulltorps GoIF som tog sin första viktoria för året efter att ha tvålat dit Smålandsstenar GOIF med fyra bollar mot en. En tuff utmaning, men visas samma glöd som i kvällens getjakt är det inte omöjligt!  

Foton från matchen ................

[ 200821 - fredag ]    Ungt Rött å Vitt fick fredagstorsk i Forsheda

Fredagsutflykten till Forsheda för det unga, endast fyra spelare i matchtruppen var över 20, rödvita representationslaget gav inga poäng att ta med hem till Hovet. Men visst skapade de tillfällen för måleri.
50-gränsen gällde även på Bollagården och på huvudläktaren gapade det stora hål.

Hovslätts IK´s sportchef syn på matchen: 

Tyvärr räckte inte våra unga rödvita killar mot ett betydligt tyngre och äldre Forsheda ikväll. Förlust med 2-0 efter 0-0 i halvlek.
Vi skapade tillräckligt med målchanser för att kunna åka hem med 3 poäng men som tidigare i år studsar inte bollen vår väg.
Vi startar andra halvlek med ett par fantastiskt fina kombinationer och har 3 kanonlägen att ta ledningen men tyvärr är vi allt för ineffektiva. Sedan får Forsheda en riktigt billig straff där Danne sträcker ut och petar bort bollen men Forsheda spelaren faller snyggt och domaren blåser straff. 2-0 kommer som ett brev på posten när vi trycker på för att kvittera.
Idag kunde vi inte prestera vårt fina spel mer än vid ett fåtal tillfällen och då skapade vi heta chanser direkt men i fotboll går det ut på att göra mål vilket vi inte lyckas med.
En hedersam förlust för ett ungt röttåvitt kan man säga då vi gav Forsheda en tuff match i 90 min.
Dax för klyschan ”det är bara att bryta ihop och komma igen”
Match redan på tisdag, då vi har ytterligare en tuff bortamatch mot Smålandsstenar.

 

Straffen som gav hemmalaget 1-0. Skytten lurar alltid duktige HIK-keepern Daniel Ahlm åt fel håll och bollen skapar litet nätrassel. Straffen som gav hemmalaget 1-0. Skytten lurar alltid duktige HIK-keepern Daniel Ahlm åt fel håll och bollen skapar litet nätrassel.

[ 200815 - lördag ]    Rödvit målorgier!

Äntligen! Publiken är tillbaka på Hovet! Visserligen i begränsad skara pga corona och fotbollförbundets beslut. Och vad gör de rödvita fotbollsgrabbarna då? Jo, man skapar ett målande av sällan skådat format. Elva gånger klingade den välkända låten Balla Balla ut på arenan och spred sig över bygden och förkunnade att Rött å Vitt hade satt lika många pytsar!

Emil "Hinken" Holmgren inledde målandet i sjätte minuten genom en helt underbar frispark , där lädret borrade sig upp och in i keeperns vänstra kryss. Två minuter senare fixade den gode Hinken 2-0! Inte var det stopp på målandet där, utan Rött å Vitts notoriske målspruta Linus Lyck satte 3-0 i 17:e matchminuten.
 

I 43:e minuten är Alexander Wallinder uppe i Vrigstads försvarszon och kommer fram till kortlinjen, serverar Milad Wazzi en härlig macka och den lille store liraren gör inget misstag. Balla, Balla!

Det blir också halvtidsresultatet. Pausvila och besök i Hovets oas - Hardys Grill, dock fanns det ingen tjock grillad fotbollskorv att inhandla, ty coronabestämelserna från förbundet säger så. Men drickakylan var sprängfylld med härliga kalla drycker!

I andra akten blev det Linus Lycks show! Undra om det inte slogs ett nytt Hovetrekord? En orsak till 20-åringens frosseri i målandets konst var nog en utebliven straff när han fälldes, som fick honom att koka av ilska och det gick ut över Vrigstadsmålisen. Pyts efter pyts skickade han in, de flesta  såg ut som på bilden ovan och när ilskan hade lagt sig hade keepern fått kröka rygg SEX gånger.  

Ytterligare ett mål blev det i andra akten och det var Blaise Agbakwuru som presenterade sig för sin nya hemmapublik.

Blaise kommer från Täby FK i Stockholm och studerar på Högskolan i Jönköping. En fin kille, som verka ha fått en bra utbildning i hur man hanterar en boll. Välkommen till Hovet!

Till bästa spelare i Rött å Vitt utsågs Linus Lyck och hos gästerna var det Amin Nshimirimana som fick mottaga priset - en Sverigelott.

Hela hemmalaget skall dock ha ett stort fång rosor för sina insatser. Det var en sådan dag då man inte kunde hitta någon svag punkt i den rödvita uppsättning, utan alla gjorde en kanonmatch. En stor fröjd var det också att se när alla avbytare kom in i andra akten. Kvintetten Isak Karlsson, Axel Rundquist, Isac Alm, Blaise Agbakwuru och Fredrik Nilsson med pigga ben bidrog starkt till att viktorian blev tvåsiffrig.  Framtiden är röd och vit!!!

Nu väntar Forsheda IF på bortaplan i nästa omgång. En tuff uppgift för de rödvita grabbarna, men inte omöjlig. Lycka till på Bollagården!!!

Mer foton från matchen här ..............

[ 200701 - onsdag ]    Rött å Vitt fick smaka Husqvarnatorsk

Under onsdagskvällen var det spel i Toyota Cup, tidigare namn Smålandscupen, på Hovet. Motståndare div II-laget Husqvarna FF, som siktar in sig på en topplats i serien för att åter klättra uppåt i seriesystemet. Fint besök på vår arena! Kanske inte som 2012 när nybakade svenska mästarna IF Elfsborg stod för motståndet i Svenska Cupen, men ändå. Mot Elfsborg räknade vi in över tusen åskådare, men nu blev det noll. De som kom till arenan fick inte passera insläppet utan fick åse drabbningen på avstånd, pga rådande läge i Sverige.
 
Som väntat var det gästerna som tog tag i taktpinnen och i tredje minuten fick junioren Daniel Ahlm i HIK-kassen kröka rygg och plocka ut klotet efter att Victor Kalasho placerat dit det.

De rödvita kämparna gav dock inte tapp, trots stort bollinnehav av de blåklädda och i 26 matchminuten får hemmagrabbarna utdelning. Som vanligt under årets tävlingssäsong är det Linus Lyck som är målskytt. Kvitterat och 1-1 på tavlan. Hoppet lever!

Knappt 10 minuter senare kvittrar domherren, f ö den bästa som har dömt HIK i år, för straff. Straffskytten från Huskvarna lägger lädret till rätta och tar några steg tillbaka. Daniel Ahlm i hemmaburen försöker lura ut bollens riktning. Visselsignal och ärtan far iväg, burväktare Ahlm sträcker ut sig i full längd, når ärtan och stoppar den på mållinjen. Bra jobbat och hoppet lever!
 
Dock blir det mål i halvans sista sekund åter genom Victor Kalasho och Husqvarna FF kan gå in i ombyggda Hovet med en helt rättvis halvtidsledning med två bollar mot en.
 
Paus, men inga grillade korvar hos Hardy´s. En av fotbollsfesternas höjdpunkt på Hovet. Tråkigt, men viktigt att följa riktlinjerna från Svenska Fotbollförbundet.
 
Andra akten tar sin början och introt från första akten upprepas. Nu är det William Lind som står för målandet och ljustavlan lyser dystert för rödvita ögon 1-3. Och än värre blir det i 81 minuten när gästerna får ytterligare en stramare. Julio Inai stegar fram och lurar bort Daniel Målvakt. 1-4 och det blev även slutsiffrorna.

Till bästa lirare i respektive lag utsågs försvararen Malek Iskander i HFF och unge Daniel Ahlm hos Rött å Vitt.
 
Hela Hovslätts IK´s manskap gör en mer än bra fight och alla är värda ett stort fång rosor för sina insatser. Insatser som lovar mycket gott inför höstsäsongen, som startar med match mot Vrigstads IF på Hovet den 15 augusti.

Mer foton  här  ................................

[ 200627 - lördag ]    Fotbollsfesten som kom av sig

Vid lördagens match Ekhagens IF - Hovslätts IK fick åskådarna hålla sig utanför arena pga rådande läge i landet. Men de kunde ändock få se en spännande kamp mellan Ekhagens välrutinerade lag mot mycket ungdomliga HIK. Spänningen tog dock slut i matchminut 54.

Till en början av matchen var det mycket hemmalaget som styrde, men Hovslätts IK´s grabbar jobbade in sig i matchen mer och mer. Målandet inleddes i 29 minuten av hemmalaget, som dessutom brände en stramare innan halvtidspausen.


1-0 stod sig halvleken ut och i pausen fick lagen pusta ut i den lilla skugga som kunde uppbringas på den soldränkta arenan.

I andra aktens inledning slår HIK´s målare nr 1 Linus Lyck till och kvitterar till 1-1, genom en härlig ärta som borrar sig in i burväktarens högra kryss. En underbar vacker balja! Och inte bara det utan det var Linus 100:e mål i Hovslätts IK´s representationslag. GRATTIS Linus!

Sedan började eländet! Trots att det var en rätt just match delades det ut inte mindre än tio gula kort + ett rött. De första fem gick till HIK och de sista fick hemmalaget. Under första halvans sista kvart hade domherren delat ut fyra gula kort till HIK och inte var det slut med det.

I minut 54 är Ekhagen i anfall och Elias Larsson, mittback bryter. Hemmaspelarna protestera lite, men domarn vinkar avvärjande. Ett rätt beslut kan man tycka, men assisterande domaren som är en bit från händelsen vinkar intensivt med sin flagga och lyckas övertala huvuddomaren att utdöma ytterligare ett gult kort. Otroligt! Dessutom fick Elias se det gula kortet redan i första akten och följaktligen förvandlas det gul till ett rött. Där tog matchen slut för det gästande laget. Man orkade inte stå emot starka Ekhagen i den heta solen som sken med full kraft. Festen var över. Under de sista 25 minuterna gjorde hemmagänget fem mål, samtidigt som domaren gav dem lika många gula kort! Anledningen till dessa kort vet väl bara rättskiparen!?!

Trots att laget släppte till sex mål, samtidigt som man endast gjorde ett, måste man ge beröm till hela laget för sin insats. Från Anton Grännö, bilden, Elias Larsson, Lucas Andersson och Alexander Wallinder till alla unga lirare. Trots braktorsken var det ett stort fall framåt efter fadäsen mot Jönköpings BK i premiären.

Nu väntar kvartsfinal i Toyota Cup på onsdag mot div II-laget Husqvarna FF, innan vilan och uppladdningen till höstpremiären äger rum.

Fler foton här ......................

[ 200623 - tisdag ]    Årets seriepremiär gick i moll

PREMIÄR! Första matchen i serien är alltid en fest, men 2020 är inte som tidigare år och en av de viktigaste delarna för att skapa en fotbollsfest saknades - publiken. Ingen åskådare fick komma in på arenan pga rådande läge i vårt land. De som ville se fighten live fick hålla sig utanför arenan och det de såg om man nu har rödvita ögon muntrade inte heller upp.

Dock började tillställningen på bästa sätt för Rött å Vitt. Redan när den digatala tavlan visade matchminut sju tog sig Linus Lyck igenom JBK´s försvar och överlistade duktige bortakeepern.

Men BK-arna kom igen och drygt tio minuter senare fick exrödvite Alex Kindberg en chans att utmana Samuel Andersson i hemmaburen. Axel tog väl vara på chansen och kvitterade till 1-1.

Inte nöjd sig de blåvita med det. I 32:a minuten tog man ledningen med 1-2 genom Kai Henrysson och den ledningen utökade Alexander Svefors när han spikade fast slutsiffrorna 1-3 efter pausen i 57:e minuten.
Till bästa spelare i resp lag utsågs Arvid Elm i den rödvita tröjan och Kai Henrysson i gästande laget.

Nu är seriespelet igång och i nästa match väntar Ekhagens IF på bortagräs. Ingen lätt uppgift, men ett härligt tillfälle för Rött å Vitt att revanschera sig efter tisdagskvällens fadäs. Vi vet ju att vårt representationslag kan mycket bättre än vad man visade i premiären.

Mer bilder från matchen här ...............

[ 200614 - söndag ]    Viktoria i årets första tävlingsmatch

2020 - året annorlunda i världen, när vi drabbas av en pandemi. All verksamhet påverkas så även idrottsvärlden. Ingen går opåverkad!
Så här såg det ut när Hovslätts IK spelade sin första tävlingsmatch för året - Toyotacupmatchen mot Malmbäcks IF på bortagräs. Tom läktare!

Över till fighten. Rött å Vitt tog ett stadigt grepp om matchen direkt på Önnemo IP´s något ojämna matta, dock dröjde det tills det digitala uret visade på minut 27 som man kunde jubla. 

De rödvita tilldelas en frispark strax utanför hemmalagets straffområde. Fredrik Nilsson placerar sig i försvarsmuren och skapar en oro. Linus Lyck är exekutorn och skickar iväg ärtan som på sin väg mot mål stutsar på en spelare och via keeperns vänstra stolpe passerar mållinjen. 0-1! Ett resultat som står sig fram till pausvilan.


Hampus Bäck, Alexander von Porat, Elias Larsson och Linus Lyck vandrar ut mot omklädningsrummet för välbehövlig rast och intagande av kylda drycker.


Akt två tager sin början och Rött å Vitt fortsätter att dominera och i minut 54 ökar förra årets skyttekung Linus Lyck på ställningen till 0-2.


Linus Lyck spikar fast slutsiffrorna till 0-3 i 77 minuten och börjar säsongen 2020 med ett hattrick.
 

Hela laget skall ha högsta beröm för sin match. Samuel Andersson visade prov på sin höga klass i slutet av matchen när han avvärjde ett par frilägen från hemmagänget. Backlinjen med Anton Grännö och Elias Larsson i mitten flankerade av juniorerna Hampus Bäck, på bild, och Theo Jonsson är högklassig. Två nyförvärv på mitten, Rasmus Simmeborn och Milad Wazzi blir prima förstärkningar för året, spelade på mitten tillsammans med Arvid Elm, Alexander von Porat och Linus Lyck. Hela linan får betyget med högsta beröm godkänt. Den sistnämnde inledde ju årets måleri på bästa sätt! Längst fram stångades Fredrik Nilsson på ett ypperligt sätt med motståndarförsvaret. Inhopparna Leo Stejdahl och Isak Karlsson krigade bra. Noterbart är att nästan halva laget är juniorer! Framtiden är röd och vit!!!

Nu väntar nästa omgång av Smålandscupen - Toyota Cup och då går div II-lagen in i turneringen.  Lottningen är i skrivande stund ej klar. 

[ 190928 - lördag ]     Vilken serieepilog!!!

Serieepilogen på Hovet och allt var dukat för säsongens största fotbollsfest. Väderguden över arenan bjöd på soligt höstväder, på den sköna gröna mattan fanns små fina björklöv och motståndare var nabon Norrahammars IK. Derbyfight! Högspänning utlovades i programbladet!

I täten vid inmarschen gick unga Wilma Claesson stolt med en HIK-fana, spelverket på Hovet spelade marschmusik och åskådarna som blev fler och fler var förväntansfulla. Domherren kvittrar igång festen! Och visst blev det en fest, men kanske endast för dem som såg matchen med rödvita ögon. Redan från start handlade det mest om Rött å Vitt. NIK försökte, men i denna derbyfight var det klasskillnad och bollen var för det mesta i hemmalagets ägo..

När det digitala matchuret hade tickat fram till 22 ljöd Balla Balla med full styrka över Hovslätt med omnejd. Mittfältsmotorn Lucas Andersson har bollen på mitten, spelar Johan Fransson som forcerar framåt och ser Linus Lyck i bra position. Johan slår ärtan i lagom höjd för Linus att språngnicka in 1-0. 
 
Tvåan låter inte vänta på sig. Framspelare till Linus är denna gång Emil Holmgren som serverar Linus en härlig macka, som förvaltas på bästa sätt och det är 2-0.

I 42:a minuten ringer det igen. Johan Fransson spelar ut till Alexander Wallinder på vänsterkanten, som i sin tur passar Aljo Sarajlic. Aljo drar till mot mål, men keepern stoppar bollen. Dock lämnar han en retur som Aljo utnyttja genom att lägga in den vid sidan av målisen.

Minuten senare fortsätter måleriet. Aljo Sarajlic snor putan från en NIK:are, lämnar över den till Alexander von Porat som levererar vidare till Linus Lyck och det är 4-0.

Paus och samling vid Hardy´s Grill, där grillmästaren har förädlat råvaror från Vaggeryds Chark som låter sig smakas av målhungriga gourmeter.

Klart för andra akten. Uret är framme vid 49 när Emil Holmgren slår en hörna från vänster. En svartklädd brukspojk nickar bort lädret, men inte bättre än att det dimper ner framför Aljo Sarajlic dojor. En av dojorna reagera direkt och placerar klotet i målvaktens bortre inre målgavel. Aljo får med sig Theo Jonsson i målgesten som är inspirerad av onlinespelet Fortnite. Se på You Tube. Sök på HIK Jönköping.

Ett par minuter senare slår han till igen den gode Aljo. Lucas Andersson med bollen på mitten spelar fram Linus Lyck, som med en perfekt stickare friställer Aljo ensam med målvakten. Aljo i sin tur bjuder Hovetpubliken på en underbar balja när han enkelt chippar bollen över en utrusande burväktare.

I 73:e matchminuten spelas Balla Balla på högtryck igen efter ett fint HIK-anfall som börjar långt bak i banan. Mittback Elias Larsson passar Hampus Bäck i försvarslinjen och unge Hampus skickar iväg en lång markboll med precision till Fredrik Nilsson. Nisse skarvar vidare till Aljo Sarajlic som hittar Linus Lyck. Linus är omringad av flera försvarare, men bryter sig loss och ordnar nätrassel för 55:e gången under säsongen 2019. Klubbrekord!
 
NIK har inte kastat yxan i sjön, utan försöker att bjuda på motstånd och i 76:e får man också utdelning för sitt slit. Det är William Vukusic som målar och det står 7-1.

Siste man att måla i detta derby är 19-årige Emil Holmgren. Elias Larsson skickar iväg en perfekt crossboll till Linus Lyck. Linus tar några steg in ifrån vänsterkanten och ser Emil på andra sidan av rektangeln, som får bollen. Emil tar emot, drar en motståndare och skickar iväg en projektil rakt upp i nättaket. På resultattavlan lyser 8-1 som också blir slutresultatet.

Till bästa lirare i respektive lag blev Aram Taha i NIK och Linus Lyck i Rött å Vitt utsedda. Som det har varit under hela spelåret kan man ju rosa varje rödvit lirare, för aldrig har HIK haft en sådan bredd i truppen. Uppemot 20 spelare som håller mycket bra div V klass och mer därtill.  

Nu ser vi fram emot 2020 då Hovslätts IK åter är i div IV!  Framtiden är RÖD Å VIT!   

Mer foton hittar du här  ........................

[ 190921 - lördag ]     Rött å Vitt fick smaka torsk

Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck

Lördagens match mot Bosna IF på bortagräs blev ett bottennapp för Hovslätts IK. Hemmalaget var mest på tårna och vann kampen med uddamålet av tre. En helt rättvis viktoria av laget som är ett av seriens bästa lag.

Nedan sportchefen Peter Wallinders analys av fighten;

Serieseger klar och stort manfall på årets sista bortamatch och motivationen kanske inte var helt på topp och som vi alla som hållit på med fotboll vet att saknas motivationen så kan även ett bättre lag få stryk mot ett sämre. Nu säger jag inte att Bosna är ett dåligt lag snarare tvärtom, ett av de bättre vi mött i år men grabbarnas insats var väl tyvärr inte 100 % .
Målskytt: Linus Lyck (givetvis)
Vi tar matchen som olycksfall i arbetet och koncentrar oss på vår sista hemmamatch mot "ärkerivalen" NIK.
Nu på lördag den 28 september spelar vi mot NIK kl. 15 och vi hoppas att ni som har möjlighet kommer och hyllar grabbarna för seriesegern
"Alla till Hovet"

Bilder från matchen hittar du här         ......................

[ 190914 - lördag ]     Rödvit fotbollsfest på Hovet

Näst sista hemmamatchen på Hovet för i år blev en målrik historia. Sol och blåst bjöd väderguden över Hovet på och Rött å Vitt bjöd på en dominans av rågat mått. Statistiken efter matchen visade på 11-0 i hörnor och 26-1 i skott på mål. Refteles skott kom i 89:e minuten och boxades säkert bort av målvakten Oskar Beverin, som fick hoppa in efter två sena målvaktsåterbud pga sjukdom och militär långmarsch.

Det blev Elias Larsson som inledde måleriet. De rödvita fick en hörna från höger och Johan Fransson slår bollen, Fredrik Nilsson sätter dit huvudet och på målvaktsreturen är gode Elias framme med sin vänstra bredsida och raka in 1-0.

2-0 kommer en kvart senare efter att domherren har kvittrat för straff. Aljo Sarajlic lägger päronet på niometerspunkten och placerar det med kraft utom räckhåll för keepern.

Strax före halvtidsvilan har Aljo huvudrollen igen, snor bollen för motståndarna, snurrar runt med dem och borrar in den i nättakets maskor. Balla Balla ljuder över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 3-0. Åskådarna springer jublande till Hardy´s Grill och köar för att inte missa det läckraste målet på arenan. Hardys grillkonst är vida känt och varorna kommer från Vaggeryds Chark.

Fem minuter hinner det digitala matchuret ticka fram efter paus innan det är dags igen. Johan Fransson väggar sig fram med Fredrik Nilssons hjälp och drar på en projektil som ställer målvakten, när den far in i bortre delen av nättaket.

I 60:e minuten är det dags för Aljo Sarajlic att fastställa sitt hattrick. Hörna från höger som målisen boxar ut, inte bättre än att klotet hamnar framför fötterna på Aljo, som med ett rappt skott skickar in den bland nätmaskorna.

Öka takten sista kvarten är en ramsa inom fotbollen. Rött å Vitt skickar in 15-årige Adam Bustos i stället och då händer det. Igen! Isac Alm kastar ett inkast till Alexander von Porat, som driver in från kanten mot mål, hittar en lucka och serverar Adam en härlig macka. Den unge liraren blir ensam med keepern och skjuter putan över denne och in i mål.

Till matchens lirare utsågs Aljo Sarajlic i hemmalaget och John Svensson hos gästerna. Åter var det en match där man lätt kan rosa alla i den rödvita tröjan. Skall några nämnas lite extra får det bli Alexander Wallinder och Lucas Andersson.
 

Två seriematcher kvar och seriesegern är bärgad, men nu gäller det att laget avslutar återstående matcher på bästa sätt. Vilken serieepilog vi har att se fram emot. Derbyfight mot Norrahammars IK!

Mer foton här ..................

[ 190907 - lördag ]    Fotbollens present till Hovslätts IK 90 år

Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer. Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer.
Sportchef Peter W Wallinder var på matchen:

Inför dagens match var förutsättningarna klara, vid seger så hade vi ett försprång som var ointagligt för resten av lagen i serien efter en mycket stark höst där vi tagit full pott och 34-2 i målskillnad, målen vi släppt in under hösten är inte spelmål utan en straff och en frispark. Våra unga killar har gjort en kanonsäsong i år och vi har varit överlägsna de flesta lagen i serien, vi har t.ex. 7-1 och 6 poäng på laget som ligger tvåa.
Nu till lördagens match som började med ett krafigt tryck mot Rondinellas mål och ett gäng brända målchanser men vi hann aldrig bli nervösa för i 12 min gjorde Linus 0-1 och i 22 minuten gjorde Linus sitt andra mål och strax innan paus var det dags för Linus igen med sitt tredje mål och ett äkta hattrick. I andra halvlek gårmatchen in i stiltje och det känns som vi bevakar ledningen och Rondinella sticker upp och skapar några målchanser, när sedan Linus gör sitt fjärde i början på andra så är det en transportsträcka till slutsignalen. Linus hinner med att göra sitt femte mål strax innan slutsignalen och vi vinner med 5-0
Idag vill jag berömma hela laget även de spelare som inte spelat samtliga matcher utan hoppat in och hjälpt oss att hålla en hög klass även när vi haft ordinarie spelare borta, dessa unga killar har visat sig minst lika bra som de flesta andra i seniorlaget och det har lyft laget som idag inte har några svaga punkter utan är ett komplett lag som jag tror har stora möjligheter att hamna på övre halvan i Div 4. med förutsatt att vi får behålla samtliga killar. Som sportchef är jag inte orolig och behöver inte värva för att förstärka laget däremot kan det vara bra att ta in några seniorspelare till men då skall det vara rätt personer, bra killar som går in i gruppen och dessutom är träningsvilliga

Hemsidoredaktionen återkommer med ytterligare detaljer om matchen på Rosenlunds IP.

Vill du se bilder från matchen trycker du här .....................

[ 190830 - fredag ]    Orgier på Hovet!

Nu går seriespelet för Rött å Vitt in på sista varvet under jubileumsåret 2019 och frågan är hur och vad fotbollsgrabbarna kan hylla sin förening med. Kvalplats till fyran eller serieseger är alternativen. Dagens gäster på Hovet är Torpa FF som kämpar på nedre halvan av serien för ett nytt kontrakt. Lag som är i den situationen är alltid svåra att möta.
 
Väderguden över arenan bjuder på härligt fotbollsväder, ett hundratals åskådare är på plats och allt är dukat för en stor fotbollsfest och det blev det, i varje fall om man skådar tillställningen med rödvita ögon. Dock måste man ge Torpa FF en hel del beröm för lagets kämpainsats under den första timmen.   

Det dröjde fram till minut 32 innan Balla Balla hördes för första gången denna afton. Huvudperson är Aljo Sarajlic, som lossar kanonen mot Torpakassen, en försvarare motar projektilen, men med hjälp av armen och domherren kvittrar för frispark. Aljo lägger ärtan tillrätta, tar sats och med högerdojans insida förpassar han den i nätet med keeperns ena krysstolpes hjälp.  
 
Mer mål blir det inte under resten av akt ett, men mål är det i pausen hos Hardy´s Grill som har dukat upp med härliga grillade fotbollskorvar och helt underbara hamburgare. Många låter sig smaka och innan andra halvleken tar sin början har Hardy med lite hjälp serverat alla sina mästerverk.

15 minuter in på nästa akt skriver Elias Larsson rödvit historia. Han tar en plats i den 90-åriga historiaboken som målgörare. Alexander Wallinder har bollen på vänsterkanten och ser Elias komma farande bland det blåklädda försvaret, serverar en perfekt macka och Elias får nätet att rassla. 2-0 och härlig rockmusik dånar ut över samhället med omnejd.

Nu tryter orken hos gästerna och Rött å Vitt tar över festen helt. Minuten efter 2-0 målet är det dags för 3-0. Åter är det Alexander Wallinder som ligger bakom målandet. Han får bollen på vänsterkanten från mittback Anton Grännö och hittar Johan Fransson som bollmottagare. Johan i sin tur serverar Fredrik Nilsson en perfekt macka som med en bredsida hittar in bakom Torpamålisen.
 
Ett par minuter senare kommer nog tillställningens snyggaste balja. Ett fint väggspel signerat av Linus Lyck och Aljo Sarajlic som banar vägen genom gästernas försvar och det blir till slut Aljo som noteras som målare.
 
I 67 matchminuten har Alexander von Porat bollen och förpassar denne till Linus Lyck på högerkanten. Linus glider igenom ett par motståndare och via en målstolpe får han den digitala tavlan att visa 5-0.
 
Tre minuter senare kommer den unge teknikern och backen Hampus Bäck på högerkanten, passar Linus Lyck, som i sin tur finner Fredrik Nilsson och publiken på Hovet får se 6-0 lysa på måltavlan.
 
När matchuret visar på 85 är Hampus åter igång och nu snurrar han åter runt med Torpaiterna, passar Elias Larsson, som skickar vidare till Linus Lyck och får bollen i retur. 7-0 och Elias gör sitt andra mål denna afton.

Nu har blott 15-årige Adam Bustos kommit in på banan och i 88:e minuten sätter han igång Balla Balla på full styrka. Åter är det Hampus Bäck som har bollen, passar Aljo Sarajlic och Aljo ser den unge rödvite liraren i bra position. Adam tar emot passet och med sin vänstra fotbollssko gör han 8-0.
 
I slutminuten spikar Aljo Sarajlic fast slutresultatet till 9-0 genom sitt tredje mål för kvällen.    

Till matchens lirare utsågs Aljo hos hemmalaget och Daniel Patoka hos gästerna. Men som det har varit nu under höstsäsongen så är det högsta betyg hos samtliga rödvita. Alla inklusive avbytarna håller hög klass, från de sex tonåringarna till de gamle ”gubbarna” som har en bit kvar till 30. Det har sagts tidigare, men aldrig har väl framtidens sken varit mer rödvit än nu under året när föreningen fyller 90. Seriesegern är inte klar, men troligen har klubbordföranden redan planerat inköpet av en stor bukett rödvita blomster för att hylla  klubbens hjältar.
 
Fyra seriematcher kvar och troligen räcker det med en poäng för att bärga seriesegern. Nu väntar Rondinella på Rosenlunds IP, som blir en svår uppgift. Förra året blev det torsk – dags för revansch!

Mer bilder från matchen hittar du här   ............................

[ 190824 - lördag ]    Inget stoppar Rött å Vitt?

Det finns fortfarande många fallgropar kvar för Rött å Vitt innan säsongen då föreningen fyller 90 år är över. Senaste fighten spelades mot Burseryds IF och de hade planlagt hur de skulle få stopp på Hovslättarna. Man byggde upp en rejäl försvarsmur, där ingen av de fyra backarna fick lämna sin planhalva, planen var nyklippt men oj vad långt gräset var och frågan är väl också om de inte hade släppt ut luft ur matchputorna. Allt för att få ett så långsamt spel som möjligt i det höga gräset.

Målandet började 12 minuter in i matchen. Johan Fransson får bollen långt ner på egen planhalva, ser Linus Lyck i skapligt läge längst upp och slår en passning som dimper ner framför den gode målaren. Hemmakeepern kommer ut mot Linus, som elegant lyfter lädret över målvakten och det är 0-1.

Fem minuter senare kvitterar hemmalaget på en frispark. 

I 37:e minuten är det dags för Linus att måla igen. Han kommer fram på vänsterkant, går in mot mål och får iväg ett skott som studsar på keepern och in i buren. 1-2!
Pausvila och rödvit ledningen.

I början av andra akten har Burserydarna möjlighet till en kvittering. En helgul kommer fri med dagens HIK-målis Grigorios Syraks, som med en perfekt brytning en bit ut på planen stoppar den chansen. En topprestation!

Matchuret visar 70 och domherren har kvittrat frispark för gästerna en bra bit ut på banan. Aljo Sarajlic lägger bollen tillrätta, får till ett härligt skott med insidan av sin högerdoja och får se målvakten sträcka ut i full längd. Bollen smiter in i krysset och det digitala matchuret visar 1-3.

Två minuter senare ringer det igen. Theo Jonsson har päronet på egen planhalva och avancerar framåt, kollar om det finns några lämpliga passningsalternativ, men hemmaförsvarna markerar de rödvita på ett bra sätt. Theo avancerar vidare, försvararna håller sina markeringar och till slut är 17-åringen ensam med målvakten och inte gör han något misstag. 1-4!

Strax före slutet gör Aljo Sarajlic en Kurre Hamrinare fast från vänsterkanten. Snurrar sig igenom försvararna och med hjälp av bortre stolpens insida skjuter han in bollen och fastställer slutresultatet till 1-5. Bra jobbat Rött å Vitt!

Alla rödvita lirare får mer än godkänt för sin insats och det är svårt att utse någon som sticker ut extra mycket, men visst är det härligt att se vilket ansvar lagkapten Arvid Elm tar. När någon mittback far upp och blir anfallare, faller den kloke store kämpen in i rollen som back. Bra Arvid!

Nu väntar Torpa FF hemma på Hovet på fredag och det skiljer över 30 poäng mellan de båda lagen. Given etta skulle nog några säga, men i sådana lägen är inte överraskningarna långt borta. Och det är ju det som är en av de stora tjusningarna med fotbollen! Vi syns på Hovet! 

[ 190816 - fredag ]    Festen som kom av sig

Fredagens stora tänkta fotbollsfest på Hovet blev det inte mycket av. Visst blev det en målorgie utan dess like, men en match är mer än mål. 

Kvällens gäster inledde matchen bra och visade att det var ett rutinerat gäng som kunde spela boll, men orken räckte inte till hos flera av de vitklädda lirarna. När de dessutom fick en spelare utvisad i 32:a minuten var det kört. Dessutom kom det en del skador som gjorde att avbytarbänken blev rätt tom.  

Hemmamålen kom i en jämn ström och redan efter sju minuter hördes Balla Balla ljuda över arenan. Lucas Andersson får till en riktig pärla mot mål och keepern lyckas inte hålla bollen. Linus Lyck snappar upp denna och raka in 1-0.

Åtta minuter senare börjar det hända grejer kring målmaskinen Fredrik Nilsson. Nu är det Emil Holmgren som tråklar sig igenom försvaret, skjuter och det blir en retur som Nisse rakar in. 2-0

Alexander von Porat visar lite Kurre Hamrin-takter på sin vänsterkant och dribblar sig in längs kortsidan, skjuter och Nisse styr in päronet. Minut 30 och 3-0.

Minut 36 och Alexander von Porat har åter kulan på vänsterkanten, ser Nisse och serverar honom en läcker macka. Nisses högerdojas insida förpassar bollen i när och det är 4-0. Årets första äkta Hat-trick på Hovet! Grattis Fredrik "Nisse" Nilsson!!!

I 42:a minuten får domherren åter kvittra på sin pipa. Arvid Elm slår en underbar cross till Alexander von Porat som landar perfekt. Liljans målvakt kommer utrusande och 17-åringen slår en elegant lobb över motståndaren och ser bollen stutsa in och hör Balla Balla ljuda över samhället och förkunna att det står 5-0 på Hovet!

Strax före paus har Linus Lyck bollen, tittar upp och passar en kanonstickare till Alexander von Porat som enkelt gör 6-0.

Andra akten och målfrossan fortsätter. I 51:a kommer Alexander Wallinder på vänsterkanten och slår ett inlägg till Rickard Crona, som rundar målvakten och gör så att den digitala tavlan får visa 7-0.

I 56:e får vi se ett fint rödvitt anfall. Lucas Andersson passar Fredrik Nilsson, som skickar lädret vidare till Rickard Crona, som i sin tur väggar tillbaka till Nisse och det står 8-0.

I 59:e bryter Lucas Andersson på mitten, spelar Emil Holmgren och han passar ut till vänster där nyss inhopparen 16-årige William Axelsson är. En bredsida från junioren ändrar ställningen till 9-0.

10-0 blir det i 61:a genom Alexander von Porat, som snappar upp bollen och skjuter via en försvarare mål.

64:e och Alexander Wllinder passar Linus Lyck som hittar William Axelsson och en bredsida ställer keepern och det är 11-0.

Ett par minuter senare gör också William ett äkta hat-trick, tre mål i samma halvlek. Johan Fransson spelar ut till William, som förvaltar passet på bästa sätt och det är 12-0.

Sätter punkt för den stora målorgien gör rött å vitts stora kulspruta Linus Lyck. Emil "Hinken" Holmgren serverar Linus, som drar till direkt och det är 13-0.

Mer blir det inte, ty nu kastade gästerna in handduken. Orken var helt slut och många spelare hade också ådragit sig skador och skavanker. Manfallet var stort och slutföra en match mot hungriga juniorer med kanske sju spelare på plan är ju en omöjlighet. Domarbossen Magnus Appelberg var på plats och talade med de vitklädda gästerna och domherren blåste av "fighten".  

Att utse någon Matchens lirare efter en sådan här tillställning är omöjligt, utan alla rödvita får högsta betyg och stor heder till de av gästerna som försökte in i det sista.

På bilden en av Rött å Vitts unga stora spelare Hampus Bäck född 2003, som har fått  en motståndare på knä. Lite typiskt för matchen!

Nu väntar en tuffare uppgift på lördag. Burseryds IF på bortaplan. En fight som genom åren har ställt till stora bekymmer för Hovets hjältar. 
Mer foton från matchen ............

[ 190809 - fredag ]    Fotbollsfest på Hovet!

Fotbollsfest och drama utlovdes inför derbyt mellan Hovslätts IK och Tabergs SK på Hovet. Och visst blev det både fest och dramatik!
 
Hovets vädergud var på ett strålande humör och bjöd på perfekta förhållande. Sol, lite vind och bra med plusgrader. Lägg därtill en stor mängd med åskådare, Hardys Grill med läckerheter och ett musikverk laddat med Balla, Balla. Tyvärr strejkade det sistnämnda vid första baljan. Skärpning!
 
Förutsättningarna inför fighten var att Rött å Vitt leder serien, TSK är på fjärde plats och krigar i första hand att komma ifatt de rödvita, men det finns också två kvalplatser som är attraktiva.

Redan från start visar hemmalaget varför man leder serien och har mycket bollinnehav. De gånger som TSK kommer till anfall stoppas de för det mesta av en mycket stabil backlinje med Alexander Wallinder och Theo Jonsson på kanterna och mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson. Bakom dem är det en vägg i form av Samuel Andersson, som motar allt. 

När det digitala matchuret har kommit fram till minut 25 får domherren från Ydre kvittra för första gången. Johan Fransson lägger en hörna från vänster, som duktige keepern Joakim Berglöf boxar ut. Dock inte bättre än att den landar framför fötterna på Lucas Andersson  stående en bit utanför straffområdet. Mittfältaren rättar till ärtan och med sin högra insida av dojan skickar han iväg den mot målvaktens vänstra kryss. Årets (?) snyggaste mål och 1-0 på måltavlan.


Ett resultat som står sig halvleken ut och det blir dags för Hardy att presenterar sina grillade läckerheter från Vaggeryds Chark. En upplevelse som heter duga!

I 79:e minuten får vi visa upp att speleverket fungerar igen. Linus Lyck snurrar runt med tabergsförsvaret men hittar inte den lucka han söker och blir av med bollen, men mittfältsmotorn Arvid Elm ta tillbaka den och ser nyfödde Leos farsa Fredrik Nilsson, grattis, i ett bra läge. Arvid lägger en drömmacka till lagkompisen, Fredrik drar till och lädret far iväg förbi keepern, mot bortre stolpen och vidare med hjälp av den in i nätmaskorna. Nu ljuder Balla, Balla över arenan och förkunnar att det står 2-0!  

Därmed var målandet över för denna gång på Hovet. Till bästa spelare i TSK utsåg målvakten Joakim Berglöf och i Rött å Vitt gick priset till den lille store evighetsmaskinen Arvid Elm. Övrig i den rödvita tröjan måste också få högsta betyg och det är väl det som är styrka i årets upplaga av Hovslätts IK´s representationslag – det finns ingen svag punkt i laget! Det finns uppemot 20 spelare i truppen som håller hög klass. Är några borta pga avstängning eller privata förhinder kommer andra in och gör jobbet. Framtiden är röd å vit!

Redan på fredag får vi duka för en ny fest på Hovet. FK Liljan från Gislaved kommer på besök. Ett lag som kämpar i de nedre regionerna av tabellen och säkerligen kan ställa till det för de rödvita grabbarna. En svaghet förra året var poängförlusterna mot lagen längre ner i tabellen. Kan bli en ny thriller på arenan!   

Mer foton från matchen här ........................

[ 190802 - fredag ]    Rödvitt styrkebesked i Friaredalen

Höstprologen för Hovslätts IK`s representationslag var på förhand en högst oviss historia. Efter den mer än fina våren, var stod laget nu?

Arenan var Friaredalen med sitt välnötta plastgräs, som numera är som en filtmatta. Väderguden över stadens västra stadsdel var på sitt mest strålande humör och bjöd på ett härligt fotbollsväder.

Rött å Vitt visade direkt att vårens spel hade överlevet sommarvilan och tog direkt tag i taktpinnen. I matchminut 14 får domherren göra sin första notering i matchprotokollet.

Emil "Hinken" Holmgren är bollinnehavare vid mittlinjen, ser Linus Lyck i en skaplig position och serverar denne en ypperlig macka. Linus forcerar framåt och avslutar med att lyfta ärtan elegant över keepern och den smiter in i buren vid ena stolproten. Höstens första balja är ett faktum!  

HIK:arna fortsätter att skapa chanser, men det dröjer fram till minut 41 innan domherren får kvittra för andra gången. Theo Jonsson driver fram bollen på högerkanten och tar sig långt fram i banan. Fredrik Nilsson har sprungit fram i bra läge och Theo lyfter in bollen. Fredriks rödlätta kalufs ser till så att ställningen nu är 0-2. Men inte nöjer sig den nyblivne pappan, grattis, med det.

Ett par minuter senare jagar Arvid Elm JBK´s målvakt som försöker sparka ut bollen och lyckas sätta honom i en sitution som gör att utsparken hamnar inte som tänkt utan framför fötterna på Fredrik Nilsson, som skickar tillbaka lädret direkt upp i nättaket. 0-3 och pausvila.

"Ni skämmer ut oss" hördes över arenan från JBK´s hejarklack, efter tre bollar i baken när första akten var spelad.

I 66:e fortsätter målandet. Emil Holmgren fortsatte att servera sina lagkompisar underbara mackor och nu blev det en riktig delikatess till ytterbacken Alexander Wallinder. En känslig lyftning över försvaret som Alex med hög precision nickar in i målet. 0-4!

I 84:e minuten reducerar JBK. Fram till elvameterspunkten tågar den forne liraren i Husqvarna FF, Kristofer Snarberg. Han ger inte Samuel Andrsson i HIK-buren någon chans  utan placerar bollen stenhårt invid ena stolproten.

Tre minuter innan slutsignalen kommer kanske matchens snyggaste mål.

Aljo Sarjlic och Linus Lyck börjar en bit upp på plan att vägga sig igenom hemmaförsvaret och gör det med bravur. Till sist är det bara keepern kvar och det blir Linus som får den äran att spika fast slutresultatet 1-5. Ett resultat som innebär att Hovslätts IK behåller sitt försprång i tabellen, men det finns många fallgropar kvar.

Att utse bästa spelare i laget är svårt. Det finns ett kanonförsvar med Samuel Andersson som säker sista utpost. Ett mittfält med slitvargen och fotbollstänkaren Arvid Elm. Där är också Emil Holmgren som underbar spelfördelare och de andra går inte av för hackor heller. När man anfaller är hela laget med och ytterbackarna Theo Jonsson och Alexander Wallinder är farliga på sina kanter. Längst fram finns grabbar som har näsa för var målet är. Rickard Crona, Fredrik Nilsson, Aljo Sarajlic och sist med absolut inte minst Linus Lyck, en måltjuv av högsta rang.

Nu är höstspelet igång på riktigt och på fredag väntar en tuff derbyfight på Hovet - Tabergs SK. Vårens match slutade 1-1 och säkerligen vill bägge gängen visa vem som är bäst i den gröna dalen. Dramatik av högsta klass utlovas på fredag och arenan heter Hovet!

Bilder från matchen hittar du här .......................

             NÄSTA MATCH
 


DIV IV VÄSTRA GÖTALAND

BOSNA IF - HOVSLÄTTS IK

LÖRDAG 13.00

GISLE IPVÄLKOMNA!!!