ÖVRIGA NYHETER

[ 190713 - lördag ]    Kommunens största kulspruta finns på Hovet

Jönköpings Posten som är vår lokala avisa i Jönköping och skall spegla vad som händer i vår stad.

Tyvärr finns det mycket missnöje hur bevakningen av den lokala fotbollen är. Oftas finns det inte någon notis om vad som händer i de många matcherna på de lägre nivåerna. Stundtals är varken slutresultat eller serietabeller med. Och det blir bara sämre och sämre. Läsare lämna tidningen och årspriset för bladet blir allt högre.

Men nu i juli slog man till och använde ett helt uppslag för fotbollen, där man presenterade vilka killar och tjejer som har varit bäst på att måla på den gröna rektangeln. Fortsätt så, kanske någon fd läsare hittar tillbaka!

Bäste och meste som har tillverkat baljor under våren hittar vi i den rödvita tröjan - Linus Lyck! 22 mål har det blivit i serien plus en stor mängd i årets Toyota Cup, gamla Smålandscupen. Bra jobbat nr 9!!!

[ 190418 - onsdag ]      Oddsen 2019Ett spel på Hovslätts IK ger sex gånger pengarna vid serievinst. Bör vara spelbart, men mycket kan hända på vägen mot den stora viktorian under det 90-åriga jubileumsåret.

Redan i match 1 möter de rödvita eleganterna Smålandsstenar GOIF, som har sopat mattan med de flesta träningsmotståndarlagen under försäsongen. En tuff utmaning för ett mycket ungdomligt 90-årigt Rött å Vitt!

[ 171221 - torsdag ]       Från festgalan på Kättilstorps Golfrestaurang

Lördagen den 25 november var det dags för Hovslätts traditionella fotbollsgala och som det har varit de senaste året hette arenan Kättilstorps Golfrestaurang. Funktionärer, ledare/tränare och spelare med respektive var inbjudna och det blev en tillställning med hög stämning. Höjdpunkterna var den stora prisutdelningen med ett digert prisbord.  
 

Först upp på prispodiet var Robin Waern som tog hem priset Årets Dragning. Hans insats var kanske inte så vacker, när han på Tabergs IP greppade tag i en ung TSK:ares kalufs och drog ner honom på den gröna rektangeln.

Nästa utmärkelse var Årets Par och det var ingen tvekan vilka som skulle ha det. Anton Grännö och Fredrik Nilsson. I somras tackade de nej till en seriematch pga bröllop och de flesta på Hovet trodde nog att det var med varandra. Ty en seriematch är mer än helig. Men tji, inte var det så. Trots allt blev de prisade som årets par.
 


Årets Hjälp hette nästa pris och en klar vinnare där var Claes "Bagarn" Johansson. En spelare som inte bara gör en insats på planen utan alltid ställer upp och hjälper till med matrialet och allt annat kring laget. En mönsterlirare!

Punkt fyra på prislistan var Årets Sexigaste och utan någon tvekan blev det Linus Lyck som utsågs. Säkerligen en av tjejernas drömprins, men motveringen var en annan. Vid hemmafighten mot Forsheda IF gjorde han sex mål.

Den fina utmärkelsen Årets Ungdomsledare gick till den gamle och ärrade kämpen Robert Albers. Vid vissa matcher har Rött å Vitt haft en mängd pojklagsspelare i truppen och vid dessa tillfällen har Robban tagit sig an dessa på ett utmärkt sätt. 

Ett populärt pris är Årets Nyförvärv och tre kandidater fick publiken rösta på. Eftersom Biancas farsa uteblev blev det magert med röster och fäderna till Sigge och Sigrid fick avgöra det. Det blev en spännande kamp! Lika med röster fick de och armbrytning fick vidtagas. Inte ens där kunde man skilja dem åt. Tredje momentet blev frågesport och spörsmålet löd: Vem har gjort mest matcher i Hovslätts IK? Sigges farsa var rappast med svaret Björn Ekblad, 330 serie- och cupmatcher. Ett stort grattis till Sigge och ett bra kämpande från Sigrids far!   

En av kvällens höjdpunkter är som alltid Mosets Minne. Ett pris som man inte kan vara vidare stolt över, då man som nominerad har gjort något under året som är lite tokigt. De nominerade 2017 var; Robin Waern, Sebastian Gustafsson, Hassan Ashraf och Emil Rygert. Med hänsyn till de nominerade avslöjar vi inte deras fadäser.

När folket hade vädrat sina lungor och buat som mest var det två kandidater kvar. En rutinerad i denna position, Robin och en helt ny, Emil.
Stor spänning rådde!Efter mängder av bu-rop och flera omtagningar stod Emil Rygert med det inte ärorika priset Mosets Minne.Men Emil knäcktes inte av det utan kom igen direkt. Nu gällde det Årets Träningspris. Tre spelare var med i toppen, Emil, Alexander Wallinder och Daniel Johansson.

93,4 % av träningarna blev bästa resultatet och för den goda träningsfliten stod Emil Rygert för. Grattis!

Årets skyttekung i Rött å Vitt är unik. Under våren spelade han i Månsarps IF och blev skyttebäst där. Efter sommaruppehållet blev det en återgång till Hovslätts IK och ett målspottande av hög rang. 17 strutar fixade han! Dessutom blev han seriens bästa målskytt!
Grattis Linus Lyck!!!
 Årets Meste spelare blev två. 22 matcher har de gjort vardera och ett stort grattis till Daniel Johansson och Emil Rygert!

Till slut var det dags för utnämningen Årets Spelare. Varje deltagare på galan fick rösta på tre spelare, som man gav tre, två eller ett poäng.

Protokollförare Wallinder visar upp resultattavlan och vinnaren fick 49 poäng.

Och en populär vinnare blev Linus Lyck!!!

Alla verkar helnöjda med tillställningen och nu ser den rödvita fotboll framåt mot 2018 och mängder av tuffa och spännande fighter på Hovet och på bortagräs.

Fler bilder från galan hittar du här ........................
Som vanligt på sommarens onsdagskvällar bjuder Jönköpings Bingoallians, där Hovslätts IK förekommer, på stort folknöje på Jordbrovallen. Så var det också i onsdags, men festen höll på att sluta med ett stort fiasko.

Spelet börjar 19.00 och strax efter 17.00 sätter jobbet med kvällens ljud igång. Förstärkare på plats och inkoppling till högtalaranläggning sker, men inte ett ljud hörs. Skruvande och rattande på förstärkaren sker, mikrofonen plockas isär, men det förblir knäppt tyst. Har något litet busfrö varit uppe på taket och slitit bort någon kontakt. Kontroll och då ser vi vad som har hänt!

Någon har varit och stulit våra högtalartrattar! Trattar från tidigt 80-tal och uttjänta efter långt gott arbete på en välkänd idrottsplats. Värde på Blocket noll, men ovärdeliga vid bingokvällen som skulle starta om dryga timmen. Bilarna hade rullat in senaste timmen och fler kommer.

Nu är goda råd dyra. Fiaskot stod på lut. 300 välfyllda bilar måste vända hem igen om vi inte löser detta. Många av dessa bilar är långväga. Christer Arvidsson på Jönköpings Antenn & Media kunde vara en lösning. Mobilsamtal och han höll just på att låsa grindarna på jobbet för att åka hem. Snabbt dit för ett lån av högtalare och kvällen var räddad. Veckan innan var han på semester i Kina!

Så nära ett jättefiasko har aldrig Jönköpings Bilbingoallians varit. Ett stort tack till vår räddande ängel! Och bingokvällen blev en stor succé, bästa under de senaste åren!

Klipp från Visingsö AIS facebookinlägg

Visingsö AIS - Hovslätts IK, 1-1
Hemma på Brahevallen tog vi ikväll emot Hovslätts IK. Tufft motstånd påförhand där de inte förlorat en match hittills i år. Det var laddat på uppvärmningen och det såg fokuserat ut. Domaren blåste igång matchen och Hovslätt startar med extremt hög press, bra passningsspel och hotade i djupled gång på gång. Vi var inte alls med inledningsvis. Vi kämpade och slet men fick aldrig igång passningsspelet, en del slarv gjorde att Hovslätt snabbt kunde vinna tillbaka bollen.
De skapade mängder med hörnor, 8 stycken om jag räknade rätt i första halvlek, och det skulle visa sig vara kostsamt i längden. De tar ledningen med 1-0 i den 39e minuten efter en distinkt nick i höjd med straffpunkten. Jag var nog inte den enda som tyckte det var rätt skönt att domaren blåste av för halvtidsvila några minuter efter det.
Om första halvlek var mindre bra med slarv och dåligt med vilja så var andra halvlek raka motsatsen, vi klev ut och visade varför vi inte förlorat på Brahevallen i seriesammanhang sedan den 27 september 2014. Det var tempo, härliga passningar och vi fick Hovslättspelarna att vända och vrida på sig så de varken visste vart hamna eller Kumlabykyrkan låg åt för håll.
Vi började skapa farligheter och tillslut kom också belöningen. På en hörna bara 10 minuter in i andra halvlek dimper bollen ner framför Puttes fötter vid bortre stolpen. Han glömmer allt vad höner, bearnaise-sås och midsommarfirande innebär och trycker koncentrerat in 1-1.
Därefter fortsätter VAIS press och vi är sugna på mer. Dessvärre får vi för dagen nöja oss med 1 pinne. Hyltse har en solo-räd genom hela planen och är en hårsmån från att lägga bollen i nät, Putte blev nedriven i straffområdet i slutminuterna och Ek hade en frispark som enbart var några centimeter ifrån att gå in. Trots slutforceringen får vi vara nöjda med en poäng, vi gör ingen bra första halvlek och matchen slutar rättvist 1-1. Hovslätt ska sägas var helt klart bland de bättre motståndet vi mött i år med många duktiga spelare.
Hela laget ska ha beröm för andra halvlek. En liten extra guldstjärna går till Mattias Hyltse som gjorde en mycket bra match och spelar med stort självförtroende. Tack alla ni som stöttade oss idag, bra drag runt planen!
Nu är det spelledigt över midsommar(tack och lov för det), vi hoppas alla får en skön och trevlig helg! ÄLSKA VAIS!

[ 160304 - fredag ]         I morgon Aneby SK

I morgon lördag är det åter dags för en träningsmatch för Rött å Vitt och det är Aneby SK som står för motståndet. Ett lag som ligger en serie över HIK och säkerligen kommer att få de rödvita grabbarna att bekänna färg. Det brukar alltid bli spännande fighter när de båda lagen möts. Kick off 11.00 och arenan heter Slättens IP i Habo.

Ny sedan senast är Christoffer Berrette, som kommer från Stockholm och laget Athletic FC United. Han studerar på högskolan i Jönköping, därav flytten. Truppen till i morgon ser ut i sin helhet enligt följande;

Jonathan Bosmyr
Anton Grännö
Christoffer Berrette
Filip Ljungquist
Alexander Wallinder
Daniel Johansson
Simon Meijer
Robin Waern
Joacim Dahlström
Fredrik Nilsson
Jonathan Jonsson
Oskar Björkqvist
Linus Rubin
Anders Johansson

[ 160226 - fredag ]         Match för Rött å Vitt i morgon

I morgon möter Rött å Vitt Bankeryds SK på bortakonstgräs och följande trupp är uttagen;

Jonathan Bosmyr
Anton Grännö
Alexander Ahlqvist
Filip Ljungquist
Alexander Wallinder
Daniel Johansson
Simon Meijer
Robin Waern
Joacim Dahlström
Fredrik Nilsson
Jonathan Jonsson
Linus Rubin
Erik Kindberg
Anders Johansson
Ajdin Hadzic

Kick off 13.00 på Furuviks konstgräs.

[ 151126 - torsdag ]               Bokslut för 2015

Tränare Thomas Jonsson samlat sina tankar om fotbollsåret som gick och härnedan kan du ta del om dem. 


Bokslut för HIK-året 2015 – stanna upp en stund och njut innan du går vidare!

Jisses vad ett år går fort! Känns som igår då vi sågs på Hovet för att sparka igång säsongen med att berätta att undertecknad skulle ta över. Känns som igår vi hade fredagsträning i Habo. Känns som igår vi tog färjan till Visingsö för träningslägret i april och var det inte alldeles nyligen vi klädde av Anneberg in på bara kroppen på ett Hovet i sommarskrud en vardagskväll….? För att inte tiden skall skena iväg alldeles för fort tror jag att man borde göra bokslut då och då över sånt som varit. Stanna upp för en stund och se bakåt för att få perspektiv, njuta lite, lägga undan lite, för att sedan stärkt gå vidare. Dels för att återuppleva det som man vill minnas länge och dels för ta lärdom av sånt man velat vara utan och sedan lägga undan det. För egen del vill jag minnas mycket av året. Jag vill minnas att vi var ett div 5-lag när vi började. Jag vill minnas att vi tillsammans vände en trend för HIK´s A-lag, från fritt fall å pumpa läns till vind i seglen och Godahoppsudden föröver. Jag vill minnas att vi spelade en väldigt bra fotboll och förde spelet mot nästintill varenda motståndare. Jag minns bortamatcher på arenor jag inte trodde fanns och motståndare som ödmjukt bad om ursäkt för att de stulit en pinne, eller tre, av oss. Jag minns att vi spelat med ett nytt, ungt lag som trots en halvknackig inledning på serien lika gärna kunnat vinna den. Jag minns vändningen mot Tjust hemma(0-2 till 3-2 i andra halvlek), stabil hemmavinst mot Sommen, 5000kr till Röda Korset och en glad hemresa från Västervik som serieledare vid sommaruppehållet. Jag vill definitivt komma ihåg en spelares ord på väg hem den kvällen - Det känns overkligt, sa han. – Jag har inte gjort annat än förlorat i två år känns det som, å nu vinner vi typ varje match! Det är inte främst vad han sa som glädjer mig mest, det är hur och lyckan i hans ansikte som stannat kvar på näthinnan och i minnet. Lyckan som lät nyvunnen, oväntad, efterlängtad, full av tacksamhet och smått euforisk. Sånt är grymt bränsle för ledarsjälen, att få vara delaktig i något som ger fler än en själv glädje.

Självfallet finns det saker man helst hade velat vara utan eller fått en andra chans på. Jag hade gärna varit utan att bli utan mål och poäng mot AFC. Jag hade gärna haft en andra chans på andra halvlek mot Överrum borta. Men så mycket annat vet jag faktiskt inte om jag hade velat vara utan i stora drag, nu när jag gör bokslut och stannar upp en stund. Det är SÅ mycket mer av sånt man vill minnas än sånt man vill glömma med säsongen 2015. Så mycket mer mersmak än bismak. Å mersmak är just vad jag fått inför 2016 och det enda jag verkligen inte vill göra likadant nästa år är att vänta till efter säsongen med att stanna upp en stund…för att njuta och gå stärkt vidare.


/TJ

[ 150412 - söndag ]               Träningsläger 2015

I helgen har de rödvita lirarna besökt Visingsö för att slipa till det sista innan seriepremiären kommande helg.

Vädergudarna var goda trots att man bjöd på en rikligt med vind under söndagen. Man bodde precis jämte träningsplanen i små stugor med 8-10 man i varje.Ett gäng tränar olika spelövningar.Tävlingar hör ett träningsläger till och här syns vinnarna av Fotbollsgolfen; Oskar Beverin och Claes "Bagarn" Johansson med ett nedkämpat byte.


På söndagen var det match mot Mjölby Turabdin FC och Rött å Vitt lät alla lägerdeltagare spela. På bild 15 - 16 åringarna Jonathan Björkqvist, Jonathan Jonsson, Linus Lyck, Oskar Björkqvist, Alexander Ahlqvist och Jonathan Bosmyr. 

HIK-bänken ser stark ut med ordförande Herbert Kruspel och tränare Thomas Jonsson. Dessutom hade man förstärkt den ytterligare med Mr Visingsö - Berndt Strandberg!

Mjölby tar ledningen efter 5 minuter genom ett kanonskott en bit utanför straffområdet, men de rödvita ville inte vara sämre.

Robert Albers får på en riktig pärla från dryga 20 meter och lädret går som en projektil och borrar in sig i nätmaskorna bakom en chanslös keeper. 1-1.

Strax för pausen återtar östgötarna dock ledningen.


I andra akten sliter sig Fredrik Nilsson loss från sin uppvaktning och kommer helt ren med målisen. Nisse gör inget misstag och ställningen är 2-2.

Efter det är det slut på rödvitt målande, men Mjölbygänget öser påoch när krutröken har lagt sig har domherren 2-6 i målprotokollet.


Som åskådare fortsätter man att imponeras av dessa pojklagsspelare som får pröva sina krafter på betydligt äldre motståndare. På bilden täcker en av dem, Oskar Björkquist, ut bollen mot en Mjölbyspelare. 

De flesta rödvita spelare skall ha ett godkänt betyg för sin insats och den som kanske skall rosas mest är nog Fredrik "Nisse" Nilsson som gav de svartröjade  försvararna fullt upp med sin insats.

Nu väntar seriepremiären på lördag mot Annebergs GIF på konstgräset på Skogsvallen i Nässjö. 

Mer bilder hittar Du på You Tube;     https://youtu.be/8IVf37KQ_Eo