SENASTE MATCHEN

 [ 180610 - söndag ]     De rödvita tappade i andra akten

Fredag och åter stor fotbollsfest på Hovet! Den tropiska värmen gav publiken en underbar afton och en lätt bris över arenan gjorde det än bättre. Ett stort tack till väderguden som råder över arenan. Spelet värmde rödvita fans framför allt i första akten. I andra blev det tyvärr sett med rödvita ögon lite väl mycket gästernas stund på den något sönderbrända gröna rektanglen, men oj vilken härlig fotboll Huskvarnalaget bjöd på. Seriens bästa!?! 

Vilken start Rött å Vitt fick! Linus Lyck kommer på vänsterkanten och får till en fin boll mot målet. Öxnahagakeepern Ninib Kourie tippar päronet i stolpen och på den returen kommer Rickard Crona, nr 8, och stöter in 1-0. Spelverket på Hovet går igång direkt med den populära mållåten Balla Balla.

Fler målchanser uppstår åt bägge håll men två duktiga keepers håller tätt. I varje fall fram till minut 38 när Emil Elfström får kröka på ryggen och rensa buren efter att Aljo Savajlic målat och kvitterat. 

Men hemmagänget kommer igen och när domherren från Aneby är på väg för att kvittra för halvtidsvila får en felvänd Rickard Crona bollen. Den reslige forwarden passar till en framrusande Robert Albers som för putan framåt och ser Linus Lyck i ett bra läge. Robban, 100-matchjubilaren, passar målhungrige Lycken, som i sin tur har målisen framför sig, rundar denne och rullar enkelt in 2-1. Stor glädje i det rödvita laget!

Den glädjen vara tio minuter in i andra delen av fighten, då domarna blåser för straffspark. Staivar Ishak stegar fram och lägger en otagbar stramare i Emil Målis vänstra hörn och det är kvitterat. 

Nu har gästerna tagit över matchen och radar upp flera fina kombinationer som de rödvita spelarna har svårt att hänga med i. I 66:e minuten gör Staivar Ishak ledningsmålet och i matchens slutskede spikar Mohammed Omeirat fast slutsiffrorna till 2-4.

En helt rättvis seger. Första akten var jämn, medan andra tillhörde gästerna. Dock saknade inte de rödvita målchanser i andra, men sista utposten i IFK gjorde flera fina räddningar och stängde till kassen för vidare målande. 

Till Matchens lirare i vardera laget utsågs hos Öxnehagas suveränen Staivar Ishak och i Rött å Vitt fick Emil Rygert priset. Emil gör alltid bra fighter, ger allt och visar bra tekniskt kunnande.
I stort gör Hovslätts IK en bra match mot kanske seriens bästa(?) lag och skall någon bland övriga kämpar få lite extra blomster får det bli keepern Emil Elfström och slitvargen som alltid är språng Alexander Wallinder. Liten extra blomma för Jacob Sjöström och Isac Alm för väl genomförd första halva.

Nu väntar en tuff dust för Rött å Vitt på bortagräs och det redan på onsdag, när serietrea Forserums IF tar emot på Trollevi. Nu hoppas vi att oturen vänder för Hovslätts IK efter en mängd matcher där flytet har lyst med sin frånvaro. För att citera Winston Churchill som en gång sa; Det är i motvind en drake lyfter!

Mer bilder från matchen hittar du här   ................

 [ 180603 - söndag ]     Rött å Vitt skakade serieledaren

I fredags hade Hovslätts IK fint besök på Hovet - serieledarna från öfre Bymarken. Solguden över arenan bjöd på sitt största sken och regn- och ovädersguden lös med sin frånvaro, kanske inte till allas belåtenhet.  Åtta bollisor, en blandad domartrio, publiken och två lag som var heltända var på plats. Visst var det dukat för fotbollsfest!

Målandet började i 24:e minuten. Rött å Vitt fick en frispark en bit utanför straffområdet och Johan Fransson tilldelades uppdraget att göra mesta möjliga av den möjligheten. Visst förvaltade Johan läget på bästa sätt, slog till och fick se lädret gå direkt in i getburen. Balla Balla ljöd ur högtaleriet och förkunnade att det har blivit ett hemmamål på Hovet.

Glädjen blev dock kort. Två minuter senare är Hallby i anfall och en forward försöker sig på en konstspark inom straffområdet, missar och kommer i kontakt med rödvit försvarare, faller och domherrens pipa ljuder för straffspark. Stor förvåning uppstår. Domaren tar då hjälp av sin assisterande hjälp på kanten och efter ett kort möte kommer de överens om att domslutet måste gälla. Hallbyexekutorn tar vara på chansen på bästa sätt och den digitala tavlan lyser med 1-1. Siffror som också blir pausditon.

Halvtid och tid för publikmassan att ta del av Hardys läckerheter från grillen, smaka hans iskalla drycker eller bara köpa en kopp kaffe.

I andra akten fortsätter Rött å Vitt att trycka på. Äger bollen och  spelet men det är hypereffektiva Hallby som får utdelning. En felpassning av en rödvit i eget försvarsområde bäddar för 1-2. Men rött å vitt kämpar på.

Redan minuten efteråt ger laget svar på tal och det är Fredrik Nilsson som trycker in päronet. Nu känner de rödvita segervittring, men det blir en hallbyit som får fasställa slutresultatet till 2-3 i slutminuterna.

I Hallby fick Toni Duras priset som sitt lags lirare och i Rött å Vitt blev Johan Fransson prisad för en mycket bra insats, men en sådan här fight kan man prisa alla i den rödvita tröjan. Från den säkre keepern Emil Elfström till  slitvargarna Emil Rygert, Fredrik Nilsson och Alexander Wallinder. Ja, man kan räkna upp dem alla och det lovar gott inför framtida seriefighter. På fredag är det dags för nästa utmaning för grabbarna och det är IFK Öxnehaga, seriefyra, som gästar Hovets något slitna gröna rektangel. En matta som verkar längta till ett längre uppehåll för att återfå sin gröna sköna yta!

Mer foton från matchen hittar du här  ...................

 [ 180527 - söndag ]     En fight med två ansikten

I fredags spelade Rött å Vitt på bortagräs mot BK Rondinella på Rosenlunds IP. Solen sken grannt över arenan, tempen var härlig och den gröna rektangel snäppet bättre än Hovets. Ja, allt talade för en underhållande och rolig fredagskväll.

Matchen började i dur, sett med rödvita ögon. Stor press mot hemmamålet mest hela tiden och i 15:e minuten sker det. Adad Daood kommer på vänsterkanten, slår ett perfekt inlägg som Rickard Crona på Kennet Andersson-manér skarvnickar in. Och nu gick proppen ur och målandet skulle ta fart på allvar, trodde man. Men inte, ettmålsledningen blev också halvtidssiffran.

Andra akten började med ytterligare stor rödvit press mot Rondinella och i 55 matchminuten snappar Linus Lyck upp bollen och rullar enkelt in tvåan.

Nu händer det dock något märkligt i matchen. De rödvita spelarna verkar bli segervissa och tappar all fokus på fighten och lämnar över sitt stora spelövertag till Rondinella. Hemmalaget vaknar till ordentligt efter denna inbjudan och måleri av stora mått tar sin början. På sju minuter har man skickat in tre bollar bakom Philip Fredriksson och tagit ledningen i matchen! I 80:e minuten spikade man fast slutresultatet till 4-2 och ett deppigare gäng rödvita spelare har sällan skådats.  

Att sätta betyg på Hovslätts IK´s spelare är inte så svårt. För de första 55 minuterna får alla spelare högsta betyg och för de sista 35 är det klart underkänt.

Planens gigant och härförare mot dådet var Rondinellas lagkapten och mittbacken Jonathan Freeman, tidigare med efternamnet Folkesson, som på bilden tagen i halvtidspausen kramar om sin gamla lagkamrat i Rött å Vitt Anton Grännö. Folke lade av med fotbollen för åtta år sedan, men har i år kört igång igen.

Nu väntar en tuff uppgift för Rött å Vitt, när stadens blågetter kommer på Hovetbesök på fredag. Hallbyiterna leder serien, medan HIK halkat efter något. Men när det är som tuffast brukar inte sällan de rödvittröjade överraska som mest! 

Mer foton hittar du här    .....................

 [ 180520 - söndag ]     Målfrossa på Hovet

Åter hade väderguden över Hovet sitt bredaste leende påkopplat när Hovslätts IK tog emot Jönköpings BK i fredags. Solen sken, en svag bris svepte fram och temteraturen höll härliga grader för fotboll.

I programbladet var det förvarnat för målorgier och visst blev det så. När domherren blåste igång festen tog Rött å Vitt ett rejält tag i dirigentpinnen och dominerade till 100%. De blåvitrandiga fick inte låna putan och alla, nä kanske inte alla, väntade på kvällens första spelning av Balla Balla och 1-0 på ljustavlan. Men som det oftar händer när ett gäng trycker på till max kommer det en kontring och i matchminut 12 hörs domarsignalen som förkunnar att ställningen är 0-1. Snopet, men nästan 80 minuter återstod av kampen. 

Knappt tio minuter senare får Anton Grännö tag i bollen en bit utanför straffområdet, tar några kliv framåt och slår till med högersläggan. Lädret borrar sig in i nätet vid ena stolproten och måljingeln med The Rainbows ljuder över samhället med omnejd.

1-1 står sig halvleken ut, nästan. Men när domherren har tänkt att sätta pipan i mun och beordra vila, slår BK till och det är 1-2.

Andra akten börjar som det första slutar och 1-3 lyser från tavlan. Inte blir det bättre när grabbarna från "Lilla Wembley" ökar på till 1-4 i 77:e minuten. Men inte ger hemmalirarna upp!

När det digitala matchuret har letat sig fram till 80 får HIK en frispark, som Robin Waern lägger med finess och Anton Grännö dyker upp och sätter dit 2-4. Tio minuter kvar och matchen lever! Och krafter finns kvar i Rött å Vitt. I 85:e uppstår stor röra i JBK-försvaret och stort flipperspel uppstår. Till slut hamnar päronet hos Adad Daood och efter två försök ligger bollen i nätmaskorna. 3-4 och viss chans till poängkap för de rödvita. Men i 89:e minuten släcker JBK  hemmahoppet genom att spika fast slutsiffrorna till 3-5. 

Stort segerglädje hos gästande lag, men kanske än större liv hos deras klack, JBK-grabbarna. Ett gäng som skapade god stämning på arenan genom sina hejarop. I varje fall i början, men ju mer tomglas de skapade ju grövre blev ropen och när man började blanda in könsord i fraserna passerade man gränsen för godkänt. Ass domare framför BK-klacken påpekade för bortaledarna det olämpliga och heder åt lagledare Smajic som lyckades dämpade fansen, som vid tillfället låg på hög AIK-nivå och fighten kunde fortsätta.  

Till matchens bästa spelare i vardera laget utsåg juryn Anton Grännö i hemmatröjan och Alexander Svefors i JBK.

Många kämpar på bra i HIK och hela gänget får nu ta nya tag nästa fredag då man tar sig an Rondinella
på Rosenlunds IP.

Mer foton från matchen hittar du här .............................  

 [ 180513 - söndag ]     Den oavgjorda sviten bröts

På Kristi himmelsfärds dagen var det dags för säsongens längsta resa för det rödvita laget, när Ove Bussförare ställde kosan mot Tranås och vidare till Sommen. En strålande sol sken över arenan och åskarmassan verkade trivas i gasset, även om temperaturen nådde höga höjder. Men inte skall man klaga på värmen när den nu äntligen har kommit.

Första akten av fotbollsfesten var till en början en jämn historia, men det blev mer och mer rött å vitt, dock uteblev måleriet. I andra delen kom målet!

I 74:e matchminuten bröt det rödvita jublet ut! Rickard Crona snappar upp en misslyckad bakåtpassning från Sommenförsvaret, kommer ensam med den mycket duktige hemmakeepern och chippar elegant lädret över honom.

Domherren flöjtar för mål! Rödvit glädje uppstår, men det är mer än kvarten kvar och sena mål i baken har Hovslätts IK noterat tidigare under säsongen.Det digitala matchuret, sett med rödvita ögon,  segar sig fram och domartrion har lagt på ett par minuter.  Spänningen är olidlig och inte saknas det farliga hemmaanfall.

Men de rödvita grabbarna reder ut stormen och kan packa in trippelpoängen i bussen. Bra jobbat!!!


 


En sådan här dag med en härlig viktoria kan man berömma hela laget med rätta.  Linus Lyck hade den stora äran att utse Man of the Match och hans val blev unge målvakten Emil Elfström, med motiveringen; han höll nollan. Emil, av någon anledning kallas han Elvis, gjorde många fina och säkra ingripande. Bra val!


Linus själv gör alltid en bra match och så även nu. Han var hårt uppvaktad av hemmaförsvaret, men lyckades skaka av sig sina följare vid åtskilliga tillfällen + att han skapade ytor åt dagens målskytt Rickard Crona. En Crona som blir bättre och bättre för varje fight.


Anton Grännö var tillbaka på banan efter en kortare straffperiod och oj, vad han visade vilken kraft han är. En som gör en kanonmatch är snabbe och tekniske vänsterbacken Adad Daood, som far upp och ner på hela kanten och inte visar han någon trötthet

Inför matchen blev det en del sena återbud och en som fick göra comeback var Erik Kindberg. Erik har inte spelat någon match på ett år, pga utlandsvistelse, och konditionen låg inte heller på topp. Men vilket tillskott han blir med ytterligare träningspass i benen. Den långe elegante liraren hoppade in i slutet av matchen och hann visa gott gry så länge det fanns ork i den Kindbergska kroppen.

Nästa utmaning för Hovslätts IK är på fredag när Jönköpings BK kommer på besök. Ett JBK som har startat årets serie starkt och ligger med i toppen.

Mer foton från matchen hittar du här   .................

 [ 180506 - söndag ]      Målrikt på Hovet

Väderguden över Hovet log sitt bredaste leende i fredags när Rött å Vitt hade bjudit in Bankeryds SK för fight i femman. Förutsättningarna för en riktig fotbollsfest var stora. Mycket folk runt den gröna rektangeln, Hardy severade underbar grillkorv från Vaggeryds Chark, kalla läsk och sina specialhamburgare. Och fest blev det, med mycket måleri.

Gästerna inledde bäst, men det var hemmalaget som gjorde första målet. 

I 15:e minuten for en boll runt som en flipperkula i Bankeryds straffområde och påpasslige Fredrik "Nisse" Nilsson fick en tå på ärtan. Ljuvlig musik uppstod över Hovslätt med omnejd, när gamla Rainbows lirade sin stora hit Balla Balla och den digitala tavlan lös så grannt med siffrorna 1-0.

BSK:arna kom dock igen och i 38:e minuten kvitterade Marcus Jonsson, när han fastställde halvtidssiffrorna till 1-1.  I andra akten blev det än värre. Raid Tozys målande gav de gulsvarta ledningen.

Men när matchuret hade tickat förbi 60 minuter kom Linus Lycks målhunger igång. Fredrik Nilsson slår en boll mot målet och keepern fångar, men tappar lädret och där kommer Linus farande och stöter in 2-2.

Fem minuter senare tar Linus päronet vid mittlinjen och sätter fart mot målet. På vägen fram skakar han av sig gulsvart uppvaktning och blir helt ren med målisen. Inget misstag,  3-2 på tavlan och musikverket kommer igång på  högtryck! Stor glädje bland alla rödvita på arenan!

Men säg den glädje som varar beständigt. Strax innan det är dags för domherren från Eksjö att sätta pipan i mun och ställa sig i mitt på  plan och ta emot alla tack från spelare och ledare får Kim Flodin på en konstig spark  mot Philip Fredriksson i hemmaburen. En boll som de flesta tror skall passera Filles målbur. Men inte gör den det. Den uslingen, sett med rödvita ögon, tar en bana som överraskar alla(?) och letar sig in i den rödvita buren. 3-3 lyser från tavlan och signalen kommer som betyder att fighten är över och Rött å Vitt inkasserar sin tredje oavgjorda match på fyra försök. 

Det oavgjorda resultatet får betecknas som mycket rättvist. Som bästa spelare i vardera lag utsågs Noa Almfors hos gästerna och tvåmålsskytten Linus Lyck i hemmalaget. Linus fick också hjälmen Man of the match.

Skall man nämna någon mer i Rött å Vitt får det bli Philip Fredriksson, som åter gör en stark insats i målet. Bra jobbat! Theo Jonsson kom in som back i andra halvleken och visade att han åter kan vara med och kämpa om en A-lagströja, efter en skadeperiod.

På Kristi himmelsfärdsdagen är det dags för nästa utmaning för de rödvita grabbarna. En mycket tuff sådan, då Sommens AIF står för motståndet på sitt hemmagräs.  Men Rött å Vitt har vunnit på Sommens IP förr!

Bilder från matchen hittar du här ......................

Matchen sett med gulsvarta ögon ser du här ..................

 [ 180428 - lördag ]      Slaget om Tabergsdalen!

Under fredagskvällen avgjordes årets stora derby på Åsavallen när för dagen blåvitklädda Hovslätts IK var på besök för fight mot hemmalaget Norrahammars IK. Nu blev det ingen större fight på den aprilkvällssvala arenan utan rubriken skulle kanske vara Missarnas match. För oj vad de blåvita brände möjligheter till mål, trots att de visade en stor hunger som borde ha givit en klart större utdelning mot ett sviktande NIK-försvar.

 Det blev dock hemmalaget som tog ledningen när det digitala urverket visade matchminut 24.  

1-0 målskytt Aram Taha Osman matchminut 24 ropar en mycket nöjd speaker på Åsavallen. Speakern är den gamla NIK-ikonen Uno Gustafsson och bredvid sig har han en klart mindre munter Herbert Kruspel. Två eldsjälar på samma hylla, en från NIK och en från HIK. Nu skiftade dock munterheten på en snabb minut!

Robin Waern har bollen nere i sitt försvar och för den uppåt i banan. Upptäcker Linus Lyck som befinner sig i utmärkt läge och slår en härlig lobb över alla helröda. När väl lädret landar hos måltjuven gör han inget misstag, utan rullar in ärtan mycket lätt förbi målvaktslejonet Martin Engström. 


Linus Lyck gratuleras av lagkamraterna och visst trodde nog många hovslättare på plats att nu kommer det mera. Men tji fick de! Den kvitteringsbollen spikade fast slutresultatet., men inte fattades det chanser för stort måleri.I jämförelse med senaste matchen mot Tabergs SK så är den här matchen ett stort steg framåt och alla spelare bör äras för sin insats, men skall några få lite extra rosor får det bli mittbacken Hassan Ashraf. Hassan gör absolut sin bästa match i HIK-tröjan! Framåt bör Linus Lyck och Daniel Johansson framhållas. Den sistnämnde utsågs av lagkamraterna till Man of the Match.

På fredag är det en ny utmaning för HIK:arna, när Bankeryds SK kommer på besök. Nu håller vi tummarna för att målhungern håller i sig och att varje doja riktas in för att få igång Balla Balla och ge förutom underbar musik också ett härligt nätrassel!

Hör och häpna! JP-sporten var på plats på Åsavallen och vill du se resultatet av det besöket klickar du här ...............

 [ 180421 - söndag ]      Någon däruppe måste gilla Rött å Vitt!

Vår och kulan i luften! Premiärmatch 2018 på Hovet och väderguden över arenan var på sitt soligaste humör. Allt var dukat för stor fotbollsfest.

Och visst blev det fest, men de rödvita grabbarna hade väl inte förstått att partyt började 18.45. Första kvarten blev en ren pina för de som höll på HIK. Det handlade bara om gultröjade tabergare och hade den digitala tavlan lyst med 0-3 efter första kvarten  så hade ingen enögd HIK-are kunnat hänvisa till orättvisa. Tack gode du där uppe att du har försett de flesta TSK:are med två vänsterfötter!

Efter 19.00 kom hemmalaget t o m till något anfall, men mest var det gästerna som dominerade och i 43:e minuten fick man utdelning genom Patrick Espinoza som visade sin målarförmåga.

I andra akten kom Rött å Vitt ut som ett nytt lag. Inte för att man på något vis tog över tillställningen, men man jämnade ut spelet.

Man t o m skapade ett härligt kramkalas i 74:e minuten! Linus Lyck drev fram päronet på mitten, samtidigt som Alexander Wallinder kom farande från sin vänsterbacksposition på kanten. Linus blickar upp och slår en grym macka mellan två TSK-försvarare. Och den kommer precis framför fötterna på Alexander, som nu är helt ren med keepern. Alex får burvätaren att gå till vänster samtidigt som han placerar lädret vid närmsta stolpe. Balla Balla ljuder över Hovslätt och förkunnar att ställningen är 1-1!
Resultatet står sig tiden ut och så som fighten har sett ut får alla hovslättare vara nöjda med denna pinne. Men helt klart måste laget inför kommande omgångar vara mer på alerten när domherren blåser igång matcherna!

Till Matchens Lirare i vardera laget utsåg hos gästerna Patrick Espinoza och i hemmadressen fick Linus Lyck priset.
Övriga som skötte sig med den äran i Rött å Vitt var inhopparna i andra halvlek, Emilarna Rygert och Holmgren. Två tonåringar som visar fin mognad i spelet.
Sist men inte minst måste Philip Fredriksson mellan stolparna nämnas. Han visade på ett ypperligt målvaktsspel och var en bidragande orsak till att paussiffrorna inte skenade iväg med en mängd av baljor på minuskontot.

Nu väntar Norrahammars IK på fredag på Åsavallen och det blir åter en tung uppgift för de rödvita lirarna. NIK-legendaren Uno Gustafsson var på Hovet igår och enligt uppgift gick han därifrån med ett stort leende och ytterst segerviss. Idag klarade brukspojkarna oavgjort mot seriefavoriten Hallby på bortaplastgräs och efter den bedriften känner nog gode Uno sig ännu mer klar över de tre kommande poängen. Låten oss gör den gamle hedersknyffeln överraskad kommande veckoslut! 

Mer bilder från matchen hittar du här ................

 [ 180414 - lördag ]      Tuff rödvit seriepremiär!

Fredagkväll och kylan smyger sig in på Rosenlunds IP när domherren skall kvittra igång seriespelet för Rött å Vitt 2018. Motståndare är BK Bosna, som har gått på några rejäla minor under vårens tidigare cup- och träningsmatcher. Tanken kanske finns hos en del hovslättare att det här skall bli en lätt uppgift, men tji. Det blir en ful fight med blodvite, hjärnskakning och en del överfall. Det verkade som att Bosnaspelarna hade fått en order innan fighten om att gå ut och sätta sig i respekt och skrämma de betydligt yngre och viktmässigt lättare motståndarna. Synd, ty när de vittröjade spelade fotboll visade de upp en härlig teknik och fint spel. Men inte gick den taktiken hem, då de rödvita kämparna visade stort mod och stod emot bra. Bra jobbat!  

Redan innan matchen uppstod problem. Strumpproblem! Bosna har meddelat Smålandsfotbollen att de har blå strumpor, men när de kommer ut för kickoff  är de iklädda vita diton, samma som rött å vitt. Domaren får avgöra vilket lag som skall byta och han väljer bortalaget. En kvart senare kan säsongen börja.

Efter fyra minuter blir Adad Daood fälld och signalen från planens visselblåsare  förkunnar straffspark. Framstiger Linus Lyck och lägger päronen till rätta, tar några steg tillbaka och siktar in sig.Linus får bra fart på bollen och keepern slänger sig,


men han har inte en chans utan Rött å Vitt har gjort säsongens första mål!

 

Den rödvita glädjen varade inte länge utan när det digitala matchuret hade tickat fram till 16  kom kvitteringen. 1-1 stod sig akten ut.


Anda halvan hann bli 10 minuter gammal när Adad Daood slår en hörna från höger och Hassan Ashraf når högst och nickar in 1-2. Mycket kortvarig glädje. Två minuter senare är det 2-2.

En stund senare kommer Jonathan Jonsson in på banan och i 73 minuten ordnar han kanske årets finaste rödvita mål. Fredrik Nilsson serverar Jonis en macka på vänsterkanten. Han driver in mot mål och slår till med sin vänsterslägga, så att lädret far in som en projektil i bortre krysset. 

När matchuret står på 86 spelar Adad Daood fram Linus Lyck som säkert prickar in 2-4 och nu tror nog alla att de tre poängen skall med hem till Hovslätt. Men inte ger de vitklädda upp, trots att de vid det här läget har två man utvisad, utan de kommer igen. I 87:e slår de in en reducering till 3-4 och fighten lever. 

Men när pipan ljuder är det klart att säsongen har börjat med en rödvit viktoria.

Hela laget skall ha stort beröm för sin kämpaglöd och skall man ge en trio lite extra rosor får det bli till Linus Lyck, Theo Jonsson och Adad Daood.

Nu är det hemmapremiär på fredag på Hovet och det är ett av seriens troliga topplag som kommer på besök, Tabergs SK! Ett lag som gick en hård fight igår mot tippade serievinnarna IF Hallby FK, då man torskade med uddamålet av tre.

[ 180409 - måndag ]      Lyckat läger i Halmstad

Under lägret i Halmstad spelade det rödvita A-laget en träningsmatch. Dock fick det ske iklädda för dagen i det blåvita reservstället, för motståndarna Lidhults GOIF var helröda.
Det fanns en hel del småskavanker hos Hovslätts IK, som gjorde matchtruppen betydligt mindre än normalt. På bänken hade laget en utespelare och två målvakter iklädda det blåvita matchstället.

HIK tog ledningen genom Linus Lyck, efter att ha fått en fin stickare av Fredrik Nilsson. Hemmalaget kvitterade på en välplacerad straff och 1-1 var paussiffrorna.

Om nu första akten var skapligt jämn, blev den andra ett rejält övertag för de blåvita grabbarna. 2-1 gjorde Adad Daood och Jonathan Jonsson ökade på till 3-1, efter en framspelning av mittbacken Hassan Ashraf. Denne backkämpe tog sig fram över planen genom något som såg ut som ett slalomåk då han rundade de rödklädda. Förra årets skyttekung Linus Lyck fick avsluta lördagens målande när han serverades en fin macka av Daniel Johansson.  


Många kan hyllas för en bra fight, men skall man nämna några och får det bli Ahmadreza Montazeri med sitt vårdade spel och Theo Jonsson, som visade på ett härligt backspel med brytningar á la Glenn Hysén! Theo blev även utsedd till Man of the Match.Trots att han inte fick alltför mycket att göra visade det unga nyförvärvet från J-Södra att han vill vara med och fightas om målvaktshandskarna i representationslaget. Bra jobbat Emil Elfström!

Nu är det bara dagar kvar till årets fotbollspremiär och det är BK Bosna som tar emot Rött å Vitt på Rosenlunds IP på fredag. Domherren blåser igång tillställningen 19.30. 

[ 171003 - tisdag ]       Serieepilog med målfrossa

Söndagens fotbollsfest tillika epilogen av fotbollsåret 2017 för Rött å Vitt blev en stor orgier av måleri!
Allt var dukat för stor fest på Hovet. En grön skön rektangel, en vädergud över arenan som log sitt bredaste leende och ett hett derby mot blåklädda Månsarps IF. Vilka förutsättningar för en fin avslutning!

Dock blev det aldrig en het derbyfight, ty de rödvita tog direkt ett fast grepp om dirigentpinnen och det höll man hela matchen igenom.

Redan i andra matchminuten börjar Balla Balla ljuda över Hovet. Linus Lyck kommer farande på vänsterkanten, ser Daniel Johansson i rent läge och lägger en en perfekt macka. Danne har bara att sätta dit sin högerdoja och keeperna får vittja nät.

Sju minuter senare är det dags igen. Linus åter med boll på vänsterkanten, går några steg in i banan och placerar päronet utom räckhåll för målisen.

HIK fortsätter under första halvleken att rada upp målchans efter målchans, men lyckas inte få in bolluslingen. Det blir istället Månsarps IF som får till en reduceringsboll i 43:e minuten signerad av Dennis Einemo.

I andra akten får Rött å Vitt fart på målandet igen.

Andra akten är bara dryga minuten gammal när Daniel Johansson råkar träffa en månsarpshand och på den följande stramaren gör inte Linus Lyck något misstag.  3-1. 

I 53:e minuten har mittbacken Robin Waern förflyttat sig fram på plan och får tag i bollen. Den gode Robin får på en drömträff och som en projektil far den överhettade kulan iväg mot målet, passerar keepern och borrar sig med kraft in i nätverket. Ljudmaskinen på Hovet förkunnar att det är 4-1 och Balla Balla vräks ut över Hovslätt med omnejd.

 I 60 minuten är åter duon Linus & Daniel igång igen

Linus kommer ner vid kortlinjen, utmanar målvakten, men ser Danne i bättre läge.

Passar och Danne trycker dit lädret och får den digitala tavlan att ändra sig till 5-1. En stund senare blir det en kopia på målet och måltavlan tickar fram till 6-1.

Efter det är det dags för våra spelare födda 2002 att presentera sig på riktigt för hemmapubliken.

Theo Jonsson har bollen på mittfältet, avancerar framåt och slår en härlig passning till William Axelsson. Wille fortsätter ner till kortlinjen, ser pojklagskompisen Axel Rundquist  vid botre stolpen. Axel får mackan serverad och trycker med elegans in 7-1. Överstyyyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med det. Utan när tavlan visar 84 bryter sig Linus Lyck loss från månsarpsförsvaret och lägger in 8-1 målet.

Sista målet blir dock inte en mål av skyttekungen Linus Lyck, utan det blir den säkre mittbacken Robin Waern som får sätta punkt för 2017 års rödvita målskörd.

På bilden grattas han av hälften så gamle Theo Jonsson i matchens slutskede. Två lirare som kan göra Rött å Vitt till ett absolut topplag nästa år. Härlig blandning av gammal och ung!

Hela rödvita laget skall rosas för söndagens insats. Alla gjorde en helgjuten insats.

Hemsidoredaktionen vill också passa på och tacka sextetten som har gjort att matcherna på Hovet sker i ett extra högt tempo. Bollisorna och bollkallarna från F07 och P07  har varit på alerten under alla matcher under året. De får här representeras av söndagens gäng;

Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren. Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren.

[ 170925 - måndag ]       Stark rödvit insats

Igår var det rödvita representationslaget nere i Västbo för match mot Kulltorps GoIF. Det var ett stort manfall från förra veckans match mot Västboås GoIF. En match som handlade mycket om fotboll i första akten för att sedan övergå i ren cirkus i andra och som renderade en mängd gula kort och även något rött.

Pga avstängningar, sjukdomar/skador och annat var det endast elva spelare som mönstrades för spel mot Kulltorp. En mycket tuff situation för Hovslätts IK! Inga avbytare, men oj vilken fight de elva gjorde. Ledning med uddamålet av tre i pausvilan.

I andra delen kom Kulltorpslaget igång. Gjorde både 2-2 och 3-2. Men rött å vitt levde och kvitteringen till 3-3 kom. Dock kunde hemmagänget vinna till slut med 4-3.

Men alla rödvita spelare skall trots torsken hyllas och rosas extra mycket för sina insatser. Linus Lyck blir tremålsskytt. Två debutanter, 14-åringarna Isak Karlsson och Lukas Mourad gör en stark och bra insats, vilket talar för att framtiden är röd och vit!

Ett litet klipp från facebook signerat nr 10 i A-laget:
Stark insats av samtliga medverkande under gårdagen. Finns inga hedersamma förluster, men är väldigt stolt och imponerad av engagemanget från samtliga igår. Lite bistert att vi inte får med oss en poäng, och det är faktiskt ganska roligt att kunna säga så när vi på förhand visste hur förutsättningar var. Nu laddar vi för sista matchen mot Månsarp.

Ja, nu ser vi fram emot serieepilogen på Hovet på söndag när Månsarps IF kommer på besök.

[ 170912 - tisdag ]        En fight med två ansikten

Ett mycket formstarkt Hovslätts IK med två storsegrar i bagaget kom till Gruvredsvallen i Mullsjö för match mot seriens topplag. Väderguden över arenan bjöd på ömsom regn och ömsom sol, planen var härligt grön och allt såg ut att kunna bli en stor fotbollsfest. Och visst blev det fest!

I första akten var det en rödvit sådan, med många chanser mot hemmamålet och fint lir. Dock hände något i akt två eller inför denna och festen bytte färg.

Trots det stora rödvita övertaget fick laget vänta ända tills minut 33 innan utdelningen kom. Linus Lyck blir fälld i straffområdet och domherren kvittrar och pekar på elvameterspunkten. 

Linus lägger själv straffen. Lägger upp lädret på straffpunkten, får vänta tills diskussionen ang straffens vara eller inte vara är avslutad mellan domare och hemmaspelare. Ett samtal som ger rött kort innan Linus får klarsignalen och lägger enkelt in stramaren.

Ettmålsledningen står sig nästan halvleken ut, men i 43 minuten får hemmalaget en frispark och kvitteringen 1-1 lyser upp den digitala tavlan.
Nja, med det övertaget som Rött å Vitt har skall det ju inte vara några problem att måla fram en söndagsviktoria. Och att MIF dessutom hade fått en kille utvisad stärkte den vinnartanken ytterligare.

Men vad händer? Rött å Vitt kommer ut som ett helt nytt lag där inte mycket fungerar. Släpper övertaget till hemmagänget eller rättar sagt tar de över genom att visa en riktig kämpaanda.

2-1 kommer i 52 minuten på ett underbart långskott. I slutminuten kommer nästa mål genom att två lirare växelspelar sig fram till HIK-kassen och spikar fast slutresultatet till 3-1.

Ett stort fång rosor till alla rödvita spelare för akt ett. Dock blir det ris för andra avdelningen. Tyvärr är inte denna förvandling ovanlig hos Rött å Vitt modell 2017, utan det har blivit en ovana vid ett par andra matcher. Något att tänka på för sektionen, ledare och alla spelare  inför avslutningen av serien och absolut åtgärda.

Nu väntar Västboås GoIF på söndag på Hovet. Ett lag som fightas för sin överlevnad i femman och säkerligen kommer att sälja sig dyrt.

Mer bilder från Mullsjö hittar du här ........ 

[ 170827 - söndag ]        Rödvit viktoria på Nubba!

I fredags var det dags för Rött å Vitt att besöka Mariebo IK på dess hemmaarena och försöka ta revanch för förra årets förlust och vårens torsk på Hovet. Ett bra fotbollsväder rådde över Nubba, bra plan och ett stekhett derby mellan de två bilbingokollegorna, men var fanns publiken? HIK bidrog med ett tjugotal och det var nog mer än vad hemmagänget kunde skrapa ihop.

Hovslätts IK kom från en målrik match mot topplaget Forsheda IF senast och det goa spel som de spelade då fortsatt man med. När matchuret hade tickat fram till minut 22 kom första utdelningen.

Linus Lyck kommer på högerkanten med bollen och ser att keepern står en liten bit ut och den unge och duktige målaren slår en elegant lyra över målisen. Lyran dalar fint ner i bottre delen av marieboburen och det är 0-1.

Tvån kom i 36:e minuten och är näst intill en kopia av ettan. Alexander Knezevic driver fram lädret och passar ut till höger där Linus Lyck finns och Linus gör en repris. 0-2

Hemmalaget får en fin chans till reducering när domherre Jacobsson kvittra för straffspark. Inget att säga något om. Domartrion skötte sig på ett utmärkt sätt genom hela fighten. Fram till elvameterspunkten kliver den gulsvarta skarprättarn, rättar till ärtan, tar sats och skjuter. Men den duktige hovslättskeepern Jonathan Bosmyr har läst av straffskytten rätt och räddar stramaren. Bra jobbat Bosse!

Strax därpå uppstår det en duell i det rödvita straffområdet. Det hamnar en boll ute vid straffområdeslinjen.  Jonathan Bosmyr slänger sig och tar den, samtidigt som det kommer en alltför sen hemmaspelare med dojorna före. Oturligt nog så träffar dessa Jonathans huvud. Han blir helt groggy och måste utgå. Det blir transport till Ryhov för den unge keepern och gult kort för syndaren. En liknande situation hände förra året på Nubba när Rött å Vitt var på besök. Då var det en HIK:aren som sparkade mariebokeepern i huvudet. Den keepern kom inte tillbaka något mer den säsongen. För Jonathan blir det vila ett par veckor och sedan kanske han kan vara igång igen. Krya på dig Bosse!

Paus och Rött å Vitt går in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning och ett spel som lovar än mer i andra akten. En del av bortapubliken besöker serveringen och meddelar att korven smakar gott, trots att det inte är Vaggeryds Chark som står för leveransen, utan det är Sibyllas burkkorv. Priset överraskar dock ett flertal. 25 riksdaler för en vanlig kokt fotbollskorv! Rekordnotering för Jönköpings fotbollsarenor?

Andra halvan kommer igång och de rödvita supportrarna väntar sig mera mål, men första baljan i halvan står Fredrik Jansson i gulsvarttröja för och det är reducerat till 1-2 i minut 63. Dock återställer HIK ordningen fyra minuter senare.

Duktige ytterbacken Emil Rygert, som fyllde 17 år i veckan, kommer farande på högerkanten och tar sig ned mot kortlinjen, slår en smörpassning till nr 11 Alexander Knezevic, som förpassar bollen in bland nätmaskorna.

I 77:e är det Alexander själv som står för serveringen och det är Linus Lyck som blir servad. Linus tvekar inte utan rullar in 1-4. Hattricken för grabben med måldojorna även denna fight. Även om det inte blev en äkta, så är det överstyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med detta, utan de trumma på. Claes "Bagarna" Johansson, som kom in på banan i andra akten, spelar fram Daniel Johansson på ett formidabelt sätt och Danne behåller elegansen i bollen genom att lyfta den över en utrusande hemmakeeper. En riktig femetta!

Alla i den rödvita tröjan skall hyllas för ett jättefint arbete med ett härligt go. Alla delar i laget fungerade utmärkt, men skall man framhålla några lite extra blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, som äger större delen av den gröna rektangeln. Unge Linus Lycks kyla framför mål och hans stora arbete i bolljakten långt nere i banan. Mittbacksparet, Anton Grännö och Robin Waern, som håller näst intill rent framför keeperparet. Men man kan namnge dem alla elva plus de pigga och alerta inhopparna som kom in i andra halvlek.

Nu väntar match på lördag mot FC Dardania på Hovet. Ett lag som gav oss ett svårt arbete i våras nere i Värnamo. Rödvit revansch nu?

Se fler matchbilder ......................

[ 170820 - söndag ]        Rödvit målfrossa!

Vilken rödvit fotbollsfest det blev på Hovet i lördags! Ett perfekt fotbollsväder, en skön grön naturgräsmatta och en orgie i mål. Dessutom gjorde Anton Grännö sin jubileumsmatch nr 100. Lägg därtill att gästerna var serietvåan Forsheda IF.  Visst var det dukat för festlighet!

Hovslätts IK tog ett säkert tag i taktpinnen direkt och det taget släppte man aldrig. Laget pressade på mot Forshedaburen och i 22 matchminuten tog det fart i festen, sett med rödvita ögon.   

Två mål följer i raskt takt och de var kopior av varandra. Robert Albers var servitören av två perfekta mackor till Linus Lyck, som 17-åringen förvaltade på bästa sätt och speleverket på Hovet ljöd ut på högsta volym sin Balla Balla, vilket förkunnade för Hovslätt med omnejd att det var nymålat på arenan. Det digitala uret visade på 24 minuter när 2-0 trycktes fram på dess tavla 

I 42:a minuten är det dags för domherren att kvittra för mera mål. Alexander Wallinder spelar fram sin namne, mittfältsgiganten Knezevic. Alex drar på och Forshedakeepern har svårt att hålla i projektilen. Nätrassel, Balla Balla och 3-0.

Pausvila och kö vid Hardys Grill. Grillmästaren själv kunde inte närvara vid festen utan ersättaren, novisen vid spisen Henrik Wettegård, gjorde dock ett starkt jobb med hjälp av gamle mittfältaren Anders Johansson. Tummen upp!

Dags för andra akten och den rödvita galafotbollen fortsätter. Spelet är bara igång två minuter då målorgien fortsätter.

Linus Lyck snappar upp lädret 30 meter från målet och får på ett långskott som borrar sig in i nätmaskorna. Otagbart! 4-0. Minuten senare är han igång igen och springer han ifrån backarna och rullar in 5-0. 

Daniel Johansson kommer på högerkanten och får till en underbar boll till Linus Lyck som kastar sig fram och får en fot på den och det är 6-0.  Därmed har målsprutan fått till ett äkta hattrick, tre mål på raken i samma halvlek. Detta på sex minuter! Imponerande!

När klockan har tickat fram till minut 57, snor Daniel Johansson bollen, springer mot målet och rullar enkelt in 7-0. Och inte är det nog med det. utan i 83:e minuten skall måljingeln Balla Balla tonas ut en sista gång över bygden. Daniel står för förspelet och Linus gör sitt sjätte mål för dagen.

Lite plåster på såren får gästerna när man får göra dagens sista mål på övertid genom Mattias Persson och fastställa slutsiffrorna till 8-1.

Fotbollsfestens lirare är ju utan tvekan sexmålskytten Linus Lyck, men hela det rödvita gänget skall ha högsta beröm för den kanoninsats som man gör. Man kan räkna upp dem alla, men skall några äras lite extra förutom Linus, blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, Mr 100 Anton Grännö och slitstarke Daniel "aldrig en dålig match" Johansson.

Nu rullar seriespelet vidare och på fredag blir det ett tufft derby på Nubbavallen mot gulsvarta Mariebo IK. Förra året bjöd de på hösttorsk, efter att Rött å Vitt klappat till dem med 7-0 hemma på Hovet. Nu i våras vann marieboarna matchen på Hovet med uddamålet av tre och visst är det ett revanschhungrigt HIK´s tur att gå vinnande ur striden, men det gäller att alla spelare har samma inställning som i lördags för att chansen skall finnas.

Mer foton från i lördags hittar du här  ............

Matchen sedd med Forshedaögon finns här .........

[ 170814 - måndag ]        Föll med flaggan i topp

I lördags var det rödvita laget i Kärda, en liten ort utanför Värnamo, och tog sig an serietrean Kärda IF. Ett visst manfall var det i rödvita startelvan. Fyra var på bröllopp, en var avstängd, en var inte tillbaks från semestern, en var fortfarande skadad och en annan var flyttkarl under lördagen.  Det var en nästintill ny startelva i jämförelse med vinstmatchen mot Tabergs SK senast, som Uffe Tränare fick sätta ihop . Men det blev rätt bra.

Matchen började i ett bra tempo och målchanser dök upp åt bägge håll. På bilden har Ermin Ceranic utmanat hemmakeepern och får iväg en boll mot öppet mål, men nr 14 på bild hinner upp den innan den har passerat mållinjen. Första målet dröjde ända fram till minut 42.

Och det är hemmalagets Jakob Björk som får på en riktig rökare , som Hampus Rubin inte har en chans på.

Andra akten är inte gammal när hemmagänget är ofina nog och straffar Rött å Vitt med ytterligare en balja. Det är Dennis Andersson som blir frispelad på vänsterkanten och sätter dit tvåan.

Efter det tar de rödvita över händelserna och radar upp mängder av möjligheter till utdelning. Och när matchuret har tickat fram till strecket för 55 händer det.


Jonathan Jonsson, idag duktig innermittfältare, har bollen och serverar den till Ermin Ceranic på högerkant. Ermin avancerar mot Kärdaburen och rullar lädret förbi en utrusande hemmakeeper. De rödvita blir extra stärkta av målet och det rödvita trycket ökar ytterligare, dock utan något för domherre Andreas Karlsson att bokföra i matchprotokollet. 

Lördagens målande avslutas i matchminut 84 när Karl Josephson får på en stenhård pärla utifrån och slutsiffrorna skrivs till 3-1.

Stort beröm till alla spelare i den rödvita tröjan + han i målvaktsditon, Hampus Rubin. Skall det rosas lite extra för några får det bli Hampus, Irsha Cesc, 17-åring på mitten som visar härliga takter, Alexander Wallinder som driver på laget på ett mycket positivt sätt och Ermin Ceranic, som gör många bra saker och kan bli än bättre när han kommer på att använda sina medspelare mer.

Nu väntar blågetterna på onsdag och troligen är de flesta som inte var med i lördags tillbaka och hur Uffe Tränare kommer att forma laget då bli intressant att se.

Mer foton från matchen hittar du här    ..............................

Matchen sedd med kärdaögon   ........................

[ 170810 - torsdag ]        Högspänning på Hovet

Höstsäsongen är igång! I tisdags spelades det ett hårt derby mellan Rött å Vitt och Tabergs SK. Förutsättningarna för en bra match fanns. En härlig grön nyansad rektangel, en stor sol över arenan och årets största publik på plats.

Domherren kvittrar igång festen och hemmalaget är på bettet direkt. I sjunde matchminuten är det press mot Tabergsburen och en försvarare råkar få bollen på handen. Straff! 

Vem skall slå stramaren? Fredrik Nilsson sitter på bänken, Ermin Ceranic får inte chansen utan ledarteamet hade utsett 17-årige comebackande Linus Lyck, som under sommaren har kommit tillbaka till Rött å Vitt, som skarprättare.

Linus placerar lädret på elvameterspunkten, tar ansats och satte dit 1-0 målet i keeperns vänstra hörn. De nyinköpta rödvita näten är invigda!

Stor glädje, men kvitteringen kommer tio minuter senare genom Jonathan Eriksson.

En halvtimme in i fighten har Daniel Johansson bollen och serverar den till Ermin Ceranic som är på högerkanten. Ermin tar sig elegant förbi ett par gulklädda försvarare längst kortlinjen innan han med kraft placerar ärtan i målisens bortre kryss och det är åter ledning för de rödvita.

I slutminuten av första akten blir en tabergare bryskt fällde inom straffområdet av en hemmaförsvarare och en straffsignal ljuder över Hovet. Straffskytten Robin Johansson får till en hård välplacerad straffspark och Hampus Rubin är chanslös. 2 - 2 och halvtidsvila.

Oavgjort i pausen, men skulle något lag vara värd en ledning så är det absolut HIK.

Rättvisan skippas dock i inledningen av andra halvan. 

Bollen far runt i det gula försvaret likt en kula i ett flipperspel och hamnar till slut framför Ermin Ceranics högerdoja. Den stora måltjuven ser en liten lucka bland alla ben i spelarhopen och placerar in lädret i de rödvita maskorna.

Det visar sig senare också vara segermålet, men innan domherren blåser game over har TSK:arna gett Hampus i hemmakassen flera svettiga uppgifter. Tabergarna hade mycket av spelet i andra akten, men  den riktiga udden för att kunna överlista Hampus Rubin fanns inte. 

Hovslätts IK gör sin sjätte match på raken utan förlust. Skall man rosa några lite extra blir det de bägge målarna Linus Lyck och Ermin Ceranic. På mitten gör Alexander Knezevic ett storjobb, i backlinjen kämpar Alexander Wallinder enormt och bra och i buren står Hampus Rubin, som gör flera högklassiska räddningar. Ja, hela laget bjuder till på ett sätt som gör att man kan ana att hösten blir underbart röd å vit!


Nästa fight för Rött å Vitt blir på lördag då man åker till Sträntevallen i Värnamotrakten för att försöka få revansch för stortorsken mot Kärda IF i våras. Tufft, men är det inte då som Hovets hjältar är som bäst?

Mer foton från matchen hittar du här   .................... 

[ 170702 - söndag ]         Bra första rödvit akt

I lördags var det rödvita representationslaget i Hillerstorp för match mot byns fotbollsstoltheter GoIF. Det blev ingen större fotbollsfest varken på plan eller runt omkring den. Vid matchstart var vi fem personer på läktaren och efter ett tag kom det ytterligare två. På andra sidan plan var det tre från orten hängande på räcket. Efter pausen kom det ytterligare fem åskådare. Ja, vi blev nog nästa femton till slut. Orsaken till det ringa antalet åskådare var nog matchstarten 13.00 en lördag. Mitt i lunchen för de morgonpigga och för tidigt för dem som vill ligga kvar i slafen en ledig lördag.

Rött å Vitt började matchen piggt och ägde bollen mest hela tiden, men det tog till matchminut 25 innan det blinkade till på den digitala matchtavlan. 

Emil Rygert slår en fin boll till Robin Waern och han rullar enkelt in klotet utan chans för hemmakeepern. Hovslätts IK fortsätter att trumma på och det hade inte varit orättvist med ytterligare en balja eller två, men 0-1 blir paussiffrorna.

Andra akten tar sin början och nu händer det som oftast har skett under vårsäsongen. Ledning efter första och stor rödvit passivitet i inledningen av andra. En passivitet som hemmalaget utnyttjade och blev laget som greppade dirigentpinnen.

I 63 minuten får de gröntröjade en frispark en bit ifrån straffområde och på den blir det en skarvnick som ställer Daniel Johansson i buren totalt och det är kvitterat. Och inte nog med det, utan fyra minuter senare får en Hillerstorpsspelare på en drömträff. Ett volleyskott strax utanför det rödvita straffområde och projektilen som skapas borrar in sig i nätet bakom Danne Målis. 2-1 och nu lutar det mot torsk för Rött å Vitt. Men grabbarna från Hovet vaknar till.

I 80:e minuten får Fredrik Nilsson på en pärla som målisen inte kan hålla och lämnar retur ut på banan. Där kommer Sebastian Henrysson farande och skickar in bolluslingen. Det är också den skånske bollelegantens första mål i den rödvita tröja. Grattis! Allt inför hans tillresande anhöriga från svenska södern, vilket var 15% av publiken.

Nu var det kvitterat och trycket mot hemmakassen var enorm. Men någon mer utdelning blev det inte och domherren från Aneby fick notera 2-2 i matchprotokollet.

Alla spelare får godkänt för första akten, men första halvtimmen av andra drar ner betyget betydligt. Avslutningen av fighten ger dock hopp inför höstsäsongen och tar man fram den glöden under alla de 90 minuterna blir det en höst som kommer att vara glädjande röd och vit. Vi ser redan nu fram emot derbyt mot Taberg den 8 agusti. 

Mer foton från matchen hittar du här  ..................

[ 170629 - torsdag ]         Åter en tuff match

Mycket fotbollskunskap samlade på en bänk. Från vänster; Jerker Farmasson, Ulf Andersson och Bosse Kindberg. Mycket fotbollskunskap samlade på en bänk. Från vänster; Jerker Farmasson, Ulf Andersson och Bosse Kindberg.

Tisdagsfight på idrottsplatsen i Månsarp mellan två av de stora giganterna i Tabergsdalen - Månsarps IF och Rött å Vitt. Och det blev en hård kamp, både på den gröna rektanglen och bland de kämpande åskådarna runt omkring den samma. På planen drog Hovslätts IK längsta strået och på åskådarplats var det dessa små j-kla miljontals knott som vann överlägset. För de härdade hovslättssupportrarna var det andra raka torsken på bortaplan mot de små envisa odjuren. Första Västboås och nu Månsarp.

Hemmalaget tog bra fart i början av matchen, men det dröjde inte länge förrän de rödvita lirarna tog över fighten och det gjorde de rejält.

I 18:e matchminuten presenterar han sig på Månsarps IP. Spelaren som har gjort målandet till en mycket god vana. Nu slog Jonathan Jonsson till mot den gamle målvaktslegenden Daniel Wikström, som närmar sig de 50 och men är still going strong. Med en konstspark från vänsterkanten får Jonte päronet att styra i lagom mak mot bottre burgavlen och får den digitala tavlan att glatt lysa, med rödvita ögon sett, 0-1. Glädjen blir dock kortvarig. En av förra årets mest lovande spelare i HIK, Linus Lyck, fixar kvitteringen. Skitmål sa någon. Surt sa räven. 

Men matchens dirigentpinnen var i stadiga rödvita händer och när uret hade tickat fram till 39 kvittrar domherren straffspark efter en fasthållning i straffområdet. Fredrik "Nisse" Nilsson stegar fram.

Nisse har siktet inställt och hans högerdoja sätter igång lädret .......

Rutinerade Daniel Wikström sträcker ut sig åt vänster ...............

Men Nisse får se lädret smeka vänstra stolproten och gamle målvaktseleganten får bita i det sura gräset. 1 - 2 på ljustavlan och den rödvita fotbollsfesten fortsätter.

Uret tickar fram ytterligare ett par minuter och den gode Daniel i hemmaburen få se en tredje boll hitta in i sin kasse. Hovslätts IK´s specielle måltjuv Ermin Ceranic är kreatören bakom baljan och på bild ses han beskåda när bollen träffar stolpens insida för att lägga sig till rätta i nätmaskorna.

Nu blir det pausvila och vad som sägs i den rödvita kabyssen är väl att man skall fortsätta dominera och köra på som i första. Men ut på banan kliver ett gäng som verka tro att de tre poängen redan är klara och resan hem till Hovet skall gå i segerns tecken. 

I andra akten blev det dock en enorm scenförändring. De blådressade visade att de inte hade kastat yxan i sjön, utan presenterade ett härligt go och utdelningen lät inte vänta på sig.  

I minut 56 får Månsarpslaget en farlig frispark strax utanför straffområdet. I perfekt Linus Lyck-läge sa någon i HIK´s supporterskara och visst hade han så rätt. Linus placerar ärtan i Philip Fredrikssons högra kryss och det är 2-3 med 34 minuter kvar. Stor spänning råder över idrottsplatsen och chanserna till kvittering är många.

Men när ett lag ligger på och pressar mot motståndarmålet brukar det uppstå vassa kontringar. Och så sker även här. En boll dimper ned utanför Månsarps straffområde och Daniel Wikström rusar ut för att slå bort den, men rödvita Daniel Johansson vill också ha en tå med i spelet. Och det är just det han får. Hinner precis före keeper-Danne och får se bollen studsa in i tom kasse. Genom det målet spikar Danne fast slutsiffrorna till 2-4. Rättvist? Lagen hade ett stort övertag varsin halva av derbyfighten och ingen hade nog protesterat om lagen också hade delat på poängen.

Alla i Rött å Vitt får mer än väl godkänt för första akten, men betyget dras ner efter en miserabel andra.

Nu väntar åter en bortafight och det är Storåvallen i Hillerstorp som väntar på lördag. Ett hemmalag som förlorade senast, men har plockat en hel del poäng i juni. Krigar bland de nedre strecken i tabellen och kommer att sälja sig dyrt för att inte bjuda gästerna på några lättfångade poäng. Från åskådarhåll kanske det åter väntar en ny match mot de förhatliga knotten och ett är säkert - den fighten vinner vi inte! 

Mer bilder från fighten här ....................

[ 170619 - måndag ]         Rött å Vitt ångar på

En vanlig syn på Hovet i lördags. De rödvita lirarna bjöd på mängder av målkramar under matchen. Och måljingeln Balla Balla ljöd över ett soligt Hovslätt till de boendes stora glädje(?) under bästa lunchtid. Matchens kickoff var redan 13.00, ett helt nytt klockslag för Fotbollsfest på Hovet och framgångsrikt för hemmalaget. Värre för bortalaget, vars spelare fick stiga upp redan i ottan en vanligtvis arbetsfri lördag.

Målfrossan startade en kvart in på matchen och det var Jonathan Jonsson som klippte till direkt efter en hörna och projektilen som uppstod studsade runt på ett gäng försvarare innan den lade sig till rätta i buren. Gästande Kulltorp kom dock igen och fem minuter senare hade man arbetat till sig en straffspark.  

Philip Fredriksson i HIK-kassen går åt rätt håll, men når inte bollen utan skarprättaren Daniel Elmersson kunde sträcka upp nävarna och förkunna att kvitteringsbollen satt där den skulle.

Den kulltorpska glädjen varade dock inte så länge. Tre minuter senare har Daniel Johansson päronet och spelar fram Ermin Ceranic, som kommer ensam med keepern. Rundar honom och får spelverket att släppa loss Balla Balla. 2-1.


Strax före pausen får Jonathan Jonsson bollen på vänsterkanten, springer ifrån sin uppvaktning

och låter sin högerslägga tala när han skickar iväg trasan förbi målisen och in i dennes vänstra burgavel. 3-1 och det blir också paussiffrorna.

Paus och nu kunde Hovetpubliken njuta av smaksensationerna som serverades av föreståndaren själv på Hardy´s Grill. Kön ringlade sig lång, men alla hann fram och fick vara med och avsmaka grillmästarens alster.

Här hämtar bollisorna nya krafter, samtidigt som man låter sig smaka på Hardy´s läckerheter. Dessa tjejer är viktiga för tempot i matchen, med snabba bollar till inkastare och det arbetet sköter de med bravur. F 07 och P 07 varvar med varannan match.

Andra akten börjar och 13 minuter in i den börjar ett målfyrverkeri. Först ut är Ermin Ceranic som snurrar runt med 3-4 vittröjade försvarare innan han enkelt lägger in bollen.

Två minuter senare träder Fredrik Nilsson in i målarskaran. Får en fin lyra från Ermin Ceranic och drar till mot keepern, som tvingas att lämna retur. Returen går till Nisse som tackar och tar emot innan han skickar upp den i krysset. 5-1, men inte räcker det idag.

Tre minuter senare är det åter Ermin som serverar Nisse en macka och åter skickar Nisse iväg pärlan, som nu elegant borrar sig in i nättaket och vi har 6-1.

I 69:e minuten tycker nog den interna skytteligaledaren Daniel Johansson att han också borde komma med i målprotokollet och visst gör han det genom att sätta dit slutresultatet 7-1. Fyra hemmamål på 11 minuter. Hovetrekord?

Efter en sådan här match måste man hylla hela laget och varje spelare gör en helgjuten prestation. Jonathan Jonsson blev Man of the Match i förra omgången mot Västboås och fick nu uppgiften att för hjälmen vidare. Han överlämnade den till dagens hemmakeeper Philip Fredriksson. Fille som har kommit in i laget som lite av reserven för reservmålvakten visade att han inte nöjer sig med den titeln utan gör en urstark insats, för inte saknade Kulltorp målchanser. Det blir en härlig kamp om A-lagshandskarna!

På backplatsen saknades bägge mittbackarna, Anton Grännö och Robin Waern, men ersättarna Hassan Ashraf och Sebastian Henrysson fuller upp till 100%. Ytterbackarna Emil Rygert och Alexander Wallinder håller rent på sina kanter.

Mittfältet bestod av Fredrik Nilsson, Robert Albers, Natanael Bergström och Jonathan Jonsson. Fullt godkänt för de två målarna på kanterna och likaså till mittornen. Kul att se blott 16-årige Natanael göra bra insatser match efter match.

Längst fram var det Ermin Ceranic och Daniel Johansson. Tre baljor blev det på deras konto + flera fina framspelningar till lagkompisrna. Mer än godkänt.

Avbytarna, Alexander Knezevic, Axel Kindberg och Jakob Sjöström, som kom in i andra akten visade härligt glöd och ingen tvekan om att siktet är inställt på startelvan nästa fight.

Nu väntar ett dalenderby i nästa omgång och det blir Månsarps IF som skall besökas av Rött å Vitt nästa tisdag. Månsarp ligger strax efter i serien och kommer nog att sälja sig dyrt i kampen om poängen. 

Mer bilder här  ...........................

Matchen sedd med Kulltorpsögon .......................

[ 170610 - lördag ]         Härligt rödvitt go gav viktoria!

I torsdags styrde bussen med rödvita lirarE till Ryavallen i Ås, där Västboås GoIF har sin hemmaarena. Sol med fläktande vind rådde och ett otroligt antal knott härjade i luften, men Rött å Vitts spel vägde upp ev nackdelar. Redan vid domherrens signal för kick off var hovslättsgrabbarna på bettet och tog ett stadigt tag i dirigentpinnen. 

Och i fjärde matchminuten hörs domarens pipa ljuda och den förkunnar att ställningen är 0-1. Jonathan Jonsson får på en drömträff från nästan 30 meter och päronet flyger över hemmakeeperns händer och seglar in i nätmaskorna.

Den rödvita festen fortsätter och matchen har varat i tio minuter när det blir en HIK-hörna från höger. Suckar hörs från den lilla rödvita klacken när Alexander Wallinders högerdoja får bollen att fara över hela den stora samling av lirare i straffområdet, men när den är inne för landning kommer måltjuven Ermin Ceranic farande och klipper till på volley. Projektilen borrar sig in i hemmalagets nättak och det är 0-2

Rött å Vitt fortsätter att trumma på mot hemmamålet, men efterhand jämnar bollinnehavet ut sig och 0-2 står sig halvan ut.

Andra akten är drygt 20 minuter gammal när HIK får en hörna från höger och denna gång får Jonathan Jonsson uppdraget att skicka iväg bollen. Jonathan tar enligt vad han själv säger siktet på första stolens insida. Får iväg en härlig bollbana där ärtan just skruvar sig in i buren helt enligt den jonssonska planen och jubel utbryter bland de rödvita och troligen skapas ett litet stänk av beundran bland hemmafansen.

Efter konstmålet är det slutmålat för dagen och 0-3 står sig matchen ut. Hela det rödvita laget får fullt godkänt för sina insatser. Jonathan Bosmyr gör comeback i HIK-buren och gör ett par svettiga räddningar med bravur. Backlinjen Emil Rygert, Anton Grännö, Robin Waern och Alexander Wallinder håller rent och släpper ytterst sällan igenom någon motståndare. Mittfältet bestod av Jonathan Jonsson, Sebastian Henrysson, Natanael Bergström och Daiel Johansson och de ägde i stort den delen av planen.

Framåt spelade Fredrik Nilsson och Ermin Ceranic och de skapade stor oreda i hemmaförsvaret. Nyrike Fredrik Nilsson går från klarhet till klarhet. Han snurrar upp sina motståndare totalt. Ermin har fått igång sina målhungriga släggor igen och det blir en spännande fortsättning på serien. Spelverket på Hovet med Balla Balla får troligen bekänna färg.

Men det mest roliga är nog våra smågrabbar som hoppade in i andra delen av andra akten. Theo Jonsson far runt och irriterar sina nästan dubbelt så långa motståndare. Jakob Sjöström visar ingen respekt för de äldre motståndarna heller utan plockar dem på bollen otroligt lätt. William Axelsson är en stor lirare på dryga halvannan meter och visar upp en härlig teknik. Den grabben kommer att glädja Hovetpubliken extra stort!

Nästa match för de rödvita blir på lördag när Kulltorps GoIF gästar Hovet. Troligen har Smålands FF bedömt den fighten som högriskmatch eftersom de har bestämt avspark redan 13.00.

Mer foton från matchen hittar du här    ...................

Matchen sedd med hemmaögon ser du här  ............

[ 170611 - söndag ]         Det blev ingen repris på David och Goliat

I fredags var det dukat för fotbollsfest på Hovet. Bra väder, skapligt med publik och visst blev det en fest. De rödvita spelarna var rejält på hugget och bjöd på både kamp och bra spel mot seriegiganterna Mullsjö IF.

Mullsjö IF var utan poängförlust inför matchen på Hovet. Sju raka vinster! Spelbolaget Nordicbet hade MIF som klara favoriter och deras odds för bortavinst var låga 1,09. För hemmavinst eller oavgjort var oddset 7,45.

Fighten var innan kickoff en liknelse på historian från gamla testamentet om David som tog sig an den nästan tre meter långe jätten Goliat. En fight som David vann. Nu blev det inte riktigt så för de rödvita kämparna, men bra nära och skulle något av lagen vinna så vore det inte helt orättvist om den viktorian skulle signeras av Hovslätts IK.

När första akten var avverkad var ställningen 0-0, men inte saknades det chanser. Gästerna bjöds av en sådan möjlighet, när domherren kvittrade för straffspark när vi var inne på övertid av de första 45 minuterna.

Mullsjöklubbens stora målskytt Jimmie Lindberg tågar fram till elvameterspunkten, lägger lädret tillrätta och tar några steg tillbaka. Hampus Rubin i HIK-kassen spänner ögonen i straffläggaren och försöker lista ut dennes planer för bollens väg in i nätet. Det blir Hampus som vinner den matchen, slänger sig åt rätt håll och rädda målbur för påhälsning.

Publiken fick vänta på att höra skönt nätrassel och sköna toner från Hovets speleverk när måljingeln Balla Balla sprider sig över Hovslätt med omnejd. Men i matchminut 65 händer det. Ermin Ceranic har bollen och serverar Robin Waern en macka.  Robin som dagen till ära fyller 30 år tackar och tar emot. Skickar iväg ärtan som borrar sig in i nätet bakom gästernas keepern. 1-0 lös det så fint på den digitala tavlan tonerna av Balla Balla ljöd över nejden.

Men de gulsvarta kämpade på och i 85:e minuten fick man också utdelning när Mathias Wiklöf satte kvitteringsbollen och spikade fast slutresultatet 1-1.

Efter en sådan här match måste man ge rosor till alla i den rödvita tröjan. Alla visade ett stort kamphjärta och bidrog starkt till poängen. Men skall någon prisas lite extra får det bli Hampus Rubin, som gör en kanoninsats, kanske den bästa match han har gjort i Hovslätts IK.

Nästa match för Hovets hjältar blir på torsdag när färden går till Ryavallen och kamp mot Västboås GOIF. Förra året blev det en tuff fight på arenan, som Rött å Vitt till slut kunde vinna med uddamålet av tre. Men det gäller för laget att visa samma go som i fredags för att få ta del av de tre poängen som ligger i potten.  

Mer foto från matchen hittar du här   ........................

[ 170527 - lördag ]         Åter fick Rött å Vitt smaka torsk

På Kristi Himmelsfärdsdagen mötte Hovslätts IK FC Dardania på bortaplan. Ombyte på Finnvedsvallen, men inte fick gästerna beträda den arenans gröna rektangel, utan det blev att marschera iväg en bit därifrån. Ljusseveka heter planen som Värnamo kommun erbjuder Dardanierna och där matchen spelades. På plastgräs som höll hög klass. 

Hovslättarna inledde bra med mycket bollinnehav, men man kom egntligen aldrig fram till något läge där man fick testa hemmakeepern rejält. Hemmagänget satte stopp för det mesta och när man dessutom skickade in en boll bakom Hampus Rubin i 20:e matchminuten så var dagen förstörd för de för dagen blåvitskrudade HIK:arna. 


Åter fick Hovslätt ställa upp med ett ungdomligt lag, fem 15/16-åringar och även om varje kille gör en mycket bra insats  är det inte lätt när man möter betydligt tyngre och längre motståndare. På sikt kan det dock vara bra för Hovslätts IK´s representationslag att dessa tonåringar får skaffa sig rutin mot seniorer redan i tidig ålder. 

Hemmasegern för Dardania får anses som mycket rättvis då man oftast var mycket farliga i sina kontringar och satte Hampus Rubin på svåra prov.

Nu väntar en tuff fight för Rött å Vitt på fredag då Hovet gästas av seriens absoluta topplag, Mullsjö IF, som hittills inte har tappat någon poäng i säsongns spelade matcher. Men det är väl i ett sådant läge som en underdog kan överraska som mest. Goliat mot David! 

Matchen sett med Dardaniaögon .........................

Mer bilder från matchen ............................

[ 170521 - söndag ]         Bäst på Hovet - digitala matchuret

Allt var dukat för stor fotbollsfest på Hovet i fredags. Härligt fotbollsväder, motståndarlaget lokalkonkurrenten och bilbingokollegan Mariebo IK och ett HIK som kom från en bragdmatch i Forsheda. Men inte blev det någon höjdare sett med rödvita ögon. Nä, bäst tyckte nog många  var det nya fina digitala matchuret!

I det rödvita laget fanns flera som inte vaknade till ordentligt när domherren blåste för kick off av derbyt och förblev i det tillståndet hela första akten. Gästerna var ofina nog och passade på att göra både en och två baljor.  

I andra akten blev det mer fart på hemmaspelarna och trycket mot Marieboburen ökade. Med lite lite tur kunde det bli både kvitterings- och vinnarboll bakom Mariebos keeper.

Nu blev det endast en fullträff för HIK och torsk. Mariebos viktoria får anses vara rättvis med tanke på deras första halvlek.  

I 65:e minuten driver Ermin Ceranic bollen framåt mot Mariebomålet, ser Fredrik Nilsson komma farande på högerkanten och serverar honom en kalasmacka. Nisse tackar och ta emot, forcerar framåt ytterligare och placerar päronet utom räckhåll för målisen.

Skall vi sätta en trio bra betyg på de rödvita får det bli till Sebastian Henrysson, Daniel Johansson och Axel Kindberg. Men nu krävs det mer fart på alla spelare om vi skall få räkna in några 3-poänger i framtiden. Det måste bli absolut fokus på fighten och inte satsa kraft på annat, ex totala domarmissar, under matchernas 90 minuter. Gör vi det är framtiden rödvit, ty skickligheten saknas inte hos Hovets eleganter!   

Redan på torsdag är det dags att visa andra takter då kosan ställs mot Värnamo och match mot FC Dardania.

Mer bilder från matchen hittar du här .....................

[ 170513 - lördag ]         Hjältarna från Bollagården

I fredags var Rött å Vitt i Forshedas borg Bollagården för att ta sig an serieledarna. Mängder av återbud pga skador, sjukdomar, avstängningar och div annat haglade över tränarduon Sundberg & Gustafsson inför fighten. Kompletteringar av truppen krävdes för att kunna mönstra fullt lag. Klubbens äldsta pojklag födda 02 var räddningen. 

Och visst fick man ihop en trupp med en del rutinerade lirare och en handfull ungtuppar. Men vilken blandning det blev! Påminde om 1998 när sju 16-åringar drog på sig A-lagströjan i samma fight. Viktor Andersson, Mattias Karlsson, Alan Abdulrahman och Jakob Melin bl a. Starten på en stor rödvit fotbollsera inleddes. Och var är vi på väg nu? 

Grabbarna som kom in och förstärkte(!) Rött å Vitt i det svåra bortamötet mot serieledarna Forsheda IF på Bollagårdens plastmatta. Fr v; Alexander von Porat, Jakob Sjöström, Natanael Bergström, redan rutinerad 16-åring med en handfull A-lagsmatcher på meritlistan, William Axelsson och Theo Jonsson.

Hur gick matchen? Spelet böljade fram och tillbaka, med ett litet, måste även en med rödvita ögon erkänna, övertag för hemmagänget. 0-0 i pausvilan och en andra akt som gick på i samma stil. 

Forhedalaget hade en hel del farligheter mot den rödvita buren, men den vaktades av Årets spelare 2016, Daniel Johansson. Hovslätts IK´s VIP:are nr 1. En mycket duktig lirare som kan placeras på vilken plats som helst på den gröna rektangeln och var han än hamnar så blir det toppen. På Bollagården spikade han igen buren totalt och domherren fick rita dit 0-0 i matchresultatet. Tack för att du finns Danne!

Nu var det inte bara Danne som var den avgörande länken för det rödvita gänget. Om vi tar dem från början. Startelvan och lite omdöme om dessa lyder; Jakob Sjöström, 16 årig back, gör inga misstag under 90 minuter och visar ett mycket moget spel. Anton Grännö är en enorm klippa längst bak. Nyförvärvet från Ängelholms FF U21-lag, Sebastian Henrysson, äger tillställningen från sin mittbacksposition. Vilken lirare som gamle Niclas Steen har värvat till klubben! Axel Kindberg gör sin absolut bästa match i A-lagströjan på sin backplats. Hur bra som helst, både defensivt och offensivt. Axel, vi ser emot nästkommande fighter!

På mittfältet spelade Robert Albers, Jonathan Jonsson, Natanael Bergström och Claes "Bagarn" Johansson. Robban visar en bra viljan och visade ungdomarna vägen, Jonathan gör en härlig kampinsats och är inte längre lille-jonsson, Natanael, blott 16, visar styrka som en fullvuxen karl och är en lirare av högsta rang och Bagarn kämpar på mer än godkänt, trots att han inte var helt OK i kroppen.

Framåt är tonåringen Oliver Sandahl en kraft som gärna utmanar de betydligt äldre motståndarna och vinner oftast duellerna. Bra jobbat! Hans kompanjon där framme är Fredrik "Nisse" Nilsson som gör sin bästa match någonsin. Härligt att se honom täcka lädret med tre hemmalirare runt omkring sig och dessutom komma vinnande ur situtionen. Skapade själv några heta målchanser som inte resulterade denna gång. Men Nisse, det kommer!

I andra akten var det dags för ungtupparn på 15 år att presentera sig och hur de gjorde det! Ett stort TACK för uppvisningen! Alexander von Porat, Theo Jonsson och William Axelsson, fortfarande 14, steg in på banan och hade inga hämningar mot de betydligt äldre motståndarna. Tog för sig så det stod härlig till! Framtiden är absolut röd och vit!

Nästa match för Hovslätts IK är på fredag när gästerna heter Maribo IK. Ett lag som ligger strax före laget i vårt hjärta i serien, men kunde de rödvita rubba serieledarna i fredags så är inte det omöjligt att kunna lugga de gulsvarta på poäng i veckans derbydrama. Vi syns på Hovet! 

Mer foton från matchen hittas här .........

eller här ....................

[ 170508 - måndag ]         Ett fall framåt

Vädergudarna över vår arena Hovet bjöd på strålande solsken under lördagen , men dock får man dra ner betyget något för dem pga av ett evigt blåsande. 

Rött å Vitt fick inkassera sin andra raka torsk när laget mötte Hallby. Trots förlusten visade laget ett helt annat spel än tidigare under säsongen och man får säga att lördagsfighten var ett fall framåt.

Under första halvleken, som spelmässigt var jämn, tog gästerna ledningen efter mål av Jonatan Kentsson

Andra akten hann bara bli fyra minuter gammal innan goa Balla Balla ljuder ur Hovets högtalare över hela Hovslätt med omnejd. Robert Albers slår en fin ärta på djupet och där dyker Fredrik Nilsson upp. Nisse plockar till sig bollen och tar några kliv framåt, ser att keepern bevakar sin stolpe och Nisse lägger en härlig säker boll i bottre målburgavlen.

Tyvärr sett med rödvita ögon får Hannes Malmborg en vinnarboll i minut 62 bakom Hampus Rubin i hemmaburen.

Alla spelare i den rödvita matchtröjan får godkänt för sina insatser. Skall man rosa några extra blir det Alexander Knezevic och Erik Kindberg. 

Nästa fight för Hovslätts IK är på fredag då serieledarna Forsheda IF väntar på bortakonstgräs. Om de rödvita visar fortsatt positiv utveckling kan man överraska och knipa poäng.

Mer bilder från matchen ...........................

[ 170430 - söndag ]         Rödvitt bottennapp

Fredagens fotbollsfest på Hovet blev allt annat än en fest sett med rödvita ögon. Trots att Uffe Tränare kan mönstra årets på papperet bästa trupp blir man näst intill avklädda av gästande Kärda IF. Ett västbolag som kommer från ett samhälle med 300 invånare, där nästan alla i laget har anknytning till orten.  Imponerande!


Redan efter 10 minuter satt päronet otagbart i nätmaskorna bakom hemmakeepern Hampus Rubin efter en snygg nick av Jakob Björk. 20 minuter senare får speakern på arena meddela att ställningen är 0-2. Nu var det förra årets måltjuv nr ett i serien, Dennis Andersson, som målade.

Halvtidspaus och mycket tid kvar att återställa ordningen för de rödvita grabbarna, men tji blev det. Kvarten kvar höll Dennis Målare sig åter framme och spikade fast slutresultatet till 0-3. Ett mycket rättvist resultat. Gästerna hade ett starkt försvar och framåt hade de ett antal snabbfotade lirare, som ställde till det för den rödvita försvarslinjen.


De flesta i den rödvita tröjan kan bättre än man visade i fredags, men skall man framhålla några får det bli nyförvärvet från Ängelholms FF som gjorde sin debut i klubben, Sebastian Henrysson. Han visade härliga takter och högt tempo. Ett piggt inhopp i andra akten gjorde 18 åringen Oliver Sandahl och fortsätter han i den stilen är matchtröja nr 17 med från start i kommande fighter. 

Nu väntar ett tufft derby på Hovet på lördag, då Rött å Vitt skall ut på blågetsjakt. Hallbys lag med välkände tränaren Mikael "Snake" Pettersson kommer på besök med laget som piskade upp Kärda IF med 4-2 på hemmaplastgräs härom veckan. Oj, kan det bli en större utmaning för de rödvita?

Mer om fredagens match i värnamo.nu hittar du här ..............

 [ 170423 - söndag ]         Rödvit derbyviktoria

I fredags var det dags för årets första derby och arenan var Tabergs IP. Som överallt i våra trakter rådde det långt ifrån ett perfekt fotbollsväder, i varje fall för oss åskådare. Kraftig vind och ett par plusgrader. 

TSK mönstrade ett mycket ungt lag. Till största del var det tonåringar i de rödgula matchtröjorna. Med tanke på det gjorde de ett tappert motstånd mot Hovslätts IK, som består av betydligt mer rutinerat manskap.

HIK körde igång tillställningen i högt tempo och skapade ett bra tryck mot hemmaburen. Felpassningarna var dock många på den hoppiga vårplanen, vilket ursäkta spelarna för bollhanteringen.  Något mål lyckades de för dagen blåvitklädda lirarna åstadkomma utan 0-0 gällde vid halvtidsvilan.

Andra matchdelen var som första. med mycket boll hos gästerna och i 52:a minuten satt bollen bakom duktige hemmakeepern. Ermin Ceranic springer sig fri på högerkanten med bollen under kontroll, närmar sig målet och rullar in den utom räckhåll i bottre burgavlen.

Några fler baljor blev det inte utan HIK:arna kunde lämna Tabergs IP med en nya tre-poängare i bagaget.

Alla HIK:are får godkänt för sina kämpainsatser, men spelet kan bli mycket, mycket bättre och när värmen kommer och sätter igång växtligheten och skapa sköna, gröna rektanglar kommer säkert det rödvita liret igång.

Skall vi ta ut en trio som skall hyllas lite extra får det bli till mittbacksparet Anton Grännö och Robin Waern som gjord så att tabergsspelarna inte fick testa Hovslättsmålisen Hampus Rubin någon gång. Den tredje som skall hyllas är det alltid målfarlige Ermin Ceranic, som åter slår in avgörande matchboll.

Nästa match för Hovslätts IK blir på fredag då Kärda IF besöker Hovet. Första besöket på vår arena blir för västboiterna och förhoppningsvis kan vi med kommande veckas värme och nederbörd  bjuda på klart bättre underlag än tvättbrädan i Taberg. 

Derbyfighten sett med rödgula tabergsögon hittar du här .............

[ 170419 - onsdag ]         Premiärseger för Rött å Vitt

Fotbollspremiär och stor feststämning på Hovet. Nja, inte var det mycket av den varan. Väderguden över arenan var absolut inte på sitt bästa humör under tisdagskvällen. Isande kyla med snöinslag bjöds det på och näst intill tapperhetsmedalj bör det vara till de som hade infunnit sig för att ta del av det rödvita fotbollsårets början. 

Matchinledningen var lite primärstirrig, men det rödvita laget stod för det mesta av spelet.

När matchuret på Hovet hade tickat fram till minut 8 var bollen hos Fredrik Nilsson och den gode Nisse drog till med sin högerdoja. Bollen träffar en motståndarback,  ändrar riktning och lägger sig framför fötterna på Daniel Johansson, som enkelt lägger klotet vid sidan om keepern. !-0 och Balla Balla ljuder härligt över Hovslätts by med omnejd.

Och mer skulle de bli. I minut 24 plockar duktige mittfältaren Simon till sig päronet och avancerar framåt. Ser Daniel Johansson komma på högerkanten och skickar iväg en fin crossboll. Danne tar emot den serverade mackan elegant och sätter dit 2-0 utan att tveka.

Nu verkar det som om de rödvite tyckte sig ha gjort sitt och kopplade av det stadiga greppet som de hade av tillställningen. Men det bör man inte göra mot ett hungrigt Hillerstorp, som tog chansen direkt. Filip Wärnelöv och Eric Carlsson ordnade både reducering och kvittering inom knappa tio minuter. Efter den kallduschen var hemmalaget lite skakat. 2-2 stod sig första halvan ut.

I andra akten var det åter mycket Rött å Vitt med boll. Målchans efter målchans uppstod, men mellan dessa dök gästande västboiter upp och skapade rejäla kontringar som med lite lycka hade kunnat resulterat i en ledningsboll.

Det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig, men i 85:e minuten visade sig en rödvit frälsare i återvändaren Ermin Ceranic, som får till en riktig rökare utanför straffområdet. Björn Cajback som gjorde en kanonmatch i Hillerstorpsburen hade inte en chans att mota projektilen som passerade honom och borrade sig in i nätmaskorna. Balla Balla förkunnar för alla boende i Hovslätt att det har målats på arenan och rödvita spelare, ledare och hemmafans jublar. Premiären slutar med en trepoängare!

Alla hemmaspelare skall ha ett plus för vinsten, men alla kan mer än vad man visade under tisdagskvällen. Skall man dock utse en trio som bör prisas lite extra får det bli mittfältsgiganten Simon Meijer, dubbelmålaren Daniel Johansson och backkämpen med rätt att anfalla Emil Rygert.

Nu väntar en tuff utmaning på fredag. Premiärtorskande Tabergs SK på bortaplan. Ett lag som senast vann över Rött å Vitt i Huyndai Cup och blir en svår nöt för HIK att knäcka.

[ 170408 - lördag ]         Lyckat läger i Halmstad

Fredag - söndag var det rödvita laget i Halmstad på träningsläger och alla, ledare, spelare och sektionsledamöten, trivdes bra. Två pass på fredagen, ett pass på lördagen + match och en avslutande söndag med en förmiddagspromenad och hem till eftermiddagens allsvenska premiären på Vallen.

I lördagens match tog Leikin ledningen med 1-0, som också blev paussiffrorna. De oragetröjade ökade på sin ledning i andra akten, men de rödvita lirarna kom igen och reducering blev det genom Erik Kindberg med ett enormt skott utifrån som ställde hemmakeepern helt. Innan tillställningen var över hann Halmstadsklubben slå in ytterligare ett mål.

Alla i HIK får godkänt för sina insatser och de visade också att vi har ett intressant fotbollsår framför oss. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och tisdagen den 18 april kommer Hillerstorps GOIF till Hovet. En tuff uppgift för Rött å Vitt, men en härlig utmaning.

Bilder från matchen hittas här ..............

[ 170326 - söndag ]         Problemfri söndag för Rött å Vitt

Idag spelades andra omgången av Hyundai Cup och Rött å Vitts motståndare var Torpa FF. Spelarena var Junebäcken och väderguden som råder där var på sitt soligaste humör.
Även Hovslätts IK var på ett härligt humör och kopplade greppet direkt över matchen.
På bild Alexander Knezevic som är åter i den rödvita tröjan efter ett fotbollsuppehåll på mer än året. Orkar ännu inte en hel fight men visar att han blir en fin tillgång för Rött å Vitt 2017.

Trots ett ständigt tryck mot Torpaburen dröjde det ända till minut 23 innan domherre Werdina kvittrade sin målsignal. Robert Albers fick tag i päronet inom motståndarstraffområdet och satte upp det samma i nättaket. Och inte nöjde han sig med det, utan drygt tio minuter senare målade han igen. Nu var det en riktig mösare som touchade en torpalirare och hittade in i målnätet.

I 43:e minuten blev det 3-0 efter en hörna och lite virrvarr i straffområdet.  Alexander Knezevic högra doja var det till sist som placerade in bollen.

Paus och vila innan målfrossan fortsatte. Ett par minuter in i andra akten har Robert Albers lädret och serverar detta till Daniel Johansson, som inte gör något misstag och domaren får skriva in 4-0 i sitt matchprotokoll. 

I 56:e minuten har Emil Rygert en uppvisning när han glider fram på högerkanten och till slut hamnar inom straffområdet där han blir fälld. Straff! Emils backkollega Anton Grännö tåga fram till elvameterspunkten, rätta till klotet och för dit med högersläggan. Torpas keeper hade inte en chans att knipa projektilen som borrade sig in vid hans vänstra stolpe. 5-0!

Det skulle komma mer. Emir Ceranic har bollen slår en härlig macka till Daniel Johansson på högerkanten, som för den ner till kortlinjen och skickar in den framför buren. Och där dyker Hassan Ashraf upp och trycker in 6-0, som också blir slutresultatet.

Alla i den rödvita tröjan + Philip Fredriksson i målvaktsditon får högsta betyg för dagens insats och det lovar gott inför fortsättningen av spelåret.

Måste man nu utse en matchens lirare får denna utmärkelse gå till blott 16-årige Emil Rygert, 17 i augusti, som visar upp fotbollstalang utöver det vanliga. Denne unge lirare som spelar högerback, men inte tvekar att fara fram på sin kant och deltaga i anfallsspelet utan någon som helst respekt för de äldre "gubbarna". Dessutom verkar han ha en evighetsmaskin i sin kropp!

Nu väntar Norrhammars GIS i nästa omgång av Hyundai Cup, därefter träningsläger i Halmstad innan seriepremiären mot Hillerstorps GOIF tisdagen 18 april 18.45 på Hovet.

             NÄSTA MATCH
 

FORSERUMS IF

TROLLEVI

ONSDAG 13 JUNI 19.00