senaste nytt

[ 220116 - söndag ]  Bårarp i topp!

Åter blev det ett nytt årsrekord på populära tipspromenaden på den rödvita arenan Hovet! Det enda som saknades var den stora gula solen, men väderguden var ändå OK. Hotade dagen innan med regn, men satte inte hotelsen i spel.

Rätt rad vuxna; 111 XX1 111 X2X 112
Vinnare; Stefan Claesson, Karin Claesson, Christina Claesson, Kicki Hedh och Gerd Fransson
Rätt rad barn; 2X1 XXX 1XX 122 X12
Vinnare; Jonline Uppman, Bianca Lejon och Svante Wiberg
Lottade vinnare;
Konsthantverk av P.J:son; Inger Blomquist
Lunch Kettilstorps Golfrestaurang; Göran Nilsson
Äventyrsbad; Daniel Forslund och Camilla Johansson
Sverigelott; Zandora Goude, Lars Liljeberg och Monica Johansson
Skiljefråga; 7:a
Antal deltagare; 171
Kommentarer kommer senare i veckan

[ 220109 - söndag ]  Svår runda på Hovet

Idag var vår vädergud över Hovet nådig. Bara solen fattades för att det skulle vara ett helt perfekt tipspromenadväder. Dagens vuxenfrågor bjöd däremot på mycket huvudbry för promenadarna, endast tre hade prickat in varsin fullträff. 

Rätta rader och kommentarer hittar du här ...................

[ 220102 - söndag ]   "Arvid" och Elsa tog premiären!

Idag kom äntligen dagen då det var premiär på årets tipspromenader. Över 80 promenerare hade hittat till Hovet och plusgrader i luften grasserade gynnsamt. Ja, det var en härlig start på tipspromenadåret 2022.

Rätta rader och kommentarer hittar Du här   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

[ 211009 - lördag ]   Härlig rödvit serieepilog!

Här är grabbarna som svarade för en alltigenom kanoninsats vid lördagens avslutningsmatch mot Forsheda IF. Vid en förlust fanns en viss risk med nedflyttning till div V, men laget gjorde det man skulle. Rödvit viktoria med 6-1! 

Läs mer .............

[ 210918 - lördag ]   Rödvit glädje på Hovet!

Väderguden över Hovet bjöd på ett OK fotbollsväder över arenan vid lördagens fotbollsfest på Hovet. Kunde varit varmare, men ungdomliga Hovslätts IK bjöd på värmande spel som omsattes i en kvartett av strutar. Dagens gäster hade ingen lyckad dag som målare.

Läs mer ......................      

[ 210904 - lördag ]   Härlig viktoria på Hovet!

Det utlovades stor fotbollsfest på Hovet och visst blev det så, om man har rödvita hemmaögon. Unga Hovslätts IK gjorde mycket bra ifrån sig mot ett betydligt äldre och rutinerat motstånd. Gästerna Moheda IF hade endast en under 20 år i dagens trupp, medan motsvarande siffra hos de rödvita var nio. 
Läs mer .................

[ 210828 - lördag ]   Rött å Vitt räckte inte till

Under lördagen var Hovslätts IK´s representationslag i Smålandsstenar och mötte den bygdens stora fotbollshjältar. Det blev ingen lätt uppgift för det rödvita laget.
Läs vidare  ...................

[ 210813 - fredag ]    Femetta i Idrottsparken!

Alexander Wallinder, Elias Larsson och Lucas Andersson. En trio som utgör "de gamle" i laget. Alexander Wallinder, Elias Larsson och Lucas Andersson. En trio som utgör "de gamle" i laget.

En trio som gjorde en fin match när Rött å Vitt besökte Sandhem för fight mot sammanslagningen Mullsjö/Sandhem. Men de var inte ensamma om det, utan hela laget var överstyvvva! 
Rödvit balaja i första matchminuten grundade för tre pinnar i bagaget hem till Hovet!

läs mer ................

[ 210807 - lördag ]    Valle JR premiärmålade på Hovet

Perfekt fotbollsväder rådde när RöttåVitt tog emot Kulltorps GoIF vid årets hemmapremiär på Hovet. Premiärmålare blev Alexander Wallinder när han i 36 minuten satte dit ettan. Balla Balla ljöd underbart över Hovslätt med omnejd!

Läs mer .................

Äntligen är det rödvita representationslaget på hemmaplan igen!

Träningsmatch, som också var en yster blågetjakt. En jakt som slutade lyckligt för Rött å Vitt och som avslöjade att det kan bli ett roligt fotbollsår! Överstyyyvt! Bra målvakt, backlinje, mittfält och anfallare och två inhoppare födda 2006 som kom in i slutet av fighten och glänste! Framtiden är röd å vit!!!
Läs vad sportchefen skriver .................

[ 210328 - söndag ]    21 är ostraffbart

Finaldags för säsongens tipspromenad på Hovet var det i söndags och mängder av vuxna och barn hade samlats för att testa sina kunskaper inom skiftande områden.Vinnare och rätta rader;

Eftersom det var finalen idag skickar vi hem din vinst av Sverigelott och Badbiljett. Barnvinster hämtas på Hovet. Ring 070 - 373 60 47 för att kolla om kansliet är bemanat.

Rätta rader, vinnare och kommentarer ...........................

[ 210321 - söndag ]    En staty blev mångas fall

Väderguden över Hovslätt lovade en stor sol och plusgrader på Hovet i söndags, men han sa inget om ett blåsväder. Och vad det öste på i byarna!

Rätta rader, vinnare och kommentarer ...................

[ 210314 - söndag ]    Finansministern knäckte många!

Åter blev det en söndag med ett vackert vitt täcke på marken och åter strömmade tipspromenadsugna till på Hovet. Tack för att ni kommer, ty det visar ju att den rödvita promenaden är populär!

Rätta rader och kommentarer här ..................

[ 210307 - söndag ]    Balla Balla till Melodifestivalen!

Söndagens tipspromenad på Hovet blev som arenans vädergud lovade, stor sol och kring nollan i temp. Men han nämnde inget om att han också skulle bjuda på ett vitt täcke över Hovslätt. Bonus!

Resultat och kommentarer ............

[ 210228 - söndag ]    RESULTAT FRÅN EN SOLIG ARENA!

Vad är ett perfekt tipspromenadväder? Ja, det måste väl vara det vi upplevde i söndags på Hovet. Stor sol, vindstilla och massa plusgrader med tanke på årstiden.

Vinnare och kommentarer hittar du här ...............

[ 210221 - söndag ]    FOLKINVASION PÅ HOVET!

För första gången i år noterade vi en tipspromenad med plusgrader och mycket folk som strömmade till. Ja, så pass att vi nästan kunde skriva in ett nytt Hovetvärldsrekord i våra rödvita historieböcker.

Rätta rader, vinnare och kommentarer ....................

[ 210214 - söndag ]    ALLT AVGJORDES MED ETT VÄRLDSREKORD!

Söndagens tipspromenad på Hovet var en riktig kall historia vid den arla starten, men ju mer uret tickade fram så steg termometern och till slut blev det en härlig vinterdag med en stor sol. Åter kunde vi notera ett tresiffrigt deltagarantal. Ett stort TACK till alla som var med! 
 
läs mer .............................................

[ 210207 - söndag ]    ZLATAN FIXADE SEGERN FÖR HELENA!

Åter igen noterade vi ett tresiffrigt antal deltagare på vår tipspromenad, trots kyla i luften. Lagom lätta/svåra frågor var det och drygt tio gångare noterades med alla rätt. Skiljefrågan fick avgör.

läs hur det gick + lite kommentarer kring spörsmålen ..................

[ 210131 - söndag ]    Hovets vädergud bjöd på största solen i år!

Väderguden över Hovet hade utlovat en stor gul sol över arenan och det löftet höll hen! Många deltagare och åter blev det ett tresiffrigt antal. Vi arrangörer tackar för att ni år med!Vinnare och rätta rader;

läs mer ..................

[ 210124 - söndag ]    Nytt Hovetvärldsrekord!

Idag var det en stor dag på Hovet! Det gamla Hovetvärldsrekordet slogs med sex deltagare och det nya lyder på 219. Nu hoppas vi att alla kommer tillbaka för rekord är ju till för att slås!

Vid morgonbesiktningen av bana visade det sig att det fanna stora risker för fall på det isiga underlaget, men banläggaren fixade till en ny sträckning.

rätta rader och dagens vinnare ..............

[ 210117 - söndag ]    Åtta fullträffar på Hovet

Andra omgången av årets tipspromenader på Hovet blev fullt godkänt när det gäller antal deltagare. 135 räknades in, trots missen med annonsen i JP och tack vare att så många delade vår information på facebook.

Rätta rader  och vinnare med kommentarer hittar Du här .................

[ 210110 - söndag ]    Premiär på årets Tipspromenad

Väderguden över Hovet bjöd på ett skapligt tipspromenadväder vid årets stora premiär. Lite kallt men OK. Drygt hundra deltagare är mer än godkänt för en premiärrunda, men trots det hade ingen lyckats med konststycket att genomföra en felfripromenad.

läs mer .........................


 

Nu kör vi en coronasäkrad tipspromenad på Hovet!

Det innebär att all verksamhet sker utomhus.

Du som vill stödja Hovslätts IK´s Fotboll genom att köpa bingolotter kan gör det vid årets promenader.
Inget tvång att gå promenaden för att bli lottägare!


              VÄLKOMNA!

Nu i julveckan säljer vi bingolotter på Hovet enligt följande tider:

mån - tis   10.00 - 12.00      16.00 - 18.00
ons   10.00 - 12.00   14.00 - 18.00

Vid frågor kontakta Conny Norén, 070 - 527 54 58

Stöd den rödvita fotbollen!!!

Klicka på bilden för att se den rödvita framtiden

[ 201003- lördag ]    Stabil viktoria i serieepilogen!

Laget som slutade femma i årets förkortade upplaga av div IV Nordvästra Småland. Stående fr v; Gullmar Johansson, Blaise Agbakwuru, Alexander von Porat, Hampus Bäck, Alexander Wallinder, Linus Lyck, Emil Rygert, Emil Holmgren, Anton Grännö, Fredrik Nilsson och Oskar Beverin. Knästående fr v; Isak Karlsson, Lucas Andersson, Elias Larsson, Daniel Ahlm, Arvid Elm, Theo Jonsson, Rasmus Simmeborn och Claes Johansson.

Läs om serieepilogen här  ................... 

[ 200927 - söndag ]    SERIESEGRARE 2020!!!

Förra året var det representationslaget som blev serievinnare och 2020 är det den rödvita framtiden, vårt juniorlag, som står för bedriften.  I söndags blev det klart när man vann över Mullsjö IF på bortagräs med sex bollar mot en. GRATTIS!

Många av dem är redan med i A-truppen och de andra är på gång. Tala om en rödvit framtid!

[ 200926 - lördag ]    Gastkramning på Hovet!

I dagens programblad var det varning för högspänning på Hovet och det blev det med råge. Det blev ett drama med ett med rödvita ögon sett lyckligt slut! Härliga Balla Balla ljöd ut över byn med omnejd inte mindre än tre gånger och sista spelningen kom i slutminuterna.

Läs mer ........................

DAGENS FESTMENY PÅ HOVET

 


Klicka på bilden!.

                Klicka på bilden!

[ 200919 - lördag ]    Rödvitt poängkap i Mullsjö

Efter 12 minuter ligger lädret bakom Mullsjö/Sandhems målvakt och glada rödvita grabbar klappar om varandra!

Läs mer  .................

[ 200912 - lördag ]    Högspänning på Hovet!

Vilken fest det blev på Hovet när derbyt mellen Hovslätts IK och IF Haga ägde rum. Ingen målproduktion men högspänning under fightens alla nittio minuter plus litet tillägg.

På bild Rött å Vitts store målspruta Linus Lyck som sattes under stor bevakning av de helsvarta gästerna. Men visst vann den gode Linus många dueller och kunde med lite flax skapat lite nätrassel. Men han kommer igen. Målet är målet!

Läs mer ...............

[ 200912 - lördag ]    Menyn för dagens fotbollsfest!
Klicka på bilden!
       Klicka på bilden!

[ 200905 - lördag ]    Kulltorp blev för svåra för unga Hovslätts IK

I lördags fick Hovslätts IK göra en utflykt till Kulltorp för att spela om tre poäng mot ortens fotbollsstolthet GoIF. Hemmalaget spelar i helrött och vanligtvis Rött å Vitt fick iklädda sig det blåvita reservstället.

Läs mer  ...................

[ 200828 - fredag ]    Lyckad getjakt för unga rödvita jaktlaget!

Under fredagskvällen var det dags för Årets Getjakt på Hovet. En tuff utmaning för det något vingklippta hemmagänget. En del av de äldre spelarna var bort pga olika anledningar och Gullmar Tränare fick mönstra ett mycket ungt jaktlag. Men unga hungriga jagar bäst!

Läs mer ..........................

[ 200828 - fredag ]    Kvällens meny
Klicka på bilden!
             Klicka på bilden!

[ 200821 - fredag ]    Ungt Rött å Vitt mot tungt Forsheda

Rasmus Simmeborn driver fram lädret och försöker hitta något spelalternativ mot ett kompakt Forshedförsvar. Rasmus Simmeborn driver fram lädret och försöker hitta något spelalternativ mot ett kompakt Forshedförsvar.

I fredagskväll var Hovslätts IK´s representationslag i Forsheda för att fightas mot en av seriefavoriterna Forsheda IF. De rödvita lirarna gjorde en bra insats och skapade en hel del lägen, men det blev hemmalaget som drog det längsta strået.
Läs mer här ................

[ 200815 - lördag ]    Rödvit målfrossa!

Äntligen har fotbollförbundet gjort tummen upp till en törstande fotbollpublik att åter besöka arenorna trots coronatider. Dock har man begränsat antal besökare till 50 personer per arena och match. Alltid något och visst blir det festligare när spelare och funktionärer kompletteras av tre delen för att skapa fotbollsfest. Och fest blev det när Hovslätts IK tog emot Vrigstads IF under lördagen. Balla Balla ljöd över Hovslätt med omnejd ett helt dussin gånger!

Mer om matchen här .................. 

[ 200815 - fredag ]    Dagens festmeny
Klicka på bilden!
        Klicka på bilden!

[ 200701 - onsdag ]    Rött å Vitt fick smaka Husqvarnatorsk

Toyota Cup och fint besök på Hovet - Husqvarna FF. De rödvita grabbarna stred på bra, men de blåklädda kunde åka hem till motorsågarnas och gräsklipparnas Mecca med en fullt rättvis viktoria.

Läs mer .....................     

[ 200627 - lördag ]    Fotbollsfesten som kom av sig

Vårsäsongens avslutningsfight för Hovslätts IK blev en spännande uppgörelse mot seriefavoriten Ekhagens IF på Ekhagsvallens fina gröna matta, ända tills ett ödesdigert domslut i matchminut 54. Där tog matchen slut för de unga för dagen klädda i blåvit skrud. Innan dess hade bl a Linus Lyck gjort sitt 100:e mål i HIK´s A-lagströja. Ett stort grattis till den unge målsprutan!

Läs mer om matchen  ..........................     

[ 200623 - tisdag ]    Årets seriepremiär gick i moll

Äntligen sparkade fotbollsäsong 2020 igång och redan i matchminut 7 fick de rödvita lirarna jubla efter en balja av Linus Lyck. Men lyckan varade inte  länge, utan Jönköpings BK´s spelare tog över premiären och ägde större delen av fighten.

Läs mer  ..........................      kommer senare

[ 200614 - söndag ]    Viktoria i årets första tävlingsmatch

2020 - året annorlunda i världen, när vi drabbas av en pandemi. All verksamhet påverkas så även idrottsvärlden. Ingen går opåverkad!
Så här såg det ut när Hovslätts IK spelade sin första tävlingsmatch för året - Toyotacupmatchen mot Malmbäcks IF på bortagräs. Tom läktare!

Läs vidare om matchen ..........................       kommer senare

[ 200310 - tisdag ]    Premiär för året vinstregn!

Grattis till nr 78 i årets upplaga av HIK-CHANSEN! Årets första dragning är genomförd och presenteras här.
HIK-CHANSEN är vårt populära månadslotteri och fyller i år 40 år! Är Du utan lott? Ring Conny Norén, 070-527 54 58. Det finns ett antal lotter som söker nya ägare!

[ 200223 - söndag ]    Åter tresiffrigt på Hovet!

Zäta, 14 år, ställer alltid upp när det är final på Hovets tipspromenad. I år gällde det att käka en korv från Vaggeryds Chark på tid. 26,95 sekunder blev det nya Hovetrekordet! Zäta, 14 år, ställer alltid upp när det är final på Hovets tipspromenad. I år gällde det att käka en korv från Vaggeryds Chark på tid. 26,95 sekunder blev det nya Hovetrekordet!

FINAL och slut på vår tipspromenadssäsong. En säsong som vi måste få kalla succé! Började bra med stor uppslutning direkt i premiären och en uppslutning som bara ökade. Vid två tillfällen sprängde vi 200-deltagarvallen! Vid de två sista promenaderna blev vi dels bäst och dels nästbäst i kommunen på antal deltagare. En av orsakerna till det var väderguden över Vätterbygden som ordna till ett ordentligt skeeetväder och våra deltagare som ställde upp för ”sin” tipspromenad. Ett stort tack till alla tappra kämpar som förde den rödvita föreningen till toppen! 

Resultat och kommentarer hittar Du här ....................

[ 190713 - lördag ]    Kommunens största kulspruta finns på Hovet
JP överraskar! Skriver om den lokal fotbollen!

Läs mer .................

[ 190330 - lördag ]     Lyckat rödvitt läger

Den rödvita truppen som var på träningsläger i Borås och bl a mötte Brämhults IK i en träningsmatch.

Läs mer här ...................

[ 190309 - lördag ]     Äntligen!

Idag öppnas tävlingsåret 2019 för Rött å Vitt och målvaktstränare Oskar Beverin har dukat upp omklädningsrummet. Arenan är Slättens Konstgräs i Habo. Motståndarna heter IFK Öxnehaga och fighten gäller poäng i Toyota Cup. Matchstart 15.45.

[ 181124 - lördag ]     Hovslätts IK´s avslutningsfest 2018

Årets avslutningsfest för den rödvita fotbollen hölls på Golfrestaurangen och mängder av priser haglade över lirarna.

Mer foton från aftonen hittar du här ................

 [ 180314 - onsdag ]      Grattis alla rödvita fotbollslirare!

Grävmaskinen svingar för fullt på Hovet och nu är det igång ordentligt. Konstgräset på Hovet! Representanter från ungdoms- och herrfotbollen har lyckats genom träget arbete få igenom beslutet om anläggning av en mindre konstgräsplan på gamla grusplanen.  Och utan någon hjälp av velande lokalpolitiker med stort intresse av fotbollsplaner!

 [ 180225 - söndag ]      Final och åter tresiffrigt på Hovet!

Final på årets tipspromenad och väderguden över Hovet bjöd på strålande väder, dock med en liten bitande kyla.
När det är final blir oftast den svarta snabba cockern Zäta dagens skiljefråga. Han brukar avverka ett 100 meterslopp på A-plan, men i år var snödjupet för stort så han fick välja sin andra stora gren - att käka. Det gällde att äta en av våffelbagarns stora verk, ett alster med grädde och sylt. Förhandssnacket gick om att tiden bör kretsa kring 10 sekunder för den glupske, men oj hur det blev.
Läs mer ..............

[ 171201 - fredag ]       Från festgalan på Kättilstorps Golfrestaurang

Lördagen den 25 november höll Hovslätts IK sin traditionella avslutningsfest och många fick utmärkelse av skillda slag. På bild syns de spelare som är nominerade till Mosets Minne; Robin Waern, Sebastian Gustafsson, Hassan Ashraf och Emil Rygert.

Läs mer ........

[ 171103 - fredag ]       Rödvit nominerad talang på Fotbollsgalan!

Den 11 november äger Jönköpings Fotbollsgala rum och mängder av utmärkelser skall delas ut. Galans konferencierer är Karin Frick och Claes Andersson. Bägge har växt upp i vår rödvita by Hovslätt, men lämnat för vår huvudstad och uppdrag inom TV  för olika kanaler.

Nu är det inte bara de som håller i det som har anknytning till Hovslätt, utan en av de nominerade som Årets Talang  har Hovet som sin hemmaarena - Maja Beverin. Juryns motivering lyder; "Lovande fotbollsspelare (och hockeyspelare i HV71 dam) med en mycket fin karaktär och inställning. Teknisk spelare med bra spelförståelse och tuffhet i närkampspelet."

Vilket idrottsår denna 15-åring har haft!

I juni blev hon uttagen i truppen som representerade Småland på Elitlägret i Halmstad. Fotot med den perfekta glidtacklingen är från match mot Stockholm.

I augusti kom hon med i U18 landslaget i hockey på en lägervecka och i september debuterade hon i HV71´s damlag i högsta ligan, SDHL. I sin femma har hon fått spela med fyra landslagstjejer, tre från Finland och en från Sverige! Rutinerade tjejer som gärna delar med sig av sina kunskaper till den unga vetgiriga tonåringen.

Ovan på detta blir hon nominerad som Årets Talang i fotboll. Överstyyyvt!
 
Och idrottsåret är ännu inte slut för Maja, utan nu väntar en ny samling med damkronornas U18-lag. Dessutom mängder av fighter i SDHL!

[ 170608 - torsdag ]         Nisse plockade potten

Storvinst igår för rödvita lirare! I förra veckan vann nr 2 Anton Grännö 1200:- på det stora onsdagnöjet i Jönköping - bilbingo på Jordbrovallen. Anton fick blodad tand och lockade med sig tolvan i laget Fredrik "Nisse" Nilsson till spelmeckat och Nisse klippte till direkt. Han plockade hem onsdagens jackpott på hela 20 000:-! Och givetvis delar han med sin kompis Anton. Bra jobbat grabbar!

[ 170513 - lördag ]         Hjältarna från Bollagården

I fredags var Rött å Vitt i Forshedas borg Bollagården för att ta sig an serieledarna. Mängder av återbud pga skador, sjukdomar, avstängningar och div annat haglade över tränarduon Sundberg & Gustafsson inför fighten. Kompletteringar av truppen krävdes för att kunna mönstra fullt lag. Klubbens äldsta pojklag födda 02 var räddningen.

läs vidare här   .......................

Nu tågar det rödvita representationslaget in i 2017 och i bagaget har laget tre nygamla Hovetprofiler. Uffe Sundberg återvänder som tränare, måltjuven Ermin Ceranic drar på sig den rödvita träjan igen och efter ett år i Mariebo IK är Oskar Beverin hemmakeeper i sin moderförening igen. 2017 kan bli ett härligt fotbollsår sett med rödvita ögon!

 [ 161214- onsdag ]         Rödvit storvinst


Åter igen har det slagit till med en skapligt stor vinst på Hovslätts IK´s försäljning av Bingolotter. Ingen bil denna gång, men en check som kan omvandlas till något fint för hemmet. Vi säger ett stort GRATTIS till vinnaren!
Lotten har sålts i affären som stödjer Rött å Vitt genom att sälja Hovslätts IK Fotbolls bingolotter - ICA Nära Hovslätt! Vill Du också vara med och stödja den rödvita fotbollen, så handlar du också din lott i denna turaffär. Lycka till!
 

[ 160531 - tisdag ]         Snart ett minne blott


Nu kommer det att ske vissa förändringar på vår idrottsplats. Vägen till det nya bostadsområdet Hovslätts ängar arbetar sig allt nämre Hovet. Stor avverkning av träd förekommer och nu skall en av Hovets stora stolthet falla. Den gamla eken!

Vill du se den en sista gång gäller det att snabba på. Gubbarna med sina sågar är på gång!

Stöd Hovslätts IK fotboll genom att köpa Bingolotten hos ICA Nära Hovslätt eller genom att klicka på bilden

SERIESEGRARE 2019!!!

HOVSLÄTTS IK:s senaste

HEMMAVINSTVINNARE

Mikael Liljengren


Maila hovslatt@telia.com
så hjälper vi dig att vara med i
HEMMAVINSTEN
Vädret på HovetVÄDRET

Stöd Hovslätts IK!


svenska spelSTÖD HOVSLÄTTS IK
NÄR DU SPELA PÅ
SVENSKA SPEL