SENASTE MATCHEN

[ 190413 - lördag ]     Målorgier på Hovet!

Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga. Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga.

Så var det då äntligen dags för årets seriepremiär för Hovslätts IK och det blev en match som troligen gick hem hos hemmapubliken. Väderguden bjöd på stor sol med en nordan som svept på med skaplig styrka, men spelet på den grönbruna rektangeln värmde.

Inledningen av matchen började illa. Redan efter ett par minuter fick den rödvita lagkaptenen linka av planen med en misstänkt knäskada. I skrivande stund är det osäkert hur det har gått för Arvid Elm, men alla hovslättstummar hålls för den lille store liraren.

Hovslätts IK inleder bäst och äger det mesta av fighten, men seriefavoriten Smålandsstenar GOIF är inte ofarliga i sina kontringar. I 28:e minuter händer det. Rött å Vitt tilldöms en hörna och Johan Fransson tågar ut mot hörnflaggan och lägger päronet tillrätta. Tar några steg tillbaka och analyserar vindstyrka och kraft för att få bästa utdelning. Domherren kvittrar och bollen far iväg i en härlig bana. Skruvar sig inåt och plötsligt ljuder Balla Balla på högst volym över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 1-0 på arenan.

De rödvita grabbarna trummar på och åskådarna väntar på tvåan, men vad händer. I första aktens sista minut kvitterar de svartvita genom Vehbi Maholli, som helt ren med Samuel Andersson i hemmaburen enkelt rullar in bollen.

En fotbollskorv i pausen hos Hardys Grill med en varm kaffe till och man är rustad för akt 2. En akt som bjuder på ett måleri av stora mått. Sju pytsar på 15 minuter!

När den digitala urtavlan har tickat fram till 50 börjar det. Johan Fransson slår en stickare till Linus Lyck som rullar in 2-1. I minut 52 driver Linus fram på vänsterkanten, slår ett inlägg och stort trassel uppstår i Smålandsstenarförsvaret. Till slut är Linus själv bollinnehavare och ser till att domaren får anteckna 3-1 i protokollet.

Två minuter går och bortakeepern rullar ut bollen och oturlig nog för gästerna är Johan Fransson framme och snor klotet och det är 4-1. Nu är nog de flesta på Hovet säkra på en rödvit premiärviktoria. Men oj, vad händer.

Ytterligare två minuter senare är det dags för Vehvi Maholli att presentera sig på nytt och det är 4-2. I matchminut 60 målas det igen och nu är det Martin Axelsson i den svartvita tröjan som får målnätet att rassla och ställningen är 4-3. Fighten håller på att vända.

Dock lugnas hemmafansen ner av Rickard Crona som frispelas av Linus Lyck och smidigt sätter dit 5-3.

I 65:e minuten spikas slutresultat fast och det är Hovslätts IK´s stora måltjuv Linus Lyck som framspelas av Michel Chamoun och kommer farande på kanten fram mot buren och från liten vinkel skickar iväg en projektil som får nättaket bakom bortakeepen att rassla ljuvligt för alla med rödvita ögon. 6-3 lyser det på matchtavlan och den stora låten från 60-talet Balla Balla ekar ut i byn med omnejd.

Till bästa lirare i vardera laget utsågs de bägge målisarna Samuel Andersson och Jacob Karlsson. De släppte in bollar, men de gjorde också många fina räddningar i den öppna matchen.

Hela det rödvita laget skall hyllas efter den stronga insatsen mot årets seriefavoriter Smålandsstenar GOIF och skall man rosa någon utöver Samuel Andersson extra blir det Linus Lyck, som besitter en kunskap om måleriet utöver det normala.

Nu väntar en ny match för Rött å Vitt i påskhelgen och kosan styrs mot Kärda En match mot laget som torskade med storsiffrorna 0-8 mot Jönköpings BK. Se upp Hovslätts IK! Tänk på hur det såg ut 2018! Stora poängtapp mot lagen i den nedre regionen av serien och stora poängkap mot topplagen. Stor skärpa hos varje rödvittröjad krävs om det skall bli någon del av poängskörden på annandagen!

Foton från premiären finns här ..................

[ 190406 - lördag ]     Rödvit torsk i genrepet

En vecka kvar till årets seriepremiär och under lördagen spelade Hovslätts IK´s representationslag sista träningsmatchen innan det stora allvaret börjar. Arenan var Slättens IP´plastgräs i Habo och för motståndet stod Visingsö AIS.  Äntligen hade väderguden i Habo vaknat på rätt sida och han/hon bjöd på strålande fotbollsväder med sol och tvåsiffrigt på termometern.

Matchen blev en jämn tillställning. Spelet böljade och bägge lagen skapade en del chanser, men trots det blev det målfattigt. Enda baljan som sattes kom i andra akten och tyvärr med rödvita ögon sett var det öborna som svarade för den.

Rött å Vitt gjorde en bra match och alla apelare får varsin ros. Skall några framhållas i laget får det bli våra 15-16 åringar. Inte för att de var bättre än de andra, utan för att de trots sin unga ålder spelar med ett härligt självförtroende och en underbar entusiasm. Theo Jonsson, Hampus Bäck, Lukas Mourad och Yousef Mansour. Framtiden är röd å vit!!!

På lördag är det seriepremiär på Hovet och gäster är Smålandsstenar GOIF. Kanske tuffaste motståndet man kan få i årets serie. Under lördagen vann de svartvitrandiga mot Forsheda IF med 3-0. Vi syns på Hovet!

[ 190330 - lördag ]     Lyckat rödvitt läger

Årets träningsläger för Hovslätts IK ägde rum i Borås och blev lyckat. Under lördagen spelade laget en träningsmatch mot div V-laget Brämhults IK. Som numera är vanligt bjöd vädergudarna som bevakar de rödvita träningsmatcherna på ett långt ifrån gott väder. En stark och kall vind som verkade komma från alla håll!

Själva matchen blev en rolig tillställning sedd med rödvita ögon, med en 4-1 viktoria för vårt lag och stundtals ett härligt spel från lirarna från Hovet. Ett spel som lovar gott inför stundande seriespel!

De rödvita målarna blev Johan Fransson, Fredrik Nilsson, Linus Lyck och Rickard Croona. Den sistnämnde utsågs till matchens lirare!

Nu väntar spel i Toyota Cup på onsdag mot Solberga GIF och en träningsmatch mot Visingsö AIS innan seriepremiären mot Smålandsstenar GOIF äger rum på Hovets läckra gröna(?) gräsrektangel den 13 april 15.00. Och då hoppas vi på svaga svalkande vindar i solgasset och minst 15 grader i luften! 

Vill du se bilder från matchen klickar du här ..................   

[ 190323 - söndag ]     21-0 på tre fighter!

I helgen spelade Hovslätts IK sista gruppspelsfighten i årets upplaga av Toyota Cup och den rödvita målfrossan håller i sig. Arenan var Slättens IP´s plastgräs och motståndare BK Bosna.

Redan efter 7 minuter kom ettan och den var signerad av Linus Lyck. Åtta minuter senare är det Lucas Anderssons tur och innan pausvilan har Aljo Saralic och Johan Fransson också nätat.

Kort pausvila. Alla, inkl domarna, vill hem och se Sverige tvåla till Rumänien i EM-kvalmatchen på Friends Arena. En betydligt jämnare tillställning än den som utspelade sig i Habo, för bollarna fortsatte att fara in bakom Bosnakeepern. Andra aktens målare blev Linus Lyck med tre, Michel Chamoun, Aljo Sarajlic och Johan Fransson ett vardera.

Hjälmen som förkunnar att man har varit lagets bästa spelare sattes på 15-åringen Hampus Bäcks knopp och det blir högintressant att följa utvecklingen hos den unge talangen.

Tack vare resultatet i gruppspelat med tre viktorior och målsiffrorna 21-0 går laget vidare i cupen och nu väntar betydligt tuffare motstånd. Solberga  GOIF från Nässjö, som vann sin grupp i ungefär samma överlägsna stil som Rött å Vitt. Men innan dessa blir det träningsläger i helgen i Borås och fight mot Brämhults IK.

Seriepremiär 13 april på Hovet och svåraste möjliga motståndare direkt – Smålandstenars GOIF. Oj, vilken thriller!

[ 190317 - söndag ]     Rödvit målfrossa!

Söndagseftermiddag och match på plastgräset på Junebäcken. Kung Bore visar att han inte har tagit semester utan blåser på för fullt. Visserligen inte snö, men en vind blandad med regn som får den mest inbitne fotbollsåskådaren att längta till en innebandymatch! Vart är vi på väg?
 
Håll ut seriepremiären närmar sig och då bjuder de betydligt mer vänliga vädergudarna över Hovet på ljumna vindar i en go kvällssol. Nu är det Toyota Cup som gäller och motståndare till vårt rödvita gäng är anrika Norrahammars GIS.
 
NGIS bjuder på bra motstånd i inledningen av matchen, men efter ca 20 minuter är det mest Rött å Vitt som äger. Tre bollar hamnar bakom de grönvitas keeper innan domherren kvittrar för pausvila. Ettan och tvåan gör måltjuven Linus Lyck och 3-0 baljan är Alexander Wallinder pappa till.
 
Andra akten börjar och åter antecknar sig Linus i målprotokollet. 5-0 kommer och nu är det 16-åringen Theo Jonsson som knoppar in lädret efter en hörna. Sexan står Fredrik Nilsson för, även det via huvudet. 7-0 sätter Emil Holmgren och slutresultatet 8-0 spikar Linus Lyck fast.
 
Hela Hovslätts IK skall ha bra betyg efter en mer än övertygande insats och att hålla någon före någon annan är svårt, även om fyra mål är mer än bra av Linus Lyck. Men vilken bredd det tycks råda i truppen! Tre avbytare kom in och gjorde kanoninsatser. Elias Larsson agerade mittback i andra och visade hög klass. Fredrik Nilsson är åter efter sin bandysäsong och visar att han är en het kandidat till en A-lagströja. Sist men inte minst, Hampus Bäck. 15 år och en stor talang hoppar in sista kvarten och skojar runt med betydligt äldre motståndare. Hampus kan bli det stora utropstecknet i 2019 års upplaga av det rödvita representationslaget! Framtiden är röd och vit!!!
 
Söndagens viktoria är ytterligare ett steg mot en ny Elfsborgsmatch i november! Men det finns fallgropar på vägen dit. Redan på lördag väntar BK Bosna som sista fight i gruppspelet och det är en match som vi måste ta poäng i för att vandra vidare i cupen. Kan bli högspänning på Slättens plastgräs i Habo på lördag!   

[ 190310 - söndag ]     Rödvit premiärviktoria!

Säsongen 2019 började på allra bästa sätt för Hovslätts IK! Under lördagen mötte laget IFK Öxnehaga i Toyata Cup på utmärkta plastgräset i Habo. Väderguden i Habo var inte på sitt goaste humör, utan testade publik, spelare och kortbyxad domartrio på blåst, regn och grader kring nollan.

Efter en första akt där Rött å Vitt hade ett visst övertag, var ställningen 0-0. I andra blev jämnade det till sig, men det var HIK-grabbarna som målade. 1-0 blev det av nyförvärvet Aljo Sarajlic. Tvåan kom till på en straff som Linus Lyck säkert placerade bland nätmaskorna och avslutande målare var Johan Fransson som spikade fast slutresultatet till 3-0.

Extra rosor går till Arvid Elm, Linus Lyck och Emil Rygert. Dessutom visade nya keepern Samuel Andersson på ett mycket bra burvakteri. Han hade inte så mycket att göra, men det han gjorde lovar gott inför fotbollsåret 2019.

Cupspelet fortsätternästa helg och då är det anrika Norrahammars GIS som väntar. En fight av derbykaraktär!

[ 181006 - lördag ]     Viktoria i epilogen

Så hade vi kommit till sista seriematchen för i år och arenan heter Rönnåkra och motståndarna är Egnahems BK. Skapligt fotbollsväder, musik i högtalarna, servering öppen och speaker på plats. Klart bättre arrangemang än på de flesta arenorna bland våra seriekollegor.

Det gällde att vinna matchen för Rött å Vitt om möjligheten till positivt kval skulle finnas, samtidigt som Bankeryds SK och IFK Öxnehaga skulle ta poäng i deras avslutningsmatcher.

HIK tog tag i taktpinnen direkt och släppte den aldrig. Målchanserna haglade mot hemmaburen, men det dröjde ända till 38:e minuten innan utdelningen kom. Mest berodde det på en storspelande hemmakeeper.

Det var Fredrik "Nisse" Nilsson som fick på en riktig pärla en bit utifrån och han fick se projektilen borra in sig i nätmaskorna på natursköna Rönnåkra.

Rödvit glädje på plan, men bland supportrarna var det mer dämpat. Rapporterna från Furuvik i Bankeryd förtäljde en början på ett jätteras för de gulsvart. Sommens AIF var på väg att krossa hemmafavoriterna!

På bild grattas den gode Nisse av lagkapten Robin Waern.


0-1 lyste på det digitala urets ljustavla under halvtidspausen.

I 60:e minuten kommer tvåan. Det är Linus Lyck som anfaller med bollen, passar Lucas Andersson, som i sin tur serverar inbytte Rickard Crona en en fin boll. Årets tvåa i den interna skytteligan rullar enkelt in päronet i målisens högra burgavel.

Fem minuter senare är det dags för ett av höstens nyförvärv att göra sin första balja i den rödvita dressen, när han skickar in 0-3 bollen.

Egnahems spelarna var inte helt ofarliga, kom till avslut ett antal gånger och fick också utdelning. Detta skedde när digitala uret hade tickat fram till 87:e minuten och med den reduceringen var det 1-3.

Nu blev inte det matchens sista mål, utan 1-4 fastställdes på övertid och det var 16-åringen Theo Jonsson som utnyttjade ett slarv i egnahemsförsvaret, snodde bollen och borrade in den bakom en chanslör burväktare.

Alla skall ha beröm i Rött å Vitt för sina insatser. Extra rosor till Anton Grännö och Lucas Andersson. Viktorian räckte inte till någon kvalplats, utan dessa togs av Bankeryds SK och Sommens AIF. Två lag som den rödvita hemsidoredaktionen önskar lycka till i kommande kvaldrabbningar.

Rött å Vitt får komma igen till nästa säsong. Tills dess måste ansvariga göra en analys på varför hemmamatcherna har gått så dåligt i år. Höstens hemmaskörd har blivit två poäng och sammanlagt har det tagits tio pinnar på Hovet, samtidigt som de rödvita kämparna har plockat med sig 26 poäng ifrån bortagräs!

Mer foton hittar du här .....................

[ 180929 - lördag ]     Snopet värre på Hovet

Allt såg bra ut inför årets serieepilog på Hovet. Bra höstfotbollsväder, skapligt med åskådare och en stark rödvit trupp med avbytare av hög klass. Allt talade för en rödvit viktoria.

HIK tog greppet direkt, skapade många chanser och när det digitala uret har tickat fram till 26 händer det.

Alfred Blomgren serverar Linus Lyck en underbar stickare som han förvaltar på bästa sätt, genom att enkelt rulla in päronet och ljudverket på arenan vräker ut Bala Bala och förkunnar för samhället att ställningen på Hovet är 1-0.

I 33:e matchminuten fälls Linus Lyck inför straffområdet och domherren pekar på elvameterspunkten. Straff! Linus tar själv hand om straffen och gör inget misstag. 2 - 0 och Rött å Vitt trumma på vidare mot som det tycks en klar viktoria. Men inte var den så vidare klar, utan gästerna Forserums IF kämpade på och i slutminuterna av första akten gör man både 2-1 och 2-2.

Andra akten tar sin början och det är hemmalaget som äger det mesta av spelet och Linus Lyck slår till igen.

Denna gång är det Fredrik Nilssons tur att servera en fin macka till Linus och åter kommer nummer 9 i fint läge och på sitt enkla sätt lägger in bollen. Åter rödvitt ledning och nu skall det väl vara klart!

Men ett viljestarkt Forserums IF kastar inte yxan i sjön, utan skapar anfall mot det rödvita målet och utdelning får de grönvita. Det blir både en kvitteringsboll och en ledningsdito. En ledning med fyra bollar mot tre och hur man än kämpar så lyckas inte Hovslätts IK vända på den steken. Torsk och en mycket snöplig sådan.  

Bästa spelare i vardera laget blev i Forserum Tamer Metin och i HIK tremålskytten Linus Lyck. I HIK kan man ge beröm till hela laget för goda offensiva insatser, men man går gärna till anfall med näst intill hela laget och blir mycket sårbara på kontringar. Måste till en skärpning till avslutningsfighten mot Egnahem på lördag! En match som måste vinnas om möjligheten till en positiv kvalplats till fyran skall leva. Och skall den platsen leva måste både Sommen och Forserum tappa poäng i sina matcher. Det kan bli en lördag med mycket dramtik!

Något som talar för en rödvit viktoria mot Egnahem är bortastatistiken. Inför sista seriemachen har HIK siffrorna 7 2 1 på bortaplan, något att jämföra med hemmastatistiken 2 4 5. Siffror som sportchefen och övriga måste analysera och hitta ett motdrag mot inför kommande Hovetmatcher.

Ett gäng som har gjort ett kanonår på Hovet är våra boll-kallar/lisor. Ungdomar som ser till att tempot i matcherna aldrig dalar pga saknad boll. Ett stort TACK från seniorfotbollen till de unga spelarna i F08 och P08 för ett förträffligt arbete! Ni är bäst!


Mer foton från matchen ..................

[ 180922 - lördag ]     Rödvit viktoria med mersmak

En mycket betydelsefull match i lördags för Rött å Vitt när man tog sig an IFK Öxnehaga på bortagräs. Bägge lagen är med i en tuff kamp om en positiv  kvalplats i serien.

Väderguden över Huskvarna var väl inte på sitt bästa humör, då han blandade solsken med lite kyliga höstskurar. Men den gästande publiken som höll på Hovslätts IK trivdes nog rätt bra i alla fall. Härligt rödvitt lir med många målchanser värmde!

Redan efter tre minuter slår den lille liraren på vänsterkanten , Alfred Blomgren, till. Affe snurrar runt med Öxnehagaförsvaret och avslutar uppvisningen med ett underbart nätrassel, som också var hans första balja i Rött å Vitt. Grattis!

Fortsatt tryck mot hemmakassen under resten av akten, men utdelningen uteblir. I stället är det hemmaspelaren Zacharias Hammo som kvitterar på en kontring i slutet av halvan.

Halvtidspaus och fort bort mot klubbstugan för att värma sig med en fotbollskorv och en stor kopp varmt kaffe. Men tji, varken korven eller den varma drycken fanns att inhandla.


I 53:e minuten passar Emil Holmgren in päronet till hemmagängets straffområde och åter får Hovslätts IK en förstamålsskytt i A-lagströjan. Arvid Elm tar emot bollen elegant och lyfter in den utom räckhåll för keepern. 1-2 och jubel bland de gästande supportrarna.

Tio minuter senare kommer Fredrik "Nisse" Nilsson med i målprotokollet.

Johan Fransson kommer i en het duell med en hemmaback om lädret ner vid Öxnehagas kortlinje och går segrande ur den striden. Tittar upp och ser Nisse, som är helt ren framför öppen kasse. Johan serverar en fin macka som nr 12 i den rödvita tröjan hårt och bestämt sätter dit. 1-3!


Kombinationen Johan och Nisse fixar även nästa pyts och nu är det en hörnspark som gäller. Johan får till en härlig boll från hörnflaggan som driver mot höghoppande Nisse. Den rödlätta kalufsen nickar med kraft bollen ner i marken mot målet och ställer helt den chanslöse målisen. 1-4 i matchminut 66.

All heder åt hemmalaget som inte ger sig, utan sliter på i fightens sista fjäderdel. En belöning kommer i 77:e minuten genom Osman Karimi som fastställer slutresultatet till 2-4. 

Alla lirare i den rödvita dressen skall ha högsta betyg för sin heroriska insats, såväl startspelarna som alla avbytarna som kom in i andra halvleken. Vilken bredd det finns i Rött å Vitt trots att vi är i slutet av säsongen! Nästa match blir på lördag mot Forserums IF, som är ett av lagen som jagar den åtravärda kvalplatsen mot fyran 2019.  Varning för stor högspänning på Hovet kommande helg!!! 

Mer bilder från matchen här .........................

[ 180914 - fredag ]     Lyckad getjakt på plastunderlag!

En nöjd Anton Grännö efter tagen skalp på serieledarna En nöjd Anton Grännö efter tagen skalp på serieledarna

Lyckad fotbollsfest under fredagskvällen på Bymarksvallen för Rött å Vitt, när man snodde hela poängpotten efter fightens enda mål.
Fotbollsfest? Var det dukat för fest? Var fanns musiken, aktuellt programblad och matchspeakern. Var det någon som fann grytan med fotbollsvarmkorv i pausen? Nu verkade inramning av matchen som passande för en träningsmatch i april månad och tyvärr så är läget likadant på flera håll i vår serie.   

Rött å Vitt kom till matchen efter en lyckad träningsvecka i ryggen. 22 spelare på torsdagsträningen! Och visst var det mycket go hos de rödvita när fighten inleddes. Dirigentpinnen var gästernas, men höll på att tappas redan i minut 15. En av lirarna fick ett diskutabel gult kort av domherren och ifrågasatte detta på ett hyfsat sätt. Men oavsett hur man framställer sin kritik så är det absolut förbjudet att kritisera en fotbollsdomare och spelaren får ytterligare syna  gult kort, som bytts ut av ett knallrött och ett adjö från planen. Rött å Vitt strider vidare och när matchuret tickat fram till 21 blir det utdelning.

Theo Jonsson får en passning ut på vänsterkanten, driver lädret framför sig och ser Fredrik Nilsson komma farande in istraffområdet. 16-åringen serverar den betydligt äldre Nisse en macka i huvudhöjd och nr 12 gör ingen besvken. Med sin lätt rödfärgade kalufs nickar han ner bollen i plasten och gör det omöjligt för hemmakeeperna att skydda sin bur. 0-1!

Hovslätts IK trummar på, men något mer nätrassel hörs inte under den någon småregniga höstkväll, trots ett par ribbträffar och härliga lägen framför hemmakassen.

I andra akten börjar orken tryta något för gästerna och getterna tog över mer av spelet. Men målet försvarades bra från påhälsning och jublande kunde Hovslätts IK´s kämpande krigare lämna banan.

Hela laget får högsta beröm och en stor eloge för sina många fina kombinationer i spelet. Spelare som utmärkte sig lite extra är den store kämpen i försvaret Anton Grännö. På mittfältet härjade de små stora lirarna Arvid Elm och Alfred Blomgren. Den förstnämnde med ett otroligt spring i de små ivriga benstumparna och dessutom en härlig blick för spelet. Affe är en tekniker av guds nåde! Snurrar runt med motståndarna och serverar fina mackor till lagkompisarna. En spelare som inte får glömas är keepern Emil Elfström som räddade bl a en stenhårt rökare ner vid ena stolproten genom en riktigt pantersprång i matchslutet.

Nu väntar en lördagsmatch mot ett annat serietopplag på bortaplan, IFK Öxnehaga.  Förhoppningsvis är det ett revanschhungrigt rödvitt gäng som vill ha upprättelse för vårtorsken som huskvarna bjöd på i våras.

Läs HIK`s sportchefs matchkommentarer .................... 

[ 180911 - tisdag ]     Tre fina nyförvärv gladde hemmapubliken

Väderguden över Hovet bjöd på ett fint höst- och fotbollsväder i lördags när det rödvita laget tog emot BK Rondinella. En hel del åskådare hade samlats och entréintäkterna gick oavkortat till Barncancerfondens kampanj Walk of Life.

Rött å Vitt, för dagen yngre än någon tidigare omgång under säsongen, bjöd på härlig och kreativ fotboll under hela fighten, men det var gästerna som tog ledningen när digitala matchuret hade klickat fram till 36:e minuten. Målare på en snabb kontring var Chia Kaki.

Hovslätts IK fortsatte trumma på mot Rondinella och när klockan stod på 45 fick laget en hörna som Johan Fransson slog med stor elegans och framför målet förvaltade Robin Waern bollen på bästa sätt. Den waernska skallen knoppade in kvitteringen och resultattavlan visade 1-1.

Pausvila och för åskådarna läckerheter hos Hardy´s Grill där grillmästaren serverar hamburgare och goda grillkorvar plus mycket annat.

Andra akten blir likt den första och det är mycket boll hos de rödvita lirarna. Men problemet är att placera päronet bakom motståndarmålisen. De tre skyttarna som leder den interna skytteligan var inte med i lördagens match av olika anledningar.

I 78:e minuten kommer gästerna åter i en snabb kontring och får utdelning av attacken. Målgörare är Albin Flodin Stenholm och åter är det underläge för våra hemmagrabbar. Men inte ger de upp, utan det är kämpa, kämpa.

Matchuret har tickat fram till 90 minuter när Robin Waern kommer på vänsterkanten och får på ett skott mot mål. Keeperna halvräddar bollen som går ut i banan och där kommer Anton Grännö, som med fart och kraft sätter till huvudet. Lädret borrar sig in i de rondinelliska nätmaskorna samtidigt som ljuv musik uppstår från Hovets fina ljudanläggning och Balla Balla förkunnar för Hovslätt med omnejd att Rött å vitt har målat. 2-2 och domherren blåser strax för game over. 

Många spelare i den rödvita tröjan gör en mycket bra insats. Till matchens lirare i HIK utsågs Arvid Elm, som gör ett fantastiskt bra jobb på mittfältet. I BK Rondinella går samma utmärkelse till Filip Freding.
Arvid är åter tillbaka på Hovet efter en mängd år i J-Södra och nu senast i Tenhults IF. Elias Larsson från Åkarps IF och Alfred Blomgren med senast adress Husqvarna FF får också stort beröm för sina debutinsatser. Målskyttarna och mittbackarna Anton Grännö och Robin Waern måste också nämnas när extra beröm skall utdelas.

Nu väntar en tuff uppgift för Rött å Vitt när man skall möta stengetterna i den blå Hallbytröjan på fredag på deras plastgräs uppe på Bymarken. 19.00 börjar den fighten.

Mer foton från matchen finns här    ..................................

[ 180826 - söndag ]     Rött å Vitt nådde nästan fram

En vanlig syn på Hovet de första 55 minuterna av målorgien vid fredagens match mellan Hovslätts IK och Sommens AIF. Gästerna tryckte på för fullt.

Allt var dukat för stor fotbollsfest, väderguden över arenan bjöd på fint fotbollsväder och planen lyste grannt grön. Men oj vilken match det blev!

Redan vid avspark gick de rödvita till anfall och skapade en rejäl målchans som borde gett utdelning, men icke. Kontring mot hemmaburen och Andreas Hagberg målar innan det digitala matchuret slagit över till minut 1.

Och så fortsatte akt 1. Stort övertag för SAIF och utdelning blev det också för gästerna. 0-2 Patric Kristiansson och 0-3, 0-4 genom Oscar Klaar. Allt talade för att det skulle storslakt. Äntligen pausvila. 

Andra delen av matchen fortsätter med stort Sommenövertag och i 48 minuten ordnar Andreas Hagberg 0-5. Det såg mer än dystert ut för de rödvita spelarna, men då sker en stor förändring av fighten och allt börjar gå hemmagängets väg.

I 57:e minuten fångar Fredrik Nilsson upp bollen och driver den mot Sommenkassen och inte bara det, han lägger den i nätmaskorna bakom Hampus Dungmark i sommenburen. 1-5 och ett litet ljus av förhoppning tänds över Hovet.

Mål och nu vaknar de rödvita upp ordentligt och nästa balja låter inte vänta på sig. Fem minuter senare sätter Linus Lyck till utsidan av knoppen och får se lädret borra in sig i nätmaskorna. 2-5!

Sommenmålisen gjorde en strålande straffräddning, se bilden, i första halvleken, men i 87:e minuten fick han kröka rygg när 200match-jubilaren Robin Waern stega fram och sätter stramaren nr 2 på ett säkert sätt.

Snabbt ut med bollen. De rödvita ger inte tappt, trots att tiden snart har sinat ut. På övertid gör centertanksen Rickard Crona 4-5, men snart kvittrar domherre Werdina för game over. Men vilka sista 35 minuter de rödvita lirarna gör! Med den glöden och ivern i varje kommande seriefight blir det ingen torsksmak i fortsättningen. 


När det gäller att bedöma spelarna från HIK måste man glömma de första 55 minuterna och endast betrakta resterande matchtid och då får samtliga absolut högsta betyg. Juryn som utser matchens lirare fastnade för 16-åringen Isac Alm i rödvit dress och dubbelmålaren Oscar Klaar i den vita tröjan.

Rött å Vitt behåller sin sjätte placering i serien och avståndet till en kvalplats ökade något, men inte är det ouppnåeligt. Visar man samma kampvilja som i avslutningen av fredagsmatchen är man ifatt i god tid före årets 22.a och sista seriematch har spelats. Redan på fredag kommer nästa utmaning när seriefemman Jönköpings BK står som matchvärd på Junebäcken.

Mer bilder från matchen hittar du här .............  

[ 180819 - söndag ]     Jämn fight på Furuvik

Här ligger allt dukat och klart för match mot hemmalaget Bankeryds SK, trea i serien, på Furuvik. Ordning och reda. Något som följer med ut på den gröna triangeln. Men vad har hänt i BSK? Vid tidigare besök på arenan har det alltid funnits speaker, programblad, resultattavla och härliga låtar i högtalarverket. Men nu var allt borta, inte ens någon entréavgift för att se Rött å Vitt! Betyder det att en sådan här match i femman är helt utan värde, dvs värdelös? Men inte, utan den bestod av 90 minuter plus tillägg av spänning och bra fart direkt.

I matchminut 17 drar HIK upp ett anfall på högerkanten. En lyra kommer i bortre delen av hemmakassen och där dyker Alexander Wallinder upp och sätter fram sin kalufs. Lädret touchar en gulsvart och borrar in sig i nätet. 0-1 lyser härlig från den digitala matchtavlan.

Alex gratulers av sina rödvita lagkompisar till ledningsmålet.

0-1 står sig halvleken ut. Tyvärr får Hovslätts IK duktige Theo Jonsson, 16 år, utvisad i slutet av halvleken för två gula kort och får inleda andra akten med en man kort.

Bankeryds SK kommer ut efter pausvilan heltaggade och kvitteringen lät inte vänta på sig. Efter att en hemmalirare gått omkull med hjälp av en rödvit i straffområdet kvittrar domherren från Ulricehamn för straffspark. Den stramaren sitter säkert och ställningen är 1-1.

Rött å Vitt visar gott kamphumör och trummar på trots straffbaljan i baken. Laget kämpar vidare med en man kort och skam den som ger sig. Linus Lyck plockar päronet från en hemmaspelare och far fram på vänsterkanten, viker in mot målet, ser Daniel Johansson som är helt ren och serverar nr 7 en härlig macka som Danne tackar för genom att raka in 1-2.

Glädjen blev dock inte långvarig utan hemmagänget trycker in en kvittering när det är dryga tio minuter kvar. Mer pytsar blir det inte, trots att bägge lagen gick all in för en vinstboll. Det oavgjorda resultatet får betecknas vara högst rättvist.

Rött å Vitts gigant denna afton är utan tvekan Anton Grännö. Alla övriga skall ha ett högt betyg för sin kamplusta. Skall man ändå rosa någon annan lite extra får det bli lille store keepern Emil Elfström som svarar för en säker insats mellan stolparna. 

Höstsäsongen går vidare, Rött å Vitt ligger och lurar strax bakom toppen i serien och kan/kommer att bjuda på många spännande matchminuter innan facit för årets div V skall skrivas.

Nästa fight för gänget är på fredag då Sommens AIF kommer på Hovetbesök. Ett lag som är ute efter revansch efter snöpliga torsken mot HIK i våras. 

Läs mer och utförligare om matchen på BSK´s hemsida ....................

[ 180812 - söndag ]     Högspänning på Hovet

Årets derbyfight på Hovet i fredags och väderguden över arenan bjöd på en normal svensk sommarkväll. Äntligen! Den tropiska värmen var väck, men visst var det hett ute på den gröna triangel när de två kombattanter om titeln "Bäst i Tabergsdalen" bjöd upp till ett riktigt fotbollsdrama.

Gästerna Norrahammars IK var laget som tog tag i dirigentpinnen direkt och bestämde över spelet en lång bit in i första akten. Rött å Vitt kom efter hand in i matchen, men det handlade ändock en hel del om spelarna från bruksorten. I 43:e minuten fick de för dagen svartklädda spelarna utdelning på sitt övertag. StefanKoutcho slår en boll från högerkanten in mot målets bottre del och där står två NIK:are och skall se till att bollen passerar mållinjen. Offside vinkar den assisterande domaren, men huvuddomherren blåser för mål. 0-1 lyser det från den digitala tavlan och ingen på hela arenan kan säga att det var orättvist.

Andra akten inleds och det blir mer och mer Hovslätts IK. Kvitteringen kommer i 67:e minuten.

Daniel Johansson får till en pangträff på päronet och detta far med kraft mot gästernas bur, touchar en spelare och ställer burväktaren från Norrahammar. 1-1 och det blir ett resultat som står sig tiden ut.

Till Matchens lirare i vardera laget utsågs i NIK lille snabbe och ettrige Stefan Koutcho, som tillsammans med brodern Bassam satte HIK-försvaret på svåra prov. I rött å vitt gick priset till mittförsvarets store kämpe Anton Grännö, som slet och stred mot de svartkläddas intensiva offensiv.

Skall man rosa ytterligare ett antal hemmaspelare, så får det bli Emil Elfström i målet, som visar ett stort målvaktsspel, lille kämpen Theo Jonsson blir bara bättre och bättre för var match han som 16 åring gör i A-lagströjan. Linus Frode, som kom till klubben mitt i säsongen är också en spelare med stort kamphjärta och som alltid ger allt med råge. Rickard Crona gör som vanligt en stor match på topp, men ack så ensam han är där. Inte lätt att ta sig helt solo förbi en trio försvarare.

Nästa utmaning i serien är Bankeryds SK på bortagräs, om det blir natur elle plast återstår att se. En tuff uppgift för de rödvita, men ett är säkert; skall man ta del av poängskörden på kommande fredag måste laget som helhet lyfta sig minst ett snäpp och kanske något mer. 

Bilder från matchen hittar du här .....................

 [ 180623 - lördag ]     Målorgier på Hovet!

I tisdags utlovades det målfrossa när de rödvita lirarna tog sig an BK Bosna på hemmaplan. I våras blev det sju mål när lagen möttes på Rosenlunds IP och inte blev det färre baljor nu. Näst intill perfekt fotbollsväder rådde. Lagom kyligt i luften, en sol som lyste upp arenan och det enda som störde var de friska byarna som Hovets vädergud bjöd på.

Hovslätts IK fick ett rejält grepp om tillställningen redan från början och utdelning blev det när den digitala urtavlan visade på tio minuter. 

Rött å Vitt får en hörna från höger och specielle hörnsparkare Johan Fransson lägger lädret till rätt, tar sats och får iväg bollen perfekt. Inne i straffområdet kommer Robin Waern som en stridsvagn och dunkar till med sin rödlättta knopp. Bollen borrar in sig i nättaket och Balla Balla ljuder över arenan och vida omkring. Fick en rapport från Huskvarna där man kunde avnjuta The Rainbows superhit!

Nio minuter senare är det dags att dra igång spelverket igen. Emil Rygert kommer farande på högerkanten och skojar sig förbi ett par försvarare, serverar Robert Albers en fin macka, som han i sin tur skickar vidare till Rickard Crona. Centertanksen sätter till huvudet och 2-0 lyser det på tavlan.

I 34:e minuten slår den gamle skytteungen Amer Omerovic till och det står 2-1. Skall gästerna ta över matchen nu? Nä, Rött å Vitt kommer igen!

Linus Lyck serverar Johan Fransson en härlig ärta, som den gode mittfältaren enkelt rullar in bakom Bosnas keeper. Målet betyder 3-1 och den ställningen står sig halvleken ut. Pausvila och delar av publiken söker sig till arenans gourmetställe - Hardys Grill för att avsmaka grillmästarens smaksensationer. Gamla godingar ljuder över Hovet med omnejd och spelarna tar sig efterhand åter in på den gröna rektangeln.

Andra akten inleds med ännu mer målande. På bilden syns nummer 8, Rickard Crona, vända upp efter att ha ändrat ställningen i fighten till 4-1.

Någon minut senare är det dags för matchens femetta. Johan Fransson rullar ut bollen till Linus Lyck på högerkanten. Linus sätter full fart framåt och rullar in klotet vid målisens bortre burgavel.

Linus fortsätter målande en kvart senare med en näst intill kopia på 5-1 målet och nu har vi 6-1 och mer skall det bli.

Nästa rödvita balja tillhör avdelningen snygga mål. Fredrik "Nisse" Nilsson som idag spelar vänsterback. En position som hans far Stefan hade under hela sin långa bollkarriär. Nu har Nisse lämnat sin backplats och följer med upp i ett anfall mot gästernas målområde. Han får bollen och på ett mycket elegant sätt tunnlar han en försvarare, springer runt och borrar med kraft in kulan i keeperns bortre del av buren. 7-1 och Balla Balla tonar vackert ut i Hovets högtalare.

Linus Lyck har inte målat färdigt i matchen, utan i 70:e minuten fastställer han slutresultatet till 8-1.


Att utse bästa spelare i Bosna var inte svårt, utan det priset gick till Bobo Werdin. I Rött å Vitt kunde samma pris gått till vilken spelare som helst, då alla höll hög klass, men juryn föll för Hassan Ashraf suvuräna backspel. 
På tisdag är det dags för nästa fight för de rödvita spelarna och det är Egnahems BK. Sist som Huskvarnalaget var på Hovet, 2014, vann de med uddamålet av fem och säkerligen blir det lika jämnt i år igen.'

Mer foton från matchen hittar du här   ..................

 [ 180610 - söndag ]     De rödvita tappade i andra akten

Fredag och åter stor fotbollsfest på Hovet! Den tropiska värmen gav publiken en underbar afton och en lätt bris över arenan gjorde det än bättre. Ett stort tack till väderguden som råder över arenan. Spelet värmde rödvita fans framför allt i första akten. I andra blev det tyvärr sett med rödvita ögon lite väl mycket gästernas stund på den något sönderbrända gröna rektanglen, men oj vilken härlig fotboll Huskvarnalaget bjöd på. Seriens bästa!?! 

Vilken start Rött å Vitt fick! Linus Lyck kommer på vänsterkanten och får till en fin boll mot målet. Öxnahagakeepern Ninib Kourie tippar päronet i stolpen och på den returen kommer Rickard Crona, nr 8, och stöter in 1-0. Spelverket på Hovet går igång direkt med den populära mållåten Balla Balla.

Fler målchanser uppstår åt bägge håll men två duktiga keepers håller tätt. I varje fall fram till minut 38 när Emil Elfström får kröka på ryggen och rensa buren efter att Aljo Savajlic målat och kvitterat. 

Men hemmagänget kommer igen och när domherren från Aneby är på väg för att kvittra för halvtidsvila får en felvänd Rickard Crona bollen. Den reslige forwarden passar till en framrusande Robert Albers som för putan framåt och ser Linus Lyck i ett bra läge. Robban, 100-matchjubilaren, passar målhungrige Lycken, som i sin tur har målisen framför sig, rundar denne och rullar enkelt in 2-1. Stor glädje i det rödvita laget!

Den glädjen vara tio minuter in i andra delen av fighten, då domarna blåser för straffspark. Staivar Ishak stegar fram och lägger en otagbar stramare i Emil Målis vänstra hörn och det är kvitterat. 

Nu har gästerna tagit över matchen och radar upp flera fina kombinationer som de rödvita spelarna har svårt att hänga med i. I 66:e minuten gör Staivar Ishak ledningsmålet och i matchens slutskede spikar Mohammed Omeirat fast slutsiffrorna till 2-4.

En helt rättvis seger. Första akten var jämn, medan andra tillhörde gästerna. Dock saknade inte de rödvita målchanser i andra, men sista utposten i IFK gjorde flera fina räddningar och stängde till kassen för vidare målande. 

Till Matchens lirare i vardera laget utsågs hos Öxnehagas suveränen Staivar Ishak och i Rött å Vitt fick Emil Rygert priset. Emil gör alltid bra fighter, ger allt och visar bra tekniskt kunnande.
I stort gör Hovslätts IK en bra match mot kanske seriens bästa(?) lag och skall någon bland övriga kämpar få lite extra blomster får det bli keepern Emil Elfström och slitvargen som alltid är språng Alexander Wallinder. Liten extra blomma för Jacob Sjöström och Isac Alm för väl genomförd första halva.

Nu väntar en tuff dust för Rött å Vitt på bortagräs och det redan på onsdag, när serietrea Forserums IF tar emot på Trollevi. Nu hoppas vi att oturen vänder för Hovslätts IK efter en mängd matcher där flytet har lyst med sin frånvaro. För att citera Winston Churchill som en gång sa; Det är i motvind en drake lyfter!

Mer bilder från matchen hittar du här   ................

 [ 180603 - söndag ]     Rött å Vitt skakade serieledaren

I fredags hade Hovslätts IK fint besök på Hovet - serieledarna från öfre Bymarken. Solguden över arenan bjöd på sitt största sken och regn- och ovädersguden lös med sin frånvaro, kanske inte till allas belåtenhet.  Åtta bollisor, en blandad domartrio, publiken och två lag som var heltända var på plats. Visst var det dukat för fotbollsfest!

Målandet började i 24:e minuten. Rött å Vitt fick en frispark en bit utanför straffområdet och Johan Fransson tilldelades uppdraget att göra mesta möjliga av den möjligheten. Visst förvaltade Johan läget på bästa sätt, slog till och fick se lädret gå direkt in i getburen. Balla Balla ljöd ur högtaleriet och förkunnade att det har blivit ett hemmamål på Hovet.

Glädjen blev dock kort. Två minuter senare är Hallby i anfall och en forward försöker sig på en konstspark inom straffområdet, missar och kommer i kontakt med rödvit försvarare, faller och domherrens pipa ljuder för straffspark. Stor förvåning uppstår. Domaren tar då hjälp av sin assisterande hjälp på kanten och efter ett kort möte kommer de överens om att domslutet måste gälla. Hallbyexekutorn tar vara på chansen på bästa sätt och den digitala tavlan lyser med 1-1. Siffror som också blir pausditon.

Halvtid och tid för publikmassan att ta del av Hardys läckerheter från grillen, smaka hans iskalla drycker eller bara köpa en kopp kaffe.

I andra akten fortsätter Rött å Vitt att trycka på. Äger bollen och  spelet men det är hypereffektiva Hallby som får utdelning. En felpassning av en rödvit i eget försvarsområde bäddar för 1-2. Men rött å vitt kämpar på.

Redan minuten efteråt ger laget svar på tal och det är Fredrik Nilsson som trycker in päronet. Nu känner de rödvita segervittring, men det blir en hallbyit som får fasställa slutresultatet till 2-3 i slutminuterna.

I Hallby fick Toni Duras priset som sitt lags lirare och i Rött å Vitt blev Johan Fransson prisad för en mycket bra insats, men en sådan här fight kan man prisa alla i den rödvita tröjan. Från den säkre keepern Emil Elfström till  slitvargarna Emil Rygert, Fredrik Nilsson och Alexander Wallinder. Ja, man kan räkna upp dem alla och det lovar gott inför framtida seriefighter. På fredag är det dags för nästa utmaning för grabbarna och det är IFK Öxnehaga, seriefyra, som gästar Hovets något slitna gröna rektangel. En matta som verkar längta till ett längre uppehåll för att återfå sin gröna sköna yta!

Mer foton från matchen hittar du här  ...................

 [ 180527 - söndag ]     En fight med två ansikten

I fredags spelade Rött å Vitt på bortagräs mot BK Rondinella på Rosenlunds IP. Solen sken grannt över arenan, tempen var härlig och den gröna rektangel snäppet bättre än Hovets. Ja, allt talade för en underhållande och rolig fredagskväll.

Matchen började i dur, sett med rödvita ögon. Stor press mot hemmamålet mest hela tiden och i 15:e minuten sker det. Adad Daood kommer på vänsterkanten, slår ett perfekt inlägg som Rickard Crona på Kennet Andersson-manér skarvnickar in. Och nu gick proppen ur och målandet skulle ta fart på allvar, trodde man. Men inte, ettmålsledningen blev också halvtidssiffran.

Andra akten började med ytterligare stor rödvit press mot Rondinella och i 55 matchminuten snappar Linus Lyck upp bollen och rullar enkelt in tvåan.

Nu händer det dock något märkligt i matchen. De rödvita spelarna verkar bli segervissa och tappar all fokus på fighten och lämnar över sitt stora spelövertag till Rondinella. Hemmalaget vaknar till ordentligt efter denna inbjudan och måleri av stora mått tar sin början. På sju minuter har man skickat in tre bollar bakom Philip Fredriksson och tagit ledningen i matchen! I 80:e minuten spikade man fast slutresultatet till 4-2 och ett deppigare gäng rödvita spelare har sällan skådats.  

Att sätta betyg på Hovslätts IK´s spelare är inte så svårt. För de första 55 minuterna får alla spelare högsta betyg och för de sista 35 är det klart underkänt.

Planens gigant och härförare mot dådet var Rondinellas lagkapten och mittbacken Jonathan Freeman, tidigare med efternamnet Folkesson, som på bilden tagen i halvtidspausen kramar om sin gamla lagkamrat i Rött å Vitt Anton Grännö. Folke lade av med fotbollen för åtta år sedan, men har i år kört igång igen.

Nu väntar en tuff uppgift för Rött å Vitt, när stadens blågetter kommer på Hovetbesök på fredag. Hallbyiterna leder serien, medan HIK halkat efter något. Men när det är som tuffast brukar inte sällan de rödvittröjade överraska som mest! 

Mer foton hittar du här    .....................

 [ 180520 - söndag ]     Målfrossa på Hovet

Åter hade väderguden över Hovet sitt bredaste leende påkopplat när Hovslätts IK tog emot Jönköpings BK i fredags. Solen sken, en svag bris svepte fram och temteraturen höll härliga grader för fotboll.

I programbladet var det förvarnat för målorgier och visst blev det så. När domherren blåste igång festen tog Rött å Vitt ett rejält tag i dirigentpinnen och dominerade till 100%. De blåvitrandiga fick inte låna putan och alla, nä kanske inte alla, väntade på kvällens första spelning av Balla Balla och 1-0 på ljustavlan. Men som det oftar händer när ett gäng trycker på till max kommer det en kontring och i matchminut 12 hörs domarsignalen som förkunnar att ställningen är 0-1. Snopet, men nästan 80 minuter återstod av kampen. 

Knappt tio minuter senare får Anton Grännö tag i bollen en bit utanför straffområdet, tar några kliv framåt och slår till med högersläggan. Lädret borrar sig in i nätet vid ena stolproten och måljingeln med The Rainbows ljuder över samhället med omnejd.

1-1 står sig halvleken ut, nästan. Men när domherren har tänkt att sätta pipan i mun och beordra vila, slår BK till och det är 1-2.

Andra akten börjar som det första slutar och 1-3 lyser från tavlan. Inte blir det bättre när grabbarna från "Lilla Wembley" ökar på till 1-4 i 77:e minuten. Men inte ger hemmalirarna upp!

När det digitala matchuret har letat sig fram till 80 får HIK en frispark, som Robin Waern lägger med finess och Anton Grännö dyker upp och sätter dit 2-4. Tio minuter kvar och matchen lever! Och krafter finns kvar i Rött å Vitt. I 85:e uppstår stor röra i JBK-försvaret och stort flipperspel uppstår. Till slut hamnar päronet hos Adad Daood och efter två försök ligger bollen i nätmaskorna. 3-4 och viss chans till poängkap för de rödvita. Men i 89:e minuten släcker JBK  hemmahoppet genom att spika fast slutsiffrorna till 3-5. 

Stort segerglädje hos gästande lag, men kanske än större liv hos deras klack, JBK-grabbarna. Ett gäng som skapade god stämning på arenan genom sina hejarop. I varje fall i början, men ju mer tomglas de skapade ju grövre blev ropen och när man började blanda in könsord i fraserna passerade man gränsen för godkänt. Ass domare framför BK-klacken påpekade för bortaledarna det olämpliga och heder åt lagledare Smajic som lyckades dämpade fansen, som vid tillfället låg på hög AIK-nivå och fighten kunde fortsätta.  

Till matchens bästa spelare i vardera laget utsåg juryn Anton Grännö i hemmatröjan och Alexander Svefors i JBK.

Många kämpar på bra i HIK och hela gänget får nu ta nya tag nästa fredag då man tar sig an Rondinella
på Rosenlunds IP.

Mer foton från matchen hittar du här .............................  

 [ 180513 - söndag ]     Den oavgjorda sviten bröts

På Kristi himmelsfärds dagen var det dags för säsongens längsta resa för det rödvita laget, när Ove Bussförare ställde kosan mot Tranås och vidare till Sommen. En strålande sol sken över arenan och åskarmassan verkade trivas i gasset, även om temperaturen nådde höga höjder. Men inte skall man klaga på värmen när den nu äntligen har kommit.

Första akten av fotbollsfesten var till en början en jämn historia, men det blev mer och mer rött å vitt, dock uteblev måleriet. I andra delen kom målet!

I 74:e matchminuten bröt det rödvita jublet ut! Rickard Crona snappar upp en misslyckad bakåtpassning från Sommenförsvaret, kommer ensam med den mycket duktige hemmakeepern och chippar elegant lädret över honom.

Domherren flöjtar för mål! Rödvit glädje uppstår, men det är mer än kvarten kvar och sena mål i baken har Hovslätts IK noterat tidigare under säsongen.Det digitala matchuret, sett med rödvita ögon,  segar sig fram och domartrion har lagt på ett par minuter.  Spänningen är olidlig och inte saknas det farliga hemmaanfall.

Men de rödvita grabbarna reder ut stormen och kan packa in trippelpoängen i bussen. Bra jobbat!!!


 


En sådan här dag med en härlig viktoria kan man berömma hela laget med rätta.  Linus Lyck hade den stora äran att utse Man of the Match och hans val blev unge målvakten Emil Elfström, med motiveringen; han höll nollan. Emil, av någon anledning kallas han Elvis, gjorde många fina och säkra ingripande. Bra val!


Linus själv gör alltid en bra match och så även nu. Han var hårt uppvaktad av hemmaförsvaret, men lyckades skaka av sig sina följare vid åtskilliga tillfällen + att han skapade ytor åt dagens målskytt Rickard Crona. En Crona som blir bättre och bättre för varje fight.


Anton Grännö var tillbaka på banan efter en kortare straffperiod och oj, vad han visade vilken kraft han är. En som gör en kanonmatch är snabbe och tekniske vänsterbacken Adad Daood, som far upp och ner på hela kanten och inte visar han någon trötthet

Inför matchen blev det en del sena återbud och en som fick göra comeback var Erik Kindberg. Erik har inte spelat någon match på ett år, pga utlandsvistelse, och konditionen låg inte heller på topp. Men vilket tillskott han blir med ytterligare träningspass i benen. Den långe elegante liraren hoppade in i slutet av matchen och hann visa gott gry så länge det fanns ork i den Kindbergska kroppen.

Nästa utmaning för Hovslätts IK är på fredag när Jönköpings BK kommer på besök. Ett JBK som har startat årets serie starkt och ligger med i toppen.

Mer foton från matchen hittar du här   .................

 [ 180506 - söndag ]      Målrikt på Hovet

Väderguden över Hovet log sitt bredaste leende i fredags när Rött å Vitt hade bjudit in Bankeryds SK för fight i femman. Förutsättningarna för en riktig fotbollsfest var stora. Mycket folk runt den gröna rektangeln, Hardy severade underbar grillkorv från Vaggeryds Chark, kalla läsk och sina specialhamburgare. Och fest blev det, med mycket måleri.

Gästerna inledde bäst, men det var hemmalaget som gjorde första målet. 

I 15:e minuten for en boll runt som en flipperkula i Bankeryds straffområde och påpasslige Fredrik "Nisse" Nilsson fick en tå på ärtan. Ljuvlig musik uppstod över Hovslätt med omnejd, när gamla Rainbows lirade sin stora hit Balla Balla och den digitala tavlan lös så grannt med siffrorna 1-0.

BSK:arna kom dock igen och i 38:e minuten kvitterade Marcus Jonsson, när han fastställde halvtidssiffrorna till 1-1.  I andra akten blev det än värre. Raid Tozys målande gav de gulsvarta ledningen.

Men när matchuret hade tickat förbi 60 minuter kom Linus Lycks målhunger igång. Fredrik Nilsson slår en boll mot målet och keepern fångar, men tappar lädret och där kommer Linus farande och stöter in 2-2.

Fem minuter senare tar Linus päronet vid mittlinjen och sätter fart mot målet. På vägen fram skakar han av sig gulsvart uppvaktning och blir helt ren med målisen. Inget misstag,  3-2 på tavlan och musikverket kommer igång på  högtryck! Stor glädje bland alla rödvita på arenan!

Men säg den glädje som varar beständigt. Strax innan det är dags för domherren från Eksjö att sätta pipan i mun och ställa sig i mitt på  plan och ta emot alla tack från spelare och ledare får Kim Flodin på en konstig spark  mot Philip Fredriksson i hemmaburen. En boll som de flesta tror skall passera Filles målbur. Men inte gör den det. Den uslingen, sett med rödvita ögon, tar en bana som överraskar alla(?) och letar sig in i den rödvita buren. 3-3 lyser från tavlan och signalen kommer som betyder att fighten är över och Rött å Vitt inkasserar sin tredje oavgjorda match på fyra försök. 

Det oavgjorda resultatet får betecknas som mycket rättvist. Som bästa spelare i vardera lag utsågs Noa Almfors hos gästerna och tvåmålsskytten Linus Lyck i hemmalaget. Linus fick också hjälmen Man of the match.

Skall man nämna någon mer i Rött å Vitt får det bli Philip Fredriksson, som åter gör en stark insats i målet. Bra jobbat! Theo Jonsson kom in som back i andra halvleken och visade att han åter kan vara med och kämpa om en A-lagströja, efter en skadeperiod.

På Kristi himmelsfärdsdagen är det dags för nästa utmaning för de rödvita grabbarna. En mycket tuff sådan, då Sommens AIF står för motståndet på sitt hemmagräs.  Men Rött å Vitt har vunnit på Sommens IP förr!

Bilder från matchen hittar du här ......................

Matchen sett med gulsvarta ögon ser du här ..................

 [ 180428 - lördag ]      Slaget om Tabergsdalen!

Under fredagskvällen avgjordes årets stora derby på Åsavallen när för dagen blåvitklädda Hovslätts IK var på besök för fight mot hemmalaget Norrahammars IK. Nu blev det ingen större fight på den aprilkvällssvala arenan utan rubriken skulle kanske vara Missarnas match. För oj vad de blåvita brände möjligheter till mål, trots att de visade en stor hunger som borde ha givit en klart större utdelning mot ett sviktande NIK-försvar.

 Det blev dock hemmalaget som tog ledningen när det digitala urverket visade matchminut 24.  

1-0 målskytt Aram Taha Osman matchminut 24 ropar en mycket nöjd speaker på Åsavallen. Speakern är den gamla NIK-ikonen Uno Gustafsson och bredvid sig har han en klart mindre munter Herbert Kruspel. Två eldsjälar på samma hylla, en från NIK och en från HIK. Nu skiftade dock munterheten på en snabb minut!

Robin Waern har bollen nere i sitt försvar och för den uppåt i banan. Upptäcker Linus Lyck som befinner sig i utmärkt läge och slår en härlig lobb över alla helröda. När väl lädret landar hos måltjuven gör han inget misstag, utan rullar in ärtan mycket lätt förbi målvaktslejonet Martin Engström. 


Linus Lyck gratuleras av lagkamraterna och visst trodde nog många hovslättare på plats att nu kommer det mera. Men tji fick de! Den kvitteringsbollen spikade fast slutresultatet., men inte fattades det chanser för stort måleri.I jämförelse med senaste matchen mot Tabergs SK så är den här matchen ett stort steg framåt och alla spelare bör äras för sin insats, men skall några få lite extra rosor får det bli mittbacken Hassan Ashraf. Hassan gör absolut sin bästa match i HIK-tröjan! Framåt bör Linus Lyck och Daniel Johansson framhållas. Den sistnämnde utsågs av lagkamraterna till Man of the Match.

På fredag är det en ny utmaning för HIK:arna, när Bankeryds SK kommer på besök. Nu håller vi tummarna för att målhungern håller i sig och att varje doja riktas in för att få igång Balla Balla och ge förutom underbar musik också ett härligt nätrassel!

Hör och häpna! JP-sporten var på plats på Åsavallen och vill du se resultatet av det besöket klickar du här ...............

 [ 180421 - söndag ]      Någon däruppe måste gilla Rött å Vitt!

Vår och kulan i luften! Premiärmatch 2018 på Hovet och väderguden över arenan var på sitt soligaste humör. Allt var dukat för stor fotbollsfest.

Och visst blev det fest, men de rödvita grabbarna hade väl inte förstått att partyt började 18.45. Första kvarten blev en ren pina för de som höll på HIK. Det handlade bara om gultröjade tabergare och hade den digitala tavlan lyst med 0-3 efter första kvarten  så hade ingen enögd HIK-are kunnat hänvisa till orättvisa. Tack gode du där uppe att du har försett de flesta TSK:are med två vänsterfötter!

Efter 19.00 kom hemmalaget t o m till något anfall, men mest var det gästerna som dominerade och i 43:e minuten fick man utdelning genom Patrick Espinoza som visade sin målarförmåga.

I andra akten kom Rött å Vitt ut som ett nytt lag. Inte för att man på något vis tog över tillställningen, men man jämnade ut spelet.

Man t o m skapade ett härligt kramkalas i 74:e minuten! Linus Lyck drev fram päronet på mitten, samtidigt som Alexander Wallinder kom farande från sin vänsterbacksposition på kanten. Linus blickar upp och slår en grym macka mellan två TSK-försvarare. Och den kommer precis framför fötterna på Alexander, som nu är helt ren med keepern. Alex får burvätaren att gå till vänster samtidigt som han placerar lädret vid närmsta stolpe. Balla Balla ljuder över Hovslätt och förkunnar att ställningen är 1-1!
Resultatet står sig tiden ut och så som fighten har sett ut får alla hovslättare vara nöjda med denna pinne. Men helt klart måste laget inför kommande omgångar vara mer på alerten när domherren blåser igång matcherna!

Till Matchens Lirare i vardera laget utsåg hos gästerna Patrick Espinoza och i hemmadressen fick Linus Lyck priset.
Övriga som skötte sig med den äran i Rött å Vitt var inhopparna i andra halvlek, Emilarna Rygert och Holmgren. Två tonåringar som visar fin mognad i spelet.
Sist men inte minst måste Philip Fredriksson mellan stolparna nämnas. Han visade på ett ypperligt målvaktsspel och var en bidragande orsak till att paussiffrorna inte skenade iväg med en mängd av baljor på minuskontot.

Nu väntar Norrahammars IK på fredag på Åsavallen och det blir åter en tung uppgift för de rödvita lirarna. NIK-legendaren Uno Gustafsson var på Hovet igår och enligt uppgift gick han därifrån med ett stort leende och ytterst segerviss. Idag klarade brukspojkarna oavgjort mot seriefavoriten Hallby på bortaplastgräs och efter den bedriften känner nog gode Uno sig ännu mer klar över de tre kommande poängen. Låten oss gör den gamle hedersknyffeln överraskad kommande veckoslut! 

Mer bilder från matchen hittar du här ................

 [ 180414 - lördag ]      Tuff rödvit seriepremiär!

Fredagkväll och kylan smyger sig in på Rosenlunds IP när domherren skall kvittra igång seriespelet för Rött å Vitt 2018. Motståndare är BK Bosna, som har gått på några rejäla minor under vårens tidigare cup- och träningsmatcher. Tanken kanske finns hos en del hovslättare att det här skall bli en lätt uppgift, men tji. Det blir en ful fight med blodvite, hjärnskakning och en del överfall. Det verkade som att Bosnaspelarna hade fått en order innan fighten om att gå ut och sätta sig i respekt och skrämma de betydligt yngre och viktmässigt lättare motståndarna. Synd, ty när de vittröjade spelade fotboll visade de upp en härlig teknik och fint spel. Men inte gick den taktiken hem, då de rödvita kämparna visade stort mod och stod emot bra. Bra jobbat!  

Redan innan matchen uppstod problem. Strumpproblem! Bosna har meddelat Smålandsfotbollen att de har blå strumpor, men när de kommer ut för kickoff  är de iklädda vita diton, samma som rött å vitt. Domaren får avgöra vilket lag som skall byta och han väljer bortalaget. En kvart senare kan säsongen börja.

Efter fyra minuter blir Adad Daood fälld och signalen från planens visselblåsare  förkunnar straffspark. Framstiger Linus Lyck och lägger päronen till rätta, tar några steg tillbaka och siktar in sig.Linus får bra fart på bollen och keepern slänger sig,


men han har inte en chans utan Rött å Vitt har gjort säsongens första mål!

 

Den rödvita glädjen varade inte länge utan när det digitala matchuret hade tickat fram till 16  kom kvitteringen. 1-1 stod sig akten ut.


Anda halvan hann bli 10 minuter gammal när Adad Daood slår en hörna från höger och Hassan Ashraf når högst och nickar in 1-2. Mycket kortvarig glädje. Två minuter senare är det 2-2.

En stund senare kommer Jonathan Jonsson in på banan och i 73 minuten ordnar han kanske årets finaste rödvita mål. Fredrik Nilsson serverar Jonis en macka på vänsterkanten. Han driver in mot mål och slår till med sin vänsterslägga, så att lädret far in som en projektil i bortre krysset. 

När matchuret står på 86 spelar Adad Daood fram Linus Lyck som säkert prickar in 2-4 och nu tror nog alla att de tre poängen skall med hem till Hovslätt. Men inte ger de vitklädda upp, trots att de vid det här läget har två man utvisad, utan de kommer igen. I 87:e slår de in en reducering till 3-4 och fighten lever. 

Men när pipan ljuder är det klart att säsongen har börjat med en rödvit viktoria.

Hela laget skall ha stort beröm för sin kämpaglöd och skall man ge en trio lite extra rosor får det bli till Linus Lyck, Theo Jonsson och Adad Daood.

Nu är det hemmapremiär på fredag på Hovet och det är ett av seriens troliga topplag som kommer på besök, Tabergs SK! Ett lag som gick en hård fight igår mot tippade serievinnarna IF Hallby FK, då man torskade med uddamålet av tre.

[ 180409 - måndag ]      Lyckat läger i Halmstad

Under lägret i Halmstad spelade det rödvita A-laget en träningsmatch. Dock fick det ske iklädda för dagen i det blåvita reservstället, för motståndarna Lidhults GOIF var helröda.
Det fanns en hel del småskavanker hos Hovslätts IK, som gjorde matchtruppen betydligt mindre än normalt. På bänken hade laget en utespelare och två målvakter iklädda det blåvita matchstället.

HIK tog ledningen genom Linus Lyck, efter att ha fått en fin stickare av Fredrik Nilsson. Hemmalaget kvitterade på en välplacerad straff och 1-1 var paussiffrorna.

Om nu första akten var skapligt jämn, blev den andra ett rejält övertag för de blåvita grabbarna. 2-1 gjorde Adad Daood och Jonathan Jonsson ökade på till 3-1, efter en framspelning av mittbacken Hassan Ashraf. Denne backkämpe tog sig fram över planen genom något som såg ut som ett slalomåk då han rundade de rödklädda. Förra årets skyttekung Linus Lyck fick avsluta lördagens målande när han serverades en fin macka av Daniel Johansson.  


Många kan hyllas för en bra fight, men skall man nämna några och får det bli Ahmadreza Montazeri med sitt vårdade spel och Theo Jonsson, som visade på ett härligt backspel med brytningar á la Glenn Hysén! Theo blev även utsedd till Man of the Match.Trots att han inte fick alltför mycket att göra visade det unga nyförvärvet från J-Södra att han vill vara med och fightas om målvaktshandskarna i representationslaget. Bra jobbat Emil Elfström!

Nu är det bara dagar kvar till årets fotbollspremiär och det är BK Bosna som tar emot Rött å Vitt på Rosenlunds IP på fredag. Domherren blåser igång tillställningen 19.30. 

[ 171003 - tisdag ]       Serieepilog med målfrossa

Söndagens fotbollsfest tillika epilogen av fotbollsåret 2017 för Rött å Vitt blev en stor orgier av måleri!
Allt var dukat för stor fest på Hovet. En grön skön rektangel, en vädergud över arenan som log sitt bredaste leende och ett hett derby mot blåklädda Månsarps IF. Vilka förutsättningar för en fin avslutning!

Dock blev det aldrig en het derbyfight, ty de rödvita tog direkt ett fast grepp om dirigentpinnen och det höll man hela matchen igenom.

Redan i andra matchminuten börjar Balla Balla ljuda över Hovet. Linus Lyck kommer farande på vänsterkanten, ser Daniel Johansson i rent läge och lägger en en perfekt macka. Danne har bara att sätta dit sin högerdoja och keeperna får vittja nät.

Sju minuter senare är det dags igen. Linus åter med boll på vänsterkanten, går några steg in i banan och placerar päronet utom räckhåll för målisen.

HIK fortsätter under första halvleken att rada upp målchans efter målchans, men lyckas inte få in bolluslingen. Det blir istället Månsarps IF som får till en reduceringsboll i 43:e minuten signerad av Dennis Einemo.

I andra akten får Rött å Vitt fart på målandet igen.

Andra akten är bara dryga minuten gammal när Daniel Johansson råkar träffa en månsarpshand och på den följande stramaren gör inte Linus Lyck något misstag.  3-1. 

I 53:e minuten har mittbacken Robin Waern förflyttat sig fram på plan och får tag i bollen. Den gode Robin får på en drömträff och som en projektil far den överhettade kulan iväg mot målet, passerar keepern och borrar sig med kraft in i nätverket. Ljudmaskinen på Hovet förkunnar att det är 4-1 och Balla Balla vräks ut över Hovslätt med omnejd.

 I 60 minuten är åter duon Linus & Daniel igång igen

Linus kommer ner vid kortlinjen, utmanar målvakten, men ser Danne i bättre läge.

Passar och Danne trycker dit lädret och får den digitala tavlan att ändra sig till 5-1. En stund senare blir det en kopia på målet och måltavlan tickar fram till 6-1.

Efter det är det dags för våra spelare födda 2002 att presentera sig på riktigt för hemmapubliken.

Theo Jonsson har bollen på mittfältet, avancerar framåt och slår en härlig passning till William Axelsson. Wille fortsätter ner till kortlinjen, ser pojklagskompisen Axel Rundquist  vid botre stolpen. Axel får mackan serverad och trycker med elegans in 7-1. Överstyyyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med det. Utan när tavlan visar 84 bryter sig Linus Lyck loss från månsarpsförsvaret och lägger in 8-1 målet.

Sista målet blir dock inte en mål av skyttekungen Linus Lyck, utan det blir den säkre mittbacken Robin Waern som får sätta punkt för 2017 års rödvita målskörd.

På bilden grattas han av hälften så gamle Theo Jonsson i matchens slutskede. Två lirare som kan göra Rött å Vitt till ett absolut topplag nästa år. Härlig blandning av gammal och ung!

Hela rödvita laget skall rosas för söndagens insats. Alla gjorde en helgjuten insats.

Hemsidoredaktionen vill också passa på och tacka sextetten som har gjort att matcherna på Hovet sker i ett extra högt tempo. Bollisorna och bollkallarna från F07 och P07  har varit på alerten under alla matcher under året. De får här representeras av söndagens gäng;

Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren. Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren.

[ 170925 - måndag ]       Stark rödvit insats

Igår var det rödvita representationslaget nere i Västbo för match mot Kulltorps GoIF. Det var ett stort manfall från förra veckans match mot Västboås GoIF. En match som handlade mycket om fotboll i första akten för att sedan övergå i ren cirkus i andra och som renderade en mängd gula kort och även något rött.

Pga avstängningar, sjukdomar/skador och annat var det endast elva spelare som mönstrades för spel mot Kulltorp. En mycket tuff situation för Hovslätts IK! Inga avbytare, men oj vilken fight de elva gjorde. Ledning med uddamålet av tre i pausvilan.

I andra delen kom Kulltorpslaget igång. Gjorde både 2-2 och 3-2. Men rött å vitt levde och kvitteringen till 3-3 kom. Dock kunde hemmagänget vinna till slut med 4-3.

Men alla rödvita spelare skall trots torsken hyllas och rosas extra mycket för sina insatser. Linus Lyck blir tremålsskytt. Två debutanter, 14-åringarna Isak Karlsson och Lukas Mourad gör en stark och bra insats, vilket talar för att framtiden är röd och vit!

Ett litet klipp från facebook signerat nr 10 i A-laget:
Stark insats av samtliga medverkande under gårdagen. Finns inga hedersamma förluster, men är väldigt stolt och imponerad av engagemanget från samtliga igår. Lite bistert att vi inte får med oss en poäng, och det är faktiskt ganska roligt att kunna säga så när vi på förhand visste hur förutsättningar var. Nu laddar vi för sista matchen mot Månsarp.

Ja, nu ser vi fram emot serieepilogen på Hovet på söndag när Månsarps IF kommer på besök.

[ 170912 - tisdag ]        En fight med två ansikten

Ett mycket formstarkt Hovslätts IK med två storsegrar i bagaget kom till Gruvredsvallen i Mullsjö för match mot seriens topplag. Väderguden över arenan bjöd på ömsom regn och ömsom sol, planen var härligt grön och allt såg ut att kunna bli en stor fotbollsfest. Och visst blev det fest!

I första akten var det en rödvit sådan, med många chanser mot hemmamålet och fint lir. Dock hände något i akt två eller inför denna och festen bytte färg.

Trots det stora rödvita övertaget fick laget vänta ända tills minut 33 innan utdelningen kom. Linus Lyck blir fälld i straffområdet och domherren kvittrar och pekar på elvameterspunkten. 

Linus lägger själv straffen. Lägger upp lädret på straffpunkten, får vänta tills diskussionen ang straffens vara eller inte vara är avslutad mellan domare och hemmaspelare. Ett samtal som ger rött kort innan Linus får klarsignalen och lägger enkelt in stramaren.

Ettmålsledningen står sig nästan halvleken ut, men i 43 minuten får hemmalaget en frispark och kvitteringen 1-1 lyser upp den digitala tavlan.
Nja, med det övertaget som Rött å Vitt har skall det ju inte vara några problem att måla fram en söndagsviktoria. Och att MIF dessutom hade fått en kille utvisad stärkte den vinnartanken ytterligare.

Men vad händer? Rött å Vitt kommer ut som ett helt nytt lag där inte mycket fungerar. Släpper övertaget till hemmagänget eller rättar sagt tar de över genom att visa en riktig kämpaanda.

2-1 kommer i 52 minuten på ett underbart långskott. I slutminuten kommer nästa mål genom att två lirare växelspelar sig fram till HIK-kassen och spikar fast slutresultatet till 3-1.

Ett stort fång rosor till alla rödvita spelare för akt ett. Dock blir det ris för andra avdelningen. Tyvärr är inte denna förvandling ovanlig hos Rött å Vitt modell 2017, utan det har blivit en ovana vid ett par andra matcher. Något att tänka på för sektionen, ledare och alla spelare  inför avslutningen av serien och absolut åtgärda.

Nu väntar Västboås GoIF på söndag på Hovet. Ett lag som fightas för sin överlevnad i femman och säkerligen kommer att sälja sig dyrt.

Mer bilder från Mullsjö hittar du här ........ 

[ 170827 - söndag ]        Rödvit viktoria på Nubba!

I fredags var det dags för Rött å Vitt att besöka Mariebo IK på dess hemmaarena och försöka ta revanch för förra årets förlust och vårens torsk på Hovet. Ett bra fotbollsväder rådde över Nubba, bra plan och ett stekhett derby mellan de två bilbingokollegorna, men var fanns publiken? HIK bidrog med ett tjugotal och det var nog mer än vad hemmagänget kunde skrapa ihop.

Hovslätts IK kom från en målrik match mot topplaget Forsheda IF senast och det goa spel som de spelade då fortsatt man med. När matchuret hade tickat fram till minut 22 kom första utdelningen.

Linus Lyck kommer på högerkanten med bollen och ser att keepern står en liten bit ut och den unge och duktige målaren slår en elegant lyra över målisen. Lyran dalar fint ner i bottre delen av marieboburen och det är 0-1.

Tvån kom i 36:e minuten och är näst intill en kopia av ettan. Alexander Knezevic driver fram lädret och passar ut till höger där Linus Lyck finns och Linus gör en repris. 0-2

Hemmalaget får en fin chans till reducering när domherre Jacobsson kvittra för straffspark. Inget att säga något om. Domartrion skötte sig på ett utmärkt sätt genom hela fighten. Fram till elvameterspunkten kliver den gulsvarta skarprättarn, rättar till ärtan, tar sats och skjuter. Men den duktige hovslättskeepern Jonathan Bosmyr har läst av straffskytten rätt och räddar stramaren. Bra jobbat Bosse!

Strax därpå uppstår det en duell i det rödvita straffområdet. Det hamnar en boll ute vid straffområdeslinjen.  Jonathan Bosmyr slänger sig och tar den, samtidigt som det kommer en alltför sen hemmaspelare med dojorna före. Oturligt nog så träffar dessa Jonathans huvud. Han blir helt groggy och måste utgå. Det blir transport till Ryhov för den unge keepern och gult kort för syndaren. En liknande situation hände förra året på Nubba när Rött å Vitt var på besök. Då var det en HIK:aren som sparkade mariebokeepern i huvudet. Den keepern kom inte tillbaka något mer den säsongen. För Jonathan blir det vila ett par veckor och sedan kanske han kan vara igång igen. Krya på dig Bosse!

Paus och Rött å Vitt går in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning och ett spel som lovar än mer i andra akten. En del av bortapubliken besöker serveringen och meddelar att korven smakar gott, trots att det inte är Vaggeryds Chark som står för leveransen, utan det är Sibyllas burkkorv. Priset överraskar dock ett flertal. 25 riksdaler för en vanlig kokt fotbollskorv! Rekordnotering för Jönköpings fotbollsarenor?

Andra halvan kommer igång och de rödvita supportrarna väntar sig mera mål, men första baljan i halvan står Fredrik Jansson i gulsvarttröja för och det är reducerat till 1-2 i minut 63. Dock återställer HIK ordningen fyra minuter senare.

Duktige ytterbacken Emil Rygert, som fyllde 17 år i veckan, kommer farande på högerkanten och tar sig ned mot kortlinjen, slår en smörpassning till nr 11 Alexander Knezevic, som förpassar bollen in bland nätmaskorna.

I 77:e är det Alexander själv som står för serveringen och det är Linus Lyck som blir servad. Linus tvekar inte utan rullar in 1-4. Hattricken för grabben med måldojorna även denna fight. Även om det inte blev en äkta, så är det överstyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med detta, utan de trumma på. Claes "Bagarna" Johansson, som kom in på banan i andra akten, spelar fram Daniel Johansson på ett formidabelt sätt och Danne behåller elegansen i bollen genom att lyfta den över en utrusande hemmakeeper. En riktig femetta!

Alla i den rödvita tröjan skall hyllas för ett jättefint arbete med ett härligt go. Alla delar i laget fungerade utmärkt, men skall man framhålla några lite extra blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, som äger större delen av den gröna rektangeln. Unge Linus Lycks kyla framför mål och hans stora arbete i bolljakten långt nere i banan. Mittbacksparet, Anton Grännö och Robin Waern, som håller näst intill rent framför keeperparet. Men man kan namnge dem alla elva plus de pigga och alerta inhopparna som kom in i andra halvlek.

Nu väntar match på lördag mot FC Dardania på Hovet. Ett lag som gav oss ett svårt arbete i våras nere i Värnamo. Rödvit revansch nu?

Se fler matchbilder ......................

[ 170820 - söndag ]        Rödvit målfrossa!

Vilken rödvit fotbollsfest det blev på Hovet i lördags! Ett perfekt fotbollsväder, en skön grön naturgräsmatta och en orgie i mål. Dessutom gjorde Anton Grännö sin jubileumsmatch nr 100. Lägg därtill att gästerna var serietvåan Forsheda IF.  Visst var det dukat för festlighet!

Hovslätts IK tog ett säkert tag i taktpinnen direkt och det taget släppte man aldrig. Laget pressade på mot Forshedaburen och i 22 matchminuten tog det fart i festen, sett med rödvita ögon.   

Två mål följer i raskt takt och de var kopior av varandra. Robert Albers var servitören av två perfekta mackor till Linus Lyck, som 17-åringen förvaltade på bästa sätt och speleverket på Hovet ljöd ut på högsta volym sin Balla Balla, vilket förkunnade för Hovslätt med omnejd att det var nymålat på arenan. Det digitala uret visade på 24 minuter när 2-0 trycktes fram på dess tavla 

I 42:a minuten är det dags för domherren att kvittra för mera mål. Alexander Wallinder spelar fram sin namne, mittfältsgiganten Knezevic. Alex drar på och Forshedakeepern har svårt att hålla i projektilen. Nätrassel, Balla Balla och 3-0.

Pausvila och kö vid Hardys Grill. Grillmästaren själv kunde inte närvara vid festen utan ersättaren, novisen vid spisen Henrik Wettegård, gjorde dock ett starkt jobb med hjälp av gamle mittfältaren Anders Johansson. Tummen upp!

Dags för andra akten och den rödvita galafotbollen fortsätter. Spelet är bara igång två minuter då målorgien fortsätter.

Linus Lyck snappar upp lädret 30 meter från målet och får på ett långskott som borrar sig in i nätmaskorna. Otagbart! 4-0. Minuten senare är han igång igen och springer han ifrån backarna och rullar in 5-0. 

Daniel Johansson kommer på högerkanten och får till en underbar boll till Linus Lyck som kastar sig fram och får en fot på den och det är 6-0.  Därmed har målsprutan fått till ett äkta hattrick, tre mål på raken i samma halvlek. Detta på sex minuter! Imponerande!

När klockan har tickat fram till minut 57, snor Daniel Johansson bollen, springer mot målet och rullar enkelt in 7-0. Och inte är det nog med det. utan i 83:e minuten skall måljingeln Balla Balla tonas ut en sista gång över bygden. Daniel står för förspelet och Linus gör sitt sjätte mål för dagen.

Lite plåster på såren får gästerna när man får göra dagens sista mål på övertid genom Mattias Persson och fastställa slutsiffrorna till 8-1.

Fotbollsfestens lirare är ju utan tvekan sexmålskytten Linus Lyck, men hela det rödvita gänget skall ha högsta beröm för den kanoninsats som man gör. Man kan räkna upp dem alla, men skall några äras lite extra förutom Linus, blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, Mr 100 Anton Grännö och slitstarke Daniel "aldrig en dålig match" Johansson.

Nu rullar seriespelet vidare och på fredag blir det ett tufft derby på Nubbavallen mot gulsvarta Mariebo IK. Förra året bjöd de på hösttorsk, efter att Rött å Vitt klappat till dem med 7-0 hemma på Hovet. Nu i våras vann marieboarna matchen på Hovet med uddamålet av tre och visst är det ett revanschhungrigt HIK´s tur att gå vinnande ur striden, men det gäller att alla spelare har samma inställning som i lördags för att chansen skall finnas.

Mer foton från i lördags hittar du här  ............

Matchen sedd med Forshedaögon finns här .........

[ 170814 - måndag ]        Föll med flaggan i topp

I lördags var det rödvita laget i Kärda, en liten ort utanför Värnamo, och tog sig an serietrean Kärda IF. Ett visst manfall var det i rödvita startelvan. Fyra var på bröllopp, en var avstängd, en var inte tillbaks från semestern, en var fortfarande skadad och en annan var flyttkarl under lördagen.  Det var en nästintill ny startelva i jämförelse med vinstmatchen mot Tabergs SK senast, som Uffe Tränare fick sätta ihop . Men det blev rätt bra.

Matchen började i ett bra tempo och målchanser dök upp åt bägge håll. På bilden har Ermin Ceranic utmanat hemmakeepern och får iväg en boll mot öppet mål, men nr 14 på bild hinner upp den innan den har passerat mållinjen. Första målet dröjde ända fram till minut 42.

Och det är hemmalagets Jakob Björk som får på en riktig rökare , som Hampus Rubin inte har en chans på.

Andra akten är inte gammal när hemmagänget är ofina nog och straffar Rött å Vitt med ytterligare en balja. Det är Dennis Andersson som blir frispelad på vänsterkanten och sätter dit tvåan.

Efter det tar de rödvita över händelserna och radar upp mängder av möjligheter till utdelning. Och när matchuret har tickat fram till strecket för 55 händer det.


Jonathan Jonsson, idag duktig innermittfältare, har bollen och serverar den till Ermin Ceranic på högerkant. Ermin avancerar mot Kärdaburen och rullar lädret förbi en utrusande hemmakeeper. De rödvita blir extra stärkta av målet och det rödvita trycket ökar ytterligare, dock utan något för domherre Andreas Karlsson att bokföra i matchprotokollet. 

Lördagens målande avslutas i matchminut 84 när Karl Josephson får på en stenhård pärla utifrån och slutsiffrorna skrivs till 3-1.

Stort beröm till alla spelare i den rödvita tröjan + han i målvaktsditon, Hampus Rubin. Skall det rosas lite extra för några får det bli Hampus, Irsha Cesc, 17-åring på mitten som visar härliga takter, Alexander Wallinder som driver på laget på ett mycket positivt sätt och Ermin Ceranic, som gör många bra saker och kan bli än bättre när han kommer på att använda sina medspelare mer.

Nu väntar blågetterna på onsdag och troligen är de flesta som inte var med i lördags tillbaka och hur Uffe Tränare kommer att forma laget då bli intressant att se.

Mer foton från matchen hittar du här    ..............................

Matchen sedd med kärdaögon   ........................

[ 170810 - torsdag ]        Högspänning på Hovet

Höstsäsongen är igång! I tisdags spelades det ett hårt derby mellan Rött å Vitt och Tabergs SK. Förutsättningarna för en bra match fanns. En härlig grön nyansad rektangel, en stor sol över arenan och årets största publik på plats.

Domherren kvittrar igång festen och hemmalaget är på bettet direkt. I sjunde matchminuten är det press mot Tabergsburen och en försvarare råkar få bollen på handen. Straff! 

Vem skall slå stramaren? Fredrik Nilsson sitter på bänken, Ermin Ceranic får inte chansen utan ledarteamet hade utsett 17-årige comebackande Linus Lyck, som under sommaren har kommit tillbaka till Rött å Vitt, som skarprättare.

Linus placerar lädret på elvameterspunkten, tar ansats och satte dit 1-0 målet i keeperns vänstra hörn. De nyinköpta rödvita näten är invigda!

Stor glädje, men kvitteringen kommer tio minuter senare genom Jonathan Eriksson.

En halvtimme in i fighten har Daniel Johansson bollen och serverar den till Ermin Ceranic som är på högerkanten. Ermin tar sig elegant förbi ett par gulklädda försvarare längst kortlinjen innan han med kraft placerar ärtan i målisens bortre kryss och det är åter ledning för de rödvita.

I slutminuten av första akten blir en tabergare bryskt fällde inom straffområdet av en hemmaförsvarare och en straffsignal ljuder över Hovet. Straffskytten Robin Johansson får till en hård välplacerad straffspark och Hampus Rubin är chanslös. 2 - 2 och halvtidsvila.

Oavgjort i pausen, men skulle något lag vara värd en ledning så är det absolut HIK.

Rättvisan skippas dock i inledningen av andra halvan. 

Bollen far runt i det gula försvaret likt en kula i ett flipperspel och hamnar till slut framför Ermin Ceranics högerdoja. Den stora måltjuven ser en liten lucka bland alla ben i spelarhopen och placerar in lädret i de rödvita maskorna.

Det visar sig senare också vara segermålet, men innan domherren blåser game over har TSK:arna gett Hampus i hemmakassen flera svettiga uppgifter. Tabergarna hade mycket av spelet i andra akten, men  den riktiga udden för att kunna överlista Hampus Rubin fanns inte. 

Hovslätts IK gör sin sjätte match på raken utan förlust. Skall man rosa några lite extra blir det de bägge målarna Linus Lyck och Ermin Ceranic. På mitten gör Alexander Knezevic ett storjobb, i backlinjen kämpar Alexander Wallinder enormt och bra och i buren står Hampus Rubin, som gör flera högklassiska räddningar. Ja, hela laget bjuder till på ett sätt som gör att man kan ana att hösten blir underbart röd å vit!


Nästa fight för Rött å Vitt blir på lördag då man åker till Sträntevallen i Värnamotrakten för att försöka få revansch för stortorsken mot Kärda IF i våras. Tufft, men är det inte då som Hovets hjältar är som bäst?

Mer foton från matchen hittar du här   .................... 

             NÄSTA MATCH
 


KÄRDA IF

MÅNDAG 22 APRIL 17.00

STRÄNTEVALLEN