SENASTE MATCHEN

[ 190809 - fredag ]    Fotbollsfest på Hovet!

Fotbollsfest och drama utlovdes inför derbyt mellan Hovslätts IK och Tabergs SK på Hovet. Och visst blev det både fest och dramatik!
 
Hovets vädergud var på ett strålande humör och bjöd på perfekta förhållande. Sol, lite vind och bra med plusgrader. Lägg därtill en stor mängd med åskådare, Hardys Grill med läckerheter och ett musikverk laddat med Balla, Balla. Tyvärr strejkade det sistnämnda vid första baljan. Skärpning!
 
Förutsättningarna inför fighten var att Rött å Vitt leder serien, TSK är på fjärde plats och krigar i första hand att komma ifatt de rödvita, men det finns också två kvalplatser som är attraktiva.

Redan från start visar hemmalaget varför man leder serien och har mycket bollinnehav. De gånger som TSK kommer till anfall stoppas de för det mesta av en mycket stabil backlinje med Alexander Wallinder och Theo Jonsson på kanterna och mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson. Bakom dem är det en vägg i form av Samuel Andersson, som motar allt. 

När det digitala matchuret har kommit fram till minut 25 får domherren från Ydre kvittra för första gången. Johan Fransson lägger en hörna från vänster, som duktige keepern Joakim Berglöf boxar ut. Dock inte bättre än att den landar framför fötterna på Lucas Andersson  stående en bit utanför straffområdet. Mittfältaren rättar till ärtan och med sin högra insida av dojan skickar han iväg den mot målvaktens vänstra kryss. Årets (?) snyggaste mål och 1-0 på måltavlan.


Ett resultat som står sig halvleken ut och det blir dags för Hardy att presenterar sina grillade läckerheter från Vaggeryds Chark. En upplevelse som heter duga!

I 79:e minuten får vi visa upp att speleverket fungerar igen. Linus Lyck snurrar runt med tabergsförsvaret men hittar inte den lucka han söker och blir av med bollen, men mittfältsmotorn Arvid Elm ta tillbaka den och ser nyfödde Leos farsa Fredrik Nilsson, grattis, i ett bra läge. Arvid lägger en drömmacka till lagkompisen, Fredrik drar till och lädret far iväg förbi keepern, mot bortre stolpen och vidare med hjälp av den in i nätmaskorna. Nu ljuder Balla, Balla över arenan och förkunnar att det står 2-0!  

Därmed var målandet över för denna gång på Hovet. Till bästa spelare i TSK utsåg målvakten Joakim Berglöf och i Rött å Vitt gick priset till den lille store evighetsmaskinen Arvid Elm. Övrig i den rödvita tröjan måste också få högsta betyg och det är väl det som är styrka i årets upplaga av Hovslätts IK´s representationslag – det finns ingen svag punkt i laget! Det finns uppemot 20 spelare i truppen som håller hög klass. Är några borta pga avstängning eller privata förhinder kommer andra in och gör jobbet. Framtiden är röd å vit!

Redan på fredag får vi duka för en ny fest på Hovet. FK Liljan från Gislaved kommer på besök. Ett lag som kämpar i de nedre regionerna av tabellen och säkerligen kan ställa till det för de rödvita grabbarna. En svaghet förra året var poängförlusterna mot lagen längre ner i tabellen. Kan bli en ny thriller på arenan!   

Mer foton från matchen här ........................

[ 190802 - fredag ]    Rödvitt styrkebesked i Friaredalen

Höstprologen för Hovslätts IK`s representationslag var på förhand en högst oviss historia. Efter den mer än fina våren, var stod laget nu?

Arenan var Friaredalen med sitt välnötta plastgräs, som numera är som en filtmatta. Väderguden över stadens västra stadsdel var på sitt mest strålande humör och bjöd på ett härligt fotbollsväder.

Rött å Vitt visade direkt att vårens spel hade överlevet sommarvilan och tog direkt tag i taktpinnen. I matchminut 14 får domherren göra sin första notering i matchprotokollet.

Emil "Hinken" Holmgren är bollinnehavare vid mittlinjen, ser Linus Lyck i en skaplig position och serverar denne en ypperlig macka. Linus forcerar framåt och avslutar med att lyfta ärtan elegant över keepern och den smiter in i buren vid ena stolproten. Höstens första balja är ett faktum!  

HIK:arna fortsätter att skapa chanser, men det dröjer fram till minut 41 innan domherren får kvittra för andra gången. Theo Jonsson driver fram bollen på högerkanten och tar sig långt fram i banan. Fredrik Nilsson har sprungit fram i bra läge och Theo lyfter in bollen. Fredriks rödlätta kalufs ser till så att ställningen nu är 0-2. Men inte nöjer sig den nyblivne pappan, grattis, med det.

Ett par minuter senare jagar Arvid Elm JBK´s målvakt som försöker sparka ut bollen och lyckas sätta honom i en sitution som gör att utsparken hamnar inte som tänkt utan framför fötterna på Fredrik Nilsson, som skickar tillbaka lädret direkt upp i nättaket. 0-3 och pausvila.

"Ni skämmer ut oss" hördes över arenan från JBK´s hejarklack, efter tre bollar i baken när första akten var spelad.

I 66:e fortsätter målandet. Emil Holmgren fortsatte att servera sina lagkompisar underbara mackor och nu blev det en riktig delikatess till ytterbacken Alexander Wallinder. En känslig lyftning över försvaret som Alex med hög precision nickar in i målet. 0-4!

I 84:e minuten reducerar JBK. Fram till elvameterspunkten tågar den forne liraren i Husqvarna FF, Kristofer Snarberg. Han ger inte Samuel Andrsson i HIK-buren någon chans  utan placerar bollen stenhårt invid ena stolproten.

Tre minuter innan slutsignalen kommer kanske matchens snyggaste mål.

Aljo Sarjlic och Linus Lyck börjar en bit upp på plan att vägga sig igenom hemmaförsvaret och gör det med bravur. Till sist är det bara keepern kvar och det blir Linus som får den äran att spika fast slutresultatet 1-5. Ett resultat som innebär att Hovslätts IK behåller sitt försprång i tabellen, men det finns många fallgropar kvar.

Att utse bästa spelare i laget är svårt. Det finns ett kanonförsvar med Samuel Andersson som säker sista utpost. Ett mittfält med slitvargen och fotbollstänkaren Arvid Elm. Där är också Emil Holmgren som underbar spelfördelare och de andra går inte av för hackor heller. När man anfaller är hela laget med och ytterbackarna Theo Jonsson och Alexander Wallinder är farliga på sina kanter. Längst fram finns grabbar som har näsa för var målet är. Rickard Crona, Fredrik Nilsson, Aljo Sarajlic och sist med absolut inte minst Linus Lyck, en måltjuv av högsta rang.

Nu är höstspelet igång på riktigt och på fredag väntar en tuff derbyfight på Hovet - Tabergs SK. Vårens match slutade 1-1 och säkerligen vill bägge gängen visa vem som är bäst i den gröna dalen. Dramatik av högsta klass utlovas på fredag och arenan heter Hovet!

Bilder från matchen hittar du här .......................

[ 190630 - söndag ]    Het vårepilog

Väderguden över Hovet bjöd på ett soligt, blåsigt och mer än hett väder när Kärda IF kom på besök. Ett lag som vi har mött tre gånger under vår 90-åriga historia och tyvärr alltid förlorat mot, senast i våras med matchens enda mål. Hög tid för revansch!

Rött å Vitt började fighten i stark medvind och presterade en fin fotboll mot ett duktigt motstånd. Mållöst fram tills det att digitala uret visade på 32 minuter. 

Arvid Elm har bollen på mitten, passar Johan Fransson på vänsterkanten som hittar Linus Lyck i en central position. Johan levererar päronet och Linus söker en lucka i Kärdaförvaret. Hittar öppningen och får iväg en rökare, som med målvaktens vänstra stolpens hjälp letar sig in bland nätmaskorna. 1-0 och balla balla ljuder över Hovslätt med omnejd!

Vila och andra akten tar sin början, Rött å Vitt trycker på mot Kärdas försvar allt mer, men baljorna uteblir. Mest pga Jonas Hilding i buren och starkt kämpande västbograbbar i försvaret. Men i 77:e minuten drar spelverket igång Hovslätts mest populära låt, Balla Balla. The Rainbows stora hitlåt från 60-talet. 

Stor kamp strax utanför Kärdas straffområde och Emil Holmgren snor bollen som studsar ut till Aljo Sarajlic. Bollmottagaren visar prov på stark kyla när han på ett enkelt sätt rullar in 2-0 bollen.

I slutminuterna av matchen får Alexander von Porat klotet på mitten och passar ut detta till Linus Lyck på högerkanten. Linus drar sig in mot mitten av planen och hittar Johan Fransson, som i sin tur vänder ut och in på ett par försvarare innan han spikar fast slutresultatet till 3-0. Härlig revansch för det rödvita gänget.

Till matchens lirare i lagen utses Johannes Eriksson i Kärda och Lucas Andersson i den rödvita hemmadressen. Lucas som under sommaren är i sina halvdanska hemtrakter och jobbar, gjorde som vanligt en mer än helgjuten insats på mitten. Skall fler rosor delas ut går det inte att gå förbi vårt mittbackspar Anton Grännö och Elias Larsson. Aldrig har nog Rött å Vitt haft två sådana giganter i försvaret samtidigt.

Nu går Hovslätts IK in i julivilan med åtta poängsledning i serien och det kan väl kännas betryggande, men det behövs endast två torskar för att det skall bli mer än tufft igen. Dessutom väntar en av seriefavoriterna Bosna IF på bortaplan i näst sista matchen! Vi har en spännande höst framför oss! 

Läs gärna värnamo.nu syn på fighten   .....................

Fler foton här ................

[ 190625 - tisdag ]    Sista kvarten röd å vit

Sen tisdagseftermiddag och Ove Busschaufför styr ut bussen från Hovet för att forsla serieledarna Hovslätts IK till Smålansstenar för fight mot laget som var tippad som seriesegrare i år. Alla är nog medvetna om att det kan bli en svår uppgift för ungdomliga Rött å Vitt och det blev det också.

Efter dryga timmen anländer vi till Domarvallen och möts av en underbar grön och skön gräsmatta med seriens absolut bästa läktare. En läktare som troligen kom till på GOIF´s storhetstid under 70-talet och rymmer ca 500 sittande. Så många hade nu inte samlats när Hovslätts IK kom på besök.
 
Matchen börjar lite trevande för lagen och bägge gängen skapar några målchanser, men utan resultat. Men i matchminut 42 smäller det.

Hemmalaget blir avblåsta för en tillbakapassning och domherren kvittrar för indirekt frispark till HIK. Johan Fransson lägger bollen till rätta och får ögonkontakt med lagkapten Arvid Elm, som står en liten bit utanför händelsen centrum. Arvid sätter dock fart mot kassen och ärtan kommer perfekt till hans högra doja som trycker till och skapar nätrassel.
 
Pausvila och möjlighet att inköpa en Bullens fotbollskorv, men avstår och inväntar andra akten med förhoppning om mer rödvita mål. Men första målet efter paus är ett hemmadito, när 17-årige talangen Anton Hjalmarsson ta väl vara på en delikat passning från höger och har öppet mål. I 75:e minuten hörs målsignalen igen och åter är det de svartvitsrandiga som får jubla. Arber Maholli får en fin stickare och ordnar att den digitala måltavlan visar 2-1. En kvart kvar och onda aningar uppkommer bland de rödvita supportrarna om att säsongens andra torsk är i antågande.

Men oj, har vi inte lärt oss att sista kvarten brukar vara röd å vit.
 
En av våra 16-åringar visar upp sig på styv lina i 77:a minuten. William Axelsson rinner igenom hemmaförsvaret och skicka till lädret, men duktige hemmakeeper står ivägen, dock inte bättre än att han lämnar retur. William håller sig framme och efter en del sparkande och stor vilja har han fått in kvitterings-bollen. Bra jobbat!

I 79:e minuten har Elias Larsson bollen i det rödvita straffområdet, tar några steg framåt, ser Linus Lyck i bra läge och serverar denne en underbar macka. Linus sprintar ifrån bevakarna och ensam med keepern rullar han in vinstbollen.

Som vanligt skötte sig alla utmärkt i laget och det är ju det som är Hovslätts IK´s styrka i år. Ingen svag punkt i laget. Skall några ha extra rosor får det bli till mittbackarna Elias Larsson och Anton Grännö, mittfältare Arvid Elm och segerskytten Linus Lyck. Ett stort utropstecken var den nya keepern från Grekland, som blev spelklar i veckan. Grigorius Syrakas visade stor klass i Samuel Andersson som var iväg på brölloppsresa. Aldrig(?) har väl en debutant i HIK-tröjan imponerat så som 22-åringen gjorde!
 
Nu är vi framme vid sista matchen innan sommaruppehållet och den spelas på söndag, då enda laget som har besegrat Rött å Vitt i årets seriespel kommer på besök - Kärda IF. Tuff match, men chans till revansch råder!

Mer foton från matchen här ............... 

[ 190619 - onsdag ]    Sportchefen har ordet

Norrahammars IK - Hovslätts IK
Seger i derbyt
Röttåvitt tar en skön och övertygande seger i årets andra Tabergsdalsderby mot NIK med 5-0 efter 1-0 i halvlek.
Vi är lite trögstartade och första kvarten spelar vi inte bra men skapar ändå ett par riktigt heta chanser, ju längre halvleken lider desto mer tar vi över. 
Det dröjer till ca. 25 min när Linus Lyck rinner igenom försvaret och ger oss ledning med 1-0.
I andra halvlek så tar vi över mer och mer och målen börjar trilla in och till slut så har NIKs duktiga målvakt, klart bästa spelare i hemmalaget fått kröka rygg 5 ggr. 
Det är klart och tydligt att vår höga träningsnärvaro och antalet träningar i veckan betalar sig i slutet av matcherna.
Vi är ett jämnt lag och prestationerna är jämna på samtliga spelare och det är därför vi vinner dessa matcher och när vi i slutet byter in våra unga juniorlagsspelare så lyfter vi ytterligare ett snäpp.
Måste ändå ge mittbacksparet Anton Grännö och Elias Larsson lite extra cred, de är oerhört svåra att passera och bakom dem finns Samuel Andersson som med sitt lugn och fantastiska räddningar inger lugn i vår försvarslinje.
Målskyttar: Linus Lyck 2, Aljo Sarajlic, Rickard Crona och Fredrik Nilsson.
Nu firar vi midsommar och laddar för ytterligare än tuff bortamatch mot Smålandsstenar borta på tisdag efter midsommar.

[ 190616 - söndag ]    Fotbollsdrama på Hovet!

Söndagens match på Hovet mellan Rött å Vitt och Bosna IF från Gislaved blev en oviss historia ända fram tills domherren kvittrade för game over.

Väderguden över arenan bjöd på ett mer än godkänt fotbollsväder och mycket folk var på plats för att åse detta toppmöte.

Gästerna inledde matchen på bästa sätt och tog tag i taktpinnen. Radade upp en hel del fina anfall och redan i matchminut 4 har man tagit ledningen. Det rödvita försvaret skall spela upp bollen, men den hamna rätt i gapet på en Bosnaspelare. Spelet vänder och en fin stickare fram till Saudin Kurtanovic gör honom ren med Samuel Andersson som är chanslös och 0-1 kommer upp på den digitala tavlan.
 
Efter hand kommer de rödvita spelarna mer in i spelet, men något mer målande blir det inte innan pausen.

Paus på Hovet betyder för många ett besök hos Hardy´s Grill. Laddningen med hamburgare försvinner i ett nafs, men korvarna från Vaggeryds Chark är ju delikatesser som låter sig väl smakas av gourmeterna bland åskådarna.
 

Andra akten hinner knappt bli tio minuter gammal förrän den efterlängtande kvitteringen kommer. Arvid Elm har bollen på mittfältet, slår en passning till Alexander Wallinder, som drar ner mot kortlinjen. Aljo Sarajlic kommer och möter Alex, får ärtan och skickar den vidare till Emil Holmgren, som sänder den till Johan Fransson. Johan hittar en fristånde Aljo med ett direktpass och han gör inget misstag utan ljuvlig musik uppstår på arenan och hemmaspelarna kramar om varandra till tonerna av Balla Balla.

Ju längre andra halvan lider blir det mer och mer rödvitt innehav av lädret, men när det digitala uret visar 90 är det fortfarande 1-1 och det är väl ett rätt OK resultat mellan två mycket bra lag. Domaren har dock lagt till tre minuter på matchen, för lite skadeavbrott och i 92:a minuten sker det som får hemmapubliken, funktionärer, ledare och rödvita spelare att jubla.

En försvare hos gästerna försöker rensa bort bollen från straffområdet, men inte bättre än att den hamnar hos Emil ”Hinken” Holmgren. Hinken tar några steg och nyper till. Bollen far iväg i en båge och tycks gå klart över målet, men när den passerar keepern viker den ner och smiter in i dennes vänstra kryss. 2-1 och vild glädje bland alla rödvita, såväl på plan som omkring denna. Ett mål som det kommer att talas länge om på Hovet!
 

Till matchens lirare i vardera laget utsågs Emsud Vuckic hos gästerna och Aljo Sarajlic i HIK. Dock skall alla i hemmalaget ha betyget ”Med utmärkt beröm godkänt”. Man skulle kunna räkna upp dem alla, från Samuel Andersson i målet till den avbytare som kom in sist. Leo Stejdahl, en junior som får en backplats och tar för sig rejält mot välvuxna motståndare. Framtiden är röd och vit!
 
Nu väntar ett hett derby för laget när man på onsdag åker till Åsavallen för att ta sig an Norrahammars IK. En derbyfight som alltid har varit något alldeles extra. Om det skall bli något poängkap där måste alla rödvita spelare göra ett da capo av söndagens match.  

Mer foton från matchen hittar du här .....................

[ 190605 - torsdag ]    Hemmakeepern tog allt, nästan!

Gassande sol på Hovet och påstigning på bussen som tog Blågetterna till högsta handbollsserien efter 53 långa år. Hur skall detta sluta? Rött å Vitt i en buss med IF Hallbys klubbmärke! Ja, svenska nationaldagen kunde ha börjat bättre. Bussfärden går mot Reftele och Rönneljungs IP för match mot byns fotbollsstolthet GoIF.
 
En välskött idrottsplats med tre otroligt fina gräsplaner möter Rött å Vitt. Seriens bästa! Två fullstora och en för 9-mannarlag och dagen till ära får de rödvita låna P10:s sjumannalags omklädningsrum. Litet, men gemytligt!  

Hemmalaget hade ett viss manfall på spelare, men lagledningen hade ändock fått ihop ett gäng som dels spelade skaplig fotboll, men oj vilka krigare det var och som dessutom var vältränade.

Första halvleken var spelmässigt relativt jämn, med ett visst spelövertag för de rödvita och det var också HIK som tog ledningen i matchen. Emil Holmgren driver fram bollen på högerkanten ända ner till kortlinjen, ser en helt ren Fredrik Nilsson stående framför målet och serverar Nisse en perfekt macka som den gode måltjuven skickar rakt upp i keeperns nättak. 

I 39:e minuten tilldelas hemmalaget en frispark en bit utanför det rödvita straffområdet. En mur ställs upp, men trots det smiter bolluslingen förbi/igenom denna och studsar retfullt in bland nätmaskorna inför förvånade rödvita supportrar som inte kunde förstå vad som hände.
 
Pausvila och en Bullens varmkorv i hettan för de som var mest hungriga. Tankarna gick väl om att det skulle bli som senast mot Torpa FF, också stora krigare, att de stora kämparna skulle tröttna i värmen och efter allt slitet. Men Reftelegrabbarna kämpade vidare med full styrka, som dock avtog något mot tillställningens slutkvart. Men något mer måleri blev det inte, trots att mängder av målchanser i aktens sista del skapades av Rött å Vitt. Men en målvakt av högst rang i Sonny Landin tog allt. Helt omutbar!
 
Rött å Vitt gör en bra match och med en något mer mänskligare keeper som motståndare hade man säkert haft med sig full pott hem. Att utse någon spelare som stack ut lite extra på nationaldagen är svårt, utan alla får beröm för goda insatser.
 
Nu väntar nästa seriematch först nästa söndag, då Gislavedlaget BK Bosna besöker Hovet. Räkna med en tuff fight och en mycket svår nöt att knäcka för det rödvita laget!

Fler foton från matchen här ...................

[ 190530 - torsdag ]    Rött å Vitt i stort blåsväder

Väderguden över Hovet hade vid torsdagens match tagit stor hjälp av vindarnas gud för att ställa till det lite extra för de kämpande spelarna i Hovslätts IK och BK Rondinella. Eol, vindguden, blåste på rejält och blandade stundtals in lite regn. Förhållandet med dessa gudaväsen måste bli bättre!

Rött å Vitt fick lotten att spela i kraftig motvind i första akten, trots det var det hemmalaget som inledde dagens måleri. Theo Jonsson far fram på högerkanten och ser att Linus Lyck är i målläge. Theo slår med känsla in bollen, Linus hoppar upp och nickar in den via en studs i mattan och Balla Balla ljuder över arenan och förkunnar att det står 1-0.  
 
Rondinella tappar inte sugen för detta, utan bjuder på mycket bra motstånd och det ger också utdelning. Efter en hörna från höger skapar gästerna oreda i det rödvita straffområdet och till slut får Gabriel Valencia sin vänstra tå på päronet och bollen rullar in i buren. 1-1 blir också paussiffrorna.
 
I pausen har Hardy i grillen förädlat de fina råvarorna från Vaggeryds Chark på sitt eminenta sätt och kö uppstår. Dock smiter många av dagens åskådare in i klubbstugan och suger i sig den härliga värmen som det bjuds på.

Akt två tar sin början och nu är det de rödvitas tur att få 45 minuter med vindbyarna i ryggen och det visar sig ha stor betydelse. När digitala klockan har fått fram 59 på displayen slår junioren till! Aljo Sarajlic skickar in en boll mot målet som nickas bort. Lucas Andersson fångar upp returen och spelar fram unge Alexander von Porat, som rundar en Rondinellaback och lossar sin bössa. Projektilen tar hög fart och borrar sig in i målisens bortre burgavel! Bra jobbat!

Nästan direkt efter 2-1 målet tar Arvid Elm bollen och ser Linus Lyck i bra läge. Serverar Linus ärtan, som i sin tur dukar upp för Aljo Sarajlic vid bortre stolpen. Med en bredsida ordnar säkre Aljo 3-1.

Fyran kommer också och matchuret står på 67. Fredrik Nilsson har lädret på högerkanten, spelar inåt banan till Lucas Andersson som på ett tillslag skickar vidare till Linus Lyck. Han i sin tur drar en back och ensam med målvakten gör han inget misstag.

Som det rödvita liret varit senaste tiden är det svårt att utse bäste spelare, utan styrkan med laget är att det inte finns några svaga punkter. Men måste man plocka ut en trio som stack ut lite extra mot Rondinella får det bli Lucas Andersson, Linus Lyck och Alexander von Porat. Den sistnämnde utsågs till matchens lirare i hemmalaget och hos gästernas blev det Rasmus Simmerborn som prisades.
 
Nästa match för Rött å Vitt blir på torsdag då kosan ställs mot Reftele för fight mot ortens fotbollsstoltheter GoIF. Åter en tuff utmaning för det ungdomliga rödvita laget och det kommer att krävas ett stort kamphjärta hos varje lirare om någon del av poängskörden skall kunna packas in i bussen hem till Hovet.

Mer foton hittar du här  .................

[ 190524 - fredag ]    Bingo för Rött å Vitt

Rött å Vitts 02/03 som starkt bidrog till viktorian mot Torpa FF på bortagräs. Fr v; Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl. Rött å Vitts 02/03 som starkt bidrog till viktorian mot Torpa FF på bortagräs. Fr v; Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl.

Redan i fredags var det stor fest på Jönköpings Bingoarena, trots att den stora premiären för Jönköpings största onsdagsnöje är 29 maj! Men under fredagskvällen gästades Rött å Vitt Jordbrovallen för seriematch mot hemmalaget Torpa FF. En lätt fight trodde nog de rödvita lirarna, men oj vad man misstog sig. Hemmalaget består av några skickliga lirare och en hel arme av välbyggda härliga krigare som ger allt.

Matchen genomfördes på en av arenans gräsplaner som slutar ganska rejält. Någon sa att nivåskillnaden är minst en meter från ena målområdet till det andra. Nja, den skillnaden är tveksam, men visst har lagen varsin halvlek med en skaplig uppförsbacke.  

Rött å Vitt började första akten med motlut och trots det snodde man åt sig ledningen i matchen. Minut 15 och en hörna från vänster resulterar. Bollen lyfts in i skaran av lirare och de helblåa försöker slå bort klotet men inte bättre än att det hamnar hos Michel Chamoun som säkert tofflar in den.
 
Ett målledningen som står sig en kvart och efter ett fint anfall kvitterar Torpakillarna genom deras bästa spelare Tom Johansson. Oavgjort står sig halvan ut.
 
Pausen bjuder inte på någon möjlighet att få inta någon god fotbollskorv, utan all tillstymmelse för publiken att få lite näring i pausen saknas totalt. Man får nöja sig med att njuta en smula i kvällssolen som är på väg att försvinna från arenan.

I andra akten förändras förutsättningarna sig. Hovslätts IK har nu en nedförsbacke och utnyttjar läget. I 61:a matchminuten lägger Lukas Andersson en hörna från höger som går över alla spelare i högen framför målet och hamnar i bortre delen av straffområdet där lagkapten Anton Grännö kommer. Han sätter dit sin knopp och nickar dit bollen i mål. Rödvit ledning och mer skall det bli!

Fyra minuter går och 16-åringen William Axelsson driver fram ärtan och serverar en mer än underbar macka till framrusande Linus Lyck och i kamp med keepern når Linus bollen först och lyfter enkelt in 1-3 ledningen.Direkt på avspark snor de rödvita bollen och Linus Lyck spelar ut den till Aljo Sarajlic på vänsterkanten. Aljo avancerar mot målet och lägger in lädret i målvaktens bortre målgaveln.

Fem minuter går och bollen är hos Arvid Elm, som är tillbaka efter en skadeperiod. Arvid ser William Axelsson i skaplig position och slår en härlig stickare. William tar hand om den på bästa sätt och överlistar hemmamålisen på ett enkelt och kallt sätt.

I åttioandra minuten spikar de rödvita fast slutresultatet till 1-6 genom tvåmålskytten Aljo Sarajlic som för ett kanonläge genom en nick från Johan Fransson som han enkelt pillar dit.

Bäste spelare i Rött å Vitt är svårt att utse. I första akten fanns det ingen, men i andra skall alla ha högsta betyg. Skall man utnämna några får det bli alla dessa grabbar födda 02 och 03 som skapar en fin bredd i Hovslätts IK´s representationslag. Så mängder av rosor till Hampus Bäck, William Axelsson, Theo Jonsson, Alexander von Porat, Axel Rundquist och Leo Stejdahl.

På Kristi Himmelsfärdsdagen är det dags för nästa drabbning för det rödvita representationslaget och det är ett stort revanschmöte för gänget. Förra säsongen bjöd BK Rondinella först på torsk under våren och på hösten spelade de 2-2 på Hovet. En poäng av sex möjliga för Rött å Vitt. Revansch!

Fler foton här ....................

[ 190521 - tisdag ]    Föll med flaggan i topp

Årets match på Hovet sa någon och har det inte varit alltid så att när Råslätts SK har varit gäster har det alltid varit stor fotbollsfest och så var också denna gång.

Råslättarna hade mycket av bollen i första akten, men de rödvita visade stor kampvilja och höll div II-laget stången. Halvleken såg ut att resultera i en mållös del, men i 41 minuten får gästerna i ett ledningsmål. Billal Mukhtar, tidigare lirare i ett av HIK:s ungdomslag, tog sig igenom det rödvita försvaret och satte dit 0-1.
 
Inför andra halvleken spekulerades det i om inte Rött å Vitt hade gjort sitt och skulle bli ett lättfångat byte för laget från tvåan. Men oj, så blev det verkligen inte.

Sex minuter in i akten snor Linus Lyck bollen för det helblå försvaret, avancerar framåt och lägger in ärtan under keepern. Balla Balla ljuder över arenan med omnejd och på ljustavlan lyser 1-1.

Det är inte slut med det. Dryga tio minuter senare får HIK en frispark en bit ut på planen. Lukas Andersson, en kille med härlig doja, lägger bollen tillrätta, ser ett gäng med rödvita tröjor beredda att rusa in mot mål. Klipper till och i gänget som far framåt är det lagkapten Anton Grännö som är först och med sitt välkammade huvud nickar in ledningsmålet. 2-1 och jubel runt arenan och stor vittring om en skräll som heter duga. Men ack, RSK kommer igen.
 
Det går tio minuter och gästerna ligger på. 72:a står det på den digitala tavlan och bollen far runt i det rödvita försvaret av spelskickliga RSK:are. Till slut är den runda tingesten en bit utanför straffområdet och Anmar Kiwarkis slår till med sin känsliga höger. Bollen far som en projektil mot Samuel Anderssons mål, träffar nedkanten av ribban och studsar in i målets nätverk. Kvitterat till 2-2.

I 84:e matchminuten kvittrar domherren för straff till RSK. Till exekutor utses Abdu Hussein och han lägger bollen tillrätta, inväntar signal från domaren, tar några steg framåt och slår stramaren med stor elegans rakt upp i nättaket. 2-3 på ljustavlan.
 
Matchen lider mot sitt slut och på övertid gör Hugo Lönn gästernas fjärde balja. Trots övertid ger inte Rött å Vitt upp. Innan signalen för game over kommer får vi höra den gamla goa slagdängan Balla Balla igen. Hörnspark från vänster som passerar klungan framför målet. Anton Grännö fångar upp bollen, slår in den. Johan Fransson skickar vidare till Emil Holmgren som med en konstspark spikar fast slutresultatet till 3-4. Bra kämpat Rött å Vitt!

Som vanligt delar arenans jury ut pris till bästa lirare i vardera laget och det tillföll Axel Svenningsson hos gästerna och Anton Grännö i hemmalaget. Två mittbackar som skall ha högsta beröm! Men visst skall hela den rödvita truppen rosas. Vilken kampinsats!
 
Nu tillbaka till fotbollsvardagen och seriematch mot Torpa FF på Jordbrovallen. Det gäller att alla killar är heltända igen om det skall bärgas någon/några pinnar mot ett Torpa som har tagit tre viktorior på sex försök och bl a besegrat seriefavoriten Bosna IF, nedspelade till 3,50 gånger pengarna. Spel på HIK hade givet sex gånger slantarna. Vi syns på Jordbrovallen både på fredag och onsdag!

Matchen sedd med råslättsögon ......................

Fler foton från cupderbyt finns här ..............

[ 190517 - fredag ]    Två hattrick varav ett äkta i samma fight!

Väderguden över Hovet hade skapat ett bra fotbollsväder i fredags när Burseryds IF kom på besök. Lät regnet falla under eftermiddagen för att göra den nu gröna sköna mattan härligt mjuk. Hardy hade eldat på bra med grillen och härlig doft av charkvarorna spred sig över arenan. Allt var dukat för stor fotbollsfest!

Och visst blev det fest, i varje fall sett med rödvita ögon. Stor målorgier, av sällan skådat slag,  bjöd hemmagrabbarna på.
 
Rött å Vitt tar tag i taktpinnen direkt när domherren kvittrar igång partyt. Spelar ut för fullt, med härligt spel, där bollen for fram som på ett snöre mellan de nyputsade hemmadojorna. Anfall efter anfall av hög klass avlöste varandra. Detta var en afton som tilltalade varje hemmasupporter och entréavgiften kunde lätt varit det dubbla.

När det digitala matchuret hade tickat upp på 14 började målfrossan. Rickard Crona driver upp bollen, spelar fram kvällens programbladsspelare Aljo Sarajlic och han spelar in till en fristående Linus Lyck som bara har att sätta fram högerfoten och det är 1-0.

Tio minuter senare är det dags igen. Michel Chamoun vinner en nickduell och stöter fram ärtan till Linus Lyck som placerar den fint och enkelt vid keeperns bortre stolpe och Balla Balla ljuder för andra gången över arenan med omnejd.

Trean låter inte vänta på sig och nu är det lagkapten Anton Grännö som har en stor roll, men det är mittens spelmotor Lukas Andersson som står för finessen, när han slår en genial macka till Anton som denna placerar i målvaktens vänstra hörn.

35 lyser på matchtavlan när Michel Chamoun lägger en underbar stickare till Rickard Crona. Den välbyggde centertanksen runda målisen och gör 4-0. Innan domherren kvittra för pausen hinner Linus Lyck fastställa sitt hattrick i akt ett. Hemmålvakten Samuel Andersson slår till med sin högerslägga och lädret når fram till Linus, som fintar av en back och fastställer halvtidsresultatet till 5-0.
 
Andra akten tar sin början och Rött å Vitt trummar på. Målandet fortsätter, men vi får vänta till matchminut 67 innan det är dags igen. De rödvita tilldöms en frispark strax utanför gästernas straffområde. Upp ställs en mur, samtidigt som två hemmaspelare dividera om vem som klippa till bollen. Linus Lyck vinner den diskussionen och trycker till en markboll som far fram som en projektil och hamnar i bortre burgavel. Balla Balla och 6-0 på ljustavlan.
 
I 80:e minuten slås en perfekt crossboll från hemmaförsvaret som Linus Lyck fångar upp och förvaltar på bästa sätt. 7-0 lyser upp Hovet!
 
Inte är det slut på måleriet med det. Nä, de rödvita skapar mer chanser och i 85 minuten får domarn stoppa pipan i mun och blåsa för 7-0. Pigge junioren Alexander von Porat har kommit in på banan och vinner bollen av en helgul spelare, passar till jämnårige Theo Jonsson som driver in från högerkanten och letar en lucka för skott. Ser Linus Lyck komma springande genom BIF-försvaret och med stor elegans chipar Theo bollen över backarna och Linus fångar upp klotet och gör inget misstag. Därmed har den unge målaren av rang gjort ett äkta hattrick i andra halvlek. Två hattrick varav ett äkta i samma fight! Man imponeras!

Juryn som utser bästa spelare i vardera laget utsåg sexmålskytten i HIK och målvakten Nikita Nilsson hos gästerna som pristagare. Man hoppar inte över en sexmålsskytt, men oj vilken mängd av mycket bra spelare Rött å Vitt har just nu, så visst får hel gänget inkl. avbytare en stor bukett av rosor en sådan här galafton.
 
Nästa fight på Hovet är mötet mot lokalkonkurrenten Råslätts SK som numera håller till i div II. Matchen gäller en plats vidare i Toyota Cup och spelas på tisdag. Räkna med att de rödvita vid den matchen får bekänna färg ordentligt!.

Mer foton hittar du här ......................

[ 190510 - fredag ]    Årets kortaste match för Rött å Vitt

Fredagkväll, något kyligt och med hot om regn hängande i luften. Ja, det var det som Rött å Vitt bjöds på inför fighten mot Liljans FK på Gröndals Arena i Värnamo, där tillställningen skulle äga rum. Liljan kom från två raka viktorior mot bra lag och de rödvita från en rättvis oavgjord kamp mot Tabergs SK. Mycket talade för att det skulle bli en tuff uppgift för kämparna från Hovet. Och visst blev det match, men efter dryga 20 minuter avtog fighten.

Bägge lagen saknade en del spelare och för Liljan var det ett stort avbräck, medan de rödvita kunde visa upp vilken bredd man har på lirare som platsar i representationslaget. Härligt att se dessa juniorer som matchar sina äldre motståndare på ett ypperligt sätt.

Rött å Vitt tar tag i taktpinnen direkt när domherren kvittrar igång fotbollsfesten. Ligger på rejält och skapar en hel del chanser, men hemmagänget med en duktig keeper håller bur ren för påhälsningar. Men när vi kommer fram till matchminut 20 börjar en målorgier som man sällan skådar i en seriematch.


Ettan kommer genom Rickard Crona och Linus Lyck som väggar sig fram i hemmaförsvaret och det blir Linus som rullar in klotet.

Ett par minuter senare är det dags för en av juniorerna att presentera sig. Alexander von Porat är namnet och en gudomlig spelare är det. Linus Lyck kommer farande fram på vänsterkanten och slår in bollen mot hemmaburen och där kommer Alexander springande och låter högerdojan göra hans första pyts i A-lagströjan. Och räkna med att den grabben kommer att låta Balla Balla ljuda över Hovet många gånger i framtiden!

Målen fortsätter att komma i tvåminutersintervaller och i 26:e är det åter Linus som har trasan på vänsterflyen och nu serverar han Rickard Crona en riktig macka som den store läraren från Råslätt enkelt bredsidar in. 0-3 skulle det ha lyst från den digitala tavlan om den hade varit igång. Efter att ha fått trean i baken verkar det som om att Liljans spelare gav upp kampen om poängen.

Vi flyttar oss ytterligare två minutvarv framåt och det blir en rödvit hörna från vänster. HIK-skribenten hinner inte med i noteringarna, så hörnläggaren är ännu okänd. Dock slår denne en perfekt boll som Michel Chamoun möter och placerar bakom en chanslös burväktare.

Nu får vi ta ett skutt på fem minuter innan nästa balja sätts i nätet. Åter vägger sig duon Lyck – Crona fram i banan och det blir Linus som till sist får stå för måleriet. 0-5!

Nästa kasse tillverkas i 36:e minuten. Alexander Wallinder driver upp bollen från sin vänsterbackplats passar Rickard Crona, som i sin tur skickar vidare till Aljo Sarajlic. Aljo testar keepern med en rökare, som denne inte kan hålla utan släpper en retur. Vem dyker upp då? Jo, rätt gissat. Linus Lyck och vi har 0-6. Ett resultat som står sig halvan ut.
 
Paus, men ingen varm korv att bjuda den något nedkylda kroppen på, men sex bollar upp gör ju att det inte är så illa ändå.

Andra akten tar sin början och Rött å Vitt sitter fortsatt i förarsättet. Dominerar totalt, men trots det dröjer det till matchminut 65 innan domherren åter får kvittra för mål. Michel Chamoun har bollen strax över mittlinjen på vänsterkanten, ser Linus Lyck ute till höger och slår en perfekt crossboll som elegant tas ner av Linus. Nr 9 avancerar mot mål, hittar en lucka i Liljanförsvaret och vispar till med vänstersläggan mot närmsta målstolpe. Keepern överraskas, hinner inte ner och det noteras 0-7 i matchprotokollet.
 
Nästa mål i denna frossa noteras i 79:e minuten. Aljo Sarajlic snor lädret för ett uppgivet hemmaförsvar och spelar fram Linus till ett läge som betyder att Rött å Vitt noteras för åttonde nätkänningen denna afton. Med ett par minuter kvar på domarens matchur gör Emir Avdic hemmalagets enda mål och 1-8 noteras som slutresultat.
 
Att dela ut spelarkritiken i en så överlägsen match är svårt. Givetvis är femmålskytten Lyck mer än med beröm godkänd, men samma betyg går till alla med den rödvita matchtröjan. Men man måste nämna alla juniorer som visar mycket hög klass och ersätter sjuka, skadade och bortresta A-lagsspelare på ett ypperligt sätt. Gott att se, Lukas Mourad, Isak Karlsson och Alexander von Porat! Dessutom finns ju 17-årige Theo Jonsson med i laget som ordinarie. Visst är framtiden röd å vit!
 
Nu väntar Burseryds IF på Hovet i nästa omgång. Laget som vann med tre bollar mot en på Hovet när ett kvaldrama mot div IV utspelades 2016. Nu är det dags för Rött å Vitt att ta revansch för den torsken. Det blir en tuff uppgift, men är det inte då som Hovets hjältar trivs som bäst.

Fler foton från matchen ...................

[ 190504 - lördag ]    Rättvisa skipades - delad pott!

Rickard Crona strider med TSK:are Rickard Crona strider med TSK:are

Under lördagen var det Dalenderby på Tabergs IP, när Rött å Vitt gästade arenan. Väderguden över bergsbyn bjöd på en lunchtid som var kylig, men härligt soligt. Ja, fighten började redan 13.00 och det fanns från hemmahåll t om önskemål om kick off arla 11.00. Matchtiden bidrog nog till att det inte var så välfyllt runt den gröna(?) rektangeln, som det borde vara vid ett hett derby.

Efter en del goda insatser senaste tiden, när HIK har tvålat dit JBK i serien och Kulltorps GOIF i cupen blev det reaktion som renderade tappade poäng mot ett duktigt Tabergs SK. Ett TSK som t om hade en vinstboll inne som dömdes bort.

Linus Lyck grattas av lagkamraterna efter sin balja Linus Lyck grattas av lagkamraterna efter sin balja

Redan efter 20 matchminuter skulle den rödvita måljingeln Balla Balla kunnat ljuda över arenan med omnejd om arrangörerna hade laddat sitt spelverk med detta musikaliska alster. Linus Lyck kommer på vänsterkanten och tråklar sig igenom det helröda försvaret och lägger in lädret i keeperns bortre burgavel. 1 – 0! 

Resultatet står sig akten ut och efter en utsökt fotbollskorv i pausen tar andra halvan sin början

Inget större spel, men chanserna för mål finns åt bägge hållen och det blir hemmalaget som lyckas med en kvittering på en straffspark genom Marcus Kling. Men oj, vad nära Samuel Målvakt var att knipa päronet.

Bägge gängen kämpade på för att få till en vinstboll, men oavgjort stod sig tiden ut. Ett rättvist resultat i en rätt just derbyfight, dock utdelades det tio gula kort!

Till bäste lirare i för dagen blåvittklädda HIK utsågs Elias Larsson av en hemmajury. Ett bra val! Men man kan ge rosor också till hans mittbackskollega Anton Grännö. Har vi fler rosor så ger vi gärna Rickard Crona en för hans stora slit på topp och en blir det också till Linus Lyck som stundtals visar hög klass och som är en bra målare.

Men nu väntar en resa till Värnamo och match mot FK Liljan. Ett lag som började serien med två torskar, men nu har man radat upp två viktorior mot dels Kärda IF och dels mot Jönköpings BK. Det imponerar och säkerligen är man på bettet också mot våra rödvita grabbar. En tuff fight väntar!

Mer foton från matchen ..............

[ 190501 - onsdag ]    Rött å Vitt vidare i cupen!

Samuel Andersson är ett monster i buren Samuel Andersson är ett monster i buren

1 maj betyder att det lyser mycket rött ute på våra gator och torg i vårt avlånga land. Den röda färgen lyste mest också på vår arena när 16-delsfinalen av Toyota Cup avgjordes mellan Kulltorps GOIF och Hovslätts IK i härligt, om än lite kyligt fotbollsväder.


Redan från början tog de rödvita ett rejält tag i fighten och i 18:e minuten hördes Balla Balla över Hovslätt med omnejd. Och det var efter ett av de mest konstiga mål som har producerats på Hovet. 

En av backarna i Kulltorp slår en bakåtpassning till sin målvakt. Bollen rullar i sakta mak mot keepern, men när den kommer fram till målvaktsdojan tar den ett skutt över denna och fortsätter mot målburen. Keepern blir stående och fattar inte vad som hände. Bollen verkar rulla mot målbursstolpen, men utifrån plan kommer Fredrik Nilsson i full fart. Springer förbi den förvånade målvakten och hjälper bollen in i nätet. Aldrig har Nesse gjort en sån balja tidigare och frågan är om han kommer att få gör ett dacapo.

Det blev första delen av cupfestens enda mål, trots att det inte saknades chanser. Halvtidsvila och fin förtäring hos Hardys Grill där grillmästaren föräldlar produkter från Vaggeryds Chark.

Andra akten hann bli 15 minuter gammal innan måltavlans ansvarige skötare fick gå i tjänst igen.

Alexander Wallinder har bollen på vänster kanten och passar en bit bakåt till Johan Fransson. Johan med en härlig högerdoja ser att det har samlats en hel del rödvita i Kulltorps straffområde. Lägger lädret till rätta och pendlar till med högern. Bollen far fram i perfekt höjd och enligt vittnen så tatcha bollen Linus Lycks mörka kalufs innan den far in i nätmaskorna och det är 2-0.

Vi närmar oss slutet och i 86:e minuten sker det som inte får hända med rödvita ögon sett. Hörna från höger från gästerna och efter lite flipperspel i massan kommer bollen i lagom höjd för att Oskar Johansson skall dra till på volley. En boll som inte ger hemmakeeper Samuel Andersson någon chans och nu lyste den digitala tavlen med siffrorna 2-1. Minuter kvar av cupmatchen och dramatiken ökar.

Men repliken på Kulltorps mål kommer snabbt. Aljo Sarajlic har bollen på vänsterkanten, serverar Theo Jonsson som omhändertar den runda tingesten genom att springa i sidled för att hitta någon lucka för att få iväg ett skott. Kommer ut på högerflanken och dundra av sitt 17-åriga livs värsta projektil som far in i målvaktens bortre kryss med våldsam kraft. Ur arenans musikverk vräker Balla Balla fram och med endast någon minut kvar kan de rödvita pusta ut. Spiken i kistan är islagen!

Till bästa lirare i vardera laget utsågs Isac Alm i Hovslätts IK och Philip Sandolf hos Kulltorps GOIF.
Men man måste också ge ett fång rosor till övriga i hemmalaget, som besegrar ett lag från en division högre upp och tar sig vidare till åttondelsfinalen i Toyota Cup. Nu träder lagen från div I och II in i leken och det kan bli än större skalper att ta för Hovets stoltheter!

Men innan dess väntar ett hett derby i serien för de rödvita spelarna mot Tabergs SK. En tuff uppgift mot ett annat lag som har vandrat vidare i den aktuella cupen. Möt upp på lördag på Tabergs IP och var med och heja fram laget till nya stordåd!

Fler foton från matchen hittar du här ...............

[ 190426 - fredag ]    Vilken fest det blev på Hovet!

Inmarschen till fredagens fotbollsfest på Hovet Inmarschen till fredagens fotbollsfest på Hovet

Allt var dukat för stor fotbollsfest under fredagskvällen. Väderguden över arenan bjöd på härligt fotbollsväder, två ljudstarka hejarklackar på varsin sida av planen och en ljudanläggning laddad med låten som alla(?) älskar, Balla Balla. 

Redan från matchminut ett tog Rött å Vitt ett stadigt grepp om dirigentpinnen och skapade chans efter chans. Dock stack de blåvitrandiga upp ibland och även Samuel Andersson i hemmakassen fick bekänna färg.

Men vi fick vänta ända tills det digitala uret visade på 76 minuter innan vi hörde kvällens domherre kvittra för mål och härlig målmusik strömmade ut över Hovslätt med omnejd. Det var en hörnspark från vänster som kom mot första stolpen och där var Fredrik Nilsson högst uppe och nickade in ärtan med sitt bakhuvud. Otagbart och 1-0!  


Fem minuter senare kommer Linus Lyck fram på vänsterkanten och ser att Rickard Crona komma farande. Han får iväg ett skott som Crona får en fot på. Lädret far in i nätmassorna och Balla Balla ljuder åter över trakten och förkunnar 2-0. Genom den baljan spikar Rickard Fast slutresultatet också.

Vilken match de rödvita gör efter att ha smakat på Kärdatorsk under annandag påsk. Stark att komma tillbaka som de gör!

Till bästa spelare i vardera laget valde juryn ut Elias Larsson för Rött å Vitt och JBK´s keeper Alexander Oliva.

Men visst måste man rosa hela det rödvita gänget för deras insatser, inte minst de som är födda -02 och -03. Theo Jonsson, Hampus Bäck, William Axelsson, Isac Alm och Leo Stejdahl. Det har sagts tidigare, men tål att upprepas; Framtiden är röd och vit!

Men vilken klack vann kampen på åskådarplats?

Jönköpings BK´s klack Jönköpings BK´s klack
Delar av Hovslätts IK´s klack Delar av Hovslätts IK´s klack

Bägge klackarna var aktiva värre under hela matchen och skapade härlig fotbollsstämning. Bortalagets gäng faller dock på tilltaget vid första mål och att de var en aning dopade av öl i allt för stora mängder. Tomburkarna hivade man ut i förtvilan när Nisse hade knoppat in ettan. Domartrion fick pausa tillställningen. Dålig stil! HIK-klackan får högsta betyg för sina hejarop. Bengalerna lyste fint upp i mörkret som sänkte sig över Hovet och raketerna som avfyrades när tre poäng var bergade av hemmalaget ger den rödvita klacken full pott och en klar viktoria i klackkampen!

Redan på onsdag är det match igen för HIK´s representationslag och även för klubbens juniorlag. De unga åker till Grimslöv och A-laget tar sig an div IV-laget Kulltorps GOIF i Toyota Cup på Hovet. Tuffa matcher!

Vill du se mer bilder från festen klickar du här ..................

[ 190422 - måndag ]     Vad hände med premiärkämparna?

Efter premiären mot Smålandsstenar GOIF strödes det rosor över de rödvita kämparna och det med rätt. Men i omgång två var det svårt att känna igen dessa krigare. Motståndare var nu Kärda IF på bortagräs, modell tidig vår. Ett lag som varit i Jönköping och smakat på rågad torsk mot Jönköpings BK i premiären, men nu taggade till tusen. 

Första halvleken var mållös och det dröjde till matchminut 53 när tillställningens enda balja kom. I en tilltrasslad situation framför Samuel Andersson lyckades David Ingelsten få in lädret.

Det rödvita kämpahjärtat lyste inte full ut med sin frånvaro utan trion Rickard Crona, Johan Fransson och lagkapten Anton Grännö får plus.

Den sistnämnde spelar i år i tröja 90, som är det antal år som vår anrika förening fyller 2019. 

Nu väntare JBK på fredag för Rött å Vitt och nu är det de rödvita som skall visa att man kan ta revansch för fadäsen i Kärda. Ett JBK som slog Kärda IF med hela 8-0. En tuff utmaning, men är det inte sådant som riktiga krigare längtar till! 

Foton från matchen hittar du här ....................

[ 190413 - lördag ]     Målorgier på Hovet!

Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga. Årets första mål på Hovet. Johan Fransson knorrar in lädret från vänster hörnflagga.

Så var det då äntligen dags för årets seriepremiär för Hovslätts IK och det blev en match som troligen gick hem hos hemmapubliken. Väderguden bjöd på stor sol med en nordan som svept på med skaplig styrka, men spelet på den grönbruna rektangeln värmde.

Inledningen av matchen började illa. Redan efter ett par minuter fick den rödvita lagkaptenen linka av planen med en misstänkt knäskada. I skrivande stund är det osäkert hur det har gått för Arvid Elm, men alla hovslättstummar hålls för den lille store liraren.

Hovslätts IK inleder bäst och äger det mesta av fighten, men seriefavoriten Smålandsstenar GOIF är inte ofarliga i sina kontringar. I 28:e minuter händer det. Rött å Vitt tilldöms en hörna och Johan Fransson tågar ut mot hörnflaggan och lägger päronet tillrätta. Tar några steg tillbaka och analyserar vindstyrka och kraft för att få bästa utdelning. Domherren kvittrar och bollen far iväg i en härlig bana. Skruvar sig inåt och plötsligt ljuder Balla Balla på högst volym över Hovslätt med omnejd och förkunnar att ställningen är 1-0 på arenan.

De rödvita grabbarna trummar på och åskådarna väntar på tvåan, men vad händer. I första aktens sista minut kvitterar de svartvita genom Vehbi Maholli, som helt ren med Samuel Andersson i hemmaburen enkelt rullar in bollen.

En fotbollskorv i pausen hos Hardys Grill med en varm kaffe till och man är rustad för akt 2. En akt som bjuder på ett måleri av stora mått. Sju pytsar på 15 minuter!

När den digitala urtavlan har tickat fram till 50 börjar det. Johan Fransson slår en stickare till Linus Lyck som rullar in 2-1. I minut 52 driver Linus fram på vänsterkanten, slår ett inlägg och stort trassel uppstår i Smålandsstenarförsvaret. Till slut är Linus själv bollinnehavare och ser till att domaren får anteckna 3-1 i protokollet.

Två minuter går och bortakeepern rullar ut bollen och oturlig nog för gästerna är Johan Fransson framme och snor klotet och det är 4-1. Nu är nog de flesta på Hovet säkra på en rödvit premiärviktoria. Men oj, vad händer.

Ytterligare två minuter senare är det dags för Vehvi Maholli att presentera sig på nytt och det är 4-2. I matchminut 60 målas det igen och nu är det Martin Axelsson i den svartvita tröjan som får målnätet att rassla och ställningen är 4-3. Fighten håller på att vända.

Dock lugnas hemmafansen ner av Rickard Crona som frispelas av Linus Lyck och smidigt sätter dit 5-3.

I 65:e minuten spikas slutresultat fast och det är Hovslätts IK´s stora måltjuv Linus Lyck som framspelas av Michel Chamoun och kommer farande på kanten fram mot buren och från liten vinkel skickar iväg en projektil som får nättaket bakom bortakeepen att rassla ljuvligt för alla med rödvita ögon. 6-3 lyser det på matchtavlan och den stora låten från 60-talet Balla Balla ekar ut i byn med omnejd.

Till bästa lirare i vardera laget utsågs de bägge målisarna Samuel Andersson och Jacob Karlsson. De släppte in bollar, men de gjorde också många fina räddningar i den öppna matchen.

Hela det rödvita laget skall hyllas efter den stronga insatsen mot årets seriefavoriter Smålandsstenar GOIF och skall man rosa någon utöver Samuel Andersson extra blir det Linus Lyck, som besitter en kunskap om måleriet utöver det normala.

Nu väntar en ny match för Rött å Vitt i påskhelgen och kosan styrs mot Kärda En match mot laget som torskade med storsiffrorna 0-8 mot Jönköpings BK. Se upp Hovslätts IK! Tänk på hur det såg ut 2018! Stora poängtapp mot lagen i den nedre regionen av serien och stora poängkap mot topplagen. Stor skärpa hos varje rödvittröjad krävs om det skall bli någon del av poängskörden på annandagen!

Foton från premiären finns här ..................

[ 190406 - lördag ]     Rödvit torsk i genrepet

En vecka kvar till årets seriepremiär och under lördagen spelade Hovslätts IK´s representationslag sista träningsmatchen innan det stora allvaret börjar. Arenan var Slättens IP´plastgräs i Habo och för motståndet stod Visingsö AIS.  Äntligen hade väderguden i Habo vaknat på rätt sida och han/hon bjöd på strålande fotbollsväder med sol och tvåsiffrigt på termometern.

Matchen blev en jämn tillställning. Spelet böljade och bägge lagen skapade en del chanser, men trots det blev det målfattigt. Enda baljan som sattes kom i andra akten och tyvärr med rödvita ögon sett var det öborna som svarade för den.

Rött å Vitt gjorde en bra match och alla apelare får varsin ros. Skall några framhållas i laget får det bli våra 15-16 åringar. Inte för att de var bättre än de andra, utan för att de trots sin unga ålder spelar med ett härligt självförtroende och en underbar entusiasm. Theo Jonsson, Hampus Bäck, Lukas Mourad och Yousef Mansour. Framtiden är röd å vit!!!

På lördag är det seriepremiär på Hovet och gäster är Smålandsstenar GOIF. Kanske tuffaste motståndet man kan få i årets serie. Under lördagen vann de svartvitrandiga mot Forsheda IF med 3-0. Vi syns på Hovet!

[ 190330 - lördag ]     Lyckat rödvitt läger

Årets träningsläger för Hovslätts IK ägde rum i Borås och blev lyckat. Under lördagen spelade laget en träningsmatch mot div V-laget Brämhults IK. Som numera är vanligt bjöd vädergudarna som bevakar de rödvita träningsmatcherna på ett långt ifrån gott väder. En stark och kall vind som verkade komma från alla håll!

Själva matchen blev en rolig tillställning sedd med rödvita ögon, med en 4-1 viktoria för vårt lag och stundtals ett härligt spel från lirarna från Hovet. Ett spel som lovar gott inför stundande seriespel!

De rödvita målarna blev Johan Fransson, Fredrik Nilsson, Linus Lyck och Rickard Croona. Den sistnämnde utsågs till matchens lirare!

Nu väntar spel i Toyota Cup på onsdag mot Solberga GIF och en träningsmatch mot Visingsö AIS innan seriepremiären mot Smålandsstenar GOIF äger rum på Hovets läckra gröna(?) gräsrektangel den 13 april 15.00. Och då hoppas vi på svaga svalkande vindar i solgasset och minst 15 grader i luften! 

Vill du se bilder från matchen klickar du här ..................   

[ 190323 - söndag ]     21-0 på tre fighter!

I helgen spelade Hovslätts IK sista gruppspelsfighten i årets upplaga av Toyota Cup och den rödvita målfrossan håller i sig. Arenan var Slättens IP´s plastgräs och motståndare BK Bosna.

Redan efter 7 minuter kom ettan och den var signerad av Linus Lyck. Åtta minuter senare är det Lucas Anderssons tur och innan pausvilan har Aljo Saralic och Johan Fransson också nätat.

Kort pausvila. Alla, inkl domarna, vill hem och se Sverige tvåla till Rumänien i EM-kvalmatchen på Friends Arena. En betydligt jämnare tillställning än den som utspelade sig i Habo, för bollarna fortsatte att fara in bakom Bosnakeepern. Andra aktens målare blev Linus Lyck med tre, Michel Chamoun, Aljo Sarajlic och Johan Fransson ett vardera.

Hjälmen som förkunnar att man har varit lagets bästa spelare sattes på 15-åringen Hampus Bäcks knopp och det blir högintressant att följa utvecklingen hos den unge talangen.

Tack vare resultatet i gruppspelat med tre viktorior och målsiffrorna 21-0 går laget vidare i cupen och nu väntar betydligt tuffare motstånd. Solberga  GOIF från Nässjö, som vann sin grupp i ungefär samma överlägsna stil som Rött å Vitt. Men innan dessa blir det träningsläger i helgen i Borås och fight mot Brämhults IK.

Seriepremiär 13 april på Hovet och svåraste möjliga motståndare direkt – Smålandstenars GOIF. Oj, vilken thriller!

[ 190317 - söndag ]     Rödvit målfrossa!

Söndagseftermiddag och match på plastgräset på Junebäcken. Kung Bore visar att han inte har tagit semester utan blåser på för fullt. Visserligen inte snö, men en vind blandad med regn som får den mest inbitne fotbollsåskådaren att längta till en innebandymatch! Vart är vi på väg?
 
Håll ut seriepremiären närmar sig och då bjuder de betydligt mer vänliga vädergudarna över Hovet på ljumna vindar i en go kvällssol. Nu är det Toyota Cup som gäller och motståndare till vårt rödvita gäng är anrika Norrahammars GIS.
 
NGIS bjuder på bra motstånd i inledningen av matchen, men efter ca 20 minuter är det mest Rött å Vitt som äger. Tre bollar hamnar bakom de grönvitas keeper innan domherren kvittrar för pausvila. Ettan och tvåan gör måltjuven Linus Lyck och 3-0 baljan är Alexander Wallinder pappa till.
 
Andra akten börjar och åter antecknar sig Linus i målprotokollet. 5-0 kommer och nu är det 16-åringen Theo Jonsson som knoppar in lädret efter en hörna. Sexan står Fredrik Nilsson för, även det via huvudet. 7-0 sätter Emil Holmgren och slutresultatet 8-0 spikar Linus Lyck fast.
 
Hela Hovslätts IK skall ha bra betyg efter en mer än övertygande insats och att hålla någon före någon annan är svårt, även om fyra mål är mer än bra av Linus Lyck. Men vilken bredd det tycks råda i truppen! Tre avbytare kom in och gjorde kanoninsatser. Elias Larsson agerade mittback i andra och visade hög klass. Fredrik Nilsson är åter efter sin bandysäsong och visar att han är en het kandidat till en A-lagströja. Sist men inte minst, Hampus Bäck. 15 år och en stor talang hoppar in sista kvarten och skojar runt med betydligt äldre motståndare. Hampus kan bli det stora utropstecknet i 2019 års upplaga av det rödvita representationslaget! Framtiden är röd och vit!!!
 
Söndagens viktoria är ytterligare ett steg mot en ny Elfsborgsmatch i november! Men det finns fallgropar på vägen dit. Redan på lördag väntar BK Bosna som sista fight i gruppspelet och det är en match som vi måste ta poäng i för att vandra vidare i cupen. Kan bli högspänning på Slättens plastgräs i Habo på lördag!   

[ 190310 - söndag ]     Rödvit premiärviktoria!

Säsongen 2019 började på allra bästa sätt för Hovslätts IK! Under lördagen mötte laget IFK Öxnehaga i Toyata Cup på utmärkta plastgräset i Habo. Väderguden i Habo var inte på sitt goaste humör, utan testade publik, spelare och kortbyxad domartrio på blåst, regn och grader kring nollan.

Efter en första akt där Rött å Vitt hade ett visst övertag, var ställningen 0-0. I andra blev jämnade det till sig, men det var HIK-grabbarna som målade. 1-0 blev det av nyförvärvet Aljo Sarajlic. Tvåan kom till på en straff som Linus Lyck säkert placerade bland nätmaskorna och avslutande målare var Johan Fransson som spikade fast slutresultatet till 3-0.

Extra rosor går till Arvid Elm, Linus Lyck och Emil Rygert. Dessutom visade nya keepern Samuel Andersson på ett mycket bra burvakteri. Han hade inte så mycket att göra, men det han gjorde lovar gott inför fotbollsåret 2019.

Cupspelet fortsätternästa helg och då är det anrika Norrahammars GIS som väntar. En fight av derbykaraktär!

[ 181006 - lördag ]     Viktoria i epilogen

Så hade vi kommit till sista seriematchen för i år och arenan heter Rönnåkra och motståndarna är Egnahems BK. Skapligt fotbollsväder, musik i högtalarna, servering öppen och speaker på plats. Klart bättre arrangemang än på de flesta arenorna bland våra seriekollegor.

Det gällde att vinna matchen för Rött å Vitt om möjligheten till positivt kval skulle finnas, samtidigt som Bankeryds SK och IFK Öxnehaga skulle ta poäng i deras avslutningsmatcher.

HIK tog tag i taktpinnen direkt och släppte den aldrig. Målchanserna haglade mot hemmaburen, men det dröjde ända till 38:e minuten innan utdelningen kom. Mest berodde det på en storspelande hemmakeeper.

Det var Fredrik "Nisse" Nilsson som fick på en riktig pärla en bit utifrån och han fick se projektilen borra in sig i nätmaskorna på natursköna Rönnåkra.

Rödvit glädje på plan, men bland supportrarna var det mer dämpat. Rapporterna från Furuvik i Bankeryd förtäljde en början på ett jätteras för de gulsvart. Sommens AIF var på väg att krossa hemmafavoriterna!

På bild grattas den gode Nisse av lagkapten Robin Waern.


0-1 lyste på det digitala urets ljustavla under halvtidspausen.

I 60:e minuten kommer tvåan. Det är Linus Lyck som anfaller med bollen, passar Lucas Andersson, som i sin tur serverar inbytte Rickard Crona en en fin boll. Årets tvåa i den interna skytteligan rullar enkelt in päronet i målisens högra burgavel.

Fem minuter senare är det dags för ett av höstens nyförvärv att göra sin första balja i den rödvita dressen, när han skickar in 0-3 bollen.

Egnahems spelarna var inte helt ofarliga, kom till avslut ett antal gånger och fick också utdelning. Detta skedde när digitala uret hade tickat fram till 87:e minuten och med den reduceringen var det 1-3.

Nu blev inte det matchens sista mål, utan 1-4 fastställdes på övertid och det var 16-åringen Theo Jonsson som utnyttjade ett slarv i egnahemsförsvaret, snodde bollen och borrade in den bakom en chanslör burväktare.

Alla skall ha beröm i Rött å Vitt för sina insatser. Extra rosor till Anton Grännö och Lucas Andersson. Viktorian räckte inte till någon kvalplats, utan dessa togs av Bankeryds SK och Sommens AIF. Två lag som den rödvita hemsidoredaktionen önskar lycka till i kommande kvaldrabbningar.

Rött å Vitt får komma igen till nästa säsong. Tills dess måste ansvariga göra en analys på varför hemmamatcherna har gått så dåligt i år. Höstens hemmaskörd har blivit två poäng och sammanlagt har det tagits tio pinnar på Hovet, samtidigt som de rödvita kämparna har plockat med sig 26 poäng ifrån bortagräs!

Mer foton hittar du här .....................

[ 180929 - lördag ]     Snopet värre på Hovet

Allt såg bra ut inför årets serieepilog på Hovet. Bra höstfotbollsväder, skapligt med åskådare och en stark rödvit trupp med avbytare av hög klass. Allt talade för en rödvit viktoria.

HIK tog greppet direkt, skapade många chanser och när det digitala uret har tickat fram till 26 händer det.

Alfred Blomgren serverar Linus Lyck en underbar stickare som han förvaltar på bästa sätt, genom att enkelt rulla in päronet och ljudverket på arenan vräker ut Bala Bala och förkunnar för samhället att ställningen på Hovet är 1-0.

I 33:e matchminuten fälls Linus Lyck inför straffområdet och domherren pekar på elvameterspunkten. Straff! Linus tar själv hand om straffen och gör inget misstag. 2 - 0 och Rött å Vitt trumma på vidare mot som det tycks en klar viktoria. Men inte var den så vidare klar, utan gästerna Forserums IF kämpade på och i slutminuterna av första akten gör man både 2-1 och 2-2.

Andra akten tar sin början och det är hemmalaget som äger det mesta av spelet och Linus Lyck slår till igen.

Denna gång är det Fredrik Nilssons tur att servera en fin macka till Linus och åter kommer nummer 9 i fint läge och på sitt enkla sätt lägger in bollen. Åter rödvitt ledning och nu skall det väl vara klart!

Men ett viljestarkt Forserums IF kastar inte yxan i sjön, utan skapar anfall mot det rödvita målet och utdelning får de grönvita. Det blir både en kvitteringsboll och en ledningsdito. En ledning med fyra bollar mot tre och hur man än kämpar så lyckas inte Hovslätts IK vända på den steken. Torsk och en mycket snöplig sådan.  

Bästa spelare i vardera laget blev i Forserum Tamer Metin och i HIK tremålskytten Linus Lyck. I HIK kan man ge beröm till hela laget för goda offensiva insatser, men man går gärna till anfall med näst intill hela laget och blir mycket sårbara på kontringar. Måste till en skärpning till avslutningsfighten mot Egnahem på lördag! En match som måste vinnas om möjligheten till en positiv kvalplats till fyran skall leva. Och skall den platsen leva måste både Sommen och Forserum tappa poäng i sina matcher. Det kan bli en lördag med mycket dramtik!

Något som talar för en rödvit viktoria mot Egnahem är bortastatistiken. Inför sista seriemachen har HIK siffrorna 7 2 1 på bortaplan, något att jämföra med hemmastatistiken 2 4 5. Siffror som sportchefen och övriga måste analysera och hitta ett motdrag mot inför kommande Hovetmatcher.

Ett gäng som har gjort ett kanonår på Hovet är våra boll-kallar/lisor. Ungdomar som ser till att tempot i matcherna aldrig dalar pga saknad boll. Ett stort TACK från seniorfotbollen till de unga spelarna i F08 och P08 för ett förträffligt arbete! Ni är bäst!


Mer foton från matchen ..................

[ 180922 - lördag ]     Rödvit viktoria med mersmak

En mycket betydelsefull match i lördags för Rött å Vitt när man tog sig an IFK Öxnehaga på bortagräs. Bägge lagen är med i en tuff kamp om en positiv  kvalplats i serien.

Väderguden över Huskvarna var väl inte på sitt bästa humör, då han blandade solsken med lite kyliga höstskurar. Men den gästande publiken som höll på Hovslätts IK trivdes nog rätt bra i alla fall. Härligt rödvitt lir med många målchanser värmde!

Redan efter tre minuter slår den lille liraren på vänsterkanten , Alfred Blomgren, till. Affe snurrar runt med Öxnehagaförsvaret och avslutar uppvisningen med ett underbart nätrassel, som också var hans första balja i Rött å Vitt. Grattis!

Fortsatt tryck mot hemmakassen under resten av akten, men utdelningen uteblir. I stället är det hemmaspelaren Zacharias Hammo som kvitterar på en kontring i slutet av halvan.

Halvtidspaus och fort bort mot klubbstugan för att värma sig med en fotbollskorv och en stor kopp varmt kaffe. Men tji, varken korven eller den varma drycken fanns att inhandla.


I 53:e minuten passar Emil Holmgren in päronet till hemmagängets straffområde och åter får Hovslätts IK en förstamålsskytt i A-lagströjan. Arvid Elm tar emot bollen elegant och lyfter in den utom räckhåll för keepern. 1-2 och jubel bland de gästande supportrarna.

Tio minuter senare kommer Fredrik "Nisse" Nilsson med i målprotokollet.

Johan Fransson kommer i en het duell med en hemmaback om lädret ner vid Öxnehagas kortlinje och går segrande ur den striden. Tittar upp och ser Nisse, som är helt ren framför öppen kasse. Johan serverar en fin macka som nr 12 i den rödvita tröjan hårt och bestämt sätter dit. 1-3!


Kombinationen Johan och Nisse fixar även nästa pyts och nu är det en hörnspark som gäller. Johan får till en härlig boll från hörnflaggan som driver mot höghoppande Nisse. Den rödlätta kalufsen nickar med kraft bollen ner i marken mot målet och ställer helt den chanslöse målisen. 1-4 i matchminut 66.

All heder åt hemmalaget som inte ger sig, utan sliter på i fightens sista fjäderdel. En belöning kommer i 77:e minuten genom Osman Karimi som fastställer slutresultatet till 2-4. 

Alla lirare i den rödvita dressen skall ha högsta betyg för sin heroriska insats, såväl startspelarna som alla avbytarna som kom in i andra halvleken. Vilken bredd det finns i Rött å Vitt trots att vi är i slutet av säsongen! Nästa match blir på lördag mot Forserums IF, som är ett av lagen som jagar den åtravärda kvalplatsen mot fyran 2019.  Varning för stor högspänning på Hovet kommande helg!!! 

Mer bilder från matchen här .........................

[ 180914 - fredag ]     Lyckad getjakt på plastunderlag!

En nöjd Anton Grännö efter tagen skalp på serieledarna En nöjd Anton Grännö efter tagen skalp på serieledarna

Lyckad fotbollsfest under fredagskvällen på Bymarksvallen för Rött å Vitt, när man snodde hela poängpotten efter fightens enda mål.
Fotbollsfest? Var det dukat för fest? Var fanns musiken, aktuellt programblad och matchspeakern. Var det någon som fann grytan med fotbollsvarmkorv i pausen? Nu verkade inramning av matchen som passande för en träningsmatch i april månad och tyvärr så är läget likadant på flera håll i vår serie.   

Rött å Vitt kom till matchen efter en lyckad träningsvecka i ryggen. 22 spelare på torsdagsträningen! Och visst var det mycket go hos de rödvita när fighten inleddes. Dirigentpinnen var gästernas, men höll på att tappas redan i minut 15. En av lirarna fick ett diskutabel gult kort av domherren och ifrågasatte detta på ett hyfsat sätt. Men oavsett hur man framställer sin kritik så är det absolut förbjudet att kritisera en fotbollsdomare och spelaren får ytterligare syna  gult kort, som bytts ut av ett knallrött och ett adjö från planen. Rött å Vitt strider vidare och när matchuret tickat fram till 21 blir det utdelning.

Theo Jonsson får en passning ut på vänsterkanten, driver lädret framför sig och ser Fredrik Nilsson komma farande in istraffområdet. 16-åringen serverar den betydligt äldre Nisse en macka i huvudhöjd och nr 12 gör ingen besvken. Med sin lätt rödfärgade kalufs nickar han ner bollen i plasten och gör det omöjligt för hemmakeeperna att skydda sin bur. 0-1!

Hovslätts IK trummar på, men något mer nätrassel hörs inte under den någon småregniga höstkväll, trots ett par ribbträffar och härliga lägen framför hemmakassen.

I andra akten börjar orken tryta något för gästerna och getterna tog över mer av spelet. Men målet försvarades bra från påhälsning och jublande kunde Hovslätts IK´s kämpande krigare lämna banan.

Hela laget får högsta beröm och en stor eloge för sina många fina kombinationer i spelet. Spelare som utmärkte sig lite extra är den store kämpen i försvaret Anton Grännö. På mittfältet härjade de små stora lirarna Arvid Elm och Alfred Blomgren. Den förstnämnde med ett otroligt spring i de små ivriga benstumparna och dessutom en härlig blick för spelet. Affe är en tekniker av guds nåde! Snurrar runt med motståndarna och serverar fina mackor till lagkompisarna. En spelare som inte får glömas är keepern Emil Elfström som räddade bl a en stenhårt rökare ner vid ena stolproten genom en riktigt pantersprång i matchslutet.

Nu väntar en lördagsmatch mot ett annat serietopplag på bortaplan, IFK Öxnehaga.  Förhoppningsvis är det ett revanschhungrigt rödvitt gäng som vill ha upprättelse för vårtorsken som huskvarna bjöd på i våras.

Läs HIK`s sportchefs matchkommentarer .................... 

[ 180911 - tisdag ]     Tre fina nyförvärv gladde hemmapubliken

Väderguden över Hovet bjöd på ett fint höst- och fotbollsväder i lördags när det rödvita laget tog emot BK Rondinella. En hel del åskådare hade samlats och entréintäkterna gick oavkortat till Barncancerfondens kampanj Walk of Life.

Rött å Vitt, för dagen yngre än någon tidigare omgång under säsongen, bjöd på härlig och kreativ fotboll under hela fighten, men det var gästerna som tog ledningen när digitala matchuret hade klickat fram till 36:e minuten. Målare på en snabb kontring var Chia Kaki.

Hovslätts IK fortsatte trumma på mot Rondinella och när klockan stod på 45 fick laget en hörna som Johan Fransson slog med stor elegans och framför målet förvaltade Robin Waern bollen på bästa sätt. Den waernska skallen knoppade in kvitteringen och resultattavlan visade 1-1.

Pausvila och för åskådarna läckerheter hos Hardy´s Grill där grillmästaren serverar hamburgare och goda grillkorvar plus mycket annat.

Andra akten blir likt den första och det är mycket boll hos de rödvita lirarna. Men problemet är att placera päronet bakom motståndarmålisen. De tre skyttarna som leder den interna skytteligan var inte med i lördagens match av olika anledningar.

I 78:e minuten kommer gästerna åter i en snabb kontring och får utdelning av attacken. Målgörare är Albin Flodin Stenholm och åter är det underläge för våra hemmagrabbar. Men inte ger de upp, utan det är kämpa, kämpa.

Matchuret har tickat fram till 90 minuter när Robin Waern kommer på vänsterkanten och får på ett skott mot mål. Keeperna halvräddar bollen som går ut i banan och där kommer Anton Grännö, som med fart och kraft sätter till huvudet. Lädret borrar sig in i de rondinelliska nätmaskorna samtidigt som ljuv musik uppstår från Hovets fina ljudanläggning och Balla Balla förkunnar för Hovslätt med omnejd att Rött å vitt har målat. 2-2 och domherren blåser strax för game over. 

Många spelare i den rödvita tröjan gör en mycket bra insats. Till matchens lirare i HIK utsågs Arvid Elm, som gör ett fantastiskt bra jobb på mittfältet. I BK Rondinella går samma utmärkelse till Filip Freding.
Arvid är åter tillbaka på Hovet efter en mängd år i J-Södra och nu senast i Tenhults IF. Elias Larsson från Åkarps IF och Alfred Blomgren med senast adress Husqvarna FF får också stort beröm för sina debutinsatser. Målskyttarna och mittbackarna Anton Grännö och Robin Waern måste också nämnas när extra beröm skall utdelas.

Nu väntar en tuff uppgift för Rött å Vitt när man skall möta stengetterna i den blå Hallbytröjan på fredag på deras plastgräs uppe på Bymarken. 19.00 börjar den fighten.

Mer foton från matchen finns här    ..................................

[ 180826 - söndag ]     Rött å Vitt nådde nästan fram

En vanlig syn på Hovet de första 55 minuterna av målorgien vid fredagens match mellan Hovslätts IK och Sommens AIF. Gästerna tryckte på för fullt.

Allt var dukat för stor fotbollsfest, väderguden över arenan bjöd på fint fotbollsväder och planen lyste grannt grön. Men oj vilken match det blev!

Redan vid avspark gick de rödvita till anfall och skapade en rejäl målchans som borde gett utdelning, men icke. Kontring mot hemmaburen och Andreas Hagberg målar innan det digitala matchuret slagit över till minut 1.

Och så fortsatte akt 1. Stort övertag för SAIF och utdelning blev det också för gästerna. 0-2 Patric Kristiansson och 0-3, 0-4 genom Oscar Klaar. Allt talade för att det skulle storslakt. Äntligen pausvila. 

Andra delen av matchen fortsätter med stort Sommenövertag och i 48 minuten ordnar Andreas Hagberg 0-5. Det såg mer än dystert ut för de rödvita spelarna, men då sker en stor förändring av fighten och allt börjar gå hemmagängets väg.

I 57:e minuten fångar Fredrik Nilsson upp bollen och driver den mot Sommenkassen och inte bara det, han lägger den i nätmaskorna bakom Hampus Dungmark i sommenburen. 1-5 och ett litet ljus av förhoppning tänds över Hovet.

Mål och nu vaknar de rödvita upp ordentligt och nästa balja låter inte vänta på sig. Fem minuter senare sätter Linus Lyck till utsidan av knoppen och får se lädret borra in sig i nätmaskorna. 2-5!

Sommenmålisen gjorde en strålande straffräddning, se bilden, i första halvleken, men i 87:e minuten fick han kröka rygg när 200match-jubilaren Robin Waern stega fram och sätter stramaren nr 2 på ett säkert sätt.

Snabbt ut med bollen. De rödvita ger inte tappt, trots att tiden snart har sinat ut. På övertid gör centertanksen Rickard Crona 4-5, men snart kvittrar domherre Werdina för game over. Men vilka sista 35 minuter de rödvita lirarna gör! Med den glöden och ivern i varje kommande seriefight blir det ingen torsksmak i fortsättningen. 


När det gäller att bedöma spelarna från HIK måste man glömma de första 55 minuterna och endast betrakta resterande matchtid och då får samtliga absolut högsta betyg. Juryn som utser matchens lirare fastnade för 16-åringen Isac Alm i rödvit dress och dubbelmålaren Oscar Klaar i den vita tröjan.

Rött å Vitt behåller sin sjätte placering i serien och avståndet till en kvalplats ökade något, men inte är det ouppnåeligt. Visar man samma kampvilja som i avslutningen av fredagsmatchen är man ifatt i god tid före årets 22.a och sista seriematch har spelats. Redan på fredag kommer nästa utmaning när seriefemman Jönköpings BK står som matchvärd på Junebäcken.

Mer bilder från matchen hittar du här .............  

[ 180819 - söndag ]     Jämn fight på Furuvik

Här ligger allt dukat och klart för match mot hemmalaget Bankeryds SK, trea i serien, på Furuvik. Ordning och reda. Något som följer med ut på den gröna triangeln. Men vad har hänt i BSK? Vid tidigare besök på arenan har det alltid funnits speaker, programblad, resultattavla och härliga låtar i högtalarverket. Men nu var allt borta, inte ens någon entréavgift för att se Rött å Vitt! Betyder det att en sådan här match i femman är helt utan värde, dvs värdelös? Men inte, utan den bestod av 90 minuter plus tillägg av spänning och bra fart direkt.

I matchminut 17 drar HIK upp ett anfall på högerkanten. En lyra kommer i bortre delen av hemmakassen och där dyker Alexander Wallinder upp och sätter fram sin kalufs. Lädret touchar en gulsvart och borrar in sig i nätet. 0-1 lyser härlig från den digitala matchtavlan.

Alex gratulers av sina rödvita lagkompisar till ledningsmålet.

0-1 står sig halvleken ut. Tyvärr får Hovslätts IK duktige Theo Jonsson, 16 år, utvisad i slutet av halvleken för två gula kort och får inleda andra akten med en man kort.

Bankeryds SK kommer ut efter pausvilan heltaggade och kvitteringen lät inte vänta på sig. Efter att en hemmalirare gått omkull med hjälp av en rödvit i straffområdet kvittrar domherren från Ulricehamn för straffspark. Den stramaren sitter säkert och ställningen är 1-1.

Rött å Vitt visar gott kamphumör och trummar på trots straffbaljan i baken. Laget kämpar vidare med en man kort och skam den som ger sig. Linus Lyck plockar päronet från en hemmaspelare och far fram på vänsterkanten, viker in mot målet, ser Daniel Johansson som är helt ren och serverar nr 7 en härlig macka som Danne tackar för genom att raka in 1-2.

Glädjen blev dock inte långvarig utan hemmagänget trycker in en kvittering när det är dryga tio minuter kvar. Mer pytsar blir det inte, trots att bägge lagen gick all in för en vinstboll. Det oavgjorda resultatet får betecknas vara högst rättvist.

Rött å Vitts gigant denna afton är utan tvekan Anton Grännö. Alla övriga skall ha ett högt betyg för sin kamplusta. Skall man ändå rosa någon annan lite extra får det bli lille store keepern Emil Elfström som svarar för en säker insats mellan stolparna. 

Höstsäsongen går vidare, Rött å Vitt ligger och lurar strax bakom toppen i serien och kan/kommer att bjuda på många spännande matchminuter innan facit för årets div V skall skrivas.

Nästa fight för gänget är på fredag då Sommens AIF kommer på Hovetbesök. Ett lag som är ute efter revansch efter snöpliga torsken mot HIK i våras. 

Läs mer och utförligare om matchen på BSK´s hemsida ....................

[ 180812 - söndag ]     Högspänning på Hovet

Årets derbyfight på Hovet i fredags och väderguden över arenan bjöd på en normal svensk sommarkväll. Äntligen! Den tropiska värmen var väck, men visst var det hett ute på den gröna triangel när de två kombattanter om titeln "Bäst i Tabergsdalen" bjöd upp till ett riktigt fotbollsdrama.

Gästerna Norrahammars IK var laget som tog tag i dirigentpinnen direkt och bestämde över spelet en lång bit in i första akten. Rött å Vitt kom efter hand in i matchen, men det handlade ändock en hel del om spelarna från bruksorten. I 43:e minuten fick de för dagen svartklädda spelarna utdelning på sitt övertag. StefanKoutcho slår en boll från högerkanten in mot målets bottre del och där står två NIK:are och skall se till att bollen passerar mållinjen. Offside vinkar den assisterande domaren, men huvuddomherren blåser för mål. 0-1 lyser det från den digitala tavlan och ingen på hela arenan kan säga att det var orättvist.

Andra akten inleds och det blir mer och mer Hovslätts IK. Kvitteringen kommer i 67:e minuten.

Daniel Johansson får till en pangträff på päronet och detta far med kraft mot gästernas bur, touchar en spelare och ställer burväktaren från Norrahammar. 1-1 och det blir ett resultat som står sig tiden ut.

Till Matchens lirare i vardera laget utsågs i NIK lille snabbe och ettrige Stefan Koutcho, som tillsammans med brodern Bassam satte HIK-försvaret på svåra prov. I rött å vitt gick priset till mittförsvarets store kämpe Anton Grännö, som slet och stred mot de svartkläddas intensiva offensiv.

Skall man rosa ytterligare ett antal hemmaspelare, så får det bli Emil Elfström i målet, som visar ett stort målvaktsspel, lille kämpen Theo Jonsson blir bara bättre och bättre för var match han som 16 åring gör i A-lagströjan. Linus Frode, som kom till klubben mitt i säsongen är också en spelare med stort kamphjärta och som alltid ger allt med råge. Rickard Crona gör som vanligt en stor match på topp, men ack så ensam han är där. Inte lätt att ta sig helt solo förbi en trio försvarare.

Nästa utmaning i serien är Bankeryds SK på bortagräs, om det blir natur elle plast återstår att se. En tuff uppgift för de rödvita, men ett är säkert; skall man ta del av poängskörden på kommande fredag måste laget som helhet lyfta sig minst ett snäpp och kanske något mer. 

Bilder från matchen hittar du här .....................

             NÄSTA MATCH
 


FK LILJAN

FREDAG 16 AUGUSTI 1900

HOVET