SENASTE MATCHEN

[ 200701 - onsdag ]    Rött å Vitt fick smaka Husqvarnatorsk

Under onsdagskvällen var det spel i Toyota Cup, tidigare namn Smålandscupen, på Hovet. Motståndare div II-laget Husqvarna FF, som siktar in sig på en topplats i serien för att åter klättra uppåt i seriesystemet. Fint besök på vår arena! Kanske inte som 2012 när nybakade svenska mästarna IF Elfsborg stod för motståndet i Svenska Cupen, men ändå. Mot Elfsborg räknade vi in över tusen åskådare, men nu blev det noll. De som kom till arenan fick inte passera insläppet utan fick åse drabbningen på avstånd, pga rådande läge i Sverige.
 
Som väntat var det gästerna som tog tag i taktpinnen och i tredje minuten fick junioren Daniel Ahlm i HIK-kassen kröka rygg och plocka ut klotet efter att Victor Kalasho placerat dit det.

De rödvita kämparna gav dock inte tapp, trots stort bollinnehav av de blåklädda och i 26 matchminuten får hemmagrabbarna utdelning. Som vanligt under årets tävlingssäsong är det Linus Lyck som är målskytt. Kvitterat och 1-1 på tavlan. Hoppet lever!

Knappt 10 minuter senare kvittrar domherren, f ö den bästa som har dömt HIK i år, för straff. Straffskytten från Huskvarna lägger lädret till rätta och tar några steg tillbaka. Daniel Ahlm i hemmaburen försöker lura ut bollens riktning. Visselsignal och ärtan far iväg, burväktare Ahlm sträcker ut sig i full längd, når ärtan och stoppar den på mållinjen. Bra jobbat och hoppet lever!
 
Dock blir det mål i halvans sista sekund åter genom Victor Kalasho och Husqvarna FF kan gå in i ombyggda Hovet med en helt rättvis halvtidsledning med två bollar mot en.
 
Paus, men inga grillade korvar hos Hardy´s. En av fotbollsfesternas höjdpunkt på Hovet. Tråkigt, men viktigt att följa riktlinjerna från Svenska Fotbollförbundet.
 
Andra akten tar sin början och introt från första akten upprepas. Nu är det William Lind som står för målandet och ljustavlan lyser dystert för rödvita ögon 1-3. Och än värre blir det i 81 minuten när gästerna får ytterligare en stramare. Julio Inai stegar fram och lurar bort Daniel Målvakt. 1-4 och det blev även slutsiffrorna.

Till bästa lirare i respektive lag utsågs försvararen Malek Iskander i HFF och unge Daniel Ahlm hos Rött å Vitt.
 
Hela Hovslätts IK´s manskap gör en mer än bra fight och alla är värda ett stort fång rosor för sina insatser. Insatser som lovar mycket gott inför höstsäsongen, som startar med match mot Vrigstads IF på Hovet den 15 augusti.

Mer foton  här  ................................

[ 200627 - lördag ]    Fotbollsfesten som kom av sig

Vid lördagens match Ekhagens IF - Hovslätts IK fick åskådarna hålla sig utanför arena pga rådande läge i landet. Men de kunde ändock få se en spännande kamp mellan Ekhagens välrutinerade lag mot mycket ungdomliga HIK. Spänningen tog dock slut i matchminut 54.

Till en början av matchen var det mycket hemmalaget som styrde, men Hovslätts IK´s grabbar jobbade in sig i matchen mer och mer. Målandet inleddes i 29 minuten av hemmalaget, som dessutom brände en stramare innan halvtidspausen.


1-0 stod sig halvleken ut och i pausen fick lagen pusta ut i den lilla skugga som kunde uppbringas på den soldränkta arenan.

I andra aktens inledning slår HIK´s målare nr 1 Linus Lyck till och kvitterar till 1-1, genom en härlig ärta som borrar sig in i burväktarens högra kryss. En underbar vacker balja! Och inte bara det utan det var Linus 100:e mål i Hovslätts IK´s representationslag. GRATTIS Linus!

Sedan började eländet! Trots att det var en rätt just match delades det ut inte mindre än tio gula kort + ett rött. De första fem gick till HIK och de sista fick hemmalaget. Under första halvans sista kvart hade domherren delat ut fyra gula kort till HIK och inte var det slut med det.

I minut 54 är Ekhagen i anfall och Elias Larsson, mittback bryter. Hemmaspelarna protestera lite, men domarn vinkar avvärjande. Ett rätt beslut kan man tycka, men assisterande domaren som är en bit från händelsen vinkar intensivt med sin flagga och lyckas övertala huvuddomaren att utdöma ytterligare ett gult kort. Otroligt! Dessutom fick Elias se det gula kortet redan i första akten och följaktligen förvandlas det gul till ett rött. Där tog matchen slut för det gästande laget. Man orkade inte stå emot starka Ekhagen i den heta solen som sken med full kraft. Festen var över. Under de sista 25 minuterna gjorde hemmagänget fem mål, samtidigt som domaren gav dem lika många gula kort! Anledningen till dessa kort vet väl bara rättskiparen!?!

Trots att laget släppte till sex mål, samtidigt som man endast gjorde ett, måste man ge beröm till hela laget för sin insats. Från Anton Grännö, bilden, Elias Larsson, Lucas Andersson och Alexander Wallinder till alla unga lirare. Trots braktorsken var det ett stort fall framåt efter fadäsen mot Jönköpings BK i premiären.

Nu väntar kvartsfinal i Toyota Cup på onsdag mot div II-laget Husqvarna FF, innan vilan och uppladdningen till höstpremiären äger rum.

Fler foton här ......................

[ 200623 - tisdag ]    Årets seriepremiär gick i moll

PREMIÄR! Första matchen i serien är alltid en fest, men 2020 är inte som tidigare år och en av de viktigaste delarna för att skapa en fotbollsfest saknades - publiken. Ingen åskådare fick komma in på arenan pga rådande läge i vårt land. De som ville se fighten live fick hålla sig utanför arenan och det de såg om man nu har rödvita ögon muntrade inte heller upp.

Dock började tillställningen på bästa sätt för Rött å Vitt. Redan när den digatala tavlan visade matchminut sju tog sig Linus Lyck igenom JBK´s försvar och överlistade duktige bortakeepern.

Men BK-arna kom igen och drygt tio minuter senare fick exrödvite Alex Kindberg en chans att utmana Samuel Andersson i hemmaburen. Axel tog väl vara på chansen och kvitterade till 1-1.

Inte nöjd sig de blåvita med det. I 32:a minuten tog man ledningen med 1-2 genom Kai Henrysson och den ledningen utökade Alexander Svefors när han spikade fast slutsiffrorna 1-3 efter pausen i 57:e minuten.
Till bästa spelare i resp lag utsågs Arvid Elm i den rödvita tröjan och Kai Henrysson i gästande laget.

Nu är seriespelet igång och i nästa match väntar Ekhagens IF på bortagräs. Ingen lätt uppgift, men ett härligt tillfälle för Rött å Vitt att revanschera sig efter tisdagskvällens fadäs. Vi vet ju att vårt representationslag kan mycket bättre än vad man visade i premiären.

Mer bilder från matchen här ...............

[ 200614 - söndag ]    Viktoria i årets första tävlingsmatch

2020 - året annorlunda i världen, när vi drabbas av en pandemi. All verksamhet påverkas så även idrottsvärlden. Ingen går opåverkad!
Så här såg det ut när Hovslätts IK spelade sin första tävlingsmatch för året - Toyotacupmatchen mot Malmbäcks IF på bortagräs. Tom läktare!

Över till fighten. Rött å Vitt tog ett stadigt grepp om matchen direkt på Önnemo IP´s något ojämna matta, dock dröjde det tills det digitala uret visade på minut 27 som man kunde jubla. 

De rödvita tilldelas en frispark strax utanför hemmalagets straffområde. Fredrik Nilsson placerar sig i försvarsmuren och skapar en oro. Linus Lyck är exekutorn och skickar iväg ärtan som på sin väg mot mål stutsar på en spelare och via keeperns vänstra stolpe passerar mållinjen. 0-1! Ett resultat som står sig fram till pausvilan.


Hampus Bäck, Alexander von Porat, Elias Larsson och Linus Lyck vandrar ut mot omklädningsrummet för välbehövlig rast och intagande av kylda drycker.


Akt två tager sin början och Rött å Vitt fortsätter att dominera och i minut 54 ökar förra årets skyttekung Linus Lyck på ställningen till 0-2.


Linus Lyck spikar fast slutsiffrorna till 0-3 i 77 minuten och börjar säsongen 2020 med ett hattrick.
 

Hela laget skall ha högsta beröm för sin match. Samuel Andersson visade prov på sin höga klass i slutet av matchen när han avvärjde ett par frilägen från hemmagänget. Backlinjen med Anton Grännö och Elias Larsson i mitten flankerade av juniorerna Hampus Bäck, på bild, och Theo Jonsson är högklassig. Två nyförvärv på mitten, Rasmus Simmeborn och Milad Wazzi blir prima förstärkningar för året, spelade på mitten tillsammans med Arvid Elm, Alexander von Porat och Linus Lyck. Hela linan får betyget med högsta beröm godkänt. Den sistnämnde inledde ju årets måleri på bästa sätt! Längst fram stångades Fredrik Nilsson på ett ypperligt sätt med motståndarförsvaret. Inhopparna Leo Stejdahl och Isak Karlsson krigade bra. Noterbart är att nästan halva laget är juniorer! Framtiden är röd och vit!!!

Nu väntar nästa omgång av Smålandscupen - Toyota Cup och då går div II-lagen in i turneringen.  Lottningen är i skrivande stund ej klar. 

[ 190928 - lördag ]     Vilken serieepilog!!!

Serieepilogen på Hovet och allt var dukat för säsongens största fotbollsfest. Väderguden över arenan bjöd på soligt höstväder, på den sköna gröna mattan fanns små fina björklöv och motståndare var nabon Norrahammars IK. Derbyfight! Högspänning utlovades i programbladet!

I täten vid inmarschen gick unga Wilma Claesson stolt med en HIK-fana, spelverket på Hovet spelade marschmusik och åskådarna som blev fler och fler var förväntansfulla. Domherren kvittrar igång festen! Och visst blev det en fest, men kanske endast för dem som såg matchen med rödvita ögon. Redan från start handlade det mest om Rött å Vitt. NIK försökte, men i denna derbyfight var det klasskillnad och bollen var för det mesta i hemmalagets ägo..

När det digitala matchuret hade tickat fram till 22 ljöd Balla Balla med full styrka över Hovslätt med omnejd. Mittfältsmotorn Lucas Andersson har bollen på mitten, spelar Johan Fransson som forcerar framåt och ser Linus Lyck i bra position. Johan slår ärtan i lagom höjd för Linus att språngnicka in 1-0. 
 
Tvåan låter inte vänta på sig. Framspelare till Linus är denna gång Emil Holmgren som serverar Linus en härlig macka, som förvaltas på bästa sätt och det är 2-0.

I 42:a minuten ringer det igen. Johan Fransson spelar ut till Alexander Wallinder på vänsterkanten, som i sin tur passar Aljo Sarajlic. Aljo drar till mot mål, men keepern stoppar bollen. Dock lämnar han en retur som Aljo utnyttja genom att lägga in den vid sidan av målisen.

Minuten senare fortsätter måleriet. Aljo Sarajlic snor putan från en NIK:are, lämnar över den till Alexander von Porat som levererar vidare till Linus Lyck och det är 4-0.

Paus och samling vid Hardy´s Grill, där grillmästaren har förädlat råvaror från Vaggeryds Chark som låter sig smakas av målhungriga gourmeter.

Klart för andra akten. Uret är framme vid 49 när Emil Holmgren slår en hörna från vänster. En svartklädd brukspojk nickar bort lädret, men inte bättre än att det dimper ner framför Aljo Sarajlic dojor. En av dojorna reagera direkt och placerar klotet i målvaktens bortre inre målgavel. Aljo får med sig Theo Jonsson i målgesten som är inspirerad av onlinespelet Fortnite. Se på You Tube. Sök på HIK Jönköping.

Ett par minuter senare slår han till igen den gode Aljo. Lucas Andersson med bollen på mitten spelar fram Linus Lyck, som med en perfekt stickare friställer Aljo ensam med målvakten. Aljo i sin tur bjuder Hovetpubliken på en underbar balja när han enkelt chippar bollen över en utrusande burväktare.

I 73:e matchminuten spelas Balla Balla på högtryck igen efter ett fint HIK-anfall som börjar långt bak i banan. Mittback Elias Larsson passar Hampus Bäck i försvarslinjen och unge Hampus skickar iväg en lång markboll med precision till Fredrik Nilsson. Nisse skarvar vidare till Aljo Sarajlic som hittar Linus Lyck. Linus är omringad av flera försvarare, men bryter sig loss och ordnar nätrassel för 55:e gången under säsongen 2019. Klubbrekord!
 
NIK har inte kastat yxan i sjön, utan försöker att bjuda på motstånd och i 76:e får man också utdelning för sitt slit. Det är William Vukusic som målar och det står 7-1.

Siste man att måla i detta derby är 19-årige Emil Holmgren. Elias Larsson skickar iväg en perfekt crossboll till Linus Lyck. Linus tar några steg in ifrån vänsterkanten och ser Emil på andra sidan av rektangeln, som får bollen. Emil tar emot, drar en motståndare och skickar iväg en projektil rakt upp i nättaket. På resultattavlan lyser 8-1 som också blir slutresultatet.

Till bästa lirare i respektive lag blev Aram Taha i NIK och Linus Lyck i Rött å Vitt utsedda. Som det har varit under hela spelåret kan man ju rosa varje rödvit lirare, för aldrig har HIK haft en sådan bredd i truppen. Uppemot 20 spelare som håller mycket bra div V klass och mer därtill.  

Nu ser vi fram emot 2020 då Hovslätts IK åter är i div IV!  Framtiden är RÖD Å VIT!   

Mer foton hittar du här  ........................

[ 190921 - lördag ]     Rött å Vitt fick smaka torsk

Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck Johan Fransson kramar om enda rödvita målskytten - Linus Lyck

Lördagens match mot Bosna IF på bortagräs blev ett bottennapp för Hovslätts IK. Hemmalaget var mest på tårna och vann kampen med uddamålet av tre. En helt rättvis viktoria av laget som är ett av seriens bästa lag.

Nedan sportchefen Peter Wallinders analys av fighten;

Serieseger klar och stort manfall på årets sista bortamatch och motivationen kanske inte var helt på topp och som vi alla som hållit på med fotboll vet att saknas motivationen så kan även ett bättre lag få stryk mot ett sämre. Nu säger jag inte att Bosna är ett dåligt lag snarare tvärtom, ett av de bättre vi mött i år men grabbarnas insats var väl tyvärr inte 100 % .
Målskytt: Linus Lyck (givetvis)
Vi tar matchen som olycksfall i arbetet och koncentrar oss på vår sista hemmamatch mot "ärkerivalen" NIK.
Nu på lördag den 28 september spelar vi mot NIK kl. 15 och vi hoppas att ni som har möjlighet kommer och hyllar grabbarna för seriesegern
"Alla till Hovet"

Bilder från matchen hittar du här         ......................

[ 190914 - lördag ]     Rödvit fotbollsfest på Hovet

Näst sista hemmamatchen på Hovet för i år blev en målrik historia. Sol och blåst bjöd väderguden över Hovet på och Rött å Vitt bjöd på en dominans av rågat mått. Statistiken efter matchen visade på 11-0 i hörnor och 26-1 i skott på mål. Refteles skott kom i 89:e minuten och boxades säkert bort av målvakten Oskar Beverin, som fick hoppa in efter två sena målvaktsåterbud pga sjukdom och militär långmarsch.

Det blev Elias Larsson som inledde måleriet. De rödvita fick en hörna från höger och Johan Fransson slår bollen, Fredrik Nilsson sätter dit huvudet och på målvaktsreturen är gode Elias framme med sin vänstra bredsida och raka in 1-0.

2-0 kommer en kvart senare efter att domherren har kvittrat för straff. Aljo Sarajlic lägger päronet på niometerspunkten och placerar det med kraft utom räckhåll för keepern.

Strax före halvtidsvilan har Aljo huvudrollen igen, snor bollen för motståndarna, snurrar runt med dem och borrar in den i nättakets maskor. Balla Balla ljuder över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 3-0. Åskådarna springer jublande till Hardy´s Grill och köar för att inte missa det läckraste målet på arenan. Hardys grillkonst är vida känt och varorna kommer från Vaggeryds Chark.

Fem minuter hinner det digitala matchuret ticka fram efter paus innan det är dags igen. Johan Fransson väggar sig fram med Fredrik Nilssons hjälp och drar på en projektil som ställer målvakten, när den far in i bortre delen av nättaket.

I 60:e minuten är det dags för Aljo Sarajlic att fastställa sitt hattrick. Hörna från höger som målisen boxar ut, inte bättre än att klotet hamnar framför fötterna på Aljo, som med ett rappt skott skickar in den bland nätmaskorna.

Öka takten sista kvarten är en ramsa inom fotbollen. Rött å Vitt skickar in 15-årige Adam Bustos i stället och då händer det. Igen! Isac Alm kastar ett inkast till Alexander von Porat, som driver in från kanten mot mål, hittar en lucka och serverar Adam en härlig macka. Den unge liraren blir ensam med keepern och skjuter putan över denne och in i mål.

Till matchens lirare utsågs Aljo Sarajlic i hemmalaget och John Svensson hos gästerna. Åter var det en match där man lätt kan rosa alla i den rödvita tröjan. Skall några nämnas lite extra får det bli Alexander Wallinder och Lucas Andersson.
 

Två seriematcher kvar och seriesegern är bärgad, men nu gäller det att laget avslutar återstående matcher på bästa sätt. Vilken serieepilog vi har att se fram emot. Derbyfight mot Norrahammars IK!

Mer foton här ..................

[ 190907 - lördag ]    Fotbollens present till Hovslätts IK 90 år

Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer. Seriesegern klar när det återstår tre matcher i serieprogrammet! Nästan hela gänget som spelade mot BK Rondinell. Ett par blev upptagna av radio- och TV-intervjuer.
Sportchef Peter W Wallinder var på matchen:

Inför dagens match var förutsättningarna klara, vid seger så hade vi ett försprång som var ointagligt för resten av lagen i serien efter en mycket stark höst där vi tagit full pott och 34-2 i målskillnad, målen vi släppt in under hösten är inte spelmål utan en straff och en frispark. Våra unga killar har gjort en kanonsäsong i år och vi har varit överlägsna de flesta lagen i serien, vi har t.ex. 7-1 och 6 poäng på laget som ligger tvåa.
Nu till lördagens match som började med ett krafigt tryck mot Rondinellas mål och ett gäng brända målchanser men vi hann aldrig bli nervösa för i 12 min gjorde Linus 0-1 och i 22 minuten gjorde Linus sitt andra mål och strax innan paus var det dags för Linus igen med sitt tredje mål och ett äkta hattrick. I andra halvlek gårmatchen in i stiltje och det känns som vi bevakar ledningen och Rondinella sticker upp och skapar några målchanser, när sedan Linus gör sitt fjärde i början på andra så är det en transportsträcka till slutsignalen. Linus hinner med att göra sitt femte mål strax innan slutsignalen och vi vinner med 5-0
Idag vill jag berömma hela laget även de spelare som inte spelat samtliga matcher utan hoppat in och hjälpt oss att hålla en hög klass även när vi haft ordinarie spelare borta, dessa unga killar har visat sig minst lika bra som de flesta andra i seniorlaget och det har lyft laget som idag inte har några svaga punkter utan är ett komplett lag som jag tror har stora möjligheter att hamna på övre halvan i Div 4. med förutsatt att vi får behålla samtliga killar. Som sportchef är jag inte orolig och behöver inte värva för att förstärka laget däremot kan det vara bra att ta in några seniorspelare till men då skall det vara rätt personer, bra killar som går in i gruppen och dessutom är träningsvilliga

Hemsidoredaktionen återkommer med ytterligare detaljer om matchen på Rosenlunds IP.

Vill du se bilder från matchen trycker du här .....................

[ 190830 - fredag ]    Orgier på Hovet!

Nu går seriespelet för Rött å Vitt in på sista varvet under jubileumsåret 2019 och frågan är hur och vad fotbollsgrabbarna kan hylla sin förening med. Kvalplats till fyran eller serieseger är alternativen. Dagens gäster på Hovet är Torpa FF som kämpar på nedre halvan av serien för ett nytt kontrakt. Lag som är i den situationen är alltid svåra att möta.
 
Väderguden över arenan bjuder på härligt fotbollsväder, ett hundratals åskådare är på plats och allt är dukat för en stor fotbollsfest och det blev det, i varje fall om man skådar tillställningen med rödvita ögon. Dock måste man ge Torpa FF en hel del beröm för lagets kämpainsats under den första timmen.   

Det dröjde fram till minut 32 innan Balla Balla hördes för första gången denna afton. Huvudperson är Aljo Sarajlic, som lossar kanonen mot Torpakassen, en försvarare motar projektilen, men med hjälp av armen och domherren kvittrar för frispark. Aljo lägger ärtan tillrätta, tar sats och med högerdojans insida förpassar han den i nätet med keeperns ena krysstolpes hjälp.  
 
Mer mål blir det inte under resten av akt ett, men mål är det i pausen hos Hardy´s Grill som har dukat upp med härliga grillade fotbollskorvar och helt underbara hamburgare. Många låter sig smaka och innan andra halvleken tar sin början har Hardy med lite hjälp serverat alla sina mästerverk.

15 minuter in på nästa akt skriver Elias Larsson rödvit historia. Han tar en plats i den 90-åriga historiaboken som målgörare. Alexander Wallinder har bollen på vänsterkanten och ser Elias komma farande bland det blåklädda försvaret, serverar en perfekt macka och Elias får nätet att rassla. 2-0 och härlig rockmusik dånar ut över samhället med omnejd.

Nu tryter orken hos gästerna och Rött å Vitt tar över festen helt. Minuten efter 2-0 målet är det dags för 3-0. Åter är det Alexander Wallinder som ligger bakom målandet. Han får bollen på vänsterkanten från mittback Anton Grännö och hittar Johan Fransson som bollmottagare. Johan i sin tur serverar Fredrik Nilsson en perfekt macka som med en bredsida hittar in bakom Torpamålisen.
 
Ett par minuter senare kommer nog tillställningens snyggaste balja. Ett fint väggspel signerat av Linus Lyck och Aljo Sarajlic som banar vägen genom gästernas försvar och det blir till slut Aljo som noteras som målare.
 
I 67 matchminuten har Alexander von Porat bollen och förpassar denne till Linus Lyck på högerkanten. Linus glider igenom ett par motståndare och via en målstolpe får han den digitala tavlan att visa 5-0.
 
Tre minuter senare kommer den unge teknikern och backen Hampus Bäck på högerkanten, passar Linus Lyck, som i sin tur finner Fredrik Nilsson och publiken på Hovet får se 6-0 lysa på måltavlan.
 
När matchuret visar på 85 är Hampus åter igång och nu snurrar han åter runt med Torpaiterna, passar Elias Larsson, som skickar vidare till Linus Lyck och får bollen i retur. 7-0 och Elias gör sitt andra mål denna afton.

Nu har blott 15-årige Adam Bustos kommit in på banan och i 88:e minuten sätter han igång Balla Balla på full styrka. Åter är det Hampus Bäck som har bollen, passar Aljo Sarajlic och Aljo ser den unge rödvite liraren i bra position. Adam tar emot passet och med sin vänstra fotbollssko gör han 8-0.
 
I slutminuten spikar Aljo Sarajlic fast slutresultatet till 9-0 genom sitt tredje mål för kvällen.    

Till matchens lirare utsågs Aljo hos hemmalaget och Daniel Patoka hos gästerna. Men som det har varit nu under höstsäsongen så är det högsta betyg hos samtliga rödvita. Alla inklusive avbytarna håller hög klass, från de sex tonåringarna till de gamle ”gubbarna” som har en bit kvar till 30. Det har sagts tidigare, men aldrig har väl framtidens sken varit mer rödvit än nu under året när föreningen fyller 90. Seriesegern är inte klar, men troligen har klubbordföranden redan planerat inköpet av en stor bukett rödvita blomster för att hylla  klubbens hjältar.
 
Fyra seriematcher kvar och troligen räcker det med en poäng för att bärga seriesegern. Nu väntar Rondinella på Rosenlunds IP, som blir en svår uppgift. Förra året blev det torsk – dags för revansch!

Mer bilder från matchen hittar du här   ............................

[ 190824 - lördag ]    Inget stoppar Rött å Vitt?

Det finns fortfarande många fallgropar kvar för Rött å Vitt innan säsongen då föreningen fyller 90 år är över. Senaste fighten spelades mot Burseryds IF och de hade planlagt hur de skulle få stopp på Hovslättarna. Man byggde upp en rejäl försvarsmur, där ingen av de fyra backarna fick lämna sin planhalva, planen var nyklippt men oj vad långt gräset var och frågan är väl också om de inte hade släppt ut luft ur matchputorna. Allt för att få ett så långsamt spel som möjligt i det höga gräset.

Målandet började 12 minuter in i matchen. Johan Fransson får bollen långt ner på egen planhalva, ser Linus Lyck i skapligt läge längst upp och slår en passning som dimper ner framför den gode målaren. Hemmakeepern kommer ut mot Linus, som elegant lyfter lädret över målvakten och det är 0-1.

Fem minuter senare kvitterar hemmalaget på en frispark. 

I 37:e minuten är det dags för Linus att måla igen. Han kommer fram på vänsterkant, går in mot mål och får iväg ett skott som studsar på keepern och in i buren. 1-2!
Pausvila och rödvit ledningen.

I början av andra akten har Burserydarna möjlighet till en kvittering. En helgul kommer fri med dagens HIK-målis Grigorios Syraks, som med en perfekt brytning en bit ut på planen stoppar den chansen. En topprestation!

Matchuret visar 70 och domherren har kvittrat frispark för gästerna en bra bit ut på banan. Aljo Sarajlic lägger bollen tillrätta, får till ett härligt skott med insidan av sin högerdoja och får se målvakten sträcka ut i full längd. Bollen smiter in i krysset och det digitala matchuret visar 1-3.

Två minuter senare ringer det igen. Theo Jonsson har päronet på egen planhalva och avancerar framåt, kollar om det finns några lämpliga passningsalternativ, men hemmaförsvarna markerar de rödvita på ett bra sätt. Theo avancerar vidare, försvararna håller sina markeringar och till slut är 17-åringen ensam med målvakten och inte gör han något misstag. 1-4!

Strax före slutet gör Aljo Sarajlic en Kurre Hamrinare fast från vänsterkanten. Snurrar sig igenom försvararna och med hjälp av bortre stolpens insida skjuter han in bollen och fastställer slutresultatet till 1-5. Bra jobbat Rött å Vitt!

Alla rödvita lirare får mer än godkänt för sin insats och det är svårt att utse någon som sticker ut extra mycket, men visst är det härligt att se vilket ansvar lagkapten Arvid Elm tar. När någon mittback far upp och blir anfallare, faller den kloke store kämpen in i rollen som back. Bra Arvid!

Nu väntar Torpa FF hemma på Hovet på fredag och det skiljer över 30 poäng mellan de båda lagen. Given etta skulle nog några säga, men i sådana lägen är inte överraskningarna långt borta. Och det är ju det som är en av de stora tjusningarna med fotbollen! Vi syns på Hovet! 

[ 190816 - fredag ]    Festen som kom av sig

Fredagens stora tänkta fotbollsfest på Hovet blev det inte mycket av. Visst blev det en målorgie utan dess like, men en match är mer än mål. 

Kvällens gäster inledde matchen bra och visade att det var ett rutinerat gäng som kunde spela boll, men orken räckte inte till hos flera av de vitklädda lirarna. När de dessutom fick en spelare utvisad i 32:a minuten var det kört. Dessutom kom det en del skador som gjorde att avbytarbänken blev rätt tom.  

Hemmamålen kom i en jämn ström och redan efter sju minuter hördes Balla Balla ljuda över arenan. Lucas Andersson får till en riktig pärla mot mål och keepern lyckas inte hålla bollen. Linus Lyck snappar upp denna och raka in 1-0.

Åtta minuter senare börjar det hända grejer kring målmaskinen Fredrik Nilsson. Nu är det Emil Holmgren som tråklar sig igenom försvaret, skjuter och det blir en retur som Nisse rakar in. 2-0

Alexander von Porat visar lite Kurre Hamrin-takter på sin vänsterkant och dribblar sig in längs kortsidan, skjuter och Nisse styr in päronet. Minut 30 och 3-0.

Minut 36 och Alexander von Porat har åter kulan på vänsterkanten, ser Nisse och serverar honom en läcker macka. Nisses högerdojas insida förpassar bollen i när och det är 4-0. Årets första äkta Hat-trick på Hovet! Grattis Fredrik "Nisse" Nilsson!!!

I 42:a minuten får domherren åter kvittra på sin pipa. Arvid Elm slår en underbar cross till Alexander von Porat som landar perfekt. Liljans målvakt kommer utrusande och 17-åringen slår en elegant lobb över motståndaren och ser bollen stutsa in och hör Balla Balla ljuda över samhället och förkunna att det står 5-0 på Hovet!

Strax före paus har Linus Lyck bollen, tittar upp och passar en kanonstickare till Alexander von Porat som enkelt gör 6-0.

Andra akten och målfrossan fortsätter. I 51:a kommer Alexander Wallinder på vänsterkanten och slår ett inlägg till Rickard Crona, som rundar målvakten och gör så att den digitala tavlan får visa 7-0.

I 56:e får vi se ett fint rödvitt anfall. Lucas Andersson passar Fredrik Nilsson, som skickar lädret vidare till Rickard Crona, som i sin tur väggar tillbaka till Nisse och det står 8-0.

I 59:e bryter Lucas Andersson på mitten, spelar Emil Holmgren och han passar ut till vänster där nyss inhopparen 16-årige William Axelsson är. En bredsida från junioren ändrar ställningen till 9-0.

10-0 blir det i 61:a genom Alexander von Porat, som snappar upp bollen och skjuter via en försvarare mål.

64:e och Alexander Wllinder passar Linus Lyck som hittar William Axelsson och en bredsida ställer keepern och det är 11-0.

Ett par minuter senare gör också William ett äkta hat-trick, tre mål i samma halvlek. Johan Fransson spelar ut till William, som förvaltar passet på bästa sätt och det är 12-0.

Sätter punkt för den stora målorgien gör rött å vitts stora kulspruta Linus Lyck. Emil "Hinken" Holmgren serverar Linus, som drar till direkt och det är 13-0.

Mer blir det inte, ty nu kastade gästerna in handduken. Orken var helt slut och många spelare hade också ådragit sig skador och skavanker. Manfallet var stort och slutföra en match mot hungriga juniorer med kanske sju spelare på plan är ju en omöjlighet. Domarbossen Magnus Appelberg var på plats och talade med de vitklädda gästerna och domherren blåste av "fighten".  

Att utse någon Matchens lirare efter en sådan här tillställning är omöjligt, utan alla rödvita får högsta betyg och stor heder till de av gästerna som försökte in i det sista.

På bilden en av Rött å Vitts unga stora spelare Hampus Bäck född 2003, som har fått  en motståndare på knä. Lite typiskt för matchen!

Nu väntar en tuffare uppgift på lördag. Burseryds IF på bortaplan. En fight som genom åren har ställt till stora bekymmer för Hovets hjältar. 
Mer foton från matchen ............

[ 190809 - fredag ]    Fotbollsfest på Hovet!

Fotbollsfest och drama utlovdes inför derbyt mellan Hovslätts IK och Tabergs SK på Hovet. Och visst blev det både fest och dramatik!
 
Hovets vädergud var på ett strålande humör och bjöd på perfekta förhållande. Sol, lite vind och bra med plusgrader. Lägg därtill en stor mängd med åskådare, Hardys Grill med läckerheter och ett musikverk laddat med Balla, Balla. Tyvärr strejkade det sistnämnda vid första baljan. Skärpning!
 
Förutsättningarna inför fighten var att Rött å Vitt leder serien, TSK är på fjärde plats och krigar i första hand att komma ifatt de rödvita, men det finns också två kvalplatser som är attraktiva.

Redan från start visar hemmalaget varför man leder serien och har mycket bollinnehav. De gånger som TSK kommer till anfall stoppas de för det mesta av en mycket stabil backlinje med Alexander Wallinder och Theo Jonsson på kanterna och mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson. Bakom dem är det en vägg i form av Samuel Andersson, som motar allt. 

När det digitala matchuret har kommit fram till minut 25 får domherren från Ydre kvittra för första gången. Johan Fransson lägger en hörna från vänster, som duktige keepern Joakim Berglöf boxar ut. Dock inte bättre än att den landar framför fötterna på Lucas Andersson  stående en bit utanför straffområdet. Mittfältaren rättar till ärtan och med sin högra insida av dojan skickar han iväg den mot målvaktens vänstra kryss. Årets (?) snyggaste mål och 1-0 på måltavlan.


Ett resultat som står sig halvleken ut och det blir dags för Hardy att presenterar sina grillade läckerheter från Vaggeryds Chark. En upplevelse som heter duga!

I 79:e minuten får vi visa upp att speleverket fungerar igen. Linus Lyck snurrar runt med tabergsförsvaret men hittar inte den lucka han söker och blir av med bollen, men mittfältsmotorn Arvid Elm ta tillbaka den och ser nyfödde Leos farsa Fredrik Nilsson, grattis, i ett bra läge. Arvid lägger en drömmacka till lagkompisen, Fredrik drar till och lädret far iväg förbi keepern, mot bortre stolpen och vidare med hjälp av den in i nätmaskorna. Nu ljuder Balla, Balla över arenan och förkunnar att det står 2-0!  

Därmed var målandet över för denna gång på Hovet. Till bästa spelare i TSK utsåg målvakten Joakim Berglöf och i Rött å Vitt gick priset till den lille store evighetsmaskinen Arvid Elm. Övrig i den rödvita tröjan måste också få högsta betyg och det är väl det som är styrka i årets upplaga av Hovslätts IK´s representationslag – det finns ingen svag punkt i laget! Det finns uppemot 20 spelare i truppen som håller hög klass. Är några borta pga avstängning eller privata förhinder kommer andra in och gör jobbet. Framtiden är röd å vit!

Redan på fredag får vi duka för en ny fest på Hovet. FK Liljan från Gislaved kommer på besök. Ett lag som kämpar i de nedre regionerna av tabellen och säkerligen kan ställa till det för de rödvita grabbarna. En svaghet förra året var poängförlusterna mot lagen längre ner i tabellen. Kan bli en ny thriller på arenan!   

Mer foton från matchen här ........................

[ 190802 - fredag ]    Rödvitt styrkebesked i Friaredalen

Höstprologen för Hovslätts IK`s representationslag var på förhand en högst oviss historia. Efter den mer än fina våren, var stod laget nu?

Arenan var Friaredalen med sitt välnötta plastgräs, som numera är som en filtmatta. Väderguden över stadens västra stadsdel var på sitt mest strålande humör och bjöd på ett härligt fotbollsväder.

Rött å Vitt visade direkt att vårens spel hade överlevet sommarvilan och tog direkt tag i taktpinnen. I matchminut 14 får domherren göra sin första notering i matchprotokollet.

Emil "Hinken" Holmgren är bollinnehavare vid mittlinjen, ser Linus Lyck i en skaplig position och serverar denne en ypperlig macka. Linus forcerar framåt och avslutar med att lyfta ärtan elegant över keepern och den smiter in i buren vid ena stolproten. Höstens första balja är ett faktum!  

HIK:arna fortsätter att skapa chanser, men det dröjer fram till minut 41 innan domherren får kvittra för andra gången. Theo Jonsson driver fram bollen på högerkanten och tar sig långt fram i banan. Fredrik Nilsson har sprungit fram i bra läge och Theo lyfter in bollen. Fredriks rödlätta kalufs ser till så att ställningen nu är 0-2. Men inte nöjer sig den nyblivne pappan, grattis, med det.

Ett par minuter senare jagar Arvid Elm JBK´s målvakt som försöker sparka ut bollen och lyckas sätta honom i en sitution som gör att utsparken hamnar inte som tänkt utan framför fötterna på Fredrik Nilsson, som skickar tillbaka lädret direkt upp i nättaket. 0-3 och pausvila.

"Ni skämmer ut oss" hördes över arenan från JBK´s hejarklack, efter tre bollar i baken när första akten var spelad.

I 66:e fortsätter målandet. Emil Holmgren fortsatte att servera sina lagkompisar underbara mackor och nu blev det en riktig delikatess till ytterbacken Alexander Wallinder. En känslig lyftning över försvaret som Alex med hög precision nickar in i målet. 0-4!

I 84:e minuten reducerar JBK. Fram till elvameterspunkten tågar den forne liraren i Husqvarna FF, Kristofer Snarberg. Han ger inte Samuel Andrsson i HIK-buren någon chans  utan placerar bollen stenhårt invid ena stolproten.

Tre minuter innan slutsignalen kommer kanske matchens snyggaste mål.

Aljo Sarjlic och Linus Lyck börjar en bit upp på plan att vägga sig igenom hemmaförsvaret och gör det med bravur. Till sist är det bara keepern kvar och det blir Linus som får den äran att spika fast slutresultatet 1-5. Ett resultat som innebär att Hovslätts IK behåller sitt försprång i tabellen, men det finns många fallgropar kvar.

Att utse bästa spelare i laget är svårt. Det finns ett kanonförsvar med Samuel Andersson som säker sista utpost. Ett mittfält med slitvargen och fotbollstänkaren Arvid Elm. Där är också Emil Holmgren som underbar spelfördelare och de andra går inte av för hackor heller. När man anfaller är hela laget med och ytterbackarna Theo Jonsson och Alexander Wallinder är farliga på sina kanter. Längst fram finns grabbar som har näsa för var målet är. Rickard Crona, Fredrik Nilsson, Aljo Sarajlic och sist med absolut inte minst Linus Lyck, en måltjuv av högsta rang.

Nu är höstspelet igång på riktigt och på fredag väntar en tuff derbyfight på Hovet - Tabergs SK. Vårens match slutade 1-1 och säkerligen vill bägge gängen visa vem som är bäst i den gröna dalen. Dramatik av högsta klass utlovas på fredag och arenan heter Hovet!

Bilder från matchen hittar du här .......................

             NÄSTA MATCH
 


TRÄNINGSMATCH
MÅNSARPS IF
LÖRDAG 1 AUGUSTI 15.00

HOVETS IP