SENASTE MATCHEN

[ 171003 - tisdag ]       Serieepilog med målfrossa

Söndagens fotbollsfest tillika epilogen av fotbollsåret 2017 för Rött å Vitt blev en stor orgier av måleri!
Allt var dukat för stor fest på Hovet. En grön skön rektangel, en vädergud över arenan som log sitt bredaste leende och ett hett derby mot blåklädda Månsarps IF. Vilka förutsättningar för en fin avslutning!

Dock blev det aldrig en het derbyfight, ty de rödvita tog direkt ett fast grepp om dirigentpinnen och det höll man hela matchen igenom.

Redan i andra matchminuten börjar Balla Balla ljuda över Hovet. Linus Lyck kommer farande på vänsterkanten, ser Daniel Johansson i rent läge och lägger en en perfekt macka. Danne har bara att sätta dit sin högerdoja och keeperna får vittja nät.

Sju minuter senare är det dags igen. Linus åter med boll på vänsterkanten, går några steg in i banan och placerar päronet utom räckhåll för målisen.

HIK fortsätter under första halvleken att rada upp målchans efter målchans, men lyckas inte få in bolluslingen. Det blir istället Månsarps IF som får till en reduceringsboll i 43:e minuten signerad av Dennis Einemo.

I andra akten får Rött å Vitt fart på målandet igen.

Andra akten är bara dryga minuten gammal när Daniel Johansson råkar träffa en månsarpshand och på den följande stramaren gör inte Linus Lyck något misstag.  3-1. 

I 53:e minuten har mittbacken Robin Waern förflyttat sig fram på plan och får tag i bollen. Den gode Robin får på en drömträff och som en projektil far den överhettade kulan iväg mot målet, passerar keepern och borrar sig med kraft in i nätverket. Ljudmaskinen på Hovet förkunnar att det är 4-1 och Balla Balla vräks ut över Hovslätt med omnejd.

 I 60 minuten är åter duon Linus & Daniel igång igen

Linus kommer ner vid kortlinjen, utmanar målvakten, men ser Danne i bättre läge.

Passar och Danne trycker dit lädret och får den digitala tavlan att ändra sig till 5-1. En stund senare blir det en kopia på målet och måltavlan tickar fram till 6-1.

Efter det är det dags för våra spelare födda 2002 att presentera sig på riktigt för hemmapubliken.

Theo Jonsson har bollen på mittfältet, avancerar framåt och slår en härlig passning till William Axelsson. Wille fortsätter ner till kortlinjen, ser pojklagskompisen Axel Rundquist  vid botre stolpen. Axel får mackan serverad och trycker med elegans in 7-1. Överstyyyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med det. Utan när tavlan visar 84 bryter sig Linus Lyck loss från månsarpsförsvaret och lägger in 8-1 målet.

Sista målet blir dock inte en mål av skyttekungen Linus Lyck, utan det blir den säkre mittbacken Robin Waern som får sätta punkt för 2017 års rödvita målskörd.

På bilden grattas han av hälften så gamle Theo Jonsson i matchens slutskede. Två lirare som kan göra Rött å Vitt till ett absolut topplag nästa år. Härlig blandning av gammal och ung!

Hela rödvita laget skall rosas för söndagens insats. Alla gjorde en helgjuten insats.

Hemsidoredaktionen vill också passa på och tacka sextetten som har gjort att matcherna på Hovet sker i ett extra högt tempo. Bollisorna och bollkallarna från F07 och P07  har varit på alerten under alla matcher under året. De får här representeras av söndagens gäng;

Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren. Bakre raden; Joel Arrenius, Axel Atterling och Jonah Hallebo. Främre raden; Olle Widfeldt, Ashton Kian och Jesper Berggren.

[ 170925 - måndag ]       Stark rödvit insats

Igår var det rödvita representationslaget nere i Västbo för match mot Kulltorps GoIF. Det var ett stort manfall från förra veckans match mot Västboås GoIF. En match som handlade mycket om fotboll i första akten för att sedan övergå i ren cirkus i andra och som renderade en mängd gula kort och även något rött.

Pga avstängningar, sjukdomar/skador och annat var det endast elva spelare som mönstrades för spel mot Kulltorp. En mycket tuff situation för Hovslätts IK! Inga avbytare, men oj vilken fight de elva gjorde. Ledning med uddamålet av tre i pausvilan.

I andra delen kom Kulltorpslaget igång. Gjorde både 2-2 och 3-2. Men rött å vitt levde och kvitteringen till 3-3 kom. Dock kunde hemmagänget vinna till slut med 4-3.

Men alla rödvita spelare skall trots torsken hyllas och rosas extra mycket för sina insatser. Linus Lyck blir tremålsskytt. Två debutanter, 14-åringarna Isak Karlsson och Lukas Mourad gör en stark och bra insats, vilket talar för att framtiden är röd och vit!

Ett litet klipp från facebook signerat nr 10 i A-laget:
Stark insats av samtliga medverkande under gårdagen. Finns inga hedersamma förluster, men är väldigt stolt och imponerad av engagemanget från samtliga igår. Lite bistert att vi inte får med oss en poäng, och det är faktiskt ganska roligt att kunna säga så när vi på förhand visste hur förutsättningar var. Nu laddar vi för sista matchen mot Månsarp.

Ja, nu ser vi fram emot serieepilogen på Hovet på söndag när Månsarps IF kommer på besök.

[ 170912 - tisdag ]        En fight med två ansikten

Ett mycket formstarkt Hovslätts IK med två storsegrar i bagaget kom till Gruvredsvallen i Mullsjö för match mot seriens topplag. Väderguden över arenan bjöd på ömsom regn och ömsom sol, planen var härligt grön och allt såg ut att kunna bli en stor fotbollsfest. Och visst blev det fest!

I första akten var det en rödvit sådan, med många chanser mot hemmamålet och fint lir. Dock hände något i akt två eller inför denna och festen bytte färg.

Trots det stora rödvita övertaget fick laget vänta ända tills minut 33 innan utdelningen kom. Linus Lyck blir fälld i straffområdet och domherren kvittrar och pekar på elvameterspunkten. 

Linus lägger själv straffen. Lägger upp lädret på straffpunkten, får vänta tills diskussionen ang straffens vara eller inte vara är avslutad mellan domare och hemmaspelare. Ett samtal som ger rött kort innan Linus får klarsignalen och lägger enkelt in stramaren.

Ettmålsledningen står sig nästan halvleken ut, men i 43 minuten får hemmalaget en frispark och kvitteringen 1-1 lyser upp den digitala tavlan.
Nja, med det övertaget som Rött å Vitt har skall det ju inte vara några problem att måla fram en söndagsviktoria. Och att MIF dessutom hade fått en kille utvisad stärkte den vinnartanken ytterligare.

Men vad händer? Rött å Vitt kommer ut som ett helt nytt lag där inte mycket fungerar. Släpper övertaget till hemmagänget eller rättar sagt tar de över genom att visa en riktig kämpaanda.

2-1 kommer i 52 minuten på ett underbart långskott. I slutminuten kommer nästa mål genom att två lirare växelspelar sig fram till HIK-kassen och spikar fast slutresultatet till 3-1.

Ett stort fång rosor till alla rödvita spelare för akt ett. Dock blir det ris för andra avdelningen. Tyvärr är inte denna förvandling ovanlig hos Rött å Vitt modell 2017, utan det har blivit en ovana vid ett par andra matcher. Något att tänka på för sektionen, ledare och alla spelare  inför avslutningen av serien och absolut åtgärda.

Nu väntar Västboås GoIF på söndag på Hovet. Ett lag som fightas för sin överlevnad i femman och säkerligen kommer att sälja sig dyrt.

Mer bilder från Mullsjö hittar du här ........ 

[ 170827 - söndag ]        Rödvit viktoria på Nubba!

I fredags var det dags för Rött å Vitt att besöka Mariebo IK på dess hemmaarena och försöka ta revanch för förra årets förlust och vårens torsk på Hovet. Ett bra fotbollsväder rådde över Nubba, bra plan och ett stekhett derby mellan de två bilbingokollegorna, men var fanns publiken? HIK bidrog med ett tjugotal och det var nog mer än vad hemmagänget kunde skrapa ihop.

Hovslätts IK kom från en målrik match mot topplaget Forsheda IF senast och det goa spel som de spelade då fortsatt man med. När matchuret hade tickat fram till minut 22 kom första utdelningen.

Linus Lyck kommer på högerkanten med bollen och ser att keepern står en liten bit ut och den unge och duktige målaren slår en elegant lyra över målisen. Lyran dalar fint ner i bottre delen av marieboburen och det är 0-1.

Tvån kom i 36:e minuten och är näst intill en kopia av ettan. Alexander Knezevic driver fram lädret och passar ut till höger där Linus Lyck finns och Linus gör en repris. 0-2

Hemmalaget får en fin chans till reducering när domherre Jacobsson kvittra för straffspark. Inget att säga något om. Domartrion skötte sig på ett utmärkt sätt genom hela fighten. Fram till elvameterspunkten kliver den gulsvarta skarprättarn, rättar till ärtan, tar sats och skjuter. Men den duktige hovslättskeepern Jonathan Bosmyr har läst av straffskytten rätt och räddar stramaren. Bra jobbat Bosse!

Strax därpå uppstår det en duell i det rödvita straffområdet. Det hamnar en boll ute vid straffområdeslinjen.  Jonathan Bosmyr slänger sig och tar den, samtidigt som det kommer en alltför sen hemmaspelare med dojorna före. Oturligt nog så träffar dessa Jonathans huvud. Han blir helt groggy och måste utgå. Det blir transport till Ryhov för den unge keepern och gult kort för syndaren. En liknande situation hände förra året på Nubba när Rött å Vitt var på besök. Då var det en HIK:aren som sparkade mariebokeepern i huvudet. Den keepern kom inte tillbaka något mer den säsongen. För Jonathan blir det vila ett par veckor och sedan kanske han kan vara igång igen. Krya på dig Bosse!

Paus och Rött å Vitt går in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning och ett spel som lovar än mer i andra akten. En del av bortapubliken besöker serveringen och meddelar att korven smakar gott, trots att det inte är Vaggeryds Chark som står för leveransen, utan det är Sibyllas burkkorv. Priset överraskar dock ett flertal. 25 riksdaler för en vanlig kokt fotbollskorv! Rekordnotering för Jönköpings fotbollsarenor?

Andra halvan kommer igång och de rödvita supportrarna väntar sig mera mål, men första baljan i halvan står Fredrik Jansson i gulsvarttröja för och det är reducerat till 1-2 i minut 63. Dock återställer HIK ordningen fyra minuter senare.

Duktige ytterbacken Emil Rygert, som fyllde 17 år i veckan, kommer farande på högerkanten och tar sig ned mot kortlinjen, slår en smörpassning till nr 11 Alexander Knezevic, som förpassar bollen in bland nätmaskorna.

I 77:e är det Alexander själv som står för serveringen och det är Linus Lyck som blir servad. Linus tvekar inte utan rullar in 1-4. Hattricken för grabben med måldojorna även denna fight. Även om det inte blev en äkta, så är det överstyvt!

Inte nöjer sig de rödvita med detta, utan de trumma på. Claes "Bagarna" Johansson, som kom in på banan i andra akten, spelar fram Daniel Johansson på ett formidabelt sätt och Danne behåller elegansen i bollen genom att lyfta den över en utrusande hemmakeeper. En riktig femetta!

Alla i den rödvita tröjan skall hyllas för ett jättefint arbete med ett härligt go. Alla delar i laget fungerade utmärkt, men skall man framhålla några lite extra blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, som äger större delen av den gröna rektangeln. Unge Linus Lycks kyla framför mål och hans stora arbete i bolljakten långt nere i banan. Mittbacksparet, Anton Grännö och Robin Waern, som håller näst intill rent framför keeperparet. Men man kan namnge dem alla elva plus de pigga och alerta inhopparna som kom in i andra halvlek.

Nu väntar match på lördag mot FC Dardania på Hovet. Ett lag som gav oss ett svårt arbete i våras nere i Värnamo. Rödvit revansch nu?

Se fler matchbilder ......................

[ 170820 - söndag ]        Rödvit målfrossa!

Vilken rödvit fotbollsfest det blev på Hovet i lördags! Ett perfekt fotbollsväder, en skön grön naturgräsmatta och en orgie i mål. Dessutom gjorde Anton Grännö sin jubileumsmatch nr 100. Lägg därtill att gästerna var serietvåan Forsheda IF.  Visst var det dukat för festlighet!

Hovslätts IK tog ett säkert tag i taktpinnen direkt och det taget släppte man aldrig. Laget pressade på mot Forshedaburen och i 22 matchminuten tog det fart i festen, sett med rödvita ögon.   

Två mål följer i raskt takt och de var kopior av varandra. Robert Albers var servitören av två perfekta mackor till Linus Lyck, som 17-åringen förvaltade på bästa sätt och speleverket på Hovet ljöd ut på högsta volym sin Balla Balla, vilket förkunnade för Hovslätt med omnejd att det var nymålat på arenan. Det digitala uret visade på 24 minuter när 2-0 trycktes fram på dess tavla 

I 42:a minuten är det dags för domherren att kvittra för mera mål. Alexander Wallinder spelar fram sin namne, mittfältsgiganten Knezevic. Alex drar på och Forshedakeepern har svårt att hålla i projektilen. Nätrassel, Balla Balla och 3-0.

Pausvila och kö vid Hardys Grill. Grillmästaren själv kunde inte närvara vid festen utan ersättaren, novisen vid spisen Henrik Wettegård, gjorde dock ett starkt jobb med hjälp av gamle mittfältaren Anders Johansson. Tummen upp!

Dags för andra akten och den rödvita galafotbollen fortsätter. Spelet är bara igång två minuter då målorgien fortsätter.

Linus Lyck snappar upp lädret 30 meter från målet och får på ett långskott som borrar sig in i nätmaskorna. Otagbart! 4-0. Minuten senare är han igång igen och springer han ifrån backarna och rullar in 5-0. 

Daniel Johansson kommer på högerkanten och får till en underbar boll till Linus Lyck som kastar sig fram och får en fot på den och det är 6-0.  Därmed har målsprutan fått till ett äkta hattrick, tre mål på raken i samma halvlek. Detta på sex minuter! Imponerande!

När klockan har tickat fram till minut 57, snor Daniel Johansson bollen, springer mot målet och rullar enkelt in 7-0. Och inte är det nog med det. utan i 83:e minuten skall måljingeln Balla Balla tonas ut en sista gång över bygden. Daniel står för förspelet och Linus gör sitt sjätte mål för dagen.

Lite plåster på såren får gästerna när man får göra dagens sista mål på övertid genom Mattias Persson och fastställa slutsiffrorna till 8-1.

Fotbollsfestens lirare är ju utan tvekan sexmålskytten Linus Lyck, men hela det rödvita gänget skall ha högsta beröm för den kanoninsats som man gör. Man kan räkna upp dem alla, men skall några äras lite extra förutom Linus, blir det mittfältsmotorn Alexander Knezevic, Mr 100 Anton Grännö och slitstarke Daniel "aldrig en dålig match" Johansson.

Nu rullar seriespelet vidare och på fredag blir det ett tufft derby på Nubbavallen mot gulsvarta Mariebo IK. Förra året bjöd de på hösttorsk, efter att Rött å Vitt klappat till dem med 7-0 hemma på Hovet. Nu i våras vann marieboarna matchen på Hovet med uddamålet av tre och visst är det ett revanschhungrigt HIK´s tur att gå vinnande ur striden, men det gäller att alla spelare har samma inställning som i lördags för att chansen skall finnas.

Mer foton från i lördags hittar du här  ............

Matchen sedd med Forshedaögon finns här .........

[ 170814 - måndag ]        Föll med flaggan i topp

I lördags var det rödvita laget i Kärda, en liten ort utanför Värnamo, och tog sig an serietrean Kärda IF. Ett visst manfall var det i rödvita startelvan. Fyra var på bröllopp, en var avstängd, en var inte tillbaks från semestern, en var fortfarande skadad och en annan var flyttkarl under lördagen.  Det var en nästintill ny startelva i jämförelse med vinstmatchen mot Tabergs SK senast, som Uffe Tränare fick sätta ihop . Men det blev rätt bra.

Matchen började i ett bra tempo och målchanser dök upp åt bägge håll. På bilden har Ermin Ceranic utmanat hemmakeepern och får iväg en boll mot öppet mål, men nr 14 på bild hinner upp den innan den har passerat mållinjen. Första målet dröjde ända fram till minut 42.

Och det är hemmalagets Jakob Björk som får på en riktig rökare , som Hampus Rubin inte har en chans på.

Andra akten är inte gammal när hemmagänget är ofina nog och straffar Rött å Vitt med ytterligare en balja. Det är Dennis Andersson som blir frispelad på vänsterkanten och sätter dit tvåan.

Efter det tar de rödvita över händelserna och radar upp mängder av möjligheter till utdelning. Och när matchuret har tickat fram till strecket för 55 händer det.


Jonathan Jonsson, idag duktig innermittfältare, har bollen och serverar den till Ermin Ceranic på högerkant. Ermin avancerar mot Kärdaburen och rullar lädret förbi en utrusande hemmakeeper. De rödvita blir extra stärkta av målet och det rödvita trycket ökar ytterligare, dock utan något för domherre Andreas Karlsson att bokföra i matchprotokollet. 

Lördagens målande avslutas i matchminut 84 när Karl Josephson får på en stenhård pärla utifrån och slutsiffrorna skrivs till 3-1.

Stort beröm till alla spelare i den rödvita tröjan + han i målvaktsditon, Hampus Rubin. Skall det rosas lite extra för några får det bli Hampus, Irsha Cesc, 17-åring på mitten som visar härliga takter, Alexander Wallinder som driver på laget på ett mycket positivt sätt och Ermin Ceranic, som gör många bra saker och kan bli än bättre när han kommer på att använda sina medspelare mer.

Nu väntar blågetterna på onsdag och troligen är de flesta som inte var med i lördags tillbaka och hur Uffe Tränare kommer att forma laget då bli intressant att se.

Mer foton från matchen hittar du här    ..............................

Matchen sedd med kärdaögon   ........................

[ 170810 - torsdag ]        Högspänning på Hovet

Höstsäsongen är igång! I tisdags spelades det ett hårt derby mellan Rött å Vitt och Tabergs SK. Förutsättningarna för en bra match fanns. En härlig grön nyansad rektangel, en stor sol över arenan och årets största publik på plats.

Domherren kvittrar igång festen och hemmalaget är på bettet direkt. I sjunde matchminuten är det press mot Tabergsburen och en försvarare råkar få bollen på handen. Straff! 

Vem skall slå stramaren? Fredrik Nilsson sitter på bänken, Ermin Ceranic får inte chansen utan ledarteamet hade utsett 17-årige comebackande Linus Lyck, som under sommaren har kommit tillbaka till Rött å Vitt, som skarprättare.

Linus placerar lädret på elvameterspunkten, tar ansats och satte dit 1-0 målet i keeperns vänstra hörn. De nyinköpta rödvita näten är invigda!

Stor glädje, men kvitteringen kommer tio minuter senare genom Jonathan Eriksson.

En halvtimme in i fighten har Daniel Johansson bollen och serverar den till Ermin Ceranic som är på högerkanten. Ermin tar sig elegant förbi ett par gulklädda försvarare längst kortlinjen innan han med kraft placerar ärtan i målisens bortre kryss och det är åter ledning för de rödvita.

I slutminuten av första akten blir en tabergare bryskt fällde inom straffområdet av en hemmaförsvarare och en straffsignal ljuder över Hovet. Straffskytten Robin Johansson får till en hård välplacerad straffspark och Hampus Rubin är chanslös. 2 - 2 och halvtidsvila.

Oavgjort i pausen, men skulle något lag vara värd en ledning så är det absolut HIK.

Rättvisan skippas dock i inledningen av andra halvan. 

Bollen far runt i det gula försvaret likt en kula i ett flipperspel och hamnar till slut framför Ermin Ceranics högerdoja. Den stora måltjuven ser en liten lucka bland alla ben i spelarhopen och placerar in lädret i de rödvita maskorna.

Det visar sig senare också vara segermålet, men innan domherren blåser game over har TSK:arna gett Hampus i hemmakassen flera svettiga uppgifter. Tabergarna hade mycket av spelet i andra akten, men  den riktiga udden för att kunna överlista Hampus Rubin fanns inte. 

Hovslätts IK gör sin sjätte match på raken utan förlust. Skall man rosa några lite extra blir det de bägge målarna Linus Lyck och Ermin Ceranic. På mitten gör Alexander Knezevic ett storjobb, i backlinjen kämpar Alexander Wallinder enormt och bra och i buren står Hampus Rubin, som gör flera högklassiska räddningar. Ja, hela laget bjuder till på ett sätt som gör att man kan ana att hösten blir underbart röd å vit!


Nästa fight för Rött å Vitt blir på lördag då man åker till Sträntevallen i Värnamotrakten för att försöka få revansch för stortorsken mot Kärda IF i våras. Tufft, men är det inte då som Hovets hjältar är som bäst?

Mer foton från matchen hittar du här   .................... 

[ 170702 - söndag ]         Bra första rödvit akt

I lördags var det rödvita representationslaget i Hillerstorp för match mot byns fotbollsstoltheter GoIF. Det blev ingen större fotbollsfest varken på plan eller runt omkring den. Vid matchstart var vi fem personer på läktaren och efter ett tag kom det ytterligare två. På andra sidan plan var det tre från orten hängande på räcket. Efter pausen kom det ytterligare fem åskådare. Ja, vi blev nog nästa femton till slut. Orsaken till det ringa antalet åskådare var nog matchstarten 13.00 en lördag. Mitt i lunchen för de morgonpigga och för tidigt för dem som vill ligga kvar i slafen en ledig lördag.

Rött å Vitt började matchen piggt och ägde bollen mest hela tiden, men det tog till matchminut 25 innan det blinkade till på den digitala matchtavlan. 

Emil Rygert slår en fin boll till Robin Waern och han rullar enkelt in klotet utan chans för hemmakeepern. Hovslätts IK fortsätter att trumma på och det hade inte varit orättvist med ytterligare en balja eller två, men 0-1 blir paussiffrorna.

Andra akten tar sin början och nu händer det som oftast har skett under vårsäsongen. Ledning efter första och stor rödvit passivitet i inledningen av andra. En passivitet som hemmalaget utnyttjade och blev laget som greppade dirigentpinnen.

I 63 minuten får de gröntröjade en frispark en bit ifrån straffområde och på den blir det en skarvnick som ställer Daniel Johansson i buren totalt och det är kvitterat. Och inte nog med det, utan fyra minuter senare får en Hillerstorpsspelare på en drömträff. Ett volleyskott strax utanför det rödvita straffområde och projektilen som skapas borrar in sig i nätet bakom Danne Målis. 2-1 och nu lutar det mot torsk för Rött å Vitt. Men grabbarna från Hovet vaknar till.

I 80:e minuten får Fredrik Nilsson på en pärla som målisen inte kan hålla och lämnar retur ut på banan. Där kommer Sebastian Henrysson farande och skickar in bolluslingen. Det är också den skånske bollelegantens första mål i den rödvita tröja. Grattis! Allt inför hans tillresande anhöriga från svenska södern, vilket var 15% av publiken.

Nu var det kvitterat och trycket mot hemmakassen var enorm. Men någon mer utdelning blev det inte och domherren från Aneby fick notera 2-2 i matchprotokollet.

Alla spelare får godkänt för första akten, men första halvtimmen av andra drar ner betyget betydligt. Avslutningen av fighten ger dock hopp inför höstsäsongen och tar man fram den glöden under alla de 90 minuterna blir det en höst som kommer att vara glädjande röd och vit. Vi ser redan nu fram emot derbyt mot Taberg den 8 agusti. 

Mer foton från matchen hittar du här  ..................

[ 170629 - torsdag ]         Åter en tuff match

Mycket fotbollskunskap samlade på en bänk. Från vänster; Jerker Farmasson, Ulf Andersson och Bosse Kindberg. Mycket fotbollskunskap samlade på en bänk. Från vänster; Jerker Farmasson, Ulf Andersson och Bosse Kindberg.

Tisdagsfight på idrottsplatsen i Månsarp mellan två av de stora giganterna i Tabergsdalen - Månsarps IF och Rött å Vitt. Och det blev en hård kamp, både på den gröna rektanglen och bland de kämpande åskådarna runt omkring den samma. På planen drog Hovslätts IK längsta strået och på åskådarplats var det dessa små j-kla miljontals knott som vann överlägset. För de härdade hovslättssupportrarna var det andra raka torsken på bortaplan mot de små envisa odjuren. Första Västboås och nu Månsarp.

Hemmalaget tog bra fart i början av matchen, men det dröjde inte länge förrän de rödvita lirarna tog över fighten och det gjorde de rejält.

I 18:e matchminuten presenterar han sig på Månsarps IP. Spelaren som har gjort målandet till en mycket god vana. Nu slog Jonathan Jonsson till mot den gamle målvaktslegenden Daniel Wikström, som närmar sig de 50 och men är still going strong. Med en konstspark från vänsterkanten får Jonte päronet att styra i lagom mak mot bottre burgavlen och får den digitala tavlan att glatt lysa, med rödvita ögon sett, 0-1. Glädjen blir dock kortvarig. En av förra årets mest lovande spelare i HIK, Linus Lyck, fixar kvitteringen. Skitmål sa någon. Surt sa räven. 

Men matchens dirigentpinnen var i stadiga rödvita händer och när uret hade tickat fram till 39 kvittrar domherren straffspark efter en fasthållning i straffområdet. Fredrik "Nisse" Nilsson stegar fram.

Nisse har siktet inställt och hans högerdoja sätter igång lädret .......

Rutinerade Daniel Wikström sträcker ut sig åt vänster ...............

Men Nisse får se lädret smeka vänstra stolproten och gamle målvaktseleganten får bita i det sura gräset. 1 - 2 på ljustavlan och den rödvita fotbollsfesten fortsätter.

Uret tickar fram ytterligare ett par minuter och den gode Daniel i hemmaburen få se en tredje boll hitta in i sin kasse. Hovslätts IK´s specielle måltjuv Ermin Ceranic är kreatören bakom baljan och på bild ses han beskåda när bollen träffar stolpens insida för att lägga sig till rätta i nätmaskorna.

Nu blir det pausvila och vad som sägs i den rödvita kabyssen är väl att man skall fortsätta dominera och köra på som i första. Men ut på banan kliver ett gäng som verka tro att de tre poängen redan är klara och resan hem till Hovet skall gå i segerns tecken. 

I andra akten blev det dock en enorm scenförändring. De blådressade visade att de inte hade kastat yxan i sjön, utan presenterade ett härligt go och utdelningen lät inte vänta på sig.  

I minut 56 får Månsarpslaget en farlig frispark strax utanför straffområdet. I perfekt Linus Lyck-läge sa någon i HIK´s supporterskara och visst hade han så rätt. Linus placerar ärtan i Philip Fredrikssons högra kryss och det är 2-3 med 34 minuter kvar. Stor spänning råder över idrottsplatsen och chanserna till kvittering är många.

Men när ett lag ligger på och pressar mot motståndarmålet brukar det uppstå vassa kontringar. Och så sker även här. En boll dimper ned utanför Månsarps straffområde och Daniel Wikström rusar ut för att slå bort den, men rödvita Daniel Johansson vill också ha en tå med i spelet. Och det är just det han får. Hinner precis före keeper-Danne och får se bollen studsa in i tom kasse. Genom det målet spikar Danne fast slutsiffrorna till 2-4. Rättvist? Lagen hade ett stort övertag varsin halva av derbyfighten och ingen hade nog protesterat om lagen också hade delat på poängen.

Alla i Rött å Vitt får mer än väl godkänt för första akten, men betyget dras ner efter en miserabel andra.

Nu väntar åter en bortafight och det är Storåvallen i Hillerstorp som väntar på lördag. Ett hemmalag som förlorade senast, men har plockat en hel del poäng i juni. Krigar bland de nedre strecken i tabellen och kommer att sälja sig dyrt för att inte bjuda gästerna på några lättfångade poäng. Från åskådarhåll kanske det åter väntar en ny match mot de förhatliga knotten och ett är säkert - den fighten vinner vi inte! 

Mer bilder från fighten här ....................

[ 170619 - måndag ]         Rött å Vitt ångar på

En vanlig syn på Hovet i lördags. De rödvita lirarna bjöd på mängder av målkramar under matchen. Och måljingeln Balla Balla ljöd över ett soligt Hovslätt till de boendes stora glädje(?) under bästa lunchtid. Matchens kickoff var redan 13.00, ett helt nytt klockslag för Fotbollsfest på Hovet och framgångsrikt för hemmalaget. Värre för bortalaget, vars spelare fick stiga upp redan i ottan en vanligtvis arbetsfri lördag.

Målfrossan startade en kvart in på matchen och det var Jonathan Jonsson som klippte till direkt efter en hörna och projektilen som uppstod studsade runt på ett gäng försvarare innan den lade sig till rätta i buren. Gästande Kulltorp kom dock igen och fem minuter senare hade man arbetat till sig en straffspark.  

Philip Fredriksson i HIK-kassen går åt rätt håll, men når inte bollen utan skarprättaren Daniel Elmersson kunde sträcka upp nävarna och förkunna att kvitteringsbollen satt där den skulle.

Den kulltorpska glädjen varade dock inte så länge. Tre minuter senare har Daniel Johansson päronet och spelar fram Ermin Ceranic, som kommer ensam med keepern. Rundar honom och får spelverket att släppa loss Balla Balla. 2-1.


Strax före pausen får Jonathan Jonsson bollen på vänsterkanten, springer ifrån sin uppvaktning

och låter sin högerslägga tala när han skickar iväg trasan förbi målisen och in i dennes vänstra burgavel. 3-1 och det blir också paussiffrorna.

Paus och nu kunde Hovetpubliken njuta av smaksensationerna som serverades av föreståndaren själv på Hardy´s Grill. Kön ringlade sig lång, men alla hann fram och fick vara med och avsmaka grillmästarens alster.

Här hämtar bollisorna nya krafter, samtidigt som man låter sig smaka på Hardy´s läckerheter. Dessa tjejer är viktiga för tempot i matchen, med snabba bollar till inkastare och det arbetet sköter de med bravur. F 07 och P 07 varvar med varannan match.

Andra akten börjar och 13 minuter in i den börjar ett målfyrverkeri. Först ut är Ermin Ceranic som snurrar runt med 3-4 vittröjade försvarare innan han enkelt lägger in bollen.

Två minuter senare träder Fredrik Nilsson in i målarskaran. Får en fin lyra från Ermin Ceranic och drar till mot keepern, som tvingas att lämna retur. Returen går till Nisse som tackar och tar emot innan han skickar upp den i krysset. 5-1, men inte räcker det idag.

Tre minuter senare är det åter Ermin som serverar Nisse en macka och åter skickar Nisse iväg pärlan, som nu elegant borrar sig in i nättaket och vi har 6-1.

I 69:e minuten tycker nog den interna skytteligaledaren Daniel Johansson att han också borde komma med i målprotokollet och visst gör han det genom att sätta dit slutresultatet 7-1. Fyra hemmamål på 11 minuter. Hovetrekord?

Efter en sådan här match måste man hylla hela laget och varje spelare gör en helgjuten prestation. Jonathan Jonsson blev Man of the Match i förra omgången mot Västboås och fick nu uppgiften att för hjälmen vidare. Han överlämnade den till dagens hemmakeeper Philip Fredriksson. Fille som har kommit in i laget som lite av reserven för reservmålvakten visade att han inte nöjer sig med den titeln utan gör en urstark insats, för inte saknade Kulltorp målchanser. Det blir en härlig kamp om A-lagshandskarna!

På backplatsen saknades bägge mittbackarna, Anton Grännö och Robin Waern, men ersättarna Hassan Ashraf och Sebastian Henrysson fuller upp till 100%. Ytterbackarna Emil Rygert och Alexander Wallinder håller rent på sina kanter.

Mittfältet bestod av Fredrik Nilsson, Robert Albers, Natanael Bergström och Jonathan Jonsson. Fullt godkänt för de två målarna på kanterna och likaså till mittornen. Kul att se blott 16-årige Natanael göra bra insatser match efter match.

Längst fram var det Ermin Ceranic och Daniel Johansson. Tre baljor blev det på deras konto + flera fina framspelningar till lagkompisrna. Mer än godkänt.

Avbytarna, Alexander Knezevic, Axel Kindberg och Jakob Sjöström, som kom in i andra akten visade härligt glöd och ingen tvekan om att siktet är inställt på startelvan nästa fight.

Nu väntar ett dalenderby i nästa omgång och det blir Månsarps IF som skall besökas av Rött å Vitt nästa tisdag. Månsarp ligger strax efter i serien och kommer nog att sälja sig dyrt i kampen om poängen. 

Mer bilder här  ...........................

Matchen sedd med Kulltorpsögon .......................

[ 170610 - lördag ]         Härligt rödvitt go gav viktoria!

I torsdags styrde bussen med rödvita lirarE till Ryavallen i Ås, där Västboås GoIF har sin hemmaarena. Sol med fläktande vind rådde och ett otroligt antal knott härjade i luften, men Rött å Vitts spel vägde upp ev nackdelar. Redan vid domherrens signal för kick off var hovslättsgrabbarna på bettet och tog ett stadigt tag i dirigentpinnen. 

Och i fjärde matchminuten hörs domarens pipa ljuda och den förkunnar att ställningen är 0-1. Jonathan Jonsson får på en drömträff från nästan 30 meter och päronet flyger över hemmakeeperns händer och seglar in i nätmaskorna.

Den rödvita festen fortsätter och matchen har varat i tio minuter när det blir en HIK-hörna från höger. Suckar hörs från den lilla rödvita klacken när Alexander Wallinders högerdoja får bollen att fara över hela den stora samling av lirare i straffområdet, men när den är inne för landning kommer måltjuven Ermin Ceranic farande och klipper till på volley. Projektilen borrar sig in i hemmalagets nättak och det är 0-2

Rött å Vitt fortsätter att trumma på mot hemmamålet, men efterhand jämnar bollinnehavet ut sig och 0-2 står sig halvan ut.

Andra akten är drygt 20 minuter gammal när HIK får en hörna från höger och denna gång får Jonathan Jonsson uppdraget att skicka iväg bollen. Jonathan tar enligt vad han själv säger siktet på första stolens insida. Får iväg en härlig bollbana där ärtan just skruvar sig in i buren helt enligt den jonssonska planen och jubel utbryter bland de rödvita och troligen skapas ett litet stänk av beundran bland hemmafansen.

Efter konstmålet är det slutmålat för dagen och 0-3 står sig matchen ut. Hela det rödvita laget får fullt godkänt för sina insatser. Jonathan Bosmyr gör comeback i HIK-buren och gör ett par svettiga räddningar med bravur. Backlinjen Emil Rygert, Anton Grännö, Robin Waern och Alexander Wallinder håller rent och släpper ytterst sällan igenom någon motståndare. Mittfältet bestod av Jonathan Jonsson, Sebastian Henrysson, Natanael Bergström och Daiel Johansson och de ägde i stort den delen av planen.

Framåt spelade Fredrik Nilsson och Ermin Ceranic och de skapade stor oreda i hemmaförsvaret. Nyrike Fredrik Nilsson går från klarhet till klarhet. Han snurrar upp sina motståndare totalt. Ermin har fått igång sina målhungriga släggor igen och det blir en spännande fortsättning på serien. Spelverket på Hovet med Balla Balla får troligen bekänna färg.

Men det mest roliga är nog våra smågrabbar som hoppade in i andra delen av andra akten. Theo Jonsson far runt och irriterar sina nästan dubbelt så långa motståndare. Jakob Sjöström visar ingen respekt för de äldre motståndarna heller utan plockar dem på bollen otroligt lätt. William Axelsson är en stor lirare på dryga halvannan meter och visar upp en härlig teknik. Den grabben kommer att glädja Hovetpubliken extra stort!

Nästa match för de rödvita blir på lördag när Kulltorps GoIF gästar Hovet. Troligen har Smålands FF bedömt den fighten som högriskmatch eftersom de har bestämt avspark redan 13.00.

Mer foton från matchen hittar du här    ...................

Matchen sedd med hemmaögon ser du här  ............

[ 170611 - söndag ]         Det blev ingen repris på David och Goliat

I fredags var det dukat för fotbollsfest på Hovet. Bra väder, skapligt med publik och visst blev det en fest. De rödvita spelarna var rejält på hugget och bjöd på både kamp och bra spel mot seriegiganterna Mullsjö IF.

Mullsjö IF var utan poängförlust inför matchen på Hovet. Sju raka vinster! Spelbolaget Nordicbet hade MIF som klara favoriter och deras odds för bortavinst var låga 1,09. För hemmavinst eller oavgjort var oddset 7,45.

Fighten var innan kickoff en liknelse på historian från gamla testamentet om David som tog sig an den nästan tre meter långe jätten Goliat. En fight som David vann. Nu blev det inte riktigt så för de rödvita kämparna, men bra nära och skulle något av lagen vinna så vore det inte helt orättvist om den viktorian skulle signeras av Hovslätts IK.

När första akten var avverkad var ställningen 0-0, men inte saknades det chanser. Gästerna bjöds av en sådan möjlighet, när domherren kvittrade för straffspark när vi var inne på övertid av de första 45 minuterna.

Mullsjöklubbens stora målskytt Jimmie Lindberg tågar fram till elvameterspunkten, lägger lädret tillrätta och tar några steg tillbaka. Hampus Rubin i HIK-kassen spänner ögonen i straffläggaren och försöker lista ut dennes planer för bollens väg in i nätet. Det blir Hampus som vinner den matchen, slänger sig åt rätt håll och rädda målbur för påhälsning.

Publiken fick vänta på att höra skönt nätrassel och sköna toner från Hovets speleverk när måljingeln Balla Balla sprider sig över Hovslätt med omnejd. Men i matchminut 65 händer det. Ermin Ceranic har bollen och serverar Robin Waern en macka.  Robin som dagen till ära fyller 30 år tackar och tar emot. Skickar iväg ärtan som borrar sig in i nätet bakom gästernas keepern. 1-0 lös det så fint på den digitala tavlan tonerna av Balla Balla ljöd över nejden.

Men de gulsvarta kämpade på och i 85:e minuten fick man också utdelning när Mathias Wiklöf satte kvitteringsbollen och spikade fast slutresultatet 1-1.

Efter en sådan här match måste man ge rosor till alla i den rödvita tröjan. Alla visade ett stort kamphjärta och bidrog starkt till poängen. Men skall någon prisas lite extra får det bli Hampus Rubin, som gör en kanoninsats, kanske den bästa match han har gjort i Hovslätts IK.

Nästa match för Hovets hjältar blir på torsdag när färden går till Ryavallen och kamp mot Västboås GOIF. Förra året blev det en tuff fight på arenan, som Rött å Vitt till slut kunde vinna med uddamålet av tre. Men det gäller för laget att visa samma go som i fredags för att få ta del av de tre poängen som ligger i potten.  

Mer foto från matchen hittar du här   ........................

[ 170527 - lördag ]         Åter fick Rött å Vitt smaka torsk

På Kristi Himmelsfärdsdagen mötte Hovslätts IK FC Dardania på bortaplan. Ombyte på Finnvedsvallen, men inte fick gästerna beträda den arenans gröna rektangel, utan det blev att marschera iväg en bit därifrån. Ljusseveka heter planen som Värnamo kommun erbjuder Dardanierna och där matchen spelades. På plastgräs som höll hög klass. 

Hovslättarna inledde bra med mycket bollinnehav, men man kom egntligen aldrig fram till något läge där man fick testa hemmakeepern rejält. Hemmagänget satte stopp för det mesta och när man dessutom skickade in en boll bakom Hampus Rubin i 20:e matchminuten så var dagen förstörd för de för dagen blåvitskrudade HIK:arna. 


Åter fick Hovslätt ställa upp med ett ungdomligt lag, fem 15/16-åringar och även om varje kille gör en mycket bra insats  är det inte lätt när man möter betydligt tyngre och längre motståndare. På sikt kan det dock vara bra för Hovslätts IK´s representationslag att dessa tonåringar får skaffa sig rutin mot seniorer redan i tidig ålder. 

Hemmasegern för Dardania får anses som mycket rättvis då man oftast var mycket farliga i sina kontringar och satte Hampus Rubin på svåra prov.

Nu väntar en tuff fight för Rött å Vitt på fredag då Hovet gästas av seriens absoluta topplag, Mullsjö IF, som hittills inte har tappat någon poäng i säsongns spelade matcher. Men det är väl i ett sådant läge som en underdog kan överraska som mest. Goliat mot David! 

Matchen sett med Dardaniaögon .........................

Mer bilder från matchen ............................

[ 170521 - söndag ]         Bäst på Hovet - digitala matchuret

Allt var dukat för stor fotbollsfest på Hovet i fredags. Härligt fotbollsväder, motståndarlaget lokalkonkurrenten och bilbingokollegan Mariebo IK och ett HIK som kom från en bragdmatch i Forsheda. Men inte blev det någon höjdare sett med rödvita ögon. Nä, bäst tyckte nog många  var det nya fina digitala matchuret!

I det rödvita laget fanns flera som inte vaknade till ordentligt när domherren blåste för kick off av derbyt och förblev i det tillståndet hela första akten. Gästerna var ofina nog och passade på att göra både en och två baljor.  

I andra akten blev det mer fart på hemmaspelarna och trycket mot Marieboburen ökade. Med lite lite tur kunde det bli både kvitterings- och vinnarboll bakom Mariebos keeper.

Nu blev det endast en fullträff för HIK och torsk. Mariebos viktoria får anses vara rättvis med tanke på deras första halvlek.  

I 65:e minuten driver Ermin Ceranic bollen framåt mot Mariebomålet, ser Fredrik Nilsson komma farande på högerkanten och serverar honom en kalasmacka. Nisse tackar och ta emot, forcerar framåt ytterligare och placerar päronet utom räckhåll för målisen.

Skall vi sätta en trio bra betyg på de rödvita får det bli till Sebastian Henrysson, Daniel Johansson och Axel Kindberg. Men nu krävs det mer fart på alla spelare om vi skall få räkna in några 3-poänger i framtiden. Det måste bli absolut fokus på fighten och inte satsa kraft på annat, ex totala domarmissar, under matchernas 90 minuter. Gör vi det är framtiden rödvit, ty skickligheten saknas inte hos Hovets eleganter!   

Redan på torsdag är det dags att visa andra takter då kosan ställs mot Värnamo och match mot FC Dardania.

Mer bilder från matchen hittar du här .....................

[ 170513 - lördag ]         Hjältarna från Bollagården

I fredags var Rött å Vitt i Forshedas borg Bollagården för att ta sig an serieledarna. Mängder av återbud pga skador, sjukdomar, avstängningar och div annat haglade över tränarduon Sundberg & Gustafsson inför fighten. Kompletteringar av truppen krävdes för att kunna mönstra fullt lag. Klubbens äldsta pojklag födda 02 var räddningen. 

Och visst fick man ihop en trupp med en del rutinerade lirare och en handfull ungtuppar. Men vilken blandning det blev! Påminde om 1998 när sju 16-åringar drog på sig A-lagströjan i samma fight. Viktor Andersson, Mattias Karlsson, Alan Abdulrahman och Jakob Melin bl a. Starten på en stor rödvit fotbollsera inleddes. Och var är vi på väg nu? 

Grabbarna som kom in och förstärkte(!) Rött å Vitt i det svåra bortamötet mot serieledarna Forsheda IF på Bollagårdens plastmatta. Fr v; Alexander von Porat, Jakob Sjöström, Natanael Bergström, redan rutinerad 16-åring med en handfull A-lagsmatcher på meritlistan, William Axelsson och Theo Jonsson.

Hur gick matchen? Spelet böljade fram och tillbaka, med ett litet, måste även en med rödvita ögon erkänna, övertag för hemmagänget. 0-0 i pausvilan och en andra akt som gick på i samma stil. 

Forhedalaget hade en hel del farligheter mot den rödvita buren, men den vaktades av Årets spelare 2016, Daniel Johansson. Hovslätts IK´s VIP:are nr 1. En mycket duktig lirare som kan placeras på vilken plats som helst på den gröna rektangeln och var han än hamnar så blir det toppen. På Bollagården spikade han igen buren totalt och domherren fick rita dit 0-0 i matchresultatet. Tack för att du finns Danne!

Nu var det inte bara Danne som var den avgörande länken för det rödvita gänget. Om vi tar dem från början. Startelvan och lite omdöme om dessa lyder; Jakob Sjöström, 16 årig back, gör inga misstag under 90 minuter och visar ett mycket moget spel. Anton Grännö är en enorm klippa längst bak. Nyförvärvet från Ängelholms FF U21-lag, Sebastian Henrysson, äger tillställningen från sin mittbacksposition. Vilken lirare som gamle Niclas Steen har värvat till klubben! Axel Kindberg gör sin absolut bästa match i A-lagströjan på sin backplats. Hur bra som helst, både defensivt och offensivt. Axel, vi ser emot nästkommande fighter!

På mittfältet spelade Robert Albers, Jonathan Jonsson, Natanael Bergström och Claes "Bagarn" Johansson. Robban visar en bra viljan och visade ungdomarna vägen, Jonathan gör en härlig kampinsats och är inte längre lille-jonsson, Natanael, blott 16, visar styrka som en fullvuxen karl och är en lirare av högsta rang och Bagarn kämpar på mer än godkänt, trots att han inte var helt OK i kroppen.

Framåt är tonåringen Oliver Sandahl en kraft som gärna utmanar de betydligt äldre motståndarna och vinner oftast duellerna. Bra jobbat! Hans kompanjon där framme är Fredrik "Nisse" Nilsson som gör sin bästa match någonsin. Härligt att se honom täcka lädret med tre hemmalirare runt omkring sig och dessutom komma vinnande ur situtionen. Skapade själv några heta målchanser som inte resulterade denna gång. Men Nisse, det kommer!

I andra akten var det dags för ungtupparn på 15 år att presentera sig och hur de gjorde det! Ett stort TACK för uppvisningen! Alexander von Porat, Theo Jonsson och William Axelsson, fortfarande 14, steg in på banan och hade inga hämningar mot de betydligt äldre motståndarna. Tog för sig så det stod härlig till! Framtiden är absolut röd och vit!

Nästa match för Hovslätts IK är på fredag när gästerna heter Maribo IK. Ett lag som ligger strax före laget i vårt hjärta i serien, men kunde de rödvita rubba serieledarna i fredags så är inte det omöjligt att kunna lugga de gulsvarta på poäng i veckans derbydrama. Vi syns på Hovet! 

Mer foton från matchen hittas här .........

eller här ....................

[ 170508 - måndag ]         Ett fall framåt

Vädergudarna över vår arena Hovet bjöd på strålande solsken under lördagen , men dock får man dra ner betyget något för dem pga av ett evigt blåsande. 

Rött å Vitt fick inkassera sin andra raka torsk när laget mötte Hallby. Trots förlusten visade laget ett helt annat spel än tidigare under säsongen och man får säga att lördagsfighten var ett fall framåt.

Under första halvleken, som spelmässigt var jämn, tog gästerna ledningen efter mål av Jonatan Kentsson

Andra akten hann bara bli fyra minuter gammal innan goa Balla Balla ljuder ur Hovets högtalare över hela Hovslätt med omnejd. Robert Albers slår en fin ärta på djupet och där dyker Fredrik Nilsson upp. Nisse plockar till sig bollen och tar några kliv framåt, ser att keepern bevakar sin stolpe och Nisse lägger en härlig säker boll i bottre målburgavlen.

Tyvärr sett med rödvita ögon får Hannes Malmborg en vinnarboll i minut 62 bakom Hampus Rubin i hemmaburen.

Alla spelare i den rödvita matchtröjan får godkänt för sina insatser. Skall man rosa några extra blir det Alexander Knezevic och Erik Kindberg. 

Nästa fight för Hovslätts IK är på fredag då serieledarna Forsheda IF väntar på bortakonstgräs. Om de rödvita visar fortsatt positiv utveckling kan man överraska och knipa poäng.

Mer bilder från matchen ...........................

[ 170430 - söndag ]         Rödvitt bottennapp

Fredagens fotbollsfest på Hovet blev allt annat än en fest sett med rödvita ögon. Trots att Uffe Tränare kan mönstra årets på papperet bästa trupp blir man näst intill avklädda av gästande Kärda IF. Ett västbolag som kommer från ett samhälle med 300 invånare, där nästan alla i laget har anknytning till orten.  Imponerande!


Redan efter 10 minuter satt päronet otagbart i nätmaskorna bakom hemmakeepern Hampus Rubin efter en snygg nick av Jakob Björk. 20 minuter senare får speakern på arena meddela att ställningen är 0-2. Nu var det förra årets måltjuv nr ett i serien, Dennis Andersson, som målade.

Halvtidspaus och mycket tid kvar att återställa ordningen för de rödvita grabbarna, men tji blev det. Kvarten kvar höll Dennis Målare sig åter framme och spikade fast slutresultatet till 0-3. Ett mycket rättvist resultat. Gästerna hade ett starkt försvar och framåt hade de ett antal snabbfotade lirare, som ställde till det för den rödvita försvarslinjen.


De flesta i den rödvita tröjan kan bättre än man visade i fredags, men skall man framhålla några får det bli nyförvärvet från Ängelholms FF som gjorde sin debut i klubben, Sebastian Henrysson. Han visade härliga takter och högt tempo. Ett piggt inhopp i andra akten gjorde 18 åringen Oliver Sandahl och fortsätter han i den stilen är matchtröja nr 17 med från start i kommande fighter. 

Nu väntar ett tufft derby på Hovet på lördag, då Rött å Vitt skall ut på blågetsjakt. Hallbys lag med välkände tränaren Mikael "Snake" Pettersson kommer på besök med laget som piskade upp Kärda IF med 4-2 på hemmaplastgräs härom veckan. Oj, kan det bli en större utmaning för de rödvita?

Mer om fredagens match i värnamo.nu hittar du här ..............

 [ 170423 - söndag ]         Rödvit derbyviktoria

I fredags var det dags för årets första derby och arenan var Tabergs IP. Som överallt i våra trakter rådde det långt ifrån ett perfekt fotbollsväder, i varje fall för oss åskådare. Kraftig vind och ett par plusgrader. 

TSK mönstrade ett mycket ungt lag. Till största del var det tonåringar i de rödgula matchtröjorna. Med tanke på det gjorde de ett tappert motstånd mot Hovslätts IK, som består av betydligt mer rutinerat manskap.

HIK körde igång tillställningen i högt tempo och skapade ett bra tryck mot hemmaburen. Felpassningarna var dock många på den hoppiga vårplanen, vilket ursäkta spelarna för bollhanteringen.  Något mål lyckades de för dagen blåvitklädda lirarna åstadkomma utan 0-0 gällde vid halvtidsvilan.

Andra matchdelen var som första. med mycket boll hos gästerna och i 52:a minuten satt bollen bakom duktige hemmakeepern. Ermin Ceranic springer sig fri på högerkanten med bollen under kontroll, närmar sig målet och rullar in den utom räckhåll i bottre burgavlen.

Några fler baljor blev det inte utan HIK:arna kunde lämna Tabergs IP med en nya tre-poängare i bagaget.

Alla HIK:are får godkänt för sina kämpainsatser, men spelet kan bli mycket, mycket bättre och när värmen kommer och sätter igång växtligheten och skapa sköna, gröna rektanglar kommer säkert det rödvita liret igång.

Skall vi ta ut en trio som skall hyllas lite extra får det bli till mittbacksparet Anton Grännö och Robin Waern som gjord så att tabergsspelarna inte fick testa Hovslättsmålisen Hampus Rubin någon gång. Den tredje som skall hyllas är det alltid målfarlige Ermin Ceranic, som åter slår in avgörande matchboll.

Nästa match för Hovslätts IK blir på fredag då Kärda IF besöker Hovet. Första besöket på vår arena blir för västboiterna och förhoppningsvis kan vi med kommande veckas värme och nederbörd  bjuda på klart bättre underlag än tvättbrädan i Taberg. 

Derbyfighten sett med rödgula tabergsögon hittar du här .............

[ 170419 - onsdag ]         Premiärseger för Rött å Vitt

Fotbollspremiär och stor feststämning på Hovet. Nja, inte var det mycket av den varan. Väderguden över arenan var absolut inte på sitt bästa humör under tisdagskvällen. Isande kyla med snöinslag bjöds det på och näst intill tapperhetsmedalj bör det vara till de som hade infunnit sig för att ta del av det rödvita fotbollsårets början. 

Matchinledningen var lite primärstirrig, men det rödvita laget stod för det mesta av spelet.

När matchuret på Hovet hade tickat fram till minut 8 var bollen hos Fredrik Nilsson och den gode Nisse drog till med sin högerdoja. Bollen träffar en motståndarback,  ändrar riktning och lägger sig framför fötterna på Daniel Johansson, som enkelt lägger klotet vid sidan om keepern. !-0 och Balla Balla ljuder härligt över Hovslätts by med omnejd.

Och mer skulle de bli. I minut 24 plockar duktige mittfältaren Simon till sig päronet och avancerar framåt. Ser Daniel Johansson komma på högerkanten och skickar iväg en fin crossboll. Danne tar emot den serverade mackan elegant och sätter dit 2-0 utan att tveka.

Nu verkar det som om de rödvite tyckte sig ha gjort sitt och kopplade av det stadiga greppet som de hade av tillställningen. Men det bör man inte göra mot ett hungrigt Hillerstorp, som tog chansen direkt. Filip Wärnelöv och Eric Carlsson ordnade både reducering och kvittering inom knappa tio minuter. Efter den kallduschen var hemmalaget lite skakat. 2-2 stod sig första halvan ut.

I andra akten var det åter mycket Rött å Vitt med boll. Målchans efter målchans uppstod, men mellan dessa dök gästande västboiter upp och skapade rejäla kontringar som med lite lycka hade kunnat resulterat i en ledningsboll.

Det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig, men i 85:e minuten visade sig en rödvit frälsare i återvändaren Ermin Ceranic, som får till en riktig rökare utanför straffområdet. Björn Cajback som gjorde en kanonmatch i Hillerstorpsburen hade inte en chans att mota projektilen som passerade honom och borrade sig in i nätmaskorna. Balla Balla förkunnar för alla boende i Hovslätt att det har målats på arenan och rödvita spelare, ledare och hemmafans jublar. Premiären slutar med en trepoängare!

Alla hemmaspelare skall ha ett plus för vinsten, men alla kan mer än vad man visade under tisdagskvällen. Skall man dock utse en trio som bör prisas lite extra får det bli mittfältsgiganten Simon Meijer, dubbelmålaren Daniel Johansson och backkämpen med rätt att anfalla Emil Rygert.

Nu väntar en tuff utmaning på fredag. Premiärtorskande Tabergs SK på bortaplan. Ett lag som senast vann över Rött å Vitt i Huyndai Cup och blir en svår nöt för HIK att knäcka.

[ 170408 - lördag ]         Lyckat läger i Halmstad

Fredag - söndag var det rödvita laget i Halmstad på träningsläger och alla, ledare, spelare och sektionsledamöten, trivdes bra. Två pass på fredagen, ett pass på lördagen + match och en avslutande söndag med en förmiddagspromenad och hem till eftermiddagens allsvenska premiären på Vallen.

I lördagens match tog Leikin ledningen med 1-0, som också blev paussiffrorna. De oragetröjade ökade på sin ledning i andra akten, men de rödvita lirarna kom igen och reducering blev det genom Erik Kindberg med ett enormt skott utifrån som ställde hemmakeepern helt. Innan tillställningen var över hann Halmstadsklubben slå in ytterligare ett mål.

Alla i HIK får godkänt för sina insatser och de visade också att vi har ett intressant fotbollsår framför oss. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och tisdagen den 18 april kommer Hillerstorps GOIF till Hovet. En tuff uppgift för Rött å Vitt, men en härlig utmaning.

Bilder från matchen hittas här ..............

[ 170326 - söndag ]         Problemfri söndag för Rött å Vitt

Idag spelades andra omgången av Hyundai Cup och Rött å Vitts motståndare var Torpa FF. Spelarena var Junebäcken och väderguden som råder där var på sitt soligaste humör.
Även Hovslätts IK var på ett härligt humör och kopplade greppet direkt över matchen.
På bild Alexander Knezevic som är åter i den rödvita tröjan efter ett fotbollsuppehåll på mer än året. Orkar ännu inte en hel fight men visar att han blir en fin tillgång för Rött å Vitt 2017.

Trots ett ständigt tryck mot Torpaburen dröjde det ända till minut 23 innan domherre Werdina kvittrade sin målsignal. Robert Albers fick tag i päronet inom motståndarstraffområdet och satte upp det samma i nättaket. Och inte nöjde han sig med det, utan drygt tio minuter senare målade han igen. Nu var det en riktig mösare som touchade en torpalirare och hittade in i målnätet.

I 43:e minuten blev det 3-0 efter en hörna och lite virrvarr i straffområdet.  Alexander Knezevic högra doja var det till sist som placerade in bollen.

Paus och vila innan målfrossan fortsatte. Ett par minuter in i andra akten har Robert Albers lädret och serverar detta till Daniel Johansson, som inte gör något misstag och domaren får skriva in 4-0 i sitt matchprotokoll. 

I 56:e minuten har Emil Rygert en uppvisning när han glider fram på högerkanten och till slut hamnar inom straffområdet där han blir fälld. Straff! Emils backkollega Anton Grännö tåga fram till elvameterspunkten, rätta till klotet och för dit med högersläggan. Torpas keeper hade inte en chans att knipa projektilen som borrade sig in vid hans vänstra stolpe. 5-0!

Det skulle komma mer. Emir Ceranic har bollen slår en härlig macka till Daniel Johansson på högerkanten, som för den ner till kortlinjen och skickar in den framför buren. Och där dyker Hassan Ashraf upp och trycker in 6-0, som också blir slutresultatet.

Alla i den rödvita tröjan + Philip Fredriksson i målvaktsditon får högsta betyg för dagens insats och det lovar gott inför fortsättningen av spelåret.

Måste man nu utse en matchens lirare får denna utmärkelse gå till blott 16-årige Emil Rygert, 17 i augusti, som visar upp fotbollstalang utöver det vanliga. Denne unge lirare som spelar högerback, men inte tvekar att fara fram på sin kant och deltaga i anfallsspelet utan någon som helst respekt för de äldre "gubbarna". Dessutom verkar han ha en evighetsmaskin i sin kropp!

Nu väntar Norrhammars GIS i nästa omgång av Hyundai Cup, därefter träningsläger i Halmstad innan seriepremiären mot Hillerstorps GOIF tisdagen 18 april 18.45 på Hovet.

             NÄSTA MATCH
 

2018