senaste nytt

[ 200701 - onsdag ]    Rött å Vitt fick smaka Husqvarnatorsk

Toyota Cup och fint besök på Hovet - Husqvarna FF. De rödvita grabbarna stred på bra, men de blåklädda kunde åka hem till motorsågarnas och gräsklipparnas Mecca med en fullt rättvis viktoria.

Läs mer .....................     

[ 200627 - lördag ]    Fotbollsfesten som kom av sig

Vårsäsongens avslutningsfight för Hovslätts IK blev en spännande uppgörelse mot seriefavoriten Ekhagens IF på Ekhagsvallens fina gröna matta, ända tills ett ödesdigert domslut i matchminut 54. Där tog matchen slut för de unga för dagen klädda i blåvit skrud. Innan dess hade bl a Linus Lyck gjort sitt 100:e mål i HIK´s A-lagströja. Ett stort grattis till den unge målsprutan!

Läs mer om matchen  ..........................     

[ 200623 - tisdag ]    Årets seriepremiär gick i moll

Äntligen sparkade fotbollsäsong 2020 igång och redan i matchminut 7 fick de rödvita lirarna jubla efter en balja av Linus Lyck. Men lyckan varade inte  länge, utan Jönköpings BK´s spelare tog över premiären och ägde större delen av fighten.

Läs mer  ..........................      kommer senare

[ 200614 - söndag ]    Viktoria i årets första tävlingsmatch

2020 - året annorlunda i världen, när vi drabbas av en pandemi. All verksamhet påverkas så även idrottsvärlden. Ingen går opåverkad!
Så här såg det ut när Hovslätts IK spelade sin första tävlingsmatch för året - Toyotacupmatchen mot Malmbäcks IF på bortagräs. Tom läktare!

Läs vidare om matchen ..........................       kommer senare

[ 200310 - tisdag ]    Premiär för året vinstregn!

Grattis till nr 78 i årets upplaga av HIK-CHANSEN! Årets första dragning är genomförd och presenteras här.
HIK-CHANSEN är vårt populära månadslotteri och fyller i år 40 år! Är Du utan lott? Ring Conny Norén, 070-527 54 58. Det finns ett antal lotter som söker nya ägare!

[ 200223 - söndag ]    Åter tresiffrigt på Hovet!

Zäta, 14 år, ställer alltid upp när det är final på Hovets tipspromenad. I år gällde det att käka en korv från Vaggeryds Chark på tid. 26,95 sekunder blev det nya Hovetrekordet! Zäta, 14 år, ställer alltid upp när det är final på Hovets tipspromenad. I år gällde det att käka en korv från Vaggeryds Chark på tid. 26,95 sekunder blev det nya Hovetrekordet!

FINAL och slut på vår tipspromenadssäsong. En säsong som vi måste få kalla succé! Började bra med stor uppslutning direkt i premiären och en uppslutning som bara ökade. Vid två tillfällen sprängde vi 200-deltagarvallen! Vid de två sista promenaderna blev vi dels bäst och dels nästbäst i kommunen på antal deltagare. En av orsakerna till det var väderguden över Vätterbygden som ordna till ett ordentligt skeeetväder och våra deltagare som ställde upp för ”sin” tipspromenad. Ett stort tack till alla tappra kämpar som förde den rödvita föreningen till toppen! 

Resultat och kommentarer hittar Du här ....................

[ 200221 - fredag ]     FINAL!!!

Förra söndagen var Hovslätts IK´s tipspromenad den mest besökta i vår kommun! Bra jobbat av alla som tog sig till arenan, trots att stormen Dennis gjorde allt för att ställa till det för alla vandrare på alla tipspromenaderna.

Nu hoppas vi inte på någon ny Dennis, utan betydligt bättre väder. Våren är ju här!

Vi  har kommit till FINALEN av ärets promenader och vill redan nu tacka alla för en fantastisk säsong! Under finalen utökar vi vinsterna i vårt lotteri ytterligare!

[ 200216 - söndag ]     Bäst i stan!

Ett mycket stort TACK till våra tappra kämpar som utmanade stormen Dennis under söndagsförmiddagen. Så mycket frisk luft med hög halt av regn har aldrig någon tipspromenadare någonsin fått längs vår rödvita bana. Dock har vi full förståelse till alla som hade tänkt att gå men backade ur. Det var rent ut sagt ett skeeetväder! 
 
Efter att ha tagit del av resultaten från helgens tipspromenader i bygdens lokalavisa visade det sig att Hovslätts IK´s var söndagens nummer ett! Inte för frasiga syltgräddade bakverk eller högintressanta spörsmål utan för antal deltagare. Åter tappra kämpar, ni är grymma!

Läs mer .........................

[ 200209 - söndag ]     Åter tresiffrigt på Hovet!

Inget nytt deltagarrekord noterades i söndagens tipspromenad på Hovet, men arrangörerna är ändå nöjda över att så mycket folk vill gå våra promenader. Den normalt stora lysande solen över arenan lyste med sin frånvaro, stormen Ciara var i antågande och sportlovet hade börjat. Trots det kunde vi notera 131 deltagare på promenaden. Bra jobbat!

Resultat, vinnare och kommentarer här ....................................

[ 200202 - söndag ]     NYTT HOVETVÄRLDSREKORD!

Ett stort TACK till alla som deltog i helgens tipspromenad på Hovet. Kanonväder med stor sol och klarblå himmel. Dagens skiljefråga löd: Hur många är det som går dagens tipspromenad? På en av de inlämnade bongarna bongar står det; 213 Rekord! Och visst hade deltagaren rätt. Hovetvärldsrekord!!!
Vinnare, rätta rader och kommentarer hittar du här ....................

[ 200126 - söndag ]     ÅTER FYLLDES HOVET!

Med det veckogamla Hovetvärldsrekordet i ryggsäcken var vi arrangörer inställda på ett mer för Hovet normalt deltagarantal. Vädret var ju så där, helt OK visserligen, men den härliga solen från rekordsöndagen lyste med sin frånvaro. Men oj vad vi bedrog oss. Folk vällde in på Hovet! När krutröken lagt sig, vidtogs räkning av antal tipsbongar och vi noterade hela 198 personer som hade tipspromenerat! Ett stort TACK till er alla som gör det roligt för oss att jobba. Våffelbagarn hann med att grädda 98 mästerverk! 

Resultat och kommentarer hittar du här ................

[ 200119 - söndag ]     OTROLIGT! ÅTER HOVETVÄRLDSREKORD!

Det otroliga hände! Förra söndagen slogs det ett nytt Hovetvärldsrekord på tipspromenaden då 162 gångare gjorde tipsrundan. Oslagbart var ordet som gällde. Men vad hände? Redan nu sattes ett nytt otroligt rekord och 200-vallen sprängdes. 202 mötte upp på Nya Hovet! Arenan badade i sol och Våffelbagarn höll sina järn varma med gräddning av dryga 90 välfrasiga alster.

Vinnare, rätta rader och kommentarer här ......................

[ 200112 - söndag ]     HOVETVÄRLDSREKORD!

[ 200105 - söndag ]     Välfolkat Hovet

Bra promenadväder, kluriga spörsmål och frasiga våfflor lockade 101 vuxna och 19 barn till Hovet i dagens premiäromgång av årets tipspromenader.

Dagens rätta rader hittar Du här ............

[ 200103 - fredag ]     PREMIÄR!!!

Söndagen den 5 januari är det premiär på årets tipspromenader på Nya Hovet.

Kluriga frågor utlovas, inga kungaårtal eller dylikt utan oftast mycket aktuella spörsmål.

Barnfrågorna skrivs av elever från skolan i Hovslätt och till början med är det treor och fyror som kommer att testa de yngres kunskap. Svåra nötter att knäcka!

Resultatet från promenaden hittar du här på hemsidan under eftermiddagen.

Våffelbagarn har ansat sina järn under uppehållet och lovar frasiga bakverk med om så önskas mycket grädde och sylt.   VÄLKOMNA!!!

[ 190928 - lördag ]     Vilken serieepilog!!!

En trio målare som pytsade på Hovet vid derbyt mot Norrahammars IK. Linus Lyck, Aljo Sarajlic och Emil Holmgren.


Läs mer om målorgien och serieepilogen här  .........

LÖRDAGENS FESTMENY!
 
Klicka på bilden!
             Klicka på bilden!

[ 190921 - lördag ]     Rött å Vitt fick smaka torsk

Bosna IF tog revansch för nederlaget i våras när Rött å Vitt besökte Gisle IP i lördags. Hemmalaget var det absolut bästa gänget på plan och vann matchen med 2-1.
Läs vad sportchef  Peter Wallinder tycker om matchen ........

[ 190914 - lördag ]     Rödvit fotbollsfest på Hovet

Näst sista hemmamatchen på Hovet för i år blev en målrik historia. Sol och blåst bjöd väderguden över Hovet på och Rött å Vitt bjöd på en dominans av rågat mått. Statistiken efter matchen visade på 11-0 i hörnor och 26-1 i skott på mål. Refteles skott kom i 89:e minuten och boxades säkert bort av målvakten Oskar Beverin, som fick hoppa in efter två sena målvaktsåterbud pga sjukdom och militär långmarsch.

Läs mer .......................                         
Tryck på bilden!
Tryck på bilden!

[ 190907 - lördag ]    Fotbollens present till Hovslätts IK 90 år

Under lördagen blev det klart att Hovslätts IK´s representationslag spelar i div IV 2020 efter att ha vunnit mot BK Rondinella med hela fem bollar mot noll!
Läs mer ..................

[ 190830 - fredag ]    Orgier på Hovet!

På bild Rött å Vitts målfarliga anfallstrio Aljo Sarajlic, Fredrik Nilsson och Linus Lyck. I matchen mot Torpa FF svarade de tre för sex pytsar. Mittback Elias Larsson gjorde sitt första måö i den rödvita tröjan och det firade han med ytterligare en balja. Blott 15-årige Adam Bustos kom in i slutskedet av matchen och visade att det är bland de äldre han hör hemma - ett mål blev facit för denna talang mot Torpa FF.

Läs mer   ..............................

[ 1908124 - lördag ]    Inget stoppar Rött å Vitt?

Det finns fortfarande många fallgropar kvar för Rött å Vitt innan säsongen då föreningen fyller 90 år är över. Senaste fighten spelades mot Burseryds IF och de hade planlagt hur de skulle få stopp på Hovslättarna. Man byggde upp en rejäl försvarsmur, där ingen av de fyra backarna fick lämna sin planhalva, planen var nyklippt men oj vad långt gräset var och frågan är väl också om de inte hade släppt ut luft ur matchputorna. Allt för att få ett så långsamt spel som möjligt i det höga gräset.

Mer om matchen här .................

[ 190809 - fredag ]    Avbruten match på Hovet

Fredagens match fick ett abrupt slut. Rött å Vitt trummade på för fullt direkt från start och gästerna följde med bra, men efterhand tog orken slut i takt med skador och ett rött kort. Avbytarna gick åt och de vitklädda spelarna blev färre och färre på planen och till slut bröt de matchen. Nu var det inte bara Rött å Vitts "höga" tempo som knäckte dem, utan troligen hade den tuffa inledningen på höstsäsongen en stor del. Tre fighter på sex dagar! En spelplanering som få lag klarar av.

På bild syns Smålandsfotbollens domaransvarige Magnus Appelberg informera spelarna vad som gäller om man inte kan spela vidare.

Vid avbrottet i 70:e minuten ledde Hovslätts IK med 13 - 0.

Läs mer på värnamo.nu ..................

Målen och lite till ................

KVÄLLENS FESTMENY!       VÄLKOMNA!!!
Klicka på bilden!

      Klicka på bilden!

[ 190809 - fredag ]    Fotbollsfest på Hovet!

Fotbollsfest och drama utlovdes inför derbyt mellan Hovslätts IK och Tabergs SK på Hovet. Och visst blev det både fest och dramatik!

Läs mer  ..................

MENYN FÖR KVÄLLENS STORA FEST PÅ HOVET!

Klicka på bilden! 

[ 190802 - fredag ]    Rödvitt styrkebesked i Friaredalen

Höstprologen för Rött å Vitt var en fight mot blåvita laget från väster, Jönköpings BK. Matchens spelades på ett plastgräs som har passerat bäst före för mängder av år sedan och numera bör benämnas som en nött filtmatta.

Läs mer ........................

[ 190802 - fredag ]    Äntligen höstpremiär!

I kväll är det äntligen dags för Rött å Vitt att beträda den gröna rektangeln för att begå höstpremiär! Men inte är det höst, sommaren lever(!), och inte är väl mattan som ligger på Junebäckens IP särskild grön.

På pappret har Hovslätts IK ett starkt gäng i kväll, med fyra avbytare som håller mycket hög klass. Men det är på planen som fighten skall avgöras och tredjeplacerade Jönköpings BK kommer göra allt för att de tre poängen skall stanna kvar på Junebäckens IP.
De har dessutom revansch att utkräva för vårens torsk med två bollar på Hovet och säkerligen kommer man också ha ett starkt stöd från sin högröstade hejarklack.

Alla rödvita fans! Möt upp på Junebäckens IP och ge ert stöd för laget! Det och mycket mer kommer att krävas om någon poäng skall bärgas hem till Hovet! Vi syns 19.00!  

[ 190713 - lördag ]    Kommunens största kulspruta finns på Hovet
JP överraskar! Skriver om den lokal fotbollen!

Läs mer .................

[ 190630 - söndag ]    Het vårepilog

Rött å Vitt tågar in på Hovet till tonerna av Carl Teikes Alte Kameraden från 1889. En tuff fight väntar i över 32 graders värme och betydligt mer i solen.

Läs mer här ......................

[ 190630 - söndag ]    Dagens festmeny!

Klicka på programmet!  

 

[ 190625 - tisdag ]    Rött å Vitt kommer igen!

William Axelsson och Linus Lyck William Axelsson och Linus Lyck

Svår borta match i Smålandsstenar mot ortens fotbollsstolthet GOIF och svårt läge med hög risk att få åka bussen hem med svartvitrandig torsk, men de unga grabbarna reder ut det till. På bilden målarna 16-årige William Axelsson och 19-årige Linus Lyck som till slut räddade det rödvita laget.
I matchen debuterade en grekisk målvakt, som just nu är i Hovslätt hos släktingar. Och vilken debut det blev! Grigoios Syraka visade keeperkunskap och en underbar vinnarskalle, som bidrog starkt till viktorian. Besök Hovet på söndag och se denna fantom i buren live!
Läs mer här ......................... 

[ 190616 - söndag ]    Fotbollsdrama på Hovet!

Det var stor dramatik på Hovet i söndags när topplaget Bosna IF kom på besök. Samuel Andersson i det rödvita målet fick en hel del att bestyra och gjorde det bra. När matchuret stod på 90 var det lika, men ......................

Läs mer här .................

FOTBOLLSFEST PÅ HOVET!
Klicka på programbladet.

[ 190605 - torsdag ]    Hemmakeepern tog allt, nästan!

En mer än gassande sol mötte Rött å Vitt när laget steg av bussen i Reftele, för kamp mot hemmalaget GoIF. En kamp för de rödvita lirarna mot ett härligt krigande gäng och med en keeper som var otroligt bra.

Läs mer ........................ 

[ 190530 - torsdag ]    Rött å Vitt i stort blåsväder

Det osar katt framför Hovslätts IK´s kasse när gästande lag BK Rondinella trycker på vid torsdagens fight på Hovet. Vindbyarna svepte fram i hög takt och ställde till det för lirarna.

Läs mer här   .....................

[ 190524 - fredag ]    Bingo för Rött å Vitt

På onsdag är det äntligen dags för sommarens största onsdagnöje i Jönköping - Bilbingo på Jordbrovallen!

Men redan i fredags var det rödvita representationslaget på den omtalade bilbingoarenan och tog hem full pott. Laget mötte hemmagänget Torpa FF och efter en första halvlek som inte var bra kom man ut på banan och svarade för härligt spel och stor målfrossa.

Läs mer här ...........................

[ 190521 - tisdag ]    Föll med flaggan i topp

Sommaren är här, fotbollen är igång och matcherna på Hovet avbyter varandra mest hela tiden, från de yngre rödvita spelarna till representationslaget. Och i tisdags var det enligt många Årets Match på Hovet. Derby med stort D! Cupfight mot nabolaget Råslätts SK. En match som alltid har dragit mycket folk till arenan och som också brukar bli en mycket jämn och spännande tillställning. Men skulle det bli så denna gång? RSK i div II och HIK i femman. Men visst blev det drama i år igen och det var match ända fram tills den digitala tavlan visade 90.

Läs mer ................

Klicka på programbladet!

[ 190517 - fredag ]    Två hattrick varav ett äkta i samma fight!

Det bjöds på stor målorgier när Hovslätts IK mötte Burseryds IF på Hovet i fredags.

Alltid duktige rättskiparen William Benyammine hade fullt upp att göra med att fulla i matchprotokollet. Han klarade det med glans, precis som han ledde fighten.

Läs mer här  ......................

[ 190330 - lördag ]     Lyckat rödvitt läger

Den rödvita truppen som var på träningsläger i Borås och bl a mötte Brämhults IK i en träningsmatch.

Läs mer här ...................

[ 190309 - lördag ]     Äntligen!

Idag öppnas tävlingsåret 2019 för Rött å Vitt och målvaktstränare Oskar Beverin har dukat upp omklädningsrummet. Arenan är Slättens Konstgräs i Habo. Motståndarna heter IFK Öxnehaga och fighten gäller poäng i Toyota Cup. Matchstart 15.45.

[ 181124 - lördag ]     Hovslätts IK´s avslutningsfest 2018

Årets avslutningsfest för den rödvita fotbollen hölls på Golfrestaurangen och mängder av priser haglade över lirarna.

Mer foton från aftonen hittar du här ................

 [ 180314 - onsdag ]      Grattis alla rödvita fotbollslirare!

Grävmaskinen svingar för fullt på Hovet och nu är det igång ordentligt. Konstgräset på Hovet! Representanter från ungdoms- och herrfotbollen har lyckats genom träget arbete få igenom beslutet om anläggning av en mindre konstgräsplan på gamla grusplanen.  Och utan någon hjälp av velande lokalpolitiker med stort intresse av fotbollsplaner!

 [ 180225 - söndag ]      Final och åter tresiffrigt på Hovet!

Final på årets tipspromenad och väderguden över Hovet bjöd på strålande väder, dock med en liten bitande kyla.
När det är final blir oftast den svarta snabba cockern Zäta dagens skiljefråga. Han brukar avverka ett 100 meterslopp på A-plan, men i år var snödjupet för stort så han fick välja sin andra stora gren - att käka. Det gällde att äta en av våffelbagarns stora verk, ett alster med grädde och sylt. Förhandssnacket gick om att tiden bör kretsa kring 10 sekunder för den glupske, men oj hur det blev.
Läs mer ..............

[ 171201 - fredag ]       Från festgalan på Kättilstorps Golfrestaurang

Lördagen den 25 november höll Hovslätts IK sin traditionella avslutningsfest och många fick utmärkelse av skillda slag. På bild syns de spelare som är nominerade till Mosets Minne; Robin Waern, Sebastian Gustafsson, Hassan Ashraf och Emil Rygert.

Läs mer ........

[ 171103 - fredag ]       Rödvit nominerad talang på Fotbollsgalan!

Den 11 november äger Jönköpings Fotbollsgala rum och mängder av utmärkelser skall delas ut. Galans konferencierer är Karin Frick och Claes Andersson. Bägge har växt upp i vår rödvita by Hovslätt, men lämnat för vår huvudstad och uppdrag inom TV  för olika kanaler.

Nu är det inte bara de som håller i det som har anknytning till Hovslätt, utan en av de nominerade som Årets Talang  har Hovet som sin hemmaarena - Maja Beverin. Juryns motivering lyder; "Lovande fotbollsspelare (och hockeyspelare i HV71 dam) med en mycket fin karaktär och inställning. Teknisk spelare med bra spelförståelse och tuffhet i närkampspelet."

Vilket idrottsår denna 15-åring har haft!

I juni blev hon uttagen i truppen som representerade Småland på Elitlägret i Halmstad. Fotot med den perfekta glidtacklingen är från match mot Stockholm.

I augusti kom hon med i U18 landslaget i hockey på en lägervecka och i september debuterade hon i HV71´s damlag i högsta ligan, SDHL. I sin femma har hon fått spela med fyra landslagstjejer, tre från Finland och en från Sverige! Rutinerade tjejer som gärna delar med sig av sina kunskaper till den unga vetgiriga tonåringen.

Ovan på detta blir hon nominerad som Årets Talang i fotboll. Överstyyyvt!
 
Och idrottsåret är ännu inte slut för Maja, utan nu väntar en ny samling med damkronornas U18-lag. Dessutom mängder av fighter i SDHL!

[ 170608 - torsdag ]         Nisse plockade potten

Storvinst igår för rödvita lirare! I förra veckan vann nr 2 Anton Grännö 1200:- på det stora onsdagnöjet i Jönköping - bilbingo på Jordbrovallen. Anton fick blodad tand och lockade med sig tolvan i laget Fredrik "Nisse" Nilsson till spelmeckat och Nisse klippte till direkt. Han plockade hem onsdagens jackpott på hela 20 000:-! Och givetvis delar han med sin kompis Anton. Bra jobbat grabbar!

[ 170513 - lördag ]         Hjältarna från Bollagården

I fredags var Rött å Vitt i Forshedas borg Bollagården för att ta sig an serieledarna. Mängder av återbud pga skador, sjukdomar, avstängningar och div annat haglade över tränarduon Sundberg & Gustafsson inför fighten. Kompletteringar av truppen krävdes för att kunna mönstra fullt lag. Klubbens äldsta pojklag födda 02 var räddningen.

läs vidare här   .......................

Nu tågar det rödvita representationslaget in i 2017 och i bagaget har laget tre nygamla Hovetprofiler. Uffe Sundberg återvänder som tränare, måltjuven Ermin Ceranic drar på sig den rödvita träjan igen och efter ett år i Mariebo IK är Oskar Beverin hemmakeeper i sin moderförening igen. 2017 kan bli ett härligt fotbollsår sett med rödvita ögon!

 [ 161214- onsdag ]         Rödvit storvinst


Åter igen har det slagit till med en skapligt stor vinst på Hovslätts IK´s försäljning av Bingolotter. Ingen bil denna gång, men en check som kan omvandlas till något fint för hemmet. Vi säger ett stort GRATTIS till vinnaren!
Lotten har sålts i affären som stödjer Rött å Vitt genom att sälja Hovslätts IK Fotbolls bingolotter - ICA Nära Hovslätt! Vill Du också vara med och stödja den rödvita fotbollen, så handlar du också din lott i denna turaffär. Lycka till!
 

[ 160531 - tisdag ]         Snart ett minne blott


Nu kommer det att ske vissa förändringar på vår idrottsplats. Vägen till det nya bostadsområdet Hovslätts ängar arbetar sig allt nämre Hovet. Stor avverkning av träd förekommer och nu skall en av Hovets stora stolthet falla. Den gamla eken!

Vill du se den en sista gång gäller det att snabba på. Gubbarna med sina sågar är på gång!

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Stöd Hovslätts IK fotboll genom att köpa Bingolotten hos ICA Nära Hovslätt eller genom att klicka på bilden

SERIESEGRARE 2019!!!

HOVSLÄTTS IK:s senaste

HEMMAVINSTVINNARE

Mikael Liljengren


Maila hovslatt@telia.com
så hjälper vi dig att vara med i
HEMMAVINSTEN
Vädret på HovetVÄDRET

Stöd Hovslätts IK!


svenska spelSTÖD HOVSLÄTTS IK
NÄR DU SPELA PÅ
SVENSKA SPEL