SENASTE MATCHEN

[ 190928 - lördag ]     Vilken serieepilog!!!

Serieepilogen på Hovet och allt var dukat för säsongens största fotbollsfest. Väderguden över arenan bjöd på soligt höstväder, på den sköna gröna mattan fanns små fina björklöv och motståndare var nabon Norrahammars IK. Derbyfight! Högspänning utlovades i programbladet!

I täten vid inmarschen gick unga Wilma Claesson stolt med en HIK-fana, spelverket på Hovet spelade marschmusik och åskådarna som blev fler och fler var förväntansfulla. Domherren kvittrar igång festen! Och visst blev det en fest, men kanske endast för dem som såg matchen med rödvita ögon. Redan från start handlade det mest om Rött å Vitt. NIK försökte, men i denna derbyfight var det klasskillnad och bollen var för det mesta i hemmalagets ägo..

När det digitala matchuret hade tickat fram till 22 ljöd Balla Balla med full styrka över Hovslätt med omnejd. Mittfältsmotorn Lucas Andersson har bollen på mitten, spelar Johan Fransson som forcerar framåt och ser Linus Lyck i bra position. Johan slår ärtan i lagom höjd för Linus att språngnicka in 1-0. 
 
Tvåan låter inte vänta på sig. Framspelare till Linus är denna gång Emil Holmgren som serverar Linus en härlig macka, som förvaltas på bästa sätt och det är 2-0.

I 42:a minuten ringer det igen. Johan Fransson spelar ut till Alexander Wallinder på vänsterkanten, som i sin tur passar Aljo Sarajlic. Aljo drar till mot mål, men keepern stoppar bollen. Dock lämnar han en retur som Aljo utnyttja genom att lägga in den vid sidan av målisen.

Minuten senare fortsätter måleriet. Aljo Sarajlic snor putan från en NIK:are, lämnar över den till Alexander von Porat som levererar vidare till Linus Lyck och det är 4-0.

Paus och samling vid Hardy´s Grill, där grillmästaren har förädlat råvaror från Vaggeryds Chark som låter sig smakas av målhungriga gourmeter.

Klart för andra akten. Uret är framme vid 49 när Emil Holmgren slår en hörna från vänster. En svartklädd brukspojk nickar bort lädret, men inte bättre än att det dimper ner framför Aljo Sarajlic dojor. En av dojorna reagera direkt och placerar klotet i målvaktens bortre inre målgavel. Aljo får med sig Theo Jonsson i målgesten som är inspirerad av onlinespelet Fortnite. Se på You Tube. Sök på HIK Jönköping.

Ett par minuter senare slår han till igen den gode Aljo. Lucas Andersson med bollen på mitten spelar fram Linus Lyck, som med en perfekt stickare friställer Aljo ensam med målvakten. Aljo i sin tur bjuder Hovetpubliken på en underbar balja när han enkelt chippar bollen över en utrusande burväktare.

I 73:e matchminuten spelas Balla Balla på högtryck igen efter ett fint HIK-anfall som börjar långt bak i banan. Mittback Elias Larsson passar Hampus Bäck i försvarslinjen och unge Hampus skickar iväg en lång markboll med precision till Fredrik Nilsson. Nisse skarvar vidare till Aljo Sarajlic som hittar Linus Lyck. Linus är omringad av flera försvarare, men bryter sig loss och ordnar nätrassel för 55:e gången under säsongen 2019. Klubbrekord!
 
NIK har inte kastat yxan i sjön, utan försöker att bjuda på motstånd och i 76:e får man också utdelning för sitt slit. Det är William Vukusic som målar och det står 7-1.

Siste man att måla i detta derby är 19-årige Emil Holmgren. Elias Larsson skickar iväg en perfekt crossboll till Linus Lyck. Linus tar några steg in ifrån vänsterkanten och ser Emil på andra sidan av rektangeln, som får bollen. Emil tar emot, drar en motståndare och skickar iväg en projektil rakt upp i nättaket. På resultattavlan lyser 8-1 som också blir slutresultatet.

Till bästa lirare i respektive lag blev Aram Taha i NIK och Linus Lyck i Rött å Vitt utsedda. Som det har varit under hela spelåret kan man ju rosa varje rödvit lirare, för aldrig har HIK haft en sådan bredd i truppen. Uppemot 20 spelare som håller mycket bra div V klass och mer därtill.  

Nu ser vi fram emot 2020 då Hovslätts IK åter är i div IV!  Framtiden är RÖD Å VIT!   

Mer foton hittar du här  ........................

[ 190921 - lördag ]     Rött å Vitt fick smaka torsk

Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck

Lördagens match mot Bosna IF på bortagräs blev ett bottennapp för Hovslätts IK. Hemmalaget var mest på tårna och vann kampen med uddamålet av tre. En helt rättvis viktoria av laget som är ett av seriens bästa lag.

Nedan sportchefen Peter Wallinders analys av fighten;

Serieseger klar och stort manfall på årets sista bortamatch och motivationen kanske inte var helt på topp och som vi alla som hållit på med fotboll vet att saknas motivationen så kan även ett bättre lag få stryk mot ett sämre. Nu säger jag inte att Bosna är ett dåligt lag snarare tvärtom, ett av de bättre vi mött i år men grabbarnas insats var väl tyvärr inte 100 % .
Målskytt: Linus Lyck (givetvis)
Vi tar matchen som olycksfall i arbetet och koncentrar oss på vår sista hemmamatch mot "ärkerivalen" NIK.
Nu på lördag den 28 september spelar vi mot NIK kl. 15 och vi hoppas att ni som har möjlighet kommer och hyllar grabbarna för seriesegern
"Alla till Hovet"

Bilder från matchen hittar du här         ......................

[ 190914 - lördag ]     Rödvit fotbollsfest på Hovet

Näst sista hemmamatchen på Hovet för i år blev en målrik historia. Sol och blåst bjöd väderguden över Hovet på och Rött å Vitt bjöd på en dominans av rågat mått. Statistiken efter matchen visade på 11-0 i hörnor och 26-1 i skott på mål. Refteles skott kom i 89:e minuten och boxades säkert bort av målvakten Oskar Beverin, som fick hoppa in efter två sena målvaktsåterbud pga sjukdom och militär långmarsch.

Det blev Elias Larsson som inledde måleriet. De rödvita fick en hörna från höger och Johan Fransson slår bollen, Fredrik Nilsson sätter dit huvudet och på målvaktsreturen är gode Elias framme med sin vänstra bredsida och raka in 1-0.

2-0 kommer en kvart senare efter att domherren har kvittrat för straff. Aljo Sarajlic lägger päronet på niometerspunkten och placerar det med kraft utom räckhåll för keepern.

Strax före halvtidsvilan har Aljo huvudrollen igen, snor bollen för motståndarna, snurrar runt med dem och borrar in den i nättakets maskor. Balla Balla ljuder över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 3-0. Åskådarna springer jublande till Hardy´s Grill och köar för att inte missa det läckraste målet på arenan. Hardys grillkonst är vida känt och varorna kommer från Vaggeryds Chark.

Fem minuter hinner det digitala matchuret ticka fram efter paus innan det är dags igen. Johan Fransson väggar sig fram med Fredrik Nilssons hjälp och drar på en projektil som ställer målvakten, när den far in i bortre delen av nättaket.

I 60:e minuten är det dags för Aljo Sarajlic att fastställa sitt hattrick. Hörna från höger som målisen boxar ut, inte bättre än att klotet hamnar framför fötterna på Aljo, som med ett rappt skott skickar in den bland nätmaskorna.

Öka takten sista kvarten är en ramsa inom fotbollen. Rött å Vitt skickar in 15-årige Adam Bustos i stället och då händer det. Igen! Isac Alm kastar ett inkast till Alexander von Porat, som driver in från kanten mot mål, hittar en lucka och serverar Adam en härlig macka. Den unge liraren blir ensam med keepern och skjuter putan över denne och in i mål.

Till matchens lirare utsågs Aljo Sarajlic i hemmalaget och John Svensson hos gästerna. Åter var det en match där man lätt kan rosa alla i den rödvita tröjan. Skall några nämnas lite extra får det bli Alexander Wallinder och Lucas Andersson.
 

Två seriematcher kvar och seriesegern är bärgad, men nu gäller det att laget avslutar återstående matcher på bästa sätt. Vilken serieepilog vi har att se fram emot. Derbyfight mot Norrahammars IK!

Mer foton här ..................

[ 190907 - lördag ]    Fotbollens present till Hovslätts IK 90 år

Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer. Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer.
Sportchef Peter W Wallinder var på matchen:

Inför dagens match var förutsättningarna klara, vid seger så hade vi ett försprång som var ointagligt för resten av lagen i serien efter en mycket stark höst där vi tagit full pott och 34-2 i målskillnad, målen vi släppt in under hösten är inte spelmål utan en straff och en frispark. Våra unga killar har gjort en kanonsäsong i år och vi har varit överlägsna de flesta lagen i serien, vi har t.ex. 7-1 och 6 poäng på laget som ligger tvåa.
Nu till lördagens match som började med ett krafigt tryck mot Rondinellas mål och ett gäng brända målchanser men vi hann aldrig bli nervösa för i 12 min gjorde Linus 0-1 och i 22 minuten gjorde Linus sitt andra mål och strax innan paus var det dags för Linus igen med sitt tredje mål och ett äkta hattrick. I andra halvlek gårmatchen in i stiltje och det känns som vi bevakar ledningen och Rondinella sticker upp och skapar några målchanser, när sedan Linus gör sitt fjärde i början på andra så är det en transportsträcka till slutsignalen. Linus hinner med att göra sitt femte mål strax innan slutsignalen och vi vinner med 5-0
Idag vill jag berömma hela laget även de spelare som inte spelat samtliga matcher utan hoppat in och hjälpt oss att hålla en hög klass även när vi haft ordinarie spelare borta, dessa unga killar har visat sig minst lika bra som de flesta andra i seniorlaget och det har lyft laget som idag inte har några svaga punkter utan är ett komplett lag som jag tror har stora möjligheter att hamna på övre halvan i Div 4. med förutsatt att vi får behålla samtliga killar. Som sportchef är jag inte orolig och behöver inte värva för att förstärka laget däremot kan det vara bra att ta in några seniorspelare till men då skall det vara rätt personer, bra killar som går in i gruppen och dessutom är träningsvilliga

Hemsidoredaktionen återkommer med ytterligare detaljer om matchen på Rosenlunds IP.

Vill du se bilder från matchen trycker du här .....................

[ 190830 - fredag ]    Orgier på Hovet!

Nu går seriespelet för Rött å Vitt in på sista varvet under jubileumsåret 2019 och frågan är hur och vad fotbollsgrabbarna kan hylla sin förening med. Kvalplats till fyran eller serieseger är alternativen. Dagens gäster på Hovet är Torpa FF som kämpar på nedre halvan av serien för ett nytt kontrakt. Lag som är i den situationen är alltid svåra att möta.
 
Väderguden över arenan bjuder på härligt fotbollsväder, ett hundratals åskådare är på plats och allt är dukat för en stor fotbollsfest och det blev det, i varje fall om man skådar tillställningen med rödvita ögon. Dock måste man ge Torpa FF en hel del beröm för lagets kämpainsats under den första timmen.   

Det dröjde fram till minut 32 innan Balla Balla hördes för första gången denna afton. Huvudperson är Aljo Sarajlic, som lossar kanonen mot Torpakassen, en försvarare motar projektilen, men med hjälp av armen och domherren kvittrar för frispark. Aljo lägger ärtan tillrätta, tar sats och med högerdojans insida förpassar han den i nätet med keeperns ena krysstolpes hjälp.  
 
Mer mål blir det inte under resten av akt ett, men mål är det i pausen hos Hardy´s Grill som har dukat upp med härliga grillade fotbollskorvar och helt underbara hamburgare. Många låter sig smaka och innan andra halvleken tar sin början har Hardy med lite hjälp serverat alla sina mästerverk.

15 minuter in på nästa akt skriver Elias Larsson rödvit historia. Han tar en plats i den 90-åriga historiaboken som målgörare. Alexander Wallinder har bollen på vänsterkanten och ser Elias komma farande bland det blåklädda försvaret, serverar en perfekt macka och Elias får nätet att rassla. 2-0 och härlig rockmusik dånar ut över samhället med omnejd.

Nu tryter orken hos gästerna och Rött å Vitt tar över festen helt. Minuten efter 2-0 målet är det dags för 3-0. Åter är det Alexander Wallinder som ligger bakom målandet. Han får bollen på vänsterkanten från mittback Anton Grännö och hittar Johan Fransson som bollmottagare. Johan i sin tur serverar Fredrik Nilsson en perfekt macka som med en bredsida hittar in bakom Torpamålisen.
 
Ett par minuter senare kommer nog tillställningens snyggaste balja. Ett fint väggspel signerat av Linus Lyck och Aljo Sarajlic som banar vägen genom gästernas försvar och det blir till slut Aljo som noteras som målare.
 
I 67 matchminuten har Alexander von Porat bollen och förpassar denne till Linus Lyck på högerkanten. Linus glider igenom ett par motståndare och via en målstolpe får han den digitala tavlan att visa 5-0.
 
Tre minuter senare kommer den unge teknikern och backen Hampus Bäck på högerkanten, passar Linus Lyck, som i sin tur finner Fredrik Nilsson och publiken på Hovet får se 6-0 lysa på måltavlan.
 
När matchuret visar på 85 är Hampus åter igång och nu snurrar han åter runt med Torpaiterna, passar Elias Larsson, som skickar vidare till Linus Lyck och får bollen i retur. 7-0 och Elias gör sitt andra mål denna afton.

Nu har blott 15-årige Adam Bustos kommit in på banan och i 88:e minuten sätter han igång Balla Balla på full styrka. Åter är det Hampus Bäck som har bollen, passar Aljo Sarajlic och Aljo ser den unge rödvite liraren i bra position. Adam tar emot passet och med sin vänstra fotbollssko gör han 8-0.
 
I slutminuten spikar Aljo Sarajlic fast slutresultatet till 9-0 genom sitt tredje mål för kvällen.    

Till matchens lirare utsågs Aljo hos hemmalaget och Daniel Patoka hos gästerna. Men som det har varit nu under höstsäsongen så är det högsta betyg hos samtliga rödvita. Alla inklusive avbytarna håller hög klass, från de sex tonåringarna till de gamle ”gubbarna” som har en bit kvar till 30. Det har sagts tidigare, men aldrig har väl framtidens sken varit mer rödvit än nu under året när föreningen fyller 90. Seriesegern är inte klar, men troligen har klubbordföranden redan planerat inköpet av en stor bukett rödvita blomster för att hylla  klubbens hjältar.
 
Fyra seriematcher kvar och troligen räcker det med en poäng för att bärga seriesegern. Nu väntar Rondinella på Rosenlunds IP, som blir en svår uppgift. Förra året blev det torsk – dags för revansch!

Mer bilder från matchen hittar du här   ............................

[ 190824 - lördag ]    Inget stoppar Rött å Vitt?

Det finns fortfarande många fallgropar kvar för Rött å Vitt innan säsongen då föreningen fyller 90 år är över. Senaste fighten spelades mot Burseryds IF och de hade planlagt hur de skulle få stopp på Hovslättarna. Man byggde upp en rejäl försvarsmur, där ingen av de fyra backarna fick lämna sin planhalva, planen var nyklippt men oj vad långt gräset var och frågan är väl också om de inte hade släppt ut luft ur matchputorna. Allt för att få ett så långsamt spel som möjligt i det höga gräset.

Målandet började 12 minuter in i matchen. Johan Fransson får bollen långt ner på egen planhalva, ser Linus Lyck i skapligt läge längst upp och slår en passning som dimper ner framför den gode målaren. Hemmakeepern kommer ut mot Linus, som elegant lyfter lädret över målvakten och det är 0-1.

Fem minuter senare kvitterar hemmalaget på en frispark. 

I 37:e minuten är det dags för Linus att måla igen. Han kommer fram på vänsterkant, går in mot mål och får iväg ett skott som studsar på keepern och in i buren. 1-2!
Pausvila och rödvit ledningen.

I början av andra akten har Burserydarna möjlighet till en kvittering. En helgul kommer fri med dagens HIK-målis Grigorios Syraks, som med en perfekt brytning en bit ut på planen stoppar den chansen. En topprestation!

Matchuret visar 70 och domherren har kvittrat frispark för gästerna en bra bit ut på banan. Aljo Sarajlic lägger bollen tillrätta, får till ett härligt skott med insidan av sin högerdoja och får se målvakten sträcka ut i full längd. Bollen smiter in i krysset och det digitala matchuret visar 1-3.

Två minuter senare ringer det igen. Theo Jonsson har päronet på egen planhalva och avancerar framåt, kollar om det finns några lämpliga passningsalternativ, men hemmaförsvarna markerar de rödvita på ett bra sätt. Theo avancerar vidare, försvararna håller sina markeringar och till slut är 17-åringen ensam med målvakten och inte gör han något misstag. 1-4!

Strax före slutet gör Aljo Sarajlic en Kurre Hamrinare fast från vänsterkanten. Snurrar sig igenom försvararna och med hjälp av bortre stolpens insida skjuter han in bollen och fastställer slutresultatet till 1-5. Bra jobbat Rött å Vitt!

Alla rödvita lirare får mer än godkänt för sin insats och det är svårt att utse någon som sticker ut extra mycket, men visst är det härligt att se vilket ansvar lagkapten Arvid Elm tar. När någon mittback far upp och blir anfallare, faller den kloke store kämpen in i rollen som back. Bra Arvid!

Nu väntar Torpa FF hemma på Hovet på fredag och det skiljer över 30 poäng mellan de båda lagen. Given etta skulle nog några säga, men i sådana lägen är inte överraskningarna långt borta. Och det är ju det som är en av de stora tjusningarna med fotbollen! Vi syns på Hovet! 

[ 190816 - fredag ]    Festen som kom av sig

Fredagens stora tänkta fotbollsfest på Hovet blev det inte mycket av. Visst blev det en målorgie utan dess like, men en match är mer än mål. 

Kvällens gäster inledde matchen bra och visade att det var ett rutinerat gäng som kunde spela boll, men orken räckte inte till hos flera av de vitklädda lirarna. När de dessutom fick en spelare utvisad i 32:a minuten var det kört. Dessutom kom det en del skador som gjorde att avbytarbänken blev rätt tom.  

Hemmamålen kom i en jämn ström och redan efter sju minuter hördes Balla Balla ljuda över arenan. Lucas Andersson får till en riktig pärla mot mål och keepern lyckas inte hålla bollen. Linus Lyck snappar upp denna och raka in 1-0.

Åtta minuter senare börjar det hända grejer kring målmaskinen Fredrik Nilsson. Nu är det Emil Holmgren som tråklar sig igenom försvaret, skjuter och det blir en retur som Nisse rakar in. 2-0

Alexander von Porat visar lite Kurre Hamrin-takter på sin vänsterkant och dribblar sig in längs kortsidan, skjuter och Nisse styr in päronet. Minut 30 och 3-0.

Minut 36 och Alexander von Porat har åter kulan på vänsterkanten, ser Nisse och serverar honom en läcker macka. Nisses högerdojas insida förpassar bollen i när och det är 4-0. Årets första äkta Hat-trick på Hovet! Grattis Fredrik "Nisse" Nilsson!!!

I 42:a minuten får domherren åter kvittra på sin pipa. Arvid Elm slår en underbar cross till Alexander von Porat som landar perfekt. Liljans målvakt kommer utrusande och 17-åringen slår en elegant lobb över motståndaren och ser bollen stutsa in och hör Balla Balla ljuda över samhället och förkunna att det står 5-0 på Hovet!

Strax före paus har Linus Lyck bollen, tittar upp och passar en kanonstickare till Alexander von Porat som enkelt gör 6-0.

Andra akten och målfrossan fortsätter. I 51:a kommer Alexander Wallinder på vänsterkanten och slår ett inlägg till Rickard Crona, som rundar målvakten och gör så att den digitala tavlan får visa 7-0.

I 56:e får vi se ett fint rödvitt anfall. Lucas Andersson passar Fredrik Nilsson, som skickar lädret vidare till Rickard Crona, som i sin tur väggar tillbaka till Nisse och det står 8-0.

I 59:e bryter Lucas Andersson på mitten, spelar Emil Holmgren och han passar ut till vänster där nyss inhopparen 16-årige William Axelsson är. En bredsida från junioren ändrar ställningen till 9-0.

10-0 blir det i 61:a genom Alexander von Porat, som snappar upp bollen och skjuter via en försvarare mål.

64:e och Alexander Wllinder passar Linus Lyck som hittar William Axelsson och en bredsida ställer keepern och det är 11-0.

Ett par minuter senare gör också William ett äkta hat-trick, tre mål i samma halvlek. Johan Fransson spelar ut till William, som förvaltar passet på bästa sätt och det är 12-0.

Sätter punkt för den stora målorgien gör rött å vitts stora kulspruta Linus Lyck. Emil "Hinken" Holmgren serverar Linus, som drar till direkt och det är 13-0.

Mer blir det inte, ty nu kastade gästerna in handduken. Orken var helt slut och många spelare hade också ådragit sig skador och skavanker. Manfallet var stort och slutföra en match mot hungriga juniorer med kanske sju spelare på plan är ju en omöjlighet. Domarbossen Magnus Appelberg var på plats och talade med de vitklädda gästerna och domherren blåste av "fighten".  

Att utse någon Matchens lirare efter en sådan här tillställning är omöjligt, utan alla rödvita får högsta betyg och stor heder till de av gästerna som försökte in i det sista.

På bilden en av Rött å Vitts unga stora spelare Hampus Bäck född 2003, som har fått  en motståndare på knä. Lite typiskt för matchen!

Nu väntar en tuffare uppgift på lördag. Burseryds IF på bortaplan. En fight som genom åren har ställt till stora bekymmer för Hovets hjältar. 
Mer foton från matchen ............

[ 190809 - fredag ]    Fotbollsfest på Hovet!

Fotbollsfest och drama utlovdes inför derbyt mellan Hovslätts IK och Tabergs SK på Hovet. Och visst blev det både fest och dramatik!
 
Hovets vädergud var på ett strålande humör och bjöd på perfekta förhållande. Sol, lite vind och bra med plusgrader. Lägg därtill en stor mängd med åskådare, Hardys Grill med läckerheter och ett musikverk laddat med Balla, Balla. Tyvärr strejkade det sistnämnda vid första baljan. Skärpning!
 
Förutsättningarna inför fighten var att Rött å Vitt leder serien, TSK är på fjärde plats och krigar i första hand att komma ifatt de rödvita, men det finns också två kvalplatser som är attraktiva.

Redan från start visar hemmalaget varför man leder serien och har mycket bollinnehav. De gånger som TSK kommer till anfall stoppas de för det mesta av en mycket stabil backlinje med Alexander Wallinder och Theo Jonsson på kanterna och mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson. Bakom dem är det en vägg i form av Samuel Andersson, som motar allt. 

När det digitala matchuret har kommit fram till minut 25 får domherren från Ydre kvittra för första gången. Johan Fransson lägger en hörna från vänster, som duktige keepern Joakim Berglöf boxar ut. Dock inte bättre än att den landar framför fötterna på Lucas Andersson  stående en bit utanför straffområdet. Mittfältaren rättar till ärtan och med sin högra insida av dojan skickar han iväg den mot målvaktens vänstra kryss. Årets (?) snyggaste mål och 1-0 på måltavlan.


Ett resultat som står sig halvleken ut och det blir dags för Hardy att presenterar sina grillade läckerheter från Vaggeryds Chark. En upplevelse som heter duga!

I 79:e minuten får vi visa upp att speleverket fungerar igen. Linus Lyck snurrar runt med tabergsförsvaret men hittar inte den lucka han söker och blir av med bollen, men mittfältsmotorn Arvid Elm ta tillbaka den och ser nyfödde Leos farsa Fredrik Nilsson, grattis, i ett bra läge. Arvid lägger en drömmacka till lagkompisen, Fredrik drar till och lädret far iväg förbi keepern, mot bortre stolpen och vidare med hjälp av den in i nätmaskorna. Nu ljuder Balla, Balla över arenan och förkunnar att det står 2-0!  

Därmed var målandet över för denna gång på Hovet. Till bästa spelare i TSK utsåg målvakten Joakim Berglöf och i Rött å Vitt gick priset till den lille store evighetsmaskinen Arvid Elm. Övrig i den rödvita tröjan måste också få högsta betyg och det är väl det som är styrka i årets upplaga av Hovslätts IK´s representationslag – det finns ingen svag punkt i laget! Det finns uppemot 20 spelare i truppen som håller hög klass. Är några borta pga avstängning eller privata förhinder kommer andra in och gör jobbet. Framtiden är röd å vit!

Redan på fredag får vi duka för en ny fest på Hovet. FK Liljan från Gislaved kommer på besök. Ett lag som kämpar i de nedre regionerna av tabellen och säkerligen kan ställa till det för de rödvita grabbarna. En svaghet förra året var poängförlusterna mot lagen längre ner i tabellen. Kan bli en ny thriller på arenan!   

Mer foton från matchen här ........................

[ 190802 - fredag ]    Rödvitt styrkebesked i Friaredalen

Höstprologen för Hovslätts IK`s representationslag var på förhand en högst oviss historia. Efter den mer än fina våren, var stod laget nu?

Arenan var Friaredalen med sitt välnötta plastgräs, som numera är som en filtmatta. Väderguden över stadens västra stadsdel var på sitt mest strålande humör och bjöd på ett härligt fotbollsväder.

Rött å Vitt visade direkt att vårens spel hade överlevet sommarvilan och tog direkt tag i taktpinnen. I matchminut 14 får domherren göra sin första notering i matchprotokollet.

Emil "Hinken" Holmgren är bollinnehavare vid mittlinjen, ser Linus Lyck i en skaplig position och serverar denne en ypperlig macka. Linus forcerar framåt och avslutar med att lyfta ärtan elegant över keepern och den smiter in i buren vid ena stolproten. Höstens första balja är ett faktum!  

HIK:arna fortsätter att skapa chanser, men det dröjer fram till minut 41 innan domherren får kvittra för andra gången. Theo Jonsson driver fram bollen på högerkanten och tar sig långt fram i banan. Fredrik Nilsson har sprungit fram i bra läge och Theo lyfter in bollen. Fredriks rödlätta kalufs ser till så att ställningen nu är 0-2. Men inte nöjer sig den nyblivne pappan, grattis, med det.

Ett par minuter senare jagar Arvid Elm JBK´s målvakt som försöker sparka ut bollen och lyckas sätta honom i en sitution som gör att utsparken hamnar inte som tänkt utan framför fötterna på Fredrik Nilsson, som skickar tillbaka lädret direkt upp i nättaket. 0-3 och pausvila.

"Ni skämmer ut oss" hördes över arenan från JBK´s hejarklack, efter tre bollar i baken när första akten var spelad.

I 66:e fortsätter målandet. Emil Holmgren fortsatte att servera sina lagkompisar underbara mackor och nu blev det en riktig delikatess till ytterbacken Alexander Wallinder. En känslig lyftning över försvaret som Alex med hög precision nickar in i målet. 0-4!

I 84:e minuten reducerar JBK. Fram till elvameterspunkten tågar den forne liraren i Husqvarna FF, Kristofer Snarberg. Han ger inte Samuel Andrsson i HIK-buren någon chans  utan placerar bollen stenhårt invid ena stolproten.

Tre minuter innan slutsignalen kommer kanske matchens snyggaste mål.

Aljo Sarjlic och Linus Lyck börjar en bit upp på plan att vägga sig igenom hemmaförsvaret och gör det med bravur. Till sist är det bara keepern kvar och det blir Linus som får den äran att spika fast slutresultatet 1-5. Ett resultat som innebär att Hovslätts IK behåller sitt försprång i tabellen, men det finns många fallgropar kvar.

Att utse bästa spelare i laget är svårt. Det finns ett kanonförsvar med Samuel Andersson som säker sista utpost. Ett mittfält med slitvargen och fotbollstänkaren Arvid Elm. Där är också Emil Holmgren som underbar spelfördelare och de andra går inte av för hackor heller. När man anfaller är hela laget med och ytterbackarna Theo Jonsson och Alexander Wallinder är farliga på sina kanter. Längst fram finns grabbar som har näsa för var målet är. Rickard Crona, Fredrik Nilsson, Aljo Sarajlic och sist med absolut inte minst Linus Lyck, en måltjuv av högsta rang.

Nu är höstspelet igång på riktigt och på fredag väntar en tuff derbyfight på Hovet - Tabergs SK. Vårens match slutade 1-1 och säkerligen vill bägge gängen visa vem som är bäst i den gröna dalen. Dramatik av högsta klass utlovas på fredag och arenan heter Hovet!

Bilder från matchen hittar du här .......................

[ 190630 - söndag ]    Het vårepilog

Väderguden över Hovet bjöd på ett soligt, blåsigt och mer än hett väder när Kärda IF kom på besök. Ett lag som vi har mött tre gånger under vår 90-åriga historia och tyvärr alltid förlorat mot, senast i våras med matchens enda mål. Hög tid för revansch!

Rött å Vitt började fighten i stark medvind och presterade en fin fotboll mot ett duktigt motstånd. Mållöst fram tills det att digitala uret visade på 32 minuter. 

Arvid Elm har bollen på mitten, passar Johan Fransson på vänsterkanten som hittar Linus Lyck i en central position. Johan levererar päronet och Linus söker en lucka i Kärdaförvaret. Hittar öppningen och får iväg en rökare, som med målvaktens vänstra stolpens hjälp letar sig in bland nätmaskorna. 1-0 och balla balla ljuder över Hovslätt med omnejd!

Vila och andra akten tar sin början, Rött å Vitt trycker på mot Kärdas försvar allt mer, men baljorna uteblir. Mest pga Jonas Hilding i buren och starkt kämpande västbograbbar i försvaret. Men i 77:e minuten drar spelverket igång Hovslätts mest populära låt, Balla Balla. The Rainbows stora hitlåt från 60-talet. 

Stor kamp strax utanför Kärdas straffområde och Emil Holmgren snor bollen som studsar ut till Aljo Sarajlic. Bollmottagaren visar prov på stark kyla när han på ett enkelt sätt rullar in 2-0 bollen.

I slutminuterna av matchen får Alexander von Porat klotet på mitten och passar ut detta till Linus Lyck på högerkanten. Linus drar sig in mot mitten av planen och hittar Johan Fransson, som i sin tur vänder ut och in på ett par försvarare innan han spikar fast slutresultatet till 3-0. Härlig revansch för det rödvita gänget.

Till matchens lirare i lagen utses Johannes Eriksson i Kärda och Lucas Andersson i den rödvita hemmadressen. Lucas som under sommaren är i sina halvdanska hemtrakter och jobbar, gjorde som vanligt en mer än helgjuten insats på mitten. Skall fler rosor delas ut går det inte att gå förbi vårt mittbackspar Anton Grännö och Elias Larsson. Aldrig har nog Rött å Vitt haft två sådana giganter i försvaret samtidigt.

Nu går Hovslätts IK in i julivilan med åtta poängsledning i serien och det kan väl kännas betryggande, men det behövs endast två torskar för att det skall bli mer än tufft igen. Dessutom väntar en av seriefavoriterna Bosna IF på bortaplan i näst sista matchen! Vi har en spännande höst framför oss! 

Läs gärna värnamo.nu syn på fighten   .....................

Fler foton här ................

[ 190625 - tisdag ]    Sista kvarten röd å vit

Sen tisdagseftermiddag och Ove Busschaufför styr ut bussen från Hovet för att forsla serieledarna Hovslätts IK till Smålansstenar för fight mot laget som var tippad som seriesegrare i år. Alla är nog medvetna om att det kan bli en svår uppgift för ungdomliga Rött å Vitt och det blev det också.

Efter dryga timmen anländer vi till Domarvallen och möts av en underbar grön och skön gräsmatta med seriens absolut bästa läktare. En läktare som troligen kom till på GOIF´s storhetstid under 70-talet och rymmer ca 500 sittande. Så många hade nu inte samlats när Hovslätts IK kom på besök.
 
Matchen börjar lite trevande för lagen och bägge gängen skapar några målchanser, men utan resultat. Men i matchminut 42 smäller det.

Hemmalaget blir avblåsta för en tillbakapassning och domherren kvittrar för indirekt frispark till HIK. Johan Fransson lägger bollen till rätta och får ögonkontakt med lagkapten Arvid Elm, som står en liten bit utanför händelsen centrum. Arvid sätter dock fart mot kassen och ärtan kommer perfekt till hans högra doja som trycker till och skapar nätrassel.
 
Pausvila och möjlighet att inköpa en Bullens fotbollskorv, men avstår och inväntar andra akten med förhoppning om mer rödvita mål. Men första målet efter paus är ett hemmadito, när 17-årige talangen Anton Hjalmarsson ta väl vara på en delikat passning från höger och har öppet mål. I 75:e minuten hörs målsignalen igen och åter är det de svartvitsrandiga som får jubla. Arber Maholli får en fin stickare och ordnar att den digitala måltavlan visar 2-1. En kvart kvar och onda aningar uppkommer bland de rödvita supportrarna om att säsongens andra torsk är i antågande.

Men oj, har vi inte lärt oss att sista kvarten brukar vara röd å vit.
 
En av våra 16-åringar visar upp sig på styv lina i 77:a minuten. William Axelsson rinner igenom hemmaförsvaret och skicka till lädret, men duktige hemmakeeper står ivägen, dock inte bättre än att han lämnar retur. William håller sig framme och efter en del sparkande och stor vilja har han fått in kvitterings-bollen. Bra jobbat!

I 79:e minuten har Elias Larsson bollen i det rödvita straffområdet, tar några steg framåt, ser Linus Lyck i bra läge och serverar denne en underbar macka. Linus sprintar ifrån bevakarna och ensam med keepern rullar han in vinstbollen.

Som vanligt skötte sig alla utmärkt i laget och det är ju det som är Hovslätts IK´s styrka i år. Ingen svag punkt i laget. Skall några ha extra rosor får det bli till mittbackarna Elias Larsson och Anton Grännö, mittfältare Arvid Elm och segerskytten Linus Lyck. Ett stort utropstecken var den nya keepern från Grekland, som blev spelklar i veckan. Grigorius Syrakas visade stor klass i Samuel Andersson som var iväg på brölloppsresa. Aldrig(?) har väl en debutant i HIK-tröjan imponerat så som 22-åringen gjorde!
 
Nu är vi framme vid sista matchen innan sommaruppehållet och den spelas på söndag, då enda laget som har besegrat Rött å Vitt i årets seriespel kommer på besök - Kärda IF. Tuff match, men chans till revansch råder!

Mer foton från matchen här ............... 

[ 190619 - onsdag ]    Sportchefen har ordet

Norrahammars IK - Hovslätts IK
Seger i derbyt
Röttåvitt tar en skön och övertygande seger i årets andra Tabergsdalsderby mot NIK med 5-0 efter 1-0 i halvlek.
Vi är lite trögstartade och första kvarten spelar vi inte bra men skapar ändå ett par riktigt heta chanser, ju längre halvleken lider desto mer tar vi över. 
Det dröjer till ca. 25 min när Linus Lyck rinner igenom försvaret och ger oss ledning med 1-0.
I andra halvlek så tar vi över mer och mer och målen börjar trilla in och till slut så har NIKs duktiga målvakt, klart bästa spelare i hemmalaget fått kröka rygg 5 ggr. 
Det är klart och tydligt att vår höga träningsnärvaro och antalet träningar i veckan betalar sig i slutet av matcherna.
Vi är ett jämnt lag och prestationerna är jämna på samtliga spelare och det är därför vi vinner dessa matcher och när vi i slutet byter in våra unga juniorlagsspelare så lyfter vi ytterligare ett snäpp.
Måste ändå ge mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson lite extra cred, de är oerhört svåra att passera och bakom dem finns Samuel Andersson som med sitt lugn och fantastiska räddningar inger lugn i vår försvarslinje.
Målskyttar: Linus Lyck 2, Aljo Sarajlic, Rickard Crona och Fredrik Nilsson.
Nu firar vi midsommar och laddar för ytterligare än tuff bortamatch mot Smålandsstenar borta på tisdag efter midsommar.

[ 190616 - söndag ]    Fotbollsdrama på Hovet!

Söndagens match på Hovet mellan Rött å Vitt och Bosna IF från Gislaved blev en oviss historia ända fram tills domherren kvittrade för game over.

Väderguden över arenan bjöd på ett mer än godkänt fotbollsväder och mycket folk var på plats för att åse detta toppmöte.

Gästerna inledde matchen på bästa sätt och tog tag i taktpinnen. Radade upp en hel del fina anfall och redan i matchminut 4 har man tagit ledningen. Det rödvita försvaret skall spela upp bollen, men den hamna rätt i gapet på en Bosnaspelare. Spelet vänder och en fin stickare fram till Saudin Kurtanovic gör honom ren med Samuel Andersson som är chanslös och 0-1 kommer upp på den digitala tavlan.
 
Efter hand kommer de rödvita spelarna mer in i spelet, men något mer målande blir det inte innan pausen.

Paus på Hovet betyder för många ett besök hos Hardy´s Grill. Laddningen med hamburgare försvinner i ett nafs, men korvarna från Vaggeryds Chark är ju delikatesser som låter sig väl smakas av gourmeterna bland åskådarna.
 

Andra akten hinner knappt bli tio minuter gammal förrän den efterlängtande kvitteringen kommer. Arvid Elm har bollen på mittfältet, slår en passning till Alexander Wallinder, som drar ner mot kortlinjen. Aljo Sarajlic kommer och möter Alex, får ärtan och skickar den vidare till Emil Holmgren, som sänder den till Johan Fransson. Johan hittar en fristånde Aljo med ett direktpass och han gör inget misstag utan ljuvlig musik uppstår på arenan och hemmaspelarna kramar om varandra till tonerna av Balla Balla.

Ju längre andra halvan lider blir det mer och mer rödvitt innehav av lädret, men när det digitala uret visar 90 är det fortfarande 1-1 och det är väl ett rätt OK resultat mellan två mycket bra lag. Domaren har dock lagt till tre minuter på matchen, för lite skadeavbrott och i 92:a minuten sker det som får hemmapubliken, funktionärer, ledare och rödvita spelare att jubla.

En försvare hos gästerna försöker rensa bort bollen från straffområdet, men inte bättre än att den hamnar hos Emil ”Hinken” Holmgren. Hinken tar några steg och nyper till. Bollen far iväg i en båge och tycks gå klart över målet, men när den passerar keepern viker den ner och smiter in i dennes vänstra kryss. 2-1 och vild glädje bland alla rödvita, såväl på plan som omkring denna. Ett mål som det kommer att talas länge om på Hovet!
 

Till matchens lirare i vardera laget utsågs Emsud Vuckic hos gästerna och Aljo Sarajlic i HIK. Dock skall alla i hemmalaget ha betyget ”Med utmärkt beröm godkänt”. Man skulle kunna räkna upp dem alla, från Samuel Andersson i målet till den avbytare som kom in sist. Leo Stejdahl, en junior som får en backplats och tar för sig rejält mot välvuxna motståndare. Framtiden är röd och vit!
 
Nu väntar ett hett derby för laget när man på onsdag åker till Åsavallen för att ta sig an Norrahammars IK. En derbyfight som alltid har varit något alldeles extra. Om det skall bli något poängkap där måste alla rödvita spelare göra ett da capo av söndagens match.  

Mer foton från matchen hittar du här .....................

[ 190605 - torsdag ]    Hemmakeepern tog allt, nästan!

Gassande sol på Hovet och påstigning på bussen som tog Blågetterna till högsta handbollsserien efter 53 långa år. Hur skall detta sluta? Rött å Vitt i en buss med IF Hallbys klubbmärke! Ja, svenska nationaldagen kunde ha börjat bättre. Bussfärden går mot Reftele och Rönneljungs IP för match mot byns fotbollsstolthet GoIF.
 
En välskött idrottsplats med tre otroligt fina gräsplaner möter Rött å Vitt. Seriens bästa! Två fullstora och en för 9-mannarlag och dagen till ära får de rödvita låna P10:s sjumannalags omklädningsrum. Litet, men gemytligt!  

Hemmalaget hade ett viss manfall på spelare, men lagledningen hade ändock fått ihop ett gäng som dels spelade skaplig fotboll, men oj vilka krigare det var och som dessutom var vältränade.

Första halvleken var spelmässigt relativt jämn, med ett visst spelövertag för de rödvita och det var också HIK som tog ledningen i matchen. Emil Holmgren driver fram bollen på högerkanten ända ner till kortlinjen, ser en helt ren Fredrik Nilsson stående framför målet och serverar Nisse en perfekt macka som den gode måltjuven skickar rakt upp i keeperns nättak. 

I 39:e minuten tilldelas hemmalaget en frispark en bit utanför det rödvita straffområdet. En mur ställs upp, men trots det smiter bolluslingen förbi/igenom denna och studsar retfullt in bland nätmaskorna inför förvånade rödvita supportrar som inte kunde förstå vad som hände.
 
Pausvila och en Bullens varmkorv i hettan för de som var mest hungriga. Tankarna gick väl om att det skulle bli som senast mot Torpa FF, också stora krigare, att de stora kämparna skulle tröttna i värmen och efter allt slitet. Men Reftelegrabbarna kämpade vidare med full styrka, som dock avtog något mot tillställningens slutkvart. Men något mer måleri blev det inte, trots att mängder av målchanser i aktens sista del skapades av Rött å Vitt. Men en målvakt av högst rang i Sonny Landin tog allt. Helt omutbar!
 
Rött å Vitt gör en bra match och med en något mer mänskligare keeper som motståndare hade man säkert haft med sig full pott hem. Att utse någon spelare som stack ut lite extra på nationaldagen är svårt, utan alla får beröm för goda insatser.
 
Nu väntar nästa seriematch först nästa söndag, då Gislavedlaget BK Bosna besöker Hovet. Räkna med en tuff fight och en mycket svår nöt att knäcka för det rödvita laget!

Fler foton från matchen här ...................

[ 190530 - torsdag ]    Rött å Vitt i stort blåsväder

Väderguden över Hovet hade vid torsdagens match tagit stor hjälp av vindarnas gud för att ställa till det lite extra för de kämpande spelarna i Hovslätts IK och BK Rondinella. Eol, vindguden, blåste på rejält och blandade stundtals in lite regn. Förhållandet med dessa gudaväsen måste bli bättre!

Rött å Vitt fick lotten att spela i kraftig motvind i första akten, trots det var det hemmalaget som inledde dagens måleri. Theo Jonsson far fram på högerkanten och ser att Linus Lyck är i målläge. Theo slår med känsla in bollen, Linus hoppar upp och nickar in den via en studs i mattan och Balla Balla ljuder över arenan och förkunnar att det står 1-0.  
 
Rondinella tappar inte sugen för detta, utan bjuder på mycket bra motstånd och det ger också utdelning. Efter en hörna från höger skapar gästerna oreda i det rödvita straffområdet och till slut får Gabriel Valencia sin vänstra tå på päronet och bollen rullar in i buren. 1-1 blir också paussiffrorna.
 
I pausen har Hardy i grillen förädlat de fina råvarorna från Vaggeryds Chark på sitt eminenta sätt och kö uppstår. Dock smiter många av dagens åskådare in i klubbstugan och suger i sig den härliga värmen som det bjuds på.

Akt två tar sin början och nu är det de rödvitas tur att få 45 minuter med vindbyarna i ryggen och det visar sig ha stor betydelse. När digitala klockan har fått fram 59 på displayen slår junioren till! Aljo Sarajlic skickar in en boll mot målet som nickas bort. Lucas Andersson fångar upp returen och spelar fram unge Alexander von Porat, som rundar en Rondinellaback och lossar sin bössa. Projektilen tar hög fart och borrar sig in i målisens bortre burgavel! Bra jobbat!

Nästan direkt efter 2-1 målet tar Arvid Elm bollen och ser Linus Lyck i bra läge. Serverar Linus ärtan, som i sin tur dukar upp för Aljo Sarajlic vid bortre stolpen. Med en bredsida ordnar säkre Aljo 3-1.

Fyran kommer också och matchuret står på 67. Fredrik Nilsson har lädret på högerkanten, spelar inåt banan till Lucas Andersson som på ett tillslag skickar vidare till Linus Lyck. Han i sin tur drar en back och ensam med målvakten gör han inget misstag.

Som det rödvita liret varit senaste tiden är det svårt att utse bäste spelare, utan styrkan med laget är att det inte finns några svaga punkter. Men måste man plocka ut en trio som stack ut lite extra mot Rondinella får det bli Lucas Andersson, Linus Lyck och Alexander von Porat. Den sistnämnde utsågs till matchens lirare i hemmalaget och hos gästernas blev det Rasmus Simmerborn som prisades.
 
Nästa match för Rött å Vitt blir på torsdag då kosan ställs mot Reftele för fight mot ortens fotbollsstoltheter GoIF. Åter en tuff utmaning för det ungdomliga rödvita laget och det kommer att krävas ett stort kamphjärta hos varje lirare om någon del av poängskörden skall kunna packas in i bussen hem till Hovet.

Mer foton hittar du här  .................

[ 190524 - fredag ]    Bingo för Rött å Vitt

Rött å Vitts 02/03 som starkt bidrog till viktorian mot Torpa FF på bortagräs. Fr v; Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl. Rött å Vitts 02/03 som starkt bidrog till viktorian mot Torpa FF på bortagräs. Fr v; Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl.

Redan i fredags var det stor fest på Jönköpings Bingoarena, trots att den stora premiären för Jönköpings största onsdagsnöje är 29 maj! Men under fredagskvällen gästades Rött å Vitt Jordbrovallen för seriematch mot hemmalaget Torpa FF. En lätt fight trodde nog de rödvita lirarna, men oj vad man misstog sig. Hemmalaget består av några skickliga lirare och en hel arme av välbyggda härliga krigare som ger allt.

Matchen genomfördes på en av arenans gräsplaner som slutar ganska rejält. Någon sa att nivåskillnaden är minst en meter från ena målområdet till det andra. Nja, den skillnaden är tveksam, men visst har lagen varsin halvlek med en skaplig uppförsbacke.  

Rött å Vitt började första akten med motlut och trots det snodde man åt sig ledningen i matchen. Minut 15 och en hörna från vänster resulterar. Bollen lyfts in i skaran av lirare och de helblåa försöker slå bort klotet men inte bättre än att det hamnar hos Michel Chamoun som säkert tofflar in den.
 
Ett målledningen som står sig en kvart och efter ett fint anfall kvitterar Torpakillarna genom deras bästa spelare Tom Johansson. Oavgjort står sig halvan ut.
 
Pausen bjuder inte på någon möjlighet att få inta någon god fotbollskorv, utan all tillstymmelse för publiken att få lite näring i pausen saknas totalt. Man får nöja sig med att njuta en smula i kvällssolen som är på väg att försvinna från arenan.

I andra akten förändras förutsättningarna sig. Hovslätts IK har nu en nedförsbacke och utnyttjar läget. I 61:a matchminuten lägger Lukas Andersson en hörna från höger som går över alla spelare i högen framför målet och hamnar i bortre delen av straffområdet där lagkapten Anton Grännö kommer. Han sätter dit sin knopp och nickar dit bollen i mål. Rödvit ledning och mer skall det bli!

Fyra minuter går och 16-åringen William Axelsson driver fram ärtan och serverar en mer än underbar macka till framrusande Linus Lyck och i kamp med keepern når Linus bollen först och lyfter enkelt in 1-3 ledningen.Direkt på avspark snor de rödvita bollen och Linus Lyck spelar ut den till Aljo Sarajlic på vänsterkanten. Aljo avancerar mot målet och lägger in lädret i målvaktens bortre målgaveln.

Fem minuter går och bollen är hos Arvid Elm, som är tillbaka efter en skadeperiod. Arvid ser William Axelsson i skaplig position och slår en härlig stickare. William tar hand om den på bästa sätt och överlistar hemmamålisen på ett enkelt och kallt sätt.

I åttioandra minuten spikar de rödvita fast slutresultatet till 1-6 genom tvåmålskytten Aljo Sarajlic som för ett kanonläge genom en nick från Johan Fransson som han enkelt pillar dit.

Bäste spelare i Rött å Vitt är svårt att utse. I första akten fanns det ingen, men i andra skall alla ha högsta betyg. Skall man utnämna några får det bli alla dessa grabbar födda 02 och 03 som skapar en fin bredd i Hovslätts IK´s representationslag. Så mängder av rosor till Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl.

På Kristi Himmelsfärdsdagen är det dags för nästa drabbning för det rödvita representationslaget och det är ett stort revanschmöte för gänget. Förra säsongen bjöd BK Rondinella först på torsk under våren och på hösten spelade de 2-2 på Hovet. En poäng av sex möjliga för Rött å Vitt. Revansch!

Fler foton här ....................

[ 190521 - tisdag ]    Föll med flaggan i topp

Årets match på Hovet sa någon och har det inte varit alltid så att när Råslätts SK har varit gäster har det alltid varit stor fotbollsfest och så var också denna gång.

Råslättarna hade mycket av bollen i första akten, men de rödvita visade stor kampvilja och höll div II-laget stången. Halvleken såg ut att resultera i en mållös del, men i 41 minuten får gästerna i ett ledningsmål. Billal Mukhtar, tidigare lirare i ett av HIK:s ungdomslag, tog sig igenom det rödvita försvaret och satte dit 0-1.
 
Inför andra halvleken spekulerades det i om inte Rött å Vitt hade gjort sitt och skulle bli ett lättfångat byte för laget från tvåan. Men oj, så blev det verkligen inte.

Sex minuter in i akten snor Linus Lyck bollen för det helblå försvaret, avancerar framåt och lägger in ärtan under keepern. Balla Balla ljuder över arenan med omnejd och på ljustavlan lyser 1-1.

Det är inte slut med det. Dryga tio minuter senare får HIK en frispark en bit ut på planen. Lukas Andersson, en kille med härlig doja, lägger bollen tillrätta, ser ett gäng med rödvita tröjor beredda att rusa in mot mål. Klipper till och i gänget som far framåt är det lagkapten Anton Grännö som är först och med sitt välkammade huvud nickar in ledningsmålet. 2-1 och jubel runt arenan och stor vittring om en skräll som heter duga. Men ack, RSK kommer igen.
 
Det går tio minuter och gästerna ligger på. 72:a står det på den digitala tavlan och bollen far runt i det rödvita försvaret av spelskickliga RSK:are. Till slut är den runda tingesten en bit utanför straffområdet och Anmar Kiwarkis slår till med sin känsliga höger. Bollen far som en projektil mot Samuel Anderssons mål, träffar nedkanten av ribban och studsar in i målets nätverk. Kvitterat till 2-2.

I 84:e matchminuten kvittrar domherren för straff till RSK. Till exekutor utses Abdu Hussein och han lägger bollen tillrätta, inväntar signal från domaren, tar några steg framåt och slår stramaren med stor elegans rakt upp i nättaket. 2-3 på ljustavlan.
 
Matchen lider mot sitt slut och på övertid gör Hugo Lönn gästernas fjärde balja. Trots övertid ger inte Rött å Vitt upp. Innan signalen för game over kommer får vi höra den gamla goa slagdängan Balla Balla igen. Hörnspark från vänster som passerar klungan framför målet. Anton Grännö fångar upp bollen, slår in den. Johan Fransson skickar vidare till Emil Holmgren som med en konstspark spikar fast slutresultatet till 3-4. Bra kämpat Rött å Vitt!

Som vanligt delar arenans jury ut pris till bästa lirare i vardera laget och det tillföll Axel Svenningsson hos gästerna och Anton Grännö i hemmalaget. Två mittbackar som skall ha högsta beröm! Men visst skall hela den rödvita truppen rosas. Vilken kampinsats!
 
Nu tillbaka till fotbollsvardagen och seriematch mot Torpa FF på Jordbrovallen. Det gäller att alla killar är heltända igen om det skall bärgas någon/några pinnar mot ett Torpa som har tagit tre viktorior på sex försök och bl a besegrat seriefavoriten Bosna IF, nedspelade till 3,50 gånger pengarna. Spel på HIK hade givet sex gånger slantarna. Vi syns på Jordbrovallen både på fredag och onsdag!

Matchen sedd med råslättsögon ......................

Fler foton från cupderbyt finns här ..............

[ 190517 - fredag ]    Två hattrick varav ett äkta i samma fight!

Väderguden över Hovet hade skapat ett bra fotbollsväder i fredags när Burseryds IF kom på besök. Lät regnet falla under eftermiddagen för att göra den nu gröna sköna mattan härligt mjuk. Hardy hade eldat på bra med grillen och härlig doft av charkvarorna spred sig över arenan. Allt var dukat för stor fotbollsfest!

Och visst blev det fest, i varje fall sett med rödvita ögon. Stor målorgier, av sällan skådat slag,  bjöd hemmagrabbarna på.
 
Rött å Vitt tar tag i taktpinnen direkt när domherren kvittrar igång partyt. Spelar ut för fullt, med härligt spel, där bollen for fram som på ett snöre mellan de nyputsade hemmadojorna. Anfall efter anfall av hög klass avlöste varandra. Detta var en afton som tilltalade varje hemmasupporter och entréavgiften kunde lätt varit det dubbla.

När det digitala matchuret hade tickat upp på 14 började målfrossan. Rickard Crona driver upp bollen, spelar fram kvällens programbladsspelare Aljo Sarajlic och han spelar in till en fristående Linus Lyck som bara har att sätta fram högerfoten och det är 1-0.

Tio minuter senare är det dags igen. Michel Chamoun vinner en nickduell och stöter fram ärtan till Linus Lyck som placerar den fint och enkelt vid keeperns bortre stolpe och Balla Balla ljuder för andra gången över arenan med omnejd.

Trean låter inte vänta på sig och nu är det lagkapten Anton Grännö som har en stor roll, men det är mittens spelmotor Lukas Andersson som står för finessen, när han slår en genial macka till Anton som denna placerar i målvaktens vänstra hörn.

35 lyser på matchtavlan när Michel Chamoun lägger en underbar stickare till Rickard Crona. Den välbyggde centertanksen runda målisen och gör 4-0. Innan domherren kvittra för pausen hinner Linus Lyck fastställa sitt hattrick i akt ett. Hemmålvakten Samuel Andersson slår till med sin högerslägga och lädret når fram till Linus, som fintar av en back och fastställer halvtidsresultatet till 5-0.
 
Andra akten tar sin början och Rött å Vitt trummar på. Målandet fortsätter, men vi får vänta till matchminut 67 innan det är dags igen. De rödvita tilldöms en frispark strax utanför gästernas straffområde. Upp ställs en mur, samtidigt som två hemmaspelare dividera om vem som klippa till bollen. Linus Lyck vinner den diskussionen och trycker till en markboll som far fram som en projektil och hamnar i bortre burgavel. Balla Balla och 6-0 på ljustavlan.
 
I 80:e minuten slås en perfekt crossboll från hemmaförsvaret som Linus Lyck fångar upp och förvaltar på bästa sätt. 7-0 lyser upp Hovet!
 
Inte är det slut på måleriet med det. Nä, de rödvita skapar mer chanser och i 85 minuten får domarn stoppa pipan i mun och blåsa för 7-0. Pigge junioren Alexander von Porat har kommit in på banan och vinner bollen av en helgul spelare, passar till jämnårige Theo Jonsson som driver in från högerkanten och letar en lucka för skott. Ser Linus Lyck komma springande genom BIF-försvaret och med stor elegans chipar Theo bollen över backarna och Linus fångar upp klotet och gör inget misstag. Därmed har den unge målaren av rang gjort ett äkta hattrick i andra halvlek. Två hattrick varav ett äkta i samma fight! Man imponeras!

Juryn som utser bästa spelare i vardera laget utsåg sexmålskytten i HIK och målvakten Nikita Nilsson hos gästerna som pristagare. Man hoppar inte över en sexmålsskytt, men oj vilken mängd av mycket bra spelare Rött å Vitt har just nu, så visst får hel gänget inkl. avbytare en stor bukett av rosor en sådan här galafton.
 
Nästa fight på Hovet är mötet mot lokalkonkurrenten Råslätts SK som numera håller till i div II. Matchen gäller en plats vidare i Toyota Cup och spelas på tisdag. Räkna med att de rödvita vid den matchen får bekänna färg ordentligt!.

Mer foton hittar du här ......................

[ 190510 - fredag ]    Årets kortaste match för Rött å Vitt

Fredagkväll, något kyligt och med hot om regn hängande i luften. Ja, det var det som Rött å Vitt bjöds på inför fighten mot Liljans FK på Gröndals Arena i Värnamo, där tillställningen skulle äga rum. Liljan kom från två raka viktorior mot bra lag och de rödvita från en rättvis oavgjord kamp mot Tabergs SK. Mycket talade för att det skulle bli en tuff uppgift för kämparna från Hovet. Och visst blev det match, men efter dryga 20 minuter avtog fighten.

Bägge lagen saknade en del spelare och för Liljan var det ett stort avbräck, medan de rödvita kunde visa upp vilken bredd man har på lirare som platsar i representationslaget. Härligt att se dessa juniorer som matchar sina äldre motståndare på ett ypperligt sätt.

Rött å Vitt tar tag i taktpinnen direkt när domherren kvittrar igång fotbollsfesten. Ligger på rejält och skapar en hel del chanser, men hemmagänget med en duktig keeper håller bur ren för påhälsningar. Men när vi kommer fram till matchminut 20 börjar en målorgier som man sällan skådar i en seriematch.


Ettan kommer genom Rickard Crona och Linus Lyck som väggar sig fram i hemmaförsvaret och det blir Linus som rullar in klotet.

Ett par minuter senare är det dags för en av juniorerna att presentera sig. Alexander von Porat är namnet och en gudomlig spelare är det. Linus Lyck kommer farande fram på vänsterkanten och slår in bollen mot hemmaburen och där kommer Alexander springande och låter högerdojan göra hans första pyts i A-lagströjan. Och räkna med att den grabben kommer att låta Balla Balla ljuda över Hovet många gånger i framtiden!

Målen fortsätter att komma i tvåminutersintervaller och i 26:e är det åter Linus som har trasan på vänsterflyen och nu serverar han Rickard Crona en riktig macka som den store läraren från Råslätt enkelt bredsidar in. 0-3 skulle det ha lyst från den digitala tavlan om den hade varit igång. Efter att ha fått trean i baken verkar det som om att Liljans spelare gav upp kampen om poängen.

Vi flyttar oss ytterligare två minutvarv framåt och det blir en rödvit hörna från vänster. HIK-skribenten hinner inte med i noteringarna, så hörnläggaren är ännu okänd. Dock slår denne en perfekt boll som Michel Chamoun möter och placerar bakom en chanslös burväktare.

Nu får vi ta ett skutt på fem minuter innan nästa balja sätts i nätet. Åter vägger sig duon Lyck – Crona fram i banan och det blir Linus som till sist får stå för måleriet. 0-5!

Nästa kasse tillverkas i 36:e minuten. Alexander Wallinder driver upp bollen från sin vänsterbackplats passar Rickard Crona, som i sin tur skickar vidare till Aljo Sarajlic. Aljo testar keepern med en rökare, som denne inte kan hålla utan släpper en retur. Vem dyker upp då? Jo, rätt gissat. Linus Lyck och vi har 0-6. Ett resultat som står sig halvan ut.
 
Paus, men ingen varm korv att bjuda den något nedkylda kroppen på, men sex bollar upp gör ju att det inte är så illa ändå.

Andra akten tar sin början och Rött å Vitt sitter fortsatt i förarsättet. Dominerar totalt, men trots det dröjer det till matchminut 65 innan domherren åter får kvittra för mål. Michel Chamoun har bollen strax över mittlinjen på vänsterkanten, ser Linus Lyck ute till höger och slår en perfekt crossboll som elegant tas ner av Linus. Nr 9 avancerar mot mål, hittar en lucka i Liljanförsvaret och vispar till med vänstersläggan mot närmsta målstolpe. Keepern överraskas, hinner inte ner och det noteras 0-7 i matchprotokollet.
 
Nästa mål i denna frossa noteras i 79:e minuten. Aljo Sarajlic snor lädret för ett uppgivet hemmaförsvar och spelar fram Linus till ett läge som betyder att Rött å Vitt noteras för åttonde nätkänningen denna afton. Med ett par minuter kvar på domarens matchur gör Emir Avdic hemmalagets enda mål och 1-8 noteras som slutresultat.
 
Att dela ut spelarkritiken i en så överlägsen match är svårt. Givetvis är femmålskytten Lyck mer än med beröm godkänd, men samma betyg går till alla med den rödvita matchtröjan. Men man måste nämna alla juniorer som visar mycket hög klass och ersätter sjuka, skadade och bortresta A-lagsspelare på ett ypperligt sätt. Gott att se, Lukas Mourad, Isak Karlsson och Alexander von Porat! Dessutom finns ju 17-årige Theo Jonsson med i laget som ordinarie. Visst är framtiden röd å vit!
 
Nu väntar Burseryds IF på Hovet i nästa omgång. Laget som vann med tre bollar mot en på Hovet när ett kvaldrama mot div IV utspelades 2016. Nu är det dags för Rött å Vitt att ta revansch för den torsken. Det blir en tuff uppgift, men är det inte då som Hovets hjältar trivs som bäst.

Fler foton från matchen ...................

[ 190504 - lördag ]    Rättvisa skipades - delad pott!

Rickard Crona strider med TSK:are Rickard Crona strider med TSK:are

Under lördagen var det Dalenderby på Tabergs IP, när Rött å Vitt gästade arenan. Väderguden över bergsbyn bjöd på en lunchtid som var kylig, men härligt soligt. Ja, fighten började redan 13.00 och det fanns från hemmahåll t om önskemål om kick off arla 11.00. Matchtiden bidrog nog till att det inte var så välfyllt runt den gröna(?) rektangeln, som det borde vara vid ett hett derby.

Efter en del goda insatser senaste tiden, när HIK har tvålat dit JBK i serien och Kulltorps GOIF i cupen blev det reaktion som renderade tappade poäng mot ett duktigt Tabergs SK. Ett TSK som t om hade en vinstboll inne som dömdes bort.

Linus Lyck grattas av lagkamraterna efter sin balja Linus Lyck grattas av lagkamraterna efter sin balja

Redan efter 20 matchminuter skulle den rödvita måljingeln Balla Balla kunnat ljuda över arenan med omnejd om arrangörerna hade laddat sitt spelverk med detta musikaliska alster. Linus Lyck kommer på vänsterkanten och tråklar sig igenom det helröda försvaret och lägger in lädret i keeperns bortre burgavel. 1 – 0! 

Resultatet står sig akten ut och efter en utsökt fotbollskorv i pausen tar andra halvan sin början

Inget större spel, men chanserna för mål finns åt bägge hållen och det blir hemmalaget som lyckas med en kvittering på en straffspark genom Marcus Kling. Men oj, vad nära Samuel Målvakt var att knipa päronet.

Bägge gängen kämpade på för att få till en vinstboll, men oavgjort stod sig tiden ut. Ett rättvist resultat i en rätt just derbyfight, dock utdelades det tio gula kort!

Till bäste lirare i för dagen blåvittklädda HIK utsågs Elias Larsson av en hemmajury. Ett bra val! Men man kan ge rosor också till hans mittbackskollega Anton Grännö. Har vi fler rosor så ger vi gärna Rickard Crona en för hans stora slit på topp och en blir det också till Linus Lyck som stundtals visar hög klass och som är en bra målare.

Men nu väntar en resa till Värnamo och match mot FK Liljan. Ett lag som började serien med två torskar, men nu har man radat upp två viktorior mot dels Kärda IF och dels mot Jönköpings BK. Det imponerar och säkerligen är man på bettet också mot våra rödvita grabbar. En tuff fight väntar!

Mer foton från matchen ..............

[ 190501 - onsdag ]    Rött å Vitt vidare i cupen!

Samuel Andersson är ett monster i buren Samuel Andersson är ett monster i buren

1 maj betyder att det lyser mycket rött ute på våra gator och torg i vårt avlånga land. Den röda färgen lyste mest också på vår arena när 16-delsfinalen av Toyota Cup avgjordes mellan Kulltorps GOIF och Hovslätts IK i härligt, om än lite kyligt fotbollsväder.


Redan från början tog de rödvita ett rejält tag i fighten och i 18:e minuten hördes Balla Balla över Hovslätt med omnejd. Och det var efter ett av de mest konstiga mål som har producerats på Hovet. 

En av backarna i Kulltorp slår en bakåtpassning till sin målvakt. Bollen rullar i sakta mak mot keepern, men när den kommer fram till målvaktsdojan tar den ett skutt över denna och fortsätter mot målburen. Keepern blir stående och fattar inte vad som hände. Bollen verkar rulla mot målbursstolpen, men utifrån plan kommer Fredrik Nilsson i full fart. Springer förbi den förvånade målvakten och hjälper bollen in i nätet. Aldrig har Nesse gjort en sån balja tidigare och frågan är om han kommer att få gör ett dacapo.

Det blev första delen av cupfestens enda mål, trots att det inte saknades chanser. Halvtidsvila och fin förtäring hos Hardys Grill där grillmästaren föräldlar produkter från Vaggeryds Chark.

Andra akten hann bli 15 minuter gammal innan måltavlans ansvarige skötare fick gå i tjänst igen.

Alexander Wallinder har bollen på vänster kanten och passar en bit bakåt till Johan Fransson. Johan med en härlig högerdoja ser att det har samlats en hel del rödvita i Kulltorps straffområde. Lägger lädret till rätta och pendlar till med högern. Bollen far fram i perfekt höjd och enligt vittnen så tatcha bollen Linus Lycks mörka kalufs innan den far in i nätmaskorna och det är 2-0.

Vi närmar oss slutet och i 86:e minuten sker det som inte får hända med rödvita ögon sett. Hörna från höger från gästerna och efter lite flipperspel i massan kommer bollen i lagom höjd för att Oskar Johansson skall dra till på volley. En boll som inte ger hemmakeeper Samuel Andersson någon chans och nu lyste den digitala tavlen med siffrorna 2-1. Minuter kvar av cupmatchen och dramatiken ökar.

Men repliken på Kulltorps mål kommer snabbt. Aljo Sarajlic har bollen på vänsterkanten, serverar Theo Jonsson som omhändertar den runda tingesten genom att springa i sidled för att hitta någon lucka för att få iväg ett skott. Kommer ut på högerflanken och dundra av sitt 17-åriga livs värsta projektil som far in i målvaktens bortre kryss med våldsam kraft. Ur arenans musikverk vräker Balla Balla fram och med endast någon minut kvar kan de rödvita pusta ut. Spiken i kistan är islagen!

Till bästa lirare i vardera laget utsågs Isac Alm i Hovslätts IK och Philip Sandolf hos Kulltorps GOIF.
Men man måste också ge ett fång rosor till övriga i hemmalaget, som besegrar ett lag från en division högre upp och tar sig vidare till åttondelsfinalen i Toyota Cup. Nu träder lagen från div I och II in i leken och det kan bli än större skalper att ta för Hovets stoltheter!

Men innan dess väntar ett hett derby i serien för de rödvita spelarna mot Tabergs SK. En tuff uppgift mot ett annat lag som har vandrat vidare i den aktuella cupen. Möt upp på lördag på Tabergs IP och var med och heja fram laget till nya stordåd!

Fler foton från matchen hittar du här ...............

[ 190426 - fredag ]    Vilken fest det blev på Hovet!

Inmarschen till fredagens fotbollsfest på Hovet Inmarschen till fredagens fotbollsfest på Hovet

Allt var dukat för stor fotbollsfest under fredagskvällen. Väderguden över arenan bjöd på härligt fotbollsväder, två ljudstarka hejarklackar på varsin sida av planen och en ljudanläggning laddad med låten som alla(?) älskar, Balla Balla. 

Redan från matchminut ett tog Rött å Vitt ett stadigt grepp om dirigentpinnen och skapade chans efter chans. Dock stack de blåvitrandiga upp ibland och även Samuel Andersson i hemmakassen fick bekänna färg.

Men vi fick vänta ända tills det digitala uret visade på 76 minuter innan vi hörde kvällens domherre kvittra för mål och härlig målmusik strömmade ut över Hovslätt med omnejd. Det var en hörnspark från vänster som kom mot första stolpen och där var Fredrik Nilsson högst uppe och nickade in ärtan med sitt bakhuvud. Otagbart och 1-0!  


Fem minuter senare kommer Linus Lyck fram på vänsterkanten och ser att Rickard Crona komma farande. Han får iväg ett skott som Crona får en fot på. Lädret far in i nätmassorna och Balla Balla ljuder åter över trakten och förkunnar 2-0. Genom den baljan spikar Rickard Fast slutresultatet också.

Vilken match de rödvita gör efter att ha smakat på Kärdatorsk under annandag påsk. Stark att komma tillbaka som de gör!

Till bästa spelare i vardera laget valde juryn ut Elias Larsson för Rött å Vitt och JBK´s keeper Alexander Oliva.

Men visst måste man rosa hela det rödvita gänget för deras insatser, inte minst de som är födda -02 och -03. Theo Jonsson, Hampus Bäck, William Axelsson, Isac Alm och Leo Stejdahl. Det har sagts tidigare, men tål att upprepas; Framtiden är röd och vit!

Men vilken klack vann kampen på åskådarplats?

Jönköpings BK´s klack Jönköpings BK´s klack
Delar av Hovslätts IK´s klack Delar av Hovslätts IK´s klack

Bägge klackarna var aktiva värre under hela matchen och skapade härlig fotbollsstämning. Bortalagets gäng faller dock på tilltaget vid första mål och att de var en aning dopade av öl i allt för stora mängder. Tomburkarna hivade man ut i förtvilan när Nisse hade knoppat in ettan. Domartrion fick pausa tillställningen. Dålig stil! HIK-klackan får högsta betyg för sina hejarop. Bengalerna lyste fint upp i mörkret som sänkte sig över Hovet och raketerna som avfyrades när tre poäng var bergade av hemmalaget ger den rödvita klacken full pott och en klar viktoria i klackkampen!

Redan på onsdag är det match igen för HIK´s representationslag och även för klubbens juniorlag. De unga åker till Grimslöv och A-laget tar sig an div IV-laget Kulltorps GOIF i Toyota Cup på Hovet. Tuffa matcher!

Vill du se mer bilder från festen klickar du här ..................

[ 190422 - måndag ]     Vad hände med premiärkämparna?

Efter premiären mot Smålandsstenar GOIF strödes det rosor över de rödvita kämparna och det med rätt. Men i omgång två var det svårt att känna igen dessa krigare. Motståndare var nu Kärda IF på bortagräs, modell tidig vår. Ett lag som varit i Jönköping och smakat på rågad torsk mot Jönköpings BK i premiären, men nu taggade till tusen. 

Första halvleken var mållös och det dröjde till matchminut 53 när tillställningens enda balja kom. I en tilltrasslad situation framför Samuel Andersson lyckades David Ingelsten få in lädret.

Det rödvita kämpahjärtat lyste inte full ut med sin frånvaro utan trion Rickard Crona, Johan Fransson och lagkapten Anton Grännö får plus.

Den sistnämnde spelar i år i tröja 90, som är det antal år som vår anrika förening fyller 2019. 

Nu väntare JBK på fredag för Rött å Vitt och nu är det de rödvita som skall visa att man kan ta revansch för fadäsen i Kärda. Ett JBK som slog Kärda IF med hela 8-0. En tuff utmaning, men är det inte sådant som riktiga krigare längtar till! 

Foton från matchen hittar du här ....................

[ 190413 - lördag ]     Målorgier på Hovet!

Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga. Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga.

Så var det då äntligen dags för årets seriepremiär för Hovslätts IK och det blev en match som troligen gick hem hos hemmapubliken. Väderguden bjöd på stor sol med en nordan som svept på med skaplig styrka, men spelet på den grönbruna rektangeln värmde.

Inledningen av matchen började illa. Redan efter ett par minuter fick den rödvita lagkaptenen linka av planen med en misstänkt knäskada. I skrivande stund är det osäkert hur det har gått för Arvid Elm, men alla hovslättstummar hålls för den lille store liraren.

Hovslätts IK inleder bäst och äger det mesta av fighten, men seriefavoriten Smålandsstenar GOIF är inte ofarliga i sina kontringar. I 28:e minuter händer det. Rött å Vitt tilldöms en hörna och Johan Fransson tågar ut mot hörnflaggan och lägger päronet tillrätta. Tar några steg tillbaka och analyserar vindstyrka och kraft för att få bästa utdelning. Domherren kvittrar och bollen far iväg i en härlig bana. Skruvar sig inåt och plötsligt ljuder Balla Balla på högst volym över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 1-0 på arenan.

De rödvita grabbarna trummar på och åskådarna väntar på tvåan, men vad händer. I första aktens sista minut kvitterar de svartvita genom Vehbi Maholli, som helt ren med Samuel Andersson i hemmaburen enkelt rullar in bollen.

En fotbollskorv i pausen hos Hardys Grill med en varm kaffe till och man är rustad för akt 2. En akt som bjuder på ett måleri av stora mått. Sju pytsar på 15 minuter!

När den digitala urtavlan har tickat fram till 50 börjar det. Johan Fransson slår en stickare till Linus Lyck som rullar in 2-1. I minut 52 driver Linus fram på vänsterkanten, slår ett inlägg och stort trassel uppstår i Smålandsstenarförsvaret. Till slut är Linus själv bollinnehavare och ser till att domaren får anteckna 3-1 i protokollet.

Två minuter går och bortakeepern rullar ut bollen och oturlig nog för gästerna är Johan Fransson framme och snor klotet och det är 4-1. Nu är nog de flesta på Hovet säkra på en rödvit premiärviktoria. Men oj, vad händer.

Ytterligare två minuter senare är det dags för Vehvi Maholli att presentera sig på nytt och det är 4-2. I matchminut 60 målas det igen och nu är det Martin Axelsson i den svartvita tröjan som får målnätet att rassla och ställningen är 4-3. Fighten håller på att vända.

Dock lugnas hemmafansen ner av Rickard Crona som frispelas av Linus Lyck och smidigt sätter dit 5-3.

I 65:e minuten spikas slutresultat fast och det är Hovslätts IK´s stora måltjuv Linus Lyck som framspelas av Michel Chamoun och kommer farande på kanten fram mot buren och från liten vinkel skickar iväg en projektil som får nättaket bakom bortakeepen att rassla ljuvligt för alla med rödvita ögon. 6-3 lyser det på matchtavlan och den stora låten från 60-talet Balla Balla ekar ut i byn med omnejd.

Till bästa lirare i vardera laget utsågs de bägge målisarna Samuel Andersson och Jacob Karlsson. De släppte in bollar, men de gjorde också många fina räddningar i den öppna matchen.

Hela det rödvita laget skall hyllas efter den stronga insatsen mot årets seriefavoriter Smålandsstenar GOIF och skall man rosa någon utöver Samuel Andersson extra blir det Linus Lyck, som besitter en kunskap om måleriet utöver det normala.

Nu väntar en ny match för Rött å Vitt i påskhelgen och kosan styrs mot Kärda En match mot laget som torskade med storsiffrorna 0-8 mot Jönköpings BK. Se upp Hovslätts IK! Tänk på hur det såg ut 2018! Stora poängtapp mot lagen i den nedre regionen av serien och stora poängkap mot topplagen. Stor skärpa hos varje rödvittröjad krävs om det skall bli någon del av poängskörden på annandagen!

Foton från premiären finns här ..................

[ 190406 - lördag ]     Rödvit torsk i genrepet

En vecka kvar till årets seriepremiär och under lördagen spelade Hovslätts IK´s representationslag sista träningsmatchen innan det stora allvaret börjar. Arenan var Slättens IP´plastgräs i Habo och för motståndet stod Visingsö AIS.  Äntligen hade väderguden i Habo vaknat på rätt sida och han/hon bjöd på strålande fotbollsväder med sol och tvåsiffrigt på termometern.

Matchen blev en jämn tillställning. Spelet böljade och bägge lagen skapade en del chanser, men trots det blev det målfattigt. Enda baljan som sattes kom i andra akten och tyvärr med rödvita ögon sett var det öborna som svarade för den.

Rött å Vitt gjorde en bra match och alla apelare får varsin ros. Skall några framhållas i laget får det bli våra 15-16 åringar. Inte för att de var bättre än de andra, utan för att de trots sin unga ålder spelar med ett härligt självförtroende och en underbar entusiasm. Theo Jonsson, Hampus Bäck, Lukas Mourad och Yousef Mansour. Framtiden är röd å vit!!!

På lördag är det seriepremiär på Hovet och gäster är Smålandsstenar GOIF. Kanske tuffaste motståndet man kan få i årets serie. Under lördagen vann de svartvitrandiga mot Forsheda IF med 3-0. Vi syns på Hovet!

[ 190330 - lördag ]     Lyckat rödvitt läger

Årets träningsläger för Hovslätts IK ägde rum i Borås och blev lyckat. Under lördagen spelade laget en träningsmatch mot div V-laget Brämhults IK. Som numera är vanligt bjöd vädergudarna som bevakar de rödvita träningsmatcherna på ett långt ifrån gott väder. En stark och kall vind som verkade komma från alla håll!

Själva matchen blev en rolig tillställning sedd med rödvita ögon, med en 4-1 viktoria för vårt lag och stundtals ett härligt spel från lirarna från Hovet. Ett spel som lovar gott inför stundande seriespel!

De rödvita målarna blev Johan Fransson, Fredrik Nilsson, Linus Lyck och Rickard Croona. Den sistnämnde utsågs till matchens lirare!

Nu väntar spel i Toyota Cup på onsdag mot Solberga GIF och en träningsmatch mot Visingsö AIS innan seriepremiären mot Smålandsstenar GOIF äger rum på Hovets läckra gröna(?) gräsrektangel den 13 april 15.00. Och då hoppas vi på svaga svalkande vindar i solgasset och minst 15 grader i luften! 

Vill du se bilder från matchen klickar du här ..................   

[ 190323 - söndag ]     21-0 på tre fighter!

I helgen spelade Hovslätts IK sista gruppspelsfighten i årets upplaga av Toyota Cup och den rödvita målfrossan håller i sig. Arenan var Slättens IP´s plastgräs och motståndare BK Bosna.

Redan efter 7 minuter kom ettan och den var signerad av Linus Lyck. Åtta minuter senare är det Lucas Anderssons tur och innan pausvilan har Aljo Saralic och Johan Fransson också nätat.

Kort pausvila. Alla, inkl domarna, vill hem och se Sverige tvåla till Rumänien i EM-kvalmatchen på Friends Arena. En betydligt jämnare tillställning än den som utspelade sig i Habo, för bollarna fortsatte att fara in bakom Bosnakeepern. Andra aktens målare blev Linus Lyck med tre, Michel Chamoun, Aljo Sarajlic och Johan Fransson ett vardera.

Hjälmen som förkunnar att man har varit lagets bästa spelare sattes på 15-åringen Hampus Bäcks knopp och det blir högintressant att följa utvecklingen hos den unge talangen.

Tack vare resultatet i gruppspelat med tre viktorior och målsiffrorna 21-0 går laget vidare i cupen och nu väntar betydligt tuffare motstånd. Solberga  GOIF från Nässjö, som vann sin grupp i ungefär samma överlägsna stil som Rött å Vitt. Men innan dessa blir det träningsläger i helgen i Borås och fight mot Brämhults IK.

Seriepremiär 13 april på Hovet och svåraste möjliga motståndare direkt – Smålandstenars GOIF. Oj, vilken thriller!

[ 190317 - söndag ]     Rödvit målfrossa!

Söndagseftermiddag och match på plastgräset på Junebäcken. Kung Bore visar att han inte har tagit semester utan blåser på för fullt. Visserligen inte snö, men en vind blandad med regn som får den mest inbitne fotbollsåskådaren att längta till en innebandymatch! Vart är vi på väg?
 
Håll ut seriepremiären närmar sig och då bjuder de betydligt mer vänliga vädergudarna över Hovet på ljumna vindar i en go kvällssol. Nu är det Toyota Cup som gäller och motståndare till vårt rödvita gäng är anrika Norrahammars GIS.
 
NGIS bjuder på bra motstånd i inledningen av matchen, men efter ca 20 minuter är det mest Rött å Vitt som äger. Tre bollar hamnar bakom de grönvitas keeper innan domherren kvittrar för pausvila. Ettan och tvåan gör måltjuven Linus Lyck och 3-0 baljan är Alexander Wallinder pappa till.
 
Andra akten börjar och åter antecknar sig Linus i målprotokollet. 5-0 kommer och nu är det 16-åringen Theo Jonsson som knoppar in lädret efter en hörna. Sexan står Fredrik Nilsson för, även det via huvudet. 7-0 sätter Emil Holmgren och slutresultatet 8-0 spikar Linus Lyck fast.
 
Hela Hovslätts IK skall ha bra betyg efter en mer än övertygande insats och att hålla någon före någon annan är svårt, även om fyra mål är mer än bra av Linus Lyck. Men vilken bredd det tycks råda i truppen! Tre avbytare kom in och gjorde kanoninsatser. Elias Larsson agerade mittback i andra och visade hög klass. Fredrik Nilsson är åter efter sin bandysäsong och visar att han är en het kandidat till en A-lagströja. Sist men inte minst, Hampus Bäck. 15 år och en stor talang hoppar in sista kvarten och skojar runt med betydligt äldre motståndare. Hampus kan bli det stora utropstecknet i 2019 års upplaga av det rödvita representationslaget! Framtiden är röd och vit!!!
 
Söndagens viktoria är ytterligare ett steg mot en ny Elfsborgsmatch i november! Men det finns fallgropar på vägen dit. Redan på lördag väntar BK Bosna som sista fight i gruppspelet och det är en match som vi måste ta poäng i för att vandra vidare i cupen. Kan bli högspänning på Slättens plastgräs i Habo på lördag!   

[ 190310 - söndag ]     Rödvit premiärviktoria!

Säsongen 2019 började på allra bästa sätt för Hovslätts IK! Under lördagen mötte laget IFK Öxnehaga i Toyata Cup på utmärkta plastgräset i Habo. Väderguden i Habo var inte på sitt goaste humör, utan testade publik, spelare och kortbyxad domartrio på blåst, regn och grader kring nollan.

Efter en första akt där Rött å Vitt hade ett visst övertag, var ställningen 0-0. I andra blev jämnade det till sig, men det var HIK-grabbarna som målade. 1-0 blev det av nyförvärvet Aljo Sarajlic. Tvåan kom till på en straff som Linus Lyck säkert placerade bland nätmaskorna och avslutande målare var Johan Fransson som spikade fast slutresultatet till 3-0.

Extra rosor går till Arvid Elm, Linus Lyck och Emil Rygert. Dessutom visade nya keepern Samuel Andersson på ett mycket bra burvakteri. Han hade inte så mycket att göra, men det han gjorde lovar gott inför fotbollsåret 2019.

Cupspelet fortsätternästa helg och då är det anrika Norrahammars GIS som väntar. En fight av derbykaraktär!

             NÄSTA MATCH
 


2020
i div IV