nyheter!

 [ 150305 - torsdag ]                Prisad på årsmötet

Vid Hovslätts IK´s årsmöte på Hovet i kväll delades det ut en del utmärkelse. De flesta gick till friidrottare för framträdande insatser i SM och landskamper, men det kanske finaste, Sigurd Larssons Minne, fick en liten stor fotbollslirare - Jonathan Jonsson. Hela hemsidoredaktionen lyfter på sina klubbkepsar och gratulerar!

Ur-Hik:aren Sigurd Larsson var en välkänd ledarprofil inom Jönköpingsidrotten och vid hans bortgång instiftades ett Minnespris av Hovslätts IK. Ett pris som skall gå till den ungdom under 16 år som har gjort något alldeles extra under året.

Jonathan, numera JJ, nominerades av ungdomsfotbollen och nedan följer motiveringen skriven av sektionens ordförande Dick Wedholm;


Jonathan J. J Jonsson!

Med egenskaper som motiverad, tävlingsinriktad samt mycket intresserad har denna talang lyckats gå hela vägen från fotbollsskolan till A-lagspel i den RÖD VITA tröjan. Jonathan har också förmågan att lyssna och steg för steg ta till sig vad ledare och tränare säger. Den förmågan är mycket viktig. J. J har också kanske börjat följa T. J i spåren även utan för planen, Jonathan har visat att han är initiativrik ett exempel på detta är att Jonathan har agerat som hjälptränare/ledare åt vårat P04 gäng.

 Vill man beskriva J. J med ett ord så är ordet våga mycket passande, J. J är orädd och vågar testa olika saker. När jag tittade på en A-lagsmatch så satt J. J på bänken han blev inbytt och det dröjde inte länge innan han försökte tunnla den betydligt större motspelaren. Vi vill med utmärkelsen Sigurd Larssons minne uppmärksamma Jonathan Jonsson för vad han åstadkommit hittills inom den RÖD VITA Sfären, men också ge extra energi och uppmuntran till en fortsatt fotbollskarriär som kanske kommer att utspela sig både på planen samt vid sidan av som tränare/ledare.

[ 141122 - lördag ]          Björn CCC!Lördagen den 22 november var det avslutningsfest för Hovslätts IK´s fotbollsseniorer på Kättilstorps Golfrestaurang.

Härlig stämning rådde under kvällen och här ser vi ett gäng som verkar ha något intressant att prata om innan den underbara buffén som ställets mästerkockar dukade fram.


Björn Runfeldt och Hampus Rubin anländer till festen med något mystiskt i blicken!
Eva Hardeström från Hardy´s Grill var på bettet under kvällen. Här med sin ros som hon fick av den rödvita festgruppen.


Stilige Johan Fransson glänste med en perfekta fluga vid ett av borden!Stor prisutdelning ägde rum och först gällde det Årets Karl Oskar. Dessa herrar Anton Grännö och Fredrik Nilsson stack till Amerika ett par veckor innan seriepremiären och kom hem när tre matcher hade spelats. Var sin almanacka med seriepremiären 2015 inprickad blev deras pris! 

Årets fullträff var namnet på nästa pris. Och den som troligen låg bakom den pristagaren var Eline Tangen, som här får en riktig HIK-kram av prisutdelare Conny Norén. Hennes stora bedrift var att få Daniel Johansson mer målinriktad än någonsin. Inför årets säsong hade Danne gjort 3 mål på 65 matcher, men med sin flickvän Elines hjälp blev årets skörd 9 baljor på 23 fighter!

Årets Härligaste blev dock Gustav Dalén som satte den underbara segerstruten 4 -3 i derbymatchen mot NIK på övertid!  Priset Årets Trasa tilldelades det strävsamma paret Pelle Johansson och Lasse Hardeström i Hardy´s  Grill på Hovet. Stället som serverar kanske Sveriges bästa hamburgare och grillkorvar under fotbollsfesterna på arenan. Bägge prisades med var sin ny disktrasa som de kommer att ha användning av under hela 2015!


Årets Get brukar vara ett återkommande pris på de rödvita avslutningarna och inget undantag var det i år heller. Inte sällan brukar laget från öfvre Jönköping - IF Hallby vara och rycka i grabbarna från Hovslätt! I år var det hela fyra lirare som dom var ute efter och som har vart på det blå gängets träning. Filip Albo, Petter Kalbe, Robert Albers och Alexander Wallinder. Alex verkar skämmas för sitt tilltag. En Get skulle utses och församingen buade fram Robban som storget!

Årets Nyförvärv i klubben var inte svårt att finna i år. Överlägsen vinnare blev Mila Rubin. Pappa Hampus var lycklig över priset - en signerad HIK-fotboll! Bollen anas i nedre kant av bilden, fotograf Nilsson hade lite problem med proffskameran! 

Priset Årets Chock gick till Johan Fransson som svimmade när han mötte serievinnarna Waggeryds IK på bortagräs och mötte stenhårt motstånd på mittfältet. Dagen efter hade han piggnat till och kunde köra hårt på träningen!


Petter Kalbe fick struten som var priset för Årets Stolpskott. Vid en av årets matcher på Hovet fick han ett drömläge att måla. Keepern var bortlurad, men trots öppet mål lyckades han få bolluslingen utanför målramen. Något som kan drabba den bäste, men därefter drar den rödvite Nobby Stileskopian i raseri högerdojan i stolpen och blir tvungen att vila från fotboll med ond stortå veckovis. Dumstruten var hans!    


Årets CCC fick killen som har spelat i den rödvita tröjan i 35 år, från knattelaget till representationslaget - Björn Isaksson. CCC är 300 i det romerska talsystemet och det är just det antal matcher som den gamle kämpen har kommit upp till. Vilken prestation!


Det blev inte bara den stora lådan med bl a HIK-ingraverade glas och ett antal ciderburkar, utan givetvis en ny svart tröja för nr 3. I Hovslätts IK får man en vit t-shirts vid debuten, vid 50 blir det en blå och när man når match 100 får man bära en röd med det fina klubbmärket. De riktigt stora grabbarna bär svart t-shirts efter 200.

Tre spelare har genom åren nått 300 matcher, Björn Ekblad 330, Stefan Eng, 316 och Stefan Ekblad 303. 2015 börjar Bjötta jakten på trion och räknar med att plocka en efter en per år de kommande säsongerna, för att sedan spela vidare som den absoluta Mr Rött å Vitt och sätta ett helt oroligt matchrekord!

                       HIIIK, HIIIK, HIIK, AUUUDI, AUUUDI, AUUUDI!

Hovslätts IK´s mest klassiska pris är Mosets Minne och det är inte positivt att få det. Kriterierna för denna utmärkelse är att man har gjort något under året som man inte är speciellt stolt över och ingen annan i klubben heller. De nominerade i år var Filip Albo, Anton Grännö, Fredrik Nilsson och Petter Kalbe. Men ingen av dem behövde mottaga den heta potatisen. En av festdeltagarna utförde en kupp! 

Aldrig har något sådant hänt på Hovslätts IK´s traditionella avslutningar. Alltid har alla accepterat den rödvita nomineringsnämndens beslut. Men inte nu, en av deltagarna övertog tillställningen vid omröstningen och ansåg att klubbens Conny Norén skulle få Mosets Minne 2014. Manade på gruppen tills han fick dem med sig. Och motiveringen för Conny var att han hade skrivet negativt på social medier om Rött å Vitt. Vad nu detta kom ifrån?

Det bör nämnas att upprorsmakaren kom försent till festen pga av en hockeymatch på TV, som han prioriterade före festens öppnande. Bara det skulle kunna ge honom Mosets Minne 2014! 


Årets Meste spelare 2014 blev Alexander Wallinder med 24 matcher och inte sällan en av de bättre på plan. Bra jobbat Alex!

Årets Träningspris fick keepern Oskar Beverin, som inte missade speciellt många pass, trots en svår handskada. Kanon Oskar!

Årets skyttekung blev Daniel Johansson med nio mål. Tack Eline!

Det mest attraktiva priset Årets Spelare, som framröstas av alla som är med på aktuell avslutningsfest. Daniel Johansson var populärast. Ett jättestort grattis Danne!

Nu ser vi fram emot 2015. Året när den rödvita skutan skall vändas på rätt köl igen och inget tyder på något annat när man upplever den fantastiska stämning som råder i klubbens representationslagstrupp. Vi syns på Hovet!!!
Mer foton från festen hittar du här ...................

[ 140523 - fredag ]        Publikfest på Åsavallen?

I morgon är det dags för säsongens första stora derby för Rött å Vitt. Norrahammars IK på bortaplan! Som en final på årets NIK-dag. Allt talar för publikfest! Eller? Gårdagens derby mellan Tenhults IF och Råslätts SK lockade endast 200. En siffra som skulle vara en besvikelse i morgon.

Lagen har inte möts i seriesammanhang sedan 2002. Och på den tiden och tidigare var det vilda derbyn som utspelade sig. Fighter med rödvita bröder Ekblad i spetsen mot grabbarna från Norrahammar. Nu är det dock något lugnare, även om det hettade till i förra årets B-lagsmatch på Åsavallen.

Hovslätts IK har fått med en del nya i truppen sedan senaste matchen. Sebastian Gustafsson är åter från ett Parisäventyr, Hampus Rubin, András Beraki, Adad Daood, Filip Albo och Jens Meijer är alla nu skadefria. Rött å Vitt bjuder på en stark trupp till i morgon!

Men det kan behövas! NIK ligger endast tre pinnar efter i tabellen och har troligen ett starkt lag i morgon, med lagkaten Robin Waern i spetsen. Robin som började i J-Södra som knatte och var med i de gröne långt upp i åldrarna innan han 2006 kom till Rött å Vitt. Visade direkt att han var en härlig kraft i klubben. Gjorde 138 A-lagsmatcher innan han 2013 gick till Mariebo IK, för att i år dyka upp på Åsavallen till många Hovetbesökares stora förvåning. Och nu skall han dessutom som kapten leda NIK-styrkan mot sin forna förening!

Lagen möttes i en träningsmatch i Elmiahallen i januari, där NIK hade ledningen mot slutet, Rött å Vitt reste sig och både kvitterade och slog in vinstbollen till 4-3. Men det var mycket NIK i den matchen!

I morgon får Hovslätts IK lämna sitt rödvita ställ hemma och i stället lira i blåstället. Och blåställ på måste vara morgondagens motto!
 

[ 140506 - tisdag ]      Fille årsdebuterar i cupen

I kväll spelar Rött å Vitt mot Malmbäcks IF på bortagräs på Önnemo IP. Glädjande besked är att Filip Ljungquist gör årsdebut och att Fadi Hababa åter är med.

Kvällens trupp;

Oskar Beverin
Anton Grännö
Hassan Ashraf
Filip Albo
Alexander Wallinder
Daniel Johansson
Sebastian Gustafsson
Fadi Hababa
Fredrik Nilsson
Dani Babil
Filip Ljungquist
Gilbert Khalil
Claes Johansson
Gustav Dalén
Kemajl Avdiu
Petter Kalbe

Kick off 19.00.

Den gröna planen på Hovet Den gröna planen på Hovet

[ 140308 - lördag ]      Klart för premiären!
Årets första klippningen av Hovets gröna triangel och vi har sex veckor kvar till premiären. Måste vara nytt Hovet-rekord! Nu skall dessutom den magiska duken på och det redan sköna gröna kommer att bli än kraftiga! Tummen upp för vädergudarna som svävar över vår arena!

[ 140307 - fredag ]      Morgonens trupp  
 Ludde Tränare och Danne Dito mönstrar följande manskap mot Ekhagens IF i lördagens fight på Råslätt;

Oskar Beverin
Björn Runfeldt
Anton Grännö
Zsolt Szundi
Fredrik Nilsson
Filip Albo
Petter Kalbe
Claes Johansson
Hassan Ashraf
Johan Fransson
Fadi Hababa
Adad Daood
Gilbert Khalil
Daniel Johansson
Gustaf Dahlén
Marcus Andersson
Ludek Pecenka

Noterbart är att Adad Daood gör årspremiär i den rödvita träjan. En tuff match väntar och domherren kvittrar igång uppgörelsen 11.30.

[ 140302 - söndag ]      Rödvit gettorsk
Träningsmatchen igår mot IF Hallby FK var stundtals riktigt bra för det rödvita A-laget. Dock innehöll den en mörk period i andra akten med massvis med pytsar i baken.
- På bild den rödvita tvåmålsskytten Fadi Hababa.
Första halvleken var relativt jämn. Fadi Hababa blev halvans enda målgörare. Inför andra halvan gjorde Rött å Vitt 5-6 byten, då man vill ge alla lirare chansen att visa upp sig i träningsmatcher.  
 Det stora skiftande av spelare visade att det tog ett tag innan de fungerade som ett lag. Under dessa olycksaliga 20 minuter lyckades Hallbyiterna få in fem(!) baljor. Under de sista 25 minuterna satte Fadi Hababa sitt andra mål för dagen på en härlig lyra en bit utifrån. Spelare som skall ha en extra stjärna för sin insats under lördagen är målaren Fadi Hababa, unge Alexander Wallinder, Johan Fransson, ny för i år, Anton Grännö, absolut yngste lagkapten någonsin i HIK, och Petter Kalbe. Den sistnämnde har kommit tillbaka till sin moderförening efter ett par år hos Norrahammars IK och visar härlig tåga på mittfältet.  

Nästa helg väntar Ekhagens IF på Råslätts Konstgräs.

Sök äldre nyheter!

Gör som oss, köp dina linser här!